България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от zAcK » 06 Авг 2022, 18:42

При нас, при ватенките и т.н. положението с алкохола и наркотиците е трагично. Не зная какво ви учудва? :dunno:

Слагам две неща, които да ви изяснят картинката за кочината, в която живеем. Ама иначе Западът бил зле :kuku: :kuku: :kuku:

https://www.facebook.com/deebulgaria/videos/1091192978453932

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Авг 2022, 18:46

Еми като млади нарко маляки сме кво толкова :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Авг 2022, 21:08

Ами надежда, тука над 40 почти никой не се друса според тая анкета. Това е защото хората над тая възраст са живяли в друго време, а следващите са поели и тая гнус от запада. В Холандия се шият дъртите на убиване братче. :mhihi: В Португалия явно и там много искат да са като Вашку да Гама. :mhihi: Подозрително не виждам Германия, мисля ще са топ 2 като цяло. :mhihi:

Относно напоследък зачестилите инциденти мисля се пропуска една много важна подробност. Две години хората бяха като вързани, сега ги раЗвързаха бая преди лятото и имаха време да свикнат с това, че могат да ходят където им падне и като се стопли времето хукнаха като луди. Трафикът не е бил толкова засилен от лятото на 2019-та, та това също трябва да се отчете.

Всеки трети спрян да е дрогиран е журналистическа партенка. Пълни глупости от хиляда и една нощ. Ако беше така ченгетата щяха само това да правят, а те едвам хващат някой за вечер в големите градове при положение, че спират една камара коли.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Авг 2022, 21:21

Относно напоследък зачестилите инциденти
Има 30% ръст на ПТПтата в момента според медиите . Не знам на ква база е , обаче ако сравним с преди ковида 2018г например сигурно си идват в норма нещата и ръста е никакъв :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 06 Авг 2022, 22:33

Тази година се прибрах с кола от Белгия до България и обратно, последно бях се прибрал през 2016г, та още веднъж ако се прибера с кола негрите да ме изчОкат.... на връщане към Белгия, висях само 15ч. и 30мин. на сръбско-унгарската граница :ranting: :ranting: :ranting:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 07 Авг 2022, 0:12

Top Gun Maverick написа:Всеки трети спрян да е дрогиран е журналистическа партенка. Пълни глупости от хиляда и една нощ. Ако беше така ченгетата щяха само това да правят, а те едвам хващат някой за вечер в големите градове при положение, че спират една камара коли.

Сега имах една забавна случка, някъде от Сточна гара тръгнах зад един Фиат май Пунто от новите, човека си караше в лявата лента, спокойно, но явно с проблем в огледалата, двете външни бяха сгъната. От там през паметника Левски, Софийския, Орлов мост и по Цариградско някъде около отбивката за кулата му свирнах, че караше с 60. Видимо имаше нормално вътрешно огледало, но не искаше да го поглежда. Прибра се в дясно и аз го изпреварих, и в тоя момент дъщерята вика "Тоя си отвори огледалата' :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Та като се замисля, човек си кара 5-6-7 километра без да погледне в огледалата, а си мина почти през центъра на София, умряхме от смях, но всъщност беше тъжно. Беше в добро състояние на видима възраст около 55-60 години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 07 Авг 2022, 0:38

Баш си е тъжно. То може умника и за пръв път да ги отваря тея огледала откак си е купил колата:)
Редовно карам зад коли, в чийто странични огледала не виждам лицето на водача. Уж можело само с вътрешното, но всички знаем колко може. И задължително, задължително огледала не се ползват при предимно малки, евтини коли!
Последна промяна ivoaudi на 07 Авг 2022, 0:38, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Авг 2022, 0:38

5-6 от 30 човека не е всеки трети. :mhihi: Отиваме на 20%. Пак е много, но като имаш предвид, че те тестват и спират предимно някакви изглеждащи съмнително, това съвсем не значи, че всеки 5-ти седнал зад волана е друсан.
Браво бе, тоя с 5.11 не знаех, че е бил и дрогиран. Шампион. А викаше, че било от водата за уста. Той като Индианците едно време, друсат се на убиване с всякакви билки, гъби и трева и после почват духовете да им ги говорят. :mhihi:
Exclusive89 написа:Тази година се прибрах с кола от Белгия до България и обратно, последно бях се прибрал през 2016г, та още веднъж ако се прибера с кола негрите да ме изчОкат.... на връщане към Белгия, висях само 15ч. и 30мин. на сръбско-унгарската граница :ranting: :ranting: :ranting:

Един съвет, минавай през Румъния и няма да имаш драма на унгарско - румънската. Ако си минаваш към Арад, може още повече да се изненадаш приятно ако кривнеш съвсем леко през Надлак, там през стария пункт почти никой не минава. :shock:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 07 Авг 2022, 9:57

Топ Гън, благодаря за съвета! Но близките 5-10г. не мисля да се прибирам с кола.. :) не, че тази година имах голям мерак, но не исках баща ми да пътува сам, все пак почти е на 60г. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 07 Авг 2022, 10:10

Exclusive89 написа:Топ Гън, благодаря за съвета! Но близките 5-10г. не мисля да се прибирам с кола.. :) не, че тази година имах голям мерак, но не исках баща ми да пътува сам, все пак почти е на 60г. :)

Малко офтопик, но баща ми на същите години правеше сам, без проблем София-Париж, като да кажа, не профи шофьор /давам го само като пример, не като съревнование/, та си е до човека, ако му се отдава карането годините не са толкова проблем, повечето хора правят София - Варна и после са неадекватни.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exclusive89 » 07 Авг 2022, 10:49

И баща ми няма проблем с шофирането, колега. Доста пъти се е прибирал БЕ-БГ, но преди 7-10г. не, че сега няма да може, но аз няма да съм спокоен ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2022, 12:01

Jordana написа:
Относно напоследък зачестилите инциденти
Има 30% ръст на ПТПтата в момента според медиите .

В началото на лятото забелязах някаква промяна в движението като съм с мотора.

Никога не са ме засичали създавайки опасност за мен, но предполагам е защото гледам, внимавам и се държа така, все едно, че всеки ще направи някаква глупост всеки момент.

Преди ми се случваше да кажем 2-3 пъти месечно. Началото на лятото беше ежедневно, че и по 2-3 пъти на ден. Глупави, необмислени маневри при които ако моториста не внимава е на земята.

За надрусани не знам, но тъй като така или иначе имам далеч по-добра видимост от тази в кола и така или иначе съм принуден да се оглеждам навсякъде, тези, които си ровят в телефоните докато карат и то по Околовръстното, Тангентата, Цариградско са далеч, далеч над 30%.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 07 Авг 2022, 14:29

Тея тестове хващат наркотици с дни и седмици назад. Не е сигурно дали са били надрусани в този момент, но със сигурност си употребяват. Замислял съм се и колко хващат лекарства ? В доста сиропи и болкоуспокояващи има кодеин, които не знам дали е в достатъчно количество да светне.

А за катастрофата със спрелият - на мен ми се е случвало около Юндола паркирана кола след завой, без шофьор наоколо. Ганьо си е паркирал просто след завоя :help: Успях да спра, но точно в този момент имаше ТИР в насрещното. Та за малко щях да се натреса в спряла кола :kuku:

П.П. Иначе има възмущение за тестовете за наркотици и колко млади друсат... но не малко от пишещите във форума имат деца-тинейджъри. Някога тествали ли сте ги ? Да не се изненадате :wave:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Авг 2022, 15:09

Да еВа и помиярската територия, и помиярските ченгесари, и всичко помиярско, да Ева :banghead: :banghead: :banghead:

Разследването показвало, че същият румънски автобус многократно бил записаван как кара бързо, прави нарушения и т.н.
Явно честичко е пътувал за Турция. И се питам, щом е правил нарушения и т.н., какви са били санкциите, бе да ви еВа и заплатаджиите... :censored: :censored: :censored:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/kadri-pokazvat-opasno-dvizhenie-na-rumanskija-avtobus-meseci-predi-katastrofata-video.html?utm_source=Btvplus&utm_medium=RSS&utm_campaign=traffic_from_article
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2022, 15:18

Силно се съмнявам, ако съм дръпнал една трева снощи на другия ден да ме изкара наркоман. Вероятно става въпрос за по-сериозни субстанции.

За мен е тревожен не само факта, че 1/3 от проверените са с положителен резултат (ако е вярно изобщо), а че явно си е част от битието вече. Все едно дали си друсал вчера, преди два или три дни. Ако 30% от хората (че и нагоре, защото много такива, които не карат или не са ги спирали вероятно остават скрити) друсат редовно, бахти и обществото. :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата