антирадар, цивилни патрулки, какво правим?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: антирадар, цивилни патрулки, какво правим?

Мнение от alekangg » 25 Апр 2022, 8:23

Няма да се заговори нищо, по простата причина, че у нас асфалта няма никакви изисквания за сцепление както е в Европа, писано е много, има даже разни дипломни работи придружени с изследвания за сцеплението. Затова ще е така, ако няма дупки всичко е 6.

От друга страна винаги има дежурното несъобразена скорост, а пък ако ще с 10 да си карал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Апр 2022, 8:48

alekangg написа:Няма да се заговори нищо, по простата причина, че у нас асфалта няма никакви изисквания за сцепление както е в Европа, писано е много, има даже разни дипломни работи придружени с изследвания за сцеплението. Затова ще е така, ако няма дупки всичко е 6.

От друга страна винаги има дежурното несъобразена скорост, а пък ако ще с 10 да си карал.

:OT:
Отсетчката В.Търново - Арбанаси - Г.Оряховица я асфалтираха преди не знам, 2-3 години. Още след първата година стана пързалка. Тук колегите даже ми се подиграваха като го споменах, щото колата тръгвала на врати на втора и как можело да се кара на втора там /като ограничението е 40 и ако го спазваш с дълъг диф ще закачиш трета ама друг път/. Та скоро излезе статистика, че след преасфалтирането броят на катастрофите е нараснал 8 пъти и сега ще го преасфалтират пак.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Апр 2022, 8:50

нормално..

100 пъти съм казвал, на повечето места в Европа на мокро има повече сцепление отколкото у нас на сухо и топло.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: F10 M550D

Мнение от Ppetkow » 25 Апр 2022, 8:59

Ние още не сме го докарали да нямаме дупки и правилни знаци и маркировки, пък какво остава за гладката настилка и тн. Най-лесно е да се наслагат камери и да си напълнят хазната на гърба на народа. Защото видиш ли всички ПТП-та са заради превишена скорост и нито 1 или 0.1% заради безобразното състояние на пътищата. Вчера жена ми ми се обажда, че в нашия квартал в София някаква луда жена прелетяла с висока скорост въпреки пешеходната и легналия полицай и щяла да ги згази. А точно в това време пред нея патрулката спряла и отишла при тях с думите "не видяхте ли как прелетя тази кола и за малко да ни прегази на пешеходната?!" и те "Така ли? На къде отиде?" :D :dunno: И толкоз...нищо. Гъза си мърдат само до кофата за камерата и да ти метнат палката евентуално щото си им удобен или да запълнят графика. После защо нямало респект към тях, защо има олигофрени по улиците и защо не спазваме правилата... Всичко ни е сбъркано

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Апр 2022, 9:03

Почна се с бля-бля-то :)) Същото като в темата за ваксините :))
Пътища, Хасвалт, гуми, хранилки, извънземни, КГБ, Новия световен ред..само и само да не върнем газта.
Като всичко изброено няма ама абсолютно никаква връзка с това да има знак и да го спазиш.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

антирадар, цивилни патрулки, какво правим?

Мнение от bum_bum » 25 Апр 2022, 10:07

Как бля-бля? Колко катастрофи са с причина лоша настилка, знаци, осветление и т.н.? А комбинация от тези и превишена скорост?

До кога ще се лъжем, че само превишената скорост е виновна за всичко?

А имбецилите в парламента вече 30 години не успяват да пресметната, че разходите на кухите превишават приходите от глоби. Сега го осъзнаха и само гледайте какво дране иде.

А аз сравнително рядко превишавам скоростта в града. Карам си в дясно и ме изпреварват абсолютно отвсякъде, ляво, аварийно или автобусно платно.. . Само през тавана не ме прескачат. Оставям разумна дистанция от предния и абсолютно винаги някой се завира там с идеята, че съм оставил място за една кола. И винаги се чудя къде са тия моралисти с които е пълен форума :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Апр 2022, 10:16

Само аз ли си мисля, че няма нищо ненормално в това разходите да са по-големи от приходите в случая? Нали затова са данъците и бюджета на МВР, за да излизат и да осъществяват контрол? Камери и т.н. първопричината да ги има и да се поставят на точно определени места е за да те накарат да караш бавно, а не да те прееват. Ако беше нещо различно, нямаше да има никъде по Европа стационарни камери, а само такива в храстите, понеже като ги научиш и караш бавно. Е, на южния вход на Хамбург примерно точно на моста има едни там и местните си ги знаят от куп време, стоят си камерите и снимат. Всички намалят и готово, няколко пъти минах, един не видях да мине с превишена, сигурно трябва да са закрили звено снимки в тяхната полиция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Апр 2022, 10:19

Колко, какво, как общо няма. На пътя си, знак има, императивен ти е текста в закона, спазваш и не разсъждаваш.
После у вас разсъждава колко искаш. На патО си кучето на Павлов. Знак-спирачка.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Апр 2022, 10:22

Да редят знаците 20,30, 50 и камерите и да слагат минимална глоба = минимална заплата и това е.
Хем ще има доволни, хем някакви пари ще съберат, нали са пак продънени.
Може и някакво звено да създадат събиране на глоби на място, който няма му спират талигата от движение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Апр 2022, 10:23

Кой спори изобщо за това? Естествено, че ограниченията и правилата за движение трябва да се спазват.

Аз питам докога само натам ще се гледа. Защо не се говори и за горните неща заради които загиват не по-малко хора?

Докога ще живеем в третия свят с правила, ограничения и цени като за ЕС?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Апр 2022, 10:41

Всичките до едно птп са от каране кой как си знае и бързо, от липса на толерантност на второ място. Айде да почнем да си караме в ограниченията па да видим ще намалеят ли птп или не.
Е ся съм в технополис доде стигна до там съм карал даже с 93 км и сички до един се чувстваха длъжни да ме изпреварят. Ма БУКВАЛНО всички. Бусове, камиони, коли... Само велосипедист не ме е изпреварвал все още.
Последна промяна Моджо на 25 Апр 2022, 10:49, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Апр 2022, 10:44

Гениално заключение!! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Апр 2022, 10:49

Ми явно е гениално щом не се разбира
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 25 Апр 2022, 14:38

bum_bum написа:
grkv написа:Разни ... хранилки тип 90 на 60 също няколко. ...

От доста време карам по околовръстното и от известно време насам скожиха ограничение на места в локалното от 60км. Толкова години катастрофа в локалното не съм видял. Но решиха да ограничат скоростта поради някаква причина. Познай къде кесят ушевите от тогава насам с радарите? :ranting:

Класика. То и като се качваш от Малинов на околовръстното има знак 30 и редовно се залагат там. На черния кос има знак 40 и там седят. Даже имам една глоба от там. Хем знаех че стоят, бях върнал газта, но тя от нанадолнището двигнала 50 и хоп глоба. По пътя Перник - Радомир също е супер хранилка, уж 80, ма на места е 60 без да има знак и така. По Цариградското в София е 80, излизаш от населеното място към Враня и хоп 50. Ще кажете защото има пешеходни! Е добре де, на новата част от околовръстното към Герман направиха 3 пасарелни в нищото. От двете страни е поле. Абсолютно безсмислено. Защо не може и на Цариграското?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Апр 2022, 14:50

20, 30 щом закона казва ще спазвате иначе глоба

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата