България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
При нас, при ватенките и т.н. положението с алкохола и наркотиците е трагично. Не зная какво ви учудва?
Слагам две неща, които да ви изяснят картинката за кочината, в която живеем. Ама иначе Западът бил зле
https://www.facebook.com/deebulgaria/videos/1091192978453932

Слагам две неща, които да ви изяснят картинката за кочината, в която живеем. Ама иначе Западът бил зле

https://www.facebook.com/deebulgaria/videos/1091192978453932

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еми като млади нарко маляки сме кво толкова 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами надежда, тука над 40 почти никой не се друса според тая анкета. Това е защото хората над тая възраст са живяли в друго време, а следващите са поели и тая гнус от запада. В Холандия се шият дъртите на убиване братче.
В Португалия явно и там много искат да са като Вашку да Гама.
Подозрително не виждам Германия, мисля ще са топ 2 като цяло.
Относно напоследък зачестилите инциденти мисля се пропуска една много важна подробност. Две години хората бяха като вързани, сега ги раЗвързаха бая преди лятото и имаха време да свикнат с това, че могат да ходят където им падне и като се стопли времето хукнаха като луди. Трафикът не е бил толкова засилен от лятото на 2019-та, та това също трябва да се отчете.
Всеки трети спрян да е дрогиран е журналистическа партенка. Пълни глупости от хиляда и една нощ. Ако беше така ченгетата щяха само това да правят, а те едвам хващат някой за вечер в големите градове при положение, че спират една камара коли.

Относно напоследък зачестилите инциденти мисля се пропуска една много важна подробност. Две години хората бяха като вързани, сега ги раЗвързаха бая преди лятото и имаха време да свикнат с това, че могат да ходят където им падне и като се стопли времето хукнаха като луди. Трафикът не е бил толкова засилен от лятото на 2019-та, та това също трябва да се отчете.
Всеки трети спрян да е дрогиран е журналистическа партенка. Пълни глупости от хиляда и една нощ. Ако беше така ченгетата щяха само това да правят, а те едвам хващат някой за вечер в големите градове при положение, че спират една камара коли.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има 30% ръст на ПТПтата в момента според медиите . Не знам на ква база е , обаче ако сравним с преди ковида 2018г например сигурно си идват в норма нещата и ръста е никакъвОтносно напоследък зачестилите инциденти

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Тази година се прибрах с кола от Белгия до България и обратно, последно бях се прибрал през 2016г, та още веднъж ако се прибера с кола негрите да ме изчОкат.... на връщане към Белгия, висях само 15ч. и 30мин. на сръбско-унгарската граница

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Top Gun Maverick написа:Всеки трети спрян да е дрогиран е журналистическа партенка. Пълни глупости от хиляда и една нощ. Ако беше така ченгетата щяха само това да правят, а те едвам хващат някой за вечер в големите градове при положение, че спират една камара коли.
Сега имах една забавна случка, някъде от Сточна гара тръгнах зад един Фиат май Пунто от новите, човека си караше в лявата лента, спокойно, но явно с проблем в огледалата, двете външни бяха сгъната. От там през паметника Левски, Софийския, Орлов мост и по Цариградско някъде около отбивката за кулата му свирнах, че караше с 60. Видимо имаше нормално вътрешно огледало, но не искаше да го поглежда. Прибра се в дясно и аз го изпреварих, и в тоя момент дъщерята вика "Тоя си отвори огледалата'

Та като се замисля, човек си кара 5-6-7 километра без да погледне в огледалата, а си мина почти през центъра на София, умряхме от смях, но всъщност беше тъжно. Беше в добро състояние на видима възраст около 55-60 години.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Баш си е тъжно. То може умника и за пръв път да ги отваря тея огледала откак си е купил колата:)
Редовно карам зад коли, в чийто странични огледала не виждам лицето на водача. Уж можело само с вътрешното, но всички знаем колко може. И задължително, задължително огледала не се ползват при предимно малки, евтини коли!
Редовно карам зад коли, в чийто странични огледала не виждам лицето на водача. Уж можело само с вътрешното, но всички знаем колко може. И задължително, задължително огледала не се ползват при предимно малки, евтини коли!
Последна промяна ivoaudi на 07 Авг 2022, 0:38, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
5-6 от 30 човека не е всеки трети.
Отиваме на 20%. Пак е много, но като имаш предвид, че те тестват и спират предимно някакви изглеждащи съмнително, това съвсем не значи, че всеки 5-ти седнал зад волана е друсан.
Браво бе, тоя с 5.11 не знаех, че е бил и дрогиран. Шампион. А викаше, че било от водата за уста. Той като Индианците едно време, друсат се на убиване с всякакви билки, гъби и трева и после почват духовете да им ги говорят.
Един съвет, минавай през Румъния и няма да имаш драма на унгарско - румънската. Ако си минаваш към Арад, може още повече да се изненадаш приятно ако кривнеш съвсем леко през Надлак, там през стария пункт почти никой не минава.

Браво бе, тоя с 5.11 не знаех, че е бил и дрогиран. Шампион. А викаше, че било от водата за уста. Той като Индианците едно време, друсат се на убиване с всякакви билки, гъби и трева и после почват духовете да им ги говорят.

Exclusive89 написа:Тази година се прибрах с кола от Белгия до България и обратно, последно бях се прибрал през 2016г, та още веднъж ако се прибера с кола негрите да ме изчОкат.... на връщане към Белгия, висях само 15ч. и 30мин. на сръбско-унгарската граница![]()
![]()
Един съвет, минавай през Румъния и няма да имаш драма на унгарско - румънската. Ако си минаваш към Арад, може още повече да се изненадаш приятно ако кривнеш съвсем леко през Надлак, там през стария пункт почти никой не минава.

In God we trust, all others we track.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Топ Гън, благодаря за съвета! Но близките 5-10г. не мисля да се прибирам с кола..
не, че тази година имах голям мерак, но не исках баща ми да пътува сам, все пак почти е на 60г. 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Exclusive89 написа:Топ Гън, благодаря за съвета! Но близките 5-10г. не мисля да се прибирам с кола..не, че тази година имах голям мерак, но не исках баща ми да пътува сам, все пак почти е на 60г.
Малко офтопик, но баща ми на същите години правеше сам, без проблем София-Париж, като да кажа, не профи шофьор /давам го само като пример, не като съревнование/, та си е до човека, ако му се отдава карането годините не са толкова проблем, повечето хора правят София - Варна и после са неадекватни.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
И баща ми няма проблем с шофирането, колега. Доста пъти се е прибирал БЕ-БГ, но преди 7-10г. не, че сега няма да може, но аз няма да съм спокоен 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Jordana написа:Има 30% ръст на ПТПтата в момента според медиите .Относно напоследък зачестилите инциденти
В началото на лятото забелязах някаква промяна в движението като съм с мотора.
Никога не са ме засичали създавайки опасност за мен, но предполагам е защото гледам, внимавам и се държа така, все едно, че всеки ще направи някаква глупост всеки момент.
Преди ми се случваше да кажем 2-3 пъти месечно. Началото на лятото беше ежедневно, че и по 2-3 пъти на ден. Глупави, необмислени маневри при които ако моториста не внимава е на земята.
За надрусани не знам, но тъй като така или иначе имам далеч по-добра видимост от тази в кола и така или иначе съм принуден да се оглеждам навсякъде, тези, които си ровят в телефоните докато карат и то по Околовръстното, Тангентата, Цариградско са далеч, далеч над 30%.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тея тестове хващат наркотици с дни и седмици назад. Не е сигурно дали са били надрусани в този момент, но със сигурност си употребяват. Замислял съм се и колко хващат лекарства ? В доста сиропи и болкоуспокояващи има кодеин, които не знам дали е в достатъчно количество да светне.
А за катастрофата със спрелият - на мен ми се е случвало около Юндола паркирана кола след завой, без шофьор наоколо. Ганьо си е паркирал просто след завоя
Успях да спра, но точно в този момент имаше ТИР в насрещното. Та за малко щях да се натреса в спряла кола 
П.П. Иначе има възмущение за тестовете за наркотици и колко млади друсат... но не малко от пишещите във форума имат деца-тинейджъри. Някога тествали ли сте ги ? Да не се изненадате
А за катастрофата със спрелият - на мен ми се е случвало около Юндола паркирана кола след завой, без шофьор наоколо. Ганьо си е паркирал просто след завоя

П.П. Иначе има възмущение за тестовете за наркотици и колко млади друсат... но не малко от пишещите във форума имат деца-тинейджъри. Някога тествали ли сте ги ? Да не се изненадате

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Да еВа и помиярската територия, и помиярските ченгесари, и всичко помиярско, да Ева
Разследването показвало, че същият румънски автобус многократно бил записаван как кара бързо, прави нарушения и т.н.
Явно честичко е пътувал за Турция. И се питам, щом е правил нарушения и т.н., какви са били санкциите, бе да ви еВа и заплатаджиите...
https://btvnovinite.bg/bulgaria/kadri-pokazvat-opasno-dvizhenie-na-rumanskija-avtobus-meseci-predi-katastrofata-video.html?utm_source=Btvplus&utm_medium=RSS&utm_campaign=traffic_from_article

Разследването показвало, че същият румънски автобус многократно бил записаван как кара бързо, прави нарушения и т.н.
Явно честичко е пътувал за Турция. И се питам, щом е правил нарушения и т.н., какви са били санкциите, бе да ви еВа и заплатаджиите...

https://btvnovinite.bg/bulgaria/kadri-pokazvat-opasno-dvizhenie-na-rumanskija-avtobus-meseci-predi-katastrofata-video.html?utm_source=Btvplus&utm_medium=RSS&utm_campaign=traffic_from_article
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Силно се съмнявам, ако съм дръпнал една трева снощи на другия ден да ме изкара наркоман. Вероятно става въпрос за по-сериозни субстанции.
За мен е тревожен не само факта, че 1/3 от проверените са с положителен резултат (ако е вярно изобщо), а че явно си е част от битието вече. Все едно дали си друсал вчера, преди два или три дни. Ако 30% от хората (че и нагоре, защото много такива, които не карат или не са ги спирали вероятно остават скрити) друсат редовно, бахти и обществото.
За мен е тревожен не само факта, че 1/3 от проверените са с положителен резултат (ако е вярно изобщо), а че явно си е част от битието вече. Все едно дали си друсал вчера, преди два или три дни. Ако 30% от хората (че и нагоре, защото много такива, които не карат или не са ги спирали вероятно остават скрити) друсат редовно, бахти и обществото.