Разход

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Разход

Мнение от CSS2 » 06 Фев 2007, 22:43

как ви се струва 32л/100 градско... през 2 дена зареждам пълен.. само OMV Super 100.

:(
Изображение
Изображение

Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 06 Фев 2007, 22:47

я виж да няма някое циганче под колата да цоца бензин... :mhihi: :mhihi: това е абсурден разход...М3 ще дава по-малко..бягай на диагностика :shock:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Re: Разход

Мнение от Tvrrr » 06 Фев 2007, 22:54

CSS2 написа:как ви се струва 32л/100 градско... през 2 дена зареждам пълен.. само OMV Super 100.

Виж за течове по системата и веднага диагноза да и поставят, че тва си е АД!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 06 Фев 2007, 23:12

ламбда сонда или пробит резервоар, ама второто се усеща лесно, ако я изпържиш малко колата и в купето обикновено замирисва на бензин ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 06 Фев 2007, 23:22

по-добре спри да караш докато не разбереш какъв ти е проблема, че това за мен са си грешни кинти дет хвърляш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 06 Фев 2007, 23:24

Zapa написа:по-добре спри да караш докато не разбереш какъв ти е проблема, че това за мен са си грешни кинти дет хвърляш :mhihi:

абе карай ама по-добре не пуши около нея!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Фев 2007, 23:44

Колеги стига го плашихте с пробиви по системата !!! Пич отиваш да си направиш центровка и всичко че се реши според мен. Имам един фиат 125п на село каде ми харчи по кило бензин на километар па не се оплквам :mhihi: . Кажи са колата повече ли варви, по - малко ли, нормално ли е ???? Дай повече инфо за проблема..

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 06 Фев 2007, 23:49

BMW_325 TDS написа:Колеги стига го плашихте с пробиви по системата !!! Пич отиваш да си направиш центровка и всичко че се реши според мен. Имам един фиат 125п на село каде ми харчи по кило бензин на километар па не се оплквам :mhihi: . Кажи са колата повече ли варви, по - малко ли, нормално ли е ???? Дай повече инфо за проблема..

Че то между фиата и IS-ката няма голяма разлика ама :mhihi: :mhihi: :mhihi:

според мен някои те е объркал с бензиностанция и всяка вечер те точи.
неми се вярва от ламда сондата да му дава такъв разход(та нали има хора дето си карат и без тях)
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 07 Фев 2007, 0:30

Колега значи според мен най- вероятно са виновни инжекторите. Сигурно заяждат и остават постояно отворени, и подават гориво , дори когато не даваш газ!!! Това е единственото ,което според мен може да ти дигне толко разхода , това и разбира се няма да е излишна една диагностига на запалване... Като са отворени постоянно инжекторите почва да става пренаситена сместа и колата почва да се дави , да не става палноценно изгаряне ( с две думи мазало).
Така , че ходи в некой сервиз или да ти ги сменят или да раздвижат старите..
Ако не сам прав ( съжалявам)
Лека и Безаварийна

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 07 Фев 2007, 10:28

Пробвай да смениш бензиностанцията. ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 10:57

Lacho_ написа:Пробвай да смениш бензиностанцията. ;)

Ако това се окаже "проблема" искам да знам коя е и да ходя да "сипя" там... само че има едно друго нещо.... CSS2, като сипеш стрелката отива ли в дясно на "1/1" Щото ако е така, значи не е от бензиностанцията... пък и се съмнявам, че в което и да е OMV чак толкова ще си позволят да ти отрежат главата... т'ва значи да му сипят около 25 литра вместо 62-3...

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 07 Фев 2007, 11:36

Един приятел преди две седмици отишъл на ОМВ с една тубичка 5 литра да сипе нафта, та напълнили тубичката и гледа на колонката седем литра :shock: и ся кво праиме. Дигнал им един луд скандал и си тръгнал. 8)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 11:53

Абе туй убаво.... ма едно е 2 кила, друго е 32.... ;) А това, че лъжат.... е ясно... и после BMW-тата харчели много... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CSS2 » 07 Фев 2007, 12:10

Еми вижте сега ОМВ-то на бояна зареждам пълен. Стрелката отива на 1/1 най-крайно дясно. Тръгвам към Младост. Стигам до МакДоналдс в младост стрелката вече 2-3мм се отделила от 60... горе долу към 4-5литра... Не мирише на бензин а колата на мен ми се струва че преди бях с едно голфче 2-ка (със Софийска регистрация) 1.8 96к. ще го изяде направо... Нито върви как трябва и гълта като змей... чак след 3та почва да върви както трябва :( Ходих на диагностика викат ми сичко ти е точно на бмв-то нема ягоди... Вчера го засякох това пълен резервоар. Точно след 100км софийско стрелката беше под 30л.. :( т'фа са по 90лв на ден за бенЦ. Кажете каде да отида да го прегледа чичо доктор..
Изображение
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Разход

Мнение от GUFF » 07 Фев 2007, 12:15

CSS2 написа:как ви се струва 32л/100 градско... през 2 дена зареждам пълен.. само OMV Super 100.

Колега, почти същият проблем имах до понедленик, когато ходих в Бош.
Колата си вървеше добре и си харчеше добре. В началото на Януари на извънградско пуснах на свободна за малко и ми изгасна, няколко пъти трябваше да въртя да запали. След това съм нямал проблем с паленето. НО оборотите взеха да играят, трудно загряваше, когато е студена взе да придърпва...и определено невървеше както трябва. Засякох я - 25л на 100 км градско :shock: . Смених термостат и свещи, минах елкон - "ела да сменим ламбдата и ше се оправи", малко не му повярвах на майстора че оборотите ше се оправят. Тествах я два дена с новите свещи и термостат - загрява нормално, но още по зле - взе да гасне, на всеки светофар трябва да припомпвам, разхода - 25л на 100км. Решението - отивам в Бош и я оставям да я чоплят, тъй като имам и някакъв чип, тъкмо да видят аджеба какъв е и данеби той да прави мизериите. Оказа се че ламбдата не ми е работела, не била вързана както трябва, и дебитомера не бил наред, оттам на средни и високи обороти горивната смес 10 пъти по-богата отколкото трябва (дали нестава фуния в резервоара а ? :mhihi: ). А, и бензиновата ми помпа ту работи, ту неработи :shock: . Смяна на помпата, читаво връзване на ламбдата, лека настройка на дебитомера (някоко зъбчета били превъртяли, незнам точно какво значи ), и почистване на стъпковото моторче (регулатора на празен ход, мисля че така се казваше) и вече е в нормите горивната смес. За инжекторите нищо не ми казаха, но една добавка за прочистване добре ще се отрази. Засега се държи добре, в момента я засичам да видя дали и разхода ще падне. За чипа нищо неможаха да ми кажат, но ако си харчи нормално и върви добре изобщо няма да го пипам.
Малко дълъг стана тоя пост, но дано да съм ти помогнал или насочил поне!
Успех!

Следваща

Назад към E36