антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Няма да се заговори нищо, по простата причина, че у нас асфалта няма никакви изисквания за сцепление както е в Европа, писано е много, има даже разни дипломни работи придружени с изследвания за сцеплението. Затова ще е така, ако няма дупки всичко е 6.
От друга страна винаги има дежурното несъобразена скорост, а пък ако ще с 10 да си карал.
От друга страна винаги има дежурното несъобразена скорост, а пък ако ще с 10 да си карал.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
alekangg написа:Няма да се заговори нищо, по простата причина, че у нас асфалта няма никакви изисквания за сцепление както е в Европа, писано е много, има даже разни дипломни работи придружени с изследвания за сцеплението. Затова ще е така, ако няма дупки всичко е 6.

Отсетчката В.Търново - Арбанаси - Г.Оряховица я асфалтираха преди не знам, 2-3 години. Още след първата година стана пързалка. Тук колегите даже ми се подиграваха като го споменах, щото колата тръгвала на врати на втора и как можело да се кара на втора там /като ограничението е 40 и ако го спазваш с дълъг диф ще закачиш трета ама друг път/. Та скоро излезе статистика, че след преасфалтирането броят на катастрофите е нараснал 8 пъти и сега ще го преасфалтират пак.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
нормално..
100 пъти съм казвал, на повечето места в Европа на мокро има повече сцепление отколкото у нас на сухо и топло.
100 пъти съм казвал, на повечето места в Европа на мокро има повече сцепление отколкото у нас на сухо и топло.
- Ppetkow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: F10 M550D
Ние още не сме го докарали да нямаме дупки и правилни знаци и маркировки, пък какво остава за гладката настилка и тн. Най-лесно е да се наслагат камери и да си напълнят хазната на гърба на народа. Защото видиш ли всички ПТП-та са заради превишена скорост и нито 1 или 0.1% заради безобразното състояние на пътищата. Вчера жена ми ми се обажда, че в нашия квартал в София някаква луда жена прелетяла с висока скорост въпреки пешеходната и легналия полицай и щяла да ги згази. А точно в това време пред нея патрулката спряла и отишла при тях с думите "не видяхте ли как прелетя тази кола и за малко да ни прегази на пешеходната?!" и те "Така ли? На къде отиде?"
И толкоз...нищо. Гъза си мърдат само до кофата за камерата и да ти метнат палката евентуално щото си им удобен или да запълнят графика. После защо нямало респект към тях, защо има олигофрени по улиците и защо не спазваме правилата... Всичко ни е сбъркано

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Почна се с бля-бля-то
) Същото като в темата за ваксините
)
Пътища, Хасвалт, гуми, хранилки, извънземни, КГБ, Новия световен ред..само и само да не върнем газта.
Като всичко изброено няма ама абсолютно никаква връзка с това да има знак и да го спазиш.

Пътища, Хасвалт, гуми, хранилки, извънземни, КГБ, Новия световен ред..само и само да не върнем газта.
Като всичко изброено няма ама абсолютно никаква връзка с това да има знак и да го спазиш.
Хм,хм...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
антирадар, цивилни патрулки, какво правим?
Как бля-бля? Колко катастрофи са с причина лоша настилка, знаци, осветление и т.н.? А комбинация от тези и превишена скорост?
До кога ще се лъжем, че само превишената скорост е виновна за всичко?
А имбецилите в парламента вече 30 години не успяват да пресметната, че разходите на кухите превишават приходите от глоби. Сега го осъзнаха и само гледайте какво дране иде.
А аз сравнително рядко превишавам скоростта в града. Карам си в дясно и ме изпреварват абсолютно отвсякъде, ляво, аварийно или автобусно платно.. . Само през тавана не ме прескачат. Оставям разумна дистанция от предния и абсолютно винаги някой се завира там с идеята, че съм оставил място за една кола. И винаги се чудя къде са тия моралисти с които е пълен форума
До кога ще се лъжем, че само превишената скорост е виновна за всичко?
А имбецилите в парламента вече 30 години не успяват да пресметната, че разходите на кухите превишават приходите от глоби. Сега го осъзнаха и само гледайте какво дране иде.
А аз сравнително рядко превишавам скоростта в града. Карам си в дясно и ме изпреварват абсолютно отвсякъде, ляво, аварийно или автобусно платно.. . Само през тавана не ме прескачат. Оставям разумна дистанция от предния и абсолютно винаги някой се завира там с идеята, че съм оставил място за една кола. И винаги се чудя къде са тия моралисти с които е пълен форума

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Само аз ли си мисля, че няма нищо ненормално в това разходите да са по-големи от приходите в случая? Нали затова са данъците и бюджета на МВР, за да излизат и да осъществяват контрол? Камери и т.н. първопричината да ги има и да се поставят на точно определени места е за да те накарат да караш бавно, а не да те прееват. Ако беше нещо различно, нямаше да има никъде по Европа стационарни камери, а само такива в храстите, понеже като ги научиш и караш бавно. Е, на южния вход на Хамбург примерно точно на моста има едни там и местните си ги знаят от куп време, стоят си камерите и снимат. Всички намалят и готово, няколко пъти минах, един не видях да мине с превишена, сигурно трябва да са закрили звено снимки в тяхната полиция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Колко, какво, как общо няма. На пътя си, знак има, императивен ти е текста в закона, спазваш и не разсъждаваш.
После у вас разсъждава колко искаш. На патО си кучето на Павлов. Знак-спирачка.
После у вас разсъждава колко искаш. На патО си кучето на Павлов. Знак-спирачка.
Хм,хм...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да редят знаците 20,30, 50 и камерите и да слагат минимална глоба = минимална заплата и това е.
Хем ще има доволни, хем някакви пари ще съберат, нали са пак продънени.
Може и някакво звено да създадат събиране на глоби на място, който няма му спират талигата от движение.
Хем ще има доволни, хем някакви пари ще съберат, нали са пак продънени.
Може и някакво звено да създадат събиране на глоби на място, който няма му спират талигата от движение.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кой спори изобщо за това? Естествено, че ограниченията и правилата за движение трябва да се спазват.
Аз питам докога само натам ще се гледа. Защо не се говори и за горните неща заради които загиват не по-малко хора?
Докога ще живеем в третия свят с правила, ограничения и цени като за ЕС?
Аз питам докога само натам ще се гледа. Защо не се говори и за горните неща заради които загиват не по-малко хора?
Докога ще живеем в третия свят с правила, ограничения и цени като за ЕС?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Всичките до едно птп са от каране кой как си знае и бързо, от липса на толерантност на второ място. Айде да почнем да си караме в ограниченията па да видим ще намалеят ли птп или не.
Е ся съм в технополис доде стигна до там съм карал даже с 93 км и сички до един се чувстваха длъжни да ме изпреварят. Ма БУКВАЛНО всички. Бусове, камиони, коли... Само велосипедист не ме е изпреварвал все още.
Е ся съм в технополис доде стигна до там съм карал даже с 93 км и сички до един се чувстваха длъжни да ме изпреварят. Ма БУКВАЛНО всички. Бусове, камиони, коли... Само велосипедист не ме е изпреварвал все още.
Последна промяна Моджо на 25 Апр 2022, 10:49, променена общо 2 пъти
Хм,хм...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Гениално заключение!! 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
bum_bum написа:grkv написа:Разни ... хранилки тип 90 на 60 също няколко. ...
От доста време карам по околовръстното и от известно време насам скожиха ограничение на места в локалното от 60км. Толкова години катастрофа в локалното не съм видял. Но решиха да ограничат скоростта поради някаква причина. Познай къде кесят ушевите от тогава насам с радарите?![]()
Класика. То и като се качваш от Малинов на околовръстното има знак 30 и редовно се залагат там. На черния кос има знак 40 и там седят. Даже имам една глоба от там. Хем знаех че стоят, бях върнал газта, но тя от нанадолнището двигнала 50 и хоп глоба. По пътя Перник - Радомир също е супер хранилка, уж 80, ма на места е 60 без да има знак и така. По Цариградското в София е 80, излизаш от населеното място към Враня и хоп 50. Ще кажете защото има пешеходни! Е добре де, на новата част от околовръстното към Герман направиха 3 пасарелни в нищото. От двете страни е поле. Абсолютно безсмислено. Защо не може и на Цариграското?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
20, 30 щом закона казва ще спазвате иначе глоба