Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Войната започна ...
https://www.foxbusiness.com/politics/bi ... berattacks
https://hroniki.eu/8-%d1%81%d0%ba%d0%b0 ... %8a%d0%bd/
https://hroniki.eu/8-%d1%81%d0%ba%d0%b0 ... %8a%d0%bd/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вместо да им пораснат чурките, то стана обратното.
В известна степен разбирам хората, които се занимават с някакви екстремни неща и търсят силни усещания, но да отидеш сам на война, трябва да си яко тъп или да не ти се живее.

steeN написа:Напълно логично като продължение на твоя анализ, Зеленски каза, че ще има референдум, на който да се гласува това, което се разберат с Русия. Т.е. оставя крайното решение в ръцете на украинците.
Ако направи референдум, Украйна ще си остане с едната Галичина. Кой към Полша, кой към Унгария или Румъния. Руснаците ще си дръпнат всички на изток. Шутът трябва хептен да е изперкал, за да го направи.
enigma написа:hell's angel написа:enigma написа:Иначе този както го клати, е за Дарвиновите награди - най-малкото ако има останало ракетно гориво може да се изстреля пак.
Т'ва не е невзривена ракета, а по-скоро са останки от такава с касетъчен боеприпас - ракетата отдавна си е свършила работата и е доставила к'вото трябва, където трябва. И всичко, което е можело още да гърми, изстрелва и гори не е там. Сите подобни ракети с неконтактен взривател от смерчове, урагани, торнадо и прочее РСЗО оставят подобни излишъци след себе си. Някои от тях ползват и парашут, в последните си секунди полет, та нищо чудно и да влезе в къща без особени видими щети....
Та така - четете и учете материалната част, че не се знае к'во ни чака с тия изкукали властимащи![]()
Да, вярно, забравих, че са големи фенове на касетъчните боеприпаси руснаците.
Мерси за разясненията, образовах се малко, явно е остатък от Смерч 9М55К или Ураган 9М27К това.
Остатъкът явно може да падне на стотици метри от целта.
Ето тук е обяснено с малко повече картинки https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 2569663499BMW_POWER написа:Как определи вида на боеприпаса по картинка
Колегата явно е в час с боеприпасите. Още миналата седмица като написа германците точно за какво ще ползват Ф35 ми стана ясно, че е доста навътре в материята.
Та надявам се да продължи да има информативни постове по темата... много по-полезно от пропагандата и от 2те страни.
Геле ги знае, не се и съмнявам. Достатъчно съм чел, какви ги къдри тук. Аз пък прочетох за
9М528 — реактивный снаряд с осколочно-фугасной ГЧ. Взрыватель контактный, мгновенного и замедленного действия. Предназначен для поражения живой силы, небронированной и легкобронированной военной техники в местах их сосредоточения, разрушения командных пунктов, узлов связи и объектов инфраструктуры.
Затова ни обясняваха едно време на Корен, като видиш нещо да стърчи и да се изпаряваш.
Иначе Геле е ПВО. Със ЗУ-23-ката колко ракети е свалил ... Как се е уволнил (имаме и тема по случая), така и са го викнали запас. Питай го, ако не вярваш

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Да си припомним:
http://www.bnoshipka.org/r/pogromat.htm
Сега е момента според мен, нищо не е загубено!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Да си припомним:
Никога няма да забравя трагичната гледка. МИГ-29 без крила, как го влачи камион по магистралата. Усещането е много долно, гадно и празно. Не го пожелавам на никого. Не и върви на тази българска авиация и това е.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Проблема (поне за мен) не е в българската авиация, а в българската майка. Много бързо забрави. Много лесно се продаде. И евтино. Българска майка юнашка от поне 30 години не спря да отглежда предателски, малки, миши душици. Страхlиви и продажни. Туй ми е най-болно на мене, авиацията някак ще я преглътна.
И на мен ми е безкрайно болно и то само да е авиацията... Само твърдя, че нищо не е загубено, още по-малко забравено и най-важното, ВСИЧКО се плаща. Рано или късно. Всичко! Никога не е имало изключения, няма и да има.
Тече ново преразпределение на сили на влияние по целия свят, целия. Дръзна Путин и обърка сметките на повечето големи. Няма как да знам дали не го е съгласувал с тях. Знам само, че.......предстоят дълги и трудни времена, които за съжаление (или не) са огромно добро за Планетата!
Точно по начина, по който унищожителния горския пожар е животоспасяващ за гората.
И на мен ми е безкрайно болно и то само да е авиацията... Само твърдя, че нищо не е загубено, още по-малко забравено и най-важното, ВСИЧКО се плаща. Рано или късно. Всичко! Никога не е имало изключения, няма и да има.
Тече ново преразпределение на сили на влияние по целия свят, целия. Дръзна Путин и обърка сметките на повечето големи. Няма как да знам дали не го е съгласувал с тях. Знам само, че.......предстоят дълги и трудни времена, които за съжаление (или не) са огромно добро за Планетата!
Точно по начина, по който унищожителния горския пожар е животоспасяващ за гората.
Последна промяна ivoaudi на 23 Мар 2022, 14:37, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Сондьора написа:Аз съм стрелец ЗУ и стрела 2М...в съвременна война с тия способности, е безумие ако не си партизанин
Са ги има 2в1 - 23мм с Игла - идеален си да бачкаш по байрактари

Ubi dubium, ibi libertas
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Grozdanoff написа:drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:Не обичам да правя такива прогнози, но според мен Русия няма да спре след Украйна, някоя друга натовска база ще го издуха също. Сега има натовски играчки, които са добре подредени в Източна Полша и Северна Румъния...
Най-добре не прави неща, които не обичаш...
И без това не ти се получава
Ако не ти стига мозъка, за да опровергаеш по някакъв начин мой коментар, просто може да не пишеш нищо... Съжелявам, но не боли от елементарното ти тролване
Коментарите ти са меко казано смехотворни. Не мога да сляза толкова ниско, че да ги оборвам

А от тролването ми може и да не боли, но от твоя "правопис" ми се реве... Да не говорим за съдържанието...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Иглата и стрелата стават за байрактар обаче ако е в обхвата , а той е много малък 3 - 5км вероятно . Докато байрактара целеуказва на ракетата или дрон камикадзе от 20км примерно , обхвата му е 50км при подходящи условия щото на 50км има насочване само визуално с камера. С други думи украинците ги пускат тия байрактари и управлват извън обхвата на малките ПЗРК . За работа по БПЛА от този тип трябват със среден обхват и най добре авиация . Байрактара е беззащитен от самолети и лесно се сваля просто трябва да се баражира въздушното пространство на противника .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Ник'ъв шанс нямаш с 2 в 1-то, ако не е партизанлък
Байрака има ниска ИЧ следа, малка ЕОП, почти не се чува и ЗУР е с контактен заряд. И т'ва си го говорим за нормална метеорологична обстановка 

Ubi dubium, ibi libertas
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:drago_pavlov написа:Grozdanoff написа:Не обичам да правя такива прогнози, но според мен Русия няма да спре след Украйна, някоя друга натовска база ще го издуха също. Сега има натовски играчки, които са добре подредени в Източна Полша и Северна Румъния...
Най-добре не прави неща, които не обичаш...
И без това не ти се получава
Ако не ти стига мозъка, за да опровергаеш по някакъв начин мой коментар, просто може да не пишеш нищо... Съжелявам, но не боли от елементарното ти тролване
Коментарите ти са меко казано смехотворни. Не мога да сляза толкова ниско, че да ги оборвам![]()
А от тролването ми може и да не боли, но от твоя "правопис" ми се реве... Да не говорим за съдържанието...
Пак си решил да си избиваш комплексите, този път чрез мен. На нормалните хора с комплекси поне им стига смелостта да отидат да се сбият в кръчмата, твоята е колкото да се правиш на мъжага по форумите... Както казах вече, след като не ти стига мозъка да напишеш някакъв смислен коментар по мое мнение в темата, трай си!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Jordana
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:Ник'ъв шанс нямаш с 2 в 1-то, ако не е партизанлък![]()
![]()
Байрака има ниска ИЧ следа, малка ЕОП, почти не се чува и ЗУР е с контактен заряд. И т'ва си го говорим за нормална метеорологична обстановка
Байрака не е толкова незабележим , но малката скорост и вероятно композитните винтове на мотора намалят значително доплеровия ефект и затруднява радара да го думнат отдалеч. А от близо ако е в обхвата на стрелата това ясно , има и панцири в тоя сектор . Но за да имат украинците работещ комплекс байрак значи е далеч в западната част командния пункт и работи от пределна дистанция .
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
А, 150% разузнаването и целеуказването им се води от НАТО от тия хвърчилки наоколо, дето им се зверим в радара.
Ubi dubium, ibi libertas
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Като слушам това за биолабораториите, управляващите на Украйна ще се окажат по-извратен слугинаж и от нашите.
Кирил Путков от няколко месеца все се чуди какъв завод да построи, ще му се нещо да построи. Ако може сигурно и биолаборатории на САЩ би построил, сигурен съм.
Кирил Путков от няколко месеца все се чуди какъв завод да построи, ще му се нещо да построи. Ако може сигурно и биолаборатории на САЩ би построил, сигурен съм.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ако малко от малко се чете историята последните 100 години и се гледат по критично изцепките им то няма как да не се отчете със каква злоба и целенасочена агресивност се отнасят към руснаците . Все едно това им е целта живота и държавата им е създадена да смачка Русия във една последна война на съдния ден . Абсолютно 100% съм убеден че тия ако имат ядрено оръжие досега да са натиснали копчето и да се самозатрият само и само да нанесат щети на Русия . Какво толкова делят не знам , за един Крим дето очевидно не е украински и Донбас ще направят 3 световна война като чели някой го интересува дали руснаците в Донбас са в Русия или Украйна . Ако не е била Русия и после СССР да им направи държавата досега поляците да са ги асимилирали и затрили изобщо като нация . Много бързо забравиха Богдан Хмелницки и че половината от днешна украйна е била Полша до 1939г .
Последна промяна Jordana на 23 Мар 2022, 10:17, променена общо 3 пъти