Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Войната започна ...

Мнение от Superexstatic » 10 Мар 2022, 23:03

Grozdanoff написа:
Superexstatic написа:
Grozdanoff написа:
Borymeckata написа:.................................

в момента ако прочетеш малко руски новини/туб и коментарите им, сам ще разбереш че има подкрепата на народа!

Понеже народа има някакъв избор ли? :mhihi: Много адекватно мнение на Мечката :yes:

а ти ще напишеш ли нещо смислено по темата или ще тролваш с кратки и болезнени коментари!?

Има ли инвазия над суверенна държава от параноясало джудже - има
Страдат ли нормалните хора от това - страдат
Какво повече има да се каже по темата?
Па вие сравнявайте коя пропаганда е по-голяма. Или как САЩ са го правили това някъде същото, което не знам с какво оневинява тая простотия, която се случва
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Мар 2022, 23:12

Superexstatic написа: Или как САЩ са го правили това някъде същото, което не знам с какво оневинява тая простотия, която се случва
Къде е САЩ, къде е Ирак?
Лъжа ли е за оръжията, намериха ли ги?
Къде е Украйна, къде е Москва? Второто клипче гледа ли, не е с руски източници.
Това, което казваш е де юре вярно, за човек незапознат с елементарната логика на нещата изглежда крайно налудничаво и меко казано параноично, на практика си е чиста самозащита, да, превантивна обаче.
Отделно, НЕ по-малко важно - медийното отразяване, реакциите на богатия свят, санкциите срещу USA?
Нали...
Последна промяна Bogat-Beden на 10 Мар 2022, 23:24, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Мар 2022, 23:23

Borymeckata написа:Джордане, не се напъвай излишно - нищо не позна. Школата в Плевен беше една година и подготовката беше жестока. Втората година бях кашик в Черния полк в Марица. Това ако не е истинска служба, не знам кое е? Щом имам офицерско звание (ст. л-т или кап., не съм сигурен), явно някой е преценил, че имам нужните качества да командвам стотина дихатела като теб в бойна обстановка. Академия карат само висшите офицери, от майор и нагоре.

Тя самата школа дето си я карал се нарича школа за запасни офицери , запасняци с две думи . Нали разбираш че фазана не е истински командир на взвод рота или там каквото управлява . То може и полковник да стигнеш в запаса , това не означава изобщо че ще командваш полк ако се наложи . Просто едно фиктивно звание анахронизъм останал от следв оенните години . Отбил си наборната воинска служба и нищо повече , факт към който се отнасям с уважение все пак . По правило старшина школници ставаха хората приети във ВУЗ . Което няма никаква връзка със командирските качества подготовка и мотивация . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 10 Мар 2022, 23:31

Borymeckata написа:Така… След две седмици „операция“, ситуацията започва да ми се изяснява. Без да отегчавам форума с разсъждения, ще дам само заключенията. Подчертавам, че не искам да споря и да убеждавам никого, само изразявам личното си мнение.

1. Путин вече е изгубил тази война. Просто няма печеливши ходове… Ако имаше останал здрав разум в главата си, щеше да хвърли пешкира още след първата седмица. Всъщност, нямаше да я започва изобщо… До 1 месец поражението му ще стане очевидно за всички по света. До два месеца ще се обяви официално. Надявам се това да стане на 9 май – знам, че е прекалено хубаво и невероятно, но все пак човек може да си помечтае…

2. Самият Путин е аут до 3 месеца. Най-вероятно ще го елиминират неговите олигарси заради загубите си, не се наемам да прогнозирам как точно. Може и партийните му другарчета да го принесат като изкупителна жертва пред народа, за да задържат властта си. А може и военните - заради поражението и унижението, на което подложи армията. Всъщност, истинското унижение тепърва предстои.

3. Руската федерация… според мен ще се разпадне до 6 месеца. Това може да не е непременно нещо лошо… Русия ще оцелее при всякакви сътресения, все някога ще намери своя път и ще се развие като нормална държава. Руснаците може да се оправят доста по-добре като компактно християнско население, без изкуствено да ги „федерират“ с разни мюсюлмани и будисти.

Аз наистина обичам Русия и руснаците. Говоря свободно езика, от години чета руска литература в оригинал. Може да се каже, че съм истински русофил… Този изстрадал народ е дал на световната култура, изкуство, наука и техника наистина ГОЛЕМИ таланти и уникални достижения във всички области. Затова искрено ме боли, като гледам как един самозабравил се клоун ще върне тази велика страна в каменния век и прецаква жестоко ДВА християнски и славянски народа. За което, вярвам твърдо това, ще си получи заслуженото.

Респект, и от твоите уста в Божиите уши! Дори само за точка първа, това ще стига на всички нормални хора, а то е ясно, че след това той не може да си покаже отвратителната муцуна на слънце..

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Мар 2022, 23:43

Не може да се отрече, че фотогенична родилката. :D Знае как да флиртува с обектива.

Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 10 Мар 2022, 23:45

Наистина не искам да влизам в спорове, да доказвам и убеждавам някого за нещо... Да, така смятам и повярвайте, имам причини за това.

Само да отбележа, че завземането на столицата на дадена държава изобщо не значи безусловно поражение за нея. Пример от руската история - Наполеон влиза тържествено в Москва и дори се настанява в Кремъл, нали така? Обаче, какво се случва ПОСЛЕ? Такава "победа" ще да завърши или с позорно изтегляне (бягство) или с вечна окупация - все гибелни варианти за "победителя".

Джордане, спри се. Точно същото звание имам, като "професионалистите", завършили ВНВУ в Търново. Ако утре ме мобилизират, ще нося същата униформа и ще командвам същата рота или батальон, като кадровите офицери. В армията беше пълно с фазани, останали на служба "под знамената". И на мен ми предложиха, като се уволнявах... Комбатът ни в Школата беше майор, завършил същата школа някога, преди години, без висше образование. Вярвай ми, справяше се.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 10 Мар 2022, 23:55

То за това смятам никой не спори, че е възможно. Кой ще надделее, кай какво ще загуби и спечели не е толкова важно, защото всичко подлежи на корекции във времето и от едната и другата страна. Основния въпрос е - имаха ли право руснаците да го сторят и какво ги подтикна? Ей така пред собствената си съвест да отсъдим - с тях ли сме или против тях? Ако застанем срещу тях, дали не заставаме СРЕЩУ СЕБЕ СИ И ДЕДИТЕ СИ? Приоритетите пак..

Не лая след теб, така се случва. Аз наистина те уважавам, не малко други колеги също. Иначе както ти казаха определено не си русофил! :D
Последна промяна ivoaudi на 10 Мар 2022, 23:57, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 10 Мар 2022, 23:56

:mhihi: Пичове, нещата не са това което някои очакват, други не очакват и т.н. Не ви ли светва вече лампичката, че започва пренареждане на света? :mhihi: Никой тук не е за войната или както иска да я нарича, в това съм убеден. Може да си симпатизираме на когото искаме и да хвърляме боб какво как, но нещата ги решават други, а ние ще ядем дървото за съжаление. Признаците са налице и това както и преди писах е само началото, пак за съжаление. Няма значение кой към коя страна е.
За да има баланс понеже от наша страна ни заливат с брутална дезинформация която ненавиждам - последен пример за болницата дето още снощи стана ясно какъе е номера, а всеки се е убедил днес какво се пише и говори по медиите и не само нашите ви поствам един линк на Соловьёв LIVE където тубата не може да го забрани. Пък който има глава на раменете да си прави сам изводите :mhihi:
https://zen.yandex.ru/id/601a8695cb6f7a ... 39?lang=en Интересни събеседници има винаги. След излъчване се постват.
Последна промяна nikola59 на 11 Мар 2022, 0:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 11 Мар 2022, 0:00

Точно пренареждане си е, то крещи!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Мар 2022, 0:04

ivoaudi написа:Иначе както ти казаха определено не си русофил! :D

Ивчо, дай да се разберем. Аз няма да ти казвам ти какъв си. И ти няма да ми казваш аз какъв съм. Става ли така?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 11 Мар 2022, 0:05

Става. Не беше нужно да се разстройваш, но нищо.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 11 Мар 2022, 0:13

Не се разстройвам. Знам какво чувствам в момента и винаги съм чувствал. Всъщност... излъгах, разстройвам се. Повярвай ми, да гледам тази война за мен е все едно да гледам как най-добрите ми приятели се бият до смърт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 11 Мар 2022, 0:22

Аз не ти вярвам, че елементарни неща не се сещаш:
Хирурга като реже си боли зверски, това превръща ли го автоматично в демон?
Хайде, умниците в темата ги остави, прехласнатите в материалното също, те сами пред себе си не могат си даде отговор, че толкова им е товара, но теб питам?

За протокола аз съм супер, мега милозлив човек и да речем ги преживявам по мой си начин събитията.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 11 Мар 2022, 0:40

х-101 почти на живо:

https://vk.com/video-31371206_456250109

а ето и нещо бодро:

https://bgr.news-front.info/2022/03/10/ ... aj-harkov/
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Мар 2022, 0:53

Дори и Путин да завладее цяла Украйна, което явно ще е много трудно, после какво ще прави? Ще остави 100-200 000 военни там? А през това време те ще воюват с партизански движения, на фона на още по-засилени сакнции? Това ли е великият му план? :dunno:

И колко дълго ще го прави? Година? Две? Резултатът от подобно нещо ще е катастрофа за Русия на 100%!

Ама не е ясно дали въобще ще успее да превземе Украйна, освен ако не я унищожи цялата. Особено ако се забави още и ако на украинците успеят да им доставят още хиляди противотанкови оръжия. :bchug: Тогава загубите и демотивацията на руските войничета ще са такива, че е интересно кой ще се бие с украинците, които защитават Родината?
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата