Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Войната започна ...

Мнение от Jordana » 22 Мар 2022, 23:56

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 23 Мар 2022, 0:24

Grozdanoff написа::mhihi: :mhihi: Някои от доброволците!

https://www.youtube.com/watch?v=ZBpLbX7dCRM

Вместо да им пораснат чурките, то стана обратното.

В известна степен разбирам хората, които се занимават с някакви екстремни неща и търсят силни усещания, но да отидеш сам на война, трябва да си яко тъп или да не ти се живее.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2022, 1:17

steeN написа:Напълно логично като продължение на твоя анализ, Зеленски каза, че ще има референдум, на който да се гласува това, което се разберат с Русия. Т.е. оставя крайното решение в ръцете на украинците. :ok:

Ако направи референдум, Украйна ще си остане с едната Галичина. Кой към Полша, кой към Унгария или Румъния. Руснаците ще си дръпнат всички на изток. Шутът трябва хептен да е изперкал, за да го направи.

enigma написа:
hell's angel написа:
enigma написа:Иначе този както го клати, е за Дарвиновите награди - най-малкото ако има останало ракетно гориво може да се изстреля пак.

Т'ва не е невзривена ракета, а по-скоро са останки от такава с касетъчен боеприпас - ракетата отдавна си е свършила работата и е доставила к'вото трябва, където трябва. И всичко, което е можело още да гърми, изстрелва и гори не е там. Сите подобни ракети с неконтактен взривател от смерчове, урагани, торнадо и прочее РСЗО оставят подобни излишъци след себе си. Някои от тях ползват и парашут, в последните си секунди полет, та нищо чудно и да влезе в къща без особени видими щети....

Та така - четете и учете материалната част, че не се знае к'во ни чака с тия изкукали властимащи :mrgreen: :ok:

Да, вярно, забравих, че са големи фенове на касетъчните боеприпаси руснаците.

Мерси за разясненията, образовах се малко, явно е остатък от Смерч 9М55К или Ураган 9М27К това.
Остатъкът явно може да падне на стотици метри от целта.

Ето тук е обяснено с малко повече картинки https://twitter.com/EliotHiggins/status ... 2569663499

BMW_POWER написа:Как определи вида на боеприпаса по картинка :?:

Колегата явно е в час с боеприпасите. Още миналата седмица като написа германците точно за какво ще ползват Ф35 ми стана ясно, че е доста навътре в материята.
Та надявам се да продължи да има информативни постове по темата... много по-полезно от пропагандата и от 2те страни.

Геле ги знае, не се и съмнявам. Достатъчно съм чел, какви ги къдри тук. Аз пък прочетох за

9М528 — реактивный снаряд с осколочно-фугасной ГЧ. Взрыватель контактный, мгновенного и замедленного действия. Предназначен для поражения живой силы, небронированной и легкобронированной военной техники в местах их сосредоточения, разрушения командных пунктов, узлов связи и объектов инфраструктуры.

Затова ни обясняваха едно време на Корен, като видиш нещо да стърчи и да се изпаряваш.

Иначе Геле е ПВО. Със ЗУ-23-ката колко ракети е свалил ... Как се е уволнил (имаме и тема по случая), така и са го викнали запас. Питай го, ако не вярваш ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 23 Мар 2022, 4:36

Да си припомним:

http://www.bnoshipka.org/r/pogromat.htm

Сега е момента според мен, нищо не е загубено!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Мар 2022, 5:19

ivoaudi написа:Да си припомним:

http://www.bnoshipka.org/r/pogromat.htm

Сега е момента според мен, нищо не е загубено!

Никога няма да забравя трагичната гледка. МИГ-29 без крила, как го влачи камион по магистралата. Усещането е много долно, гадно и празно. Не го пожелавам на никого. Не и върви на тази българска авиация и това е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 23 Мар 2022, 5:41

Проблема (поне за мен) не е в българската авиация, а в българската майка. Много бързо забрави. Много лесно се продаде. И евтино. Българска майка юнашка от поне 30 години не спря да отглежда предателски, малки, миши душици. Страхlиви и продажни. Туй ми е най-болно на мене, авиацията някак ще я преглътна.
И на мен ми е безкрайно болно и то само да е авиацията... Само твърдя, че нищо не е загубено, още по-малко забравено и най-важното, ВСИЧКО се плаща. Рано или късно. Всичко! Никога не е имало изключения, няма и да има.

Тече ново преразпределение на сили на влияние по целия свят, целия. Дръзна Путин и обърка сметките на повечето големи. Няма как да знам дали не го е съгласувал с тях. Знам само, че.......предстоят дълги и трудни времена, които за съжаление (или не) са огромно добро за Планетата!
Точно по начина, по който унищожителния горския пожар е животоспасяващ за гората.
Последна промяна ivoaudi на 23 Мар 2022, 14:37, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Мар 2022, 7:52

Сондьора написа:Аз съм стрелец ЗУ и стрела 2М...в съвременна война с тия способности, е безумие ако не си партизанин :mhihi:

Са ги има 2в1 - 23мм с Игла - идеален си да бачкаш по байрактари :mrgreen: :ok: :mhihi:

Изображение

Изображение
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 23 Мар 2022, 8:34

Grozdanoff написа:
drago_pavlov написа:
Grozdanoff написа:Не обичам да правя такива прогнози, но според мен Русия няма да спре след Украйна, някоя друга натовска база ще го издуха също. Сега има натовски играчки, които са добре подредени в Източна Полша и Северна Румъния...

Най-добре не прави неща, които не обичаш...
И без това не ти се получава :mhihi:

Ако не ти стига мозъка, за да опровергаеш по някакъв начин мой коментар, просто може да не пишеш нищо... Съжелявам, но не боли от елементарното ти тролване :wave:

Коментарите ти са меко казано смехотворни. Не мога да сляза толкова ниско, че да ги оборвам :ok:
А от тролването ми може и да не боли, но от твоя "правопис" ми се реве... Да не говорим за съдържанието...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Мар 2022, 8:59

Иглата и стрелата стават за байрактар обаче ако е в обхвата , а той е много малък 3 - 5км вероятно . Докато байрактара целеуказва на ракетата или дрон камикадзе от 20км примерно , обхвата му е 50км при подходящи условия щото на 50км има насочване само визуално с камера. С други думи украинците ги пускат тия байрактари и управлват извън обхвата на малките ПЗРК . За работа по БПЛА от този тип трябват със среден обхват и най добре авиация . Байрактара е беззащитен от самолети и лесно се сваля просто трябва да се баражира въздушното пространство на противника .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 23 Мар 2022, 9:18

Ник'ъв шанс нямаш с 2 в 1-то, ако не е партизанлък :mhihi: :mhihi: :mhihi: Байрака има ниска ИЧ следа, малка ЕОП, почти не се чува и ЗУР е с контактен заряд. И т'ва си го говорим за нормална метеорологична обстановка :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 23 Мар 2022, 9:23

drago_pavlov написа:
Grozdanoff написа:
drago_pavlov написа:
Grozdanoff написа:Не обичам да правя такива прогнози, но според мен Русия няма да спре след Украйна, някоя друга натовска база ще го издуха също. Сега има натовски играчки, които са добре подредени в Източна Полша и Северна Румъния...

Най-добре не прави неща, които не обичаш...
И без това не ти се получава :mhihi:

Ако не ти стига мозъка, за да опровергаеш по някакъв начин мой коментар, просто може да не пишеш нищо... Съжелявам, но не боли от елементарното ти тролване :wave:

Коментарите ти са меко казано смехотворни. Не мога да сляза толкова ниско, че да ги оборвам :ok:
А от тролването ми може и да не боли, но от твоя "правопис" ми се реве... Да не говорим за съдържанието...

Пак си решил да си избиваш комплексите, този път чрез мен. На нормалните хора с комплекси поне им стига смелостта да отидат да се сбият в кръчмата, твоята е колкото да се правиш на мъжага по форумите... Както казах вече, след като не ти стига мозъка да напишеш някакъв смислен коментар по мое мнение в темата, трай си!
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Мар 2022, 9:46

hell's angel написа:Ник'ъв шанс нямаш с 2 в 1-то, ако не е партизанлък :mhihi: :mhihi: :mhihi: Байрака има ниска ИЧ следа, малка ЕОП, почти не се чува и ЗУР е с контактен заряд. И т'ва си го говорим за нормална метеорологична обстановка :mrgreen:

Байрака не е толкова незабележим , но малката скорост и вероятно композитните винтове на мотора намалят значително доплеровия ефект и затруднява радара да го думнат отдалеч. А от близо ако е в обхвата на стрелата това ясно , има и панцири в тоя сектор . Но за да имат украинците работещ комплекс байрак значи е далеч в западната част командния пункт и работи от пределна дистанция .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 23 Мар 2022, 9:52

А, 150% разузнаването и целеуказването им се води от НАТО от тия хвърчилки наоколо, дето им се зверим в радара.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Мар 2022, 9:55

Като слушам това за биолабораториите, управляващите на Украйна ще се окажат по-извратен слугинаж и от нашите.

Кирил Путков от няколко месеца все се чуди какъв завод да построи, ще му се нещо да построи. Ако може сигурно и биолаборатории на САЩ би построил, сигурен съм. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Мар 2022, 10:06

Ако малко от малко се чете историята последните 100 години и се гледат по критично изцепките им то няма как да не се отчете със каква злоба и целенасочена агресивност се отнасят към руснаците . Все едно това им е целта живота и държавата им е създадена да смачка Русия във една последна война на съдния ден . Абсолютно 100% съм убеден че тия ако имат ядрено оръжие досега да са натиснали копчето и да се самозатрият само и само да нанесат щети на Русия . Какво толкова делят не знам , за един Крим дето очевидно не е украински и Донбас ще направят 3 световна война като чели някой го интересува дали руснаците в Донбас са в Русия или Украйна . Ако не е била Русия и после СССР да им направи държавата досега поляците да са ги асимилирали и затрили изобщо като нация . Много бързо забравиха Богдан Хмелницки и че половината от днешна украйна е била Полша до 1939г .
Последна промяна Jordana на 23 Мар 2022, 10:17, променена общо 3 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата