Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Re: Войната започна ...
Темата за бисерите може да се задръсти с цитати от тук...
Извинявам се за офтопика.
Извинявам се за офтопика.

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Смешковци си имаме вече в темата, ма хайде, добре си дошъл! По топиците дай ся нещо он?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Мечо, един конкретен въпрос.
Аз произвеждам зърно, а ти супермодерни коли и перални. Скрваме се и ти спираш да ми купуваш зърното, а аз твоите коли и перални.
Та кой ще оцелее повече, след като търговията е спряла?
Руснакът може да яде тушонка, да пие чай от кората на бреза, да ходи до кенеф на двора и за вода до реката. Американските освободители в Косово се оплакваха от твърда тоалетна хартия....
Провери за колко милиарда западни инвестиции в Русия говорим. Реално проблемите ще дойдат лятото, а не сега.
Аз произвеждам зърно, а ти супермодерни коли и перални. Скрваме се и ти спираш да ми купуваш зърното, а аз твоите коли и перални.
Руснакът може да яде тушонка, да пие чай от кората на бреза, да ходи до кенеф на двора и за вода до реката. Американските освободители в Косово се оплакваха от твърда тоалетна хартия....
Провери за колко милиарда западни инвестиции в Русия говорим. Реално проблемите ще дойдат лятото, а не сега.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Ще си го купи от някъде другаде а не е изключено и сам да си го произвежда зърното.
https://www.worldatlas.com/articles/top-wheat-producing-countries.html
https://www.worldatlas.com/articles/top-wheat-producing-countries.html
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
ivoaudi написа:Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?
Човек, връщай се обратно в цирка, че ще ни умориш от смях тук...
BMW_POWER написа:Мечо, един конкретен въпрос.
Круме, спри се малко де...
Света ще умре от глад без руската пшеница? Сериозен ли си?
Това ме подсеща за един лаф: "Хляб да има за децата, ние може и само на пържоли да караме..."

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:ivoaudi написа:Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?
Човек, връщай се обратно в цирка, че ще ни умориш от смях тук...
Само толкова ли можа бе, човек? Дано не си женен.
Имаше назад дискусия и въпрос за съдбата на Мрията. Ето кратко видео, за съжаление наистина е унищожен, пише от украинците:
https://vk.com/video-31371206_456247592
Руска му работа, в някои отношения наистина дразнят, ето директния линк:
https://vk.com/video-31371206_456247592?t=5s
https://warfiles.ru/show-237681-opublik ... mrija.html
Последна промяна ivoaudi на 03 Мар 2022, 17:02, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Тоя VK нищо не дава да се види без регистрация. Има ли някакъв алтернативен линк?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Скапана работа, ако е истина. Много се надявах да го видя някога тоя самолет.
Ако Русия превземе Киев във близко бъдеще, както се очертава и инсталира про-руско правителство - как ще се справи с население от 40+ милиона, от които, предполагам, голяма част са ги намразили(или са 50/50) и не ги искат?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За събитията преди 1989 година.
Беше си противопоставяне единият строй на другият.
Един вид си беше едно постоянни санкции запада към изтока и СССР и по-скоро соц блока се разпадна, защото реално СССР издържаха целият соц блок.
Ако нямаше такова противопоставяне и един вид търговийката си вървеше, хич никой нямаше да го брига в соца ли е в капитализма ли е.
Някой може ли реално да каже, защо беше това това противопоставяне, само без сълзливите и тотално неверните неща от рода, че запада се е грижил хората на изток да са "свободни".
На няколко места съм чел, че "славяни" произлизало от slavery , което означава "робство, роби или втори" и така завоалирано западните държави ни смятат за slavery (славяни) . Към славяните спадат и руснаците.
По темата "Украйна".
Хубаво е да се види с какво може да се помогне на хората, които търсят спасение от войната у нас.
Нямам представа от какво имат нужда хората, вероятно има доста които помагат, но ако някой види призив за нещо, което е дефицитно е добре да го сподели, без значение от мнението му , кой е виновен за войната. Хора сме, и те са хора и в момента са в нужда!
Беше си противопоставяне единият строй на другият.
Един вид си беше едно постоянни санкции запада към изтока и СССР и по-скоро соц блока се разпадна, защото реално СССР издържаха целият соц блок.
Ако нямаше такова противопоставяне и един вид търговийката си вървеше, хич никой нямаше да го брига в соца ли е в капитализма ли е.
Някой може ли реално да каже, защо беше това това противопоставяне, само без сълзливите и тотално неверните неща от рода, че запада се е грижил хората на изток да са "свободни".
На няколко места съм чел, че "славяни" произлизало от slavery , което означава "робство, роби или втори" и така завоалирано западните държави ни смятат за slavery (славяни) . Към славяните спадат и руснаците.
По темата "Украйна".
Хубаво е да се види с какво може да се помогне на хората, които търсят спасение от войната у нас.
Нямам представа от какво имат нужда хората, вероятно има доста които помагат, но ако някой види призив за нещо, което е дефицитно е добре да го сподели, без значение от мнението му , кой е виновен за войната. Хора сме, и те са хора и в момента са в нужда!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Може да възкръснат три други. В статията пише, че има недостроен екземпляр и за него нищо не се споменава. Но че е жалко, така е. Аз израснах до летище и сега като видя самолет и ми въздейства силно.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
drago_pavlov написа:Круме, спри се малко де...
Света ще умре от глад без руската пшеница? Сериозен ли си?
Това ме подсеща за един лаф: "Хляб да има за децата, ние може и само на пържоли да караме..."
Прав си Драго! Ама погледни по-напред. Защо да купуваме руски стоки, като има и други

И не е само природния газ. Русия 2022 не е СССР 1989. Оставете фенщината, използвайте фактите. Лесно е

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
За Мрията, знам че от край време се говори, че искат да заършат още един, ама май последно четох, че просто няма да има достатъчно работа за него, предвид разходите му и цената за да го пуснат в експлоатация. Не зная дали е вярно.
По другата тема. По един или друг начин Русия в някакъв момент ще спре да бъде толкова важна за всички, въпреки количеството природни ресурси. Всичко си върви в тая посока не от вчера. С това и цените ще вървят нагоре при всяко положение. Случващото се в момента може би малко ускорява този процес, но личното ми мнение е, че нищо не се променя в дългосрочните планове.
По другата тема. По един или друг начин Русия в някакъв момент ще спре да бъде толкова важна за всички, въпреки количеството природни ресурси. Всичко си върви в тая посока не от вчера. С това и цените ще вървят нагоре при всяко положение. Случващото се в момента може би малко ускорява този процес, но личното ми мнение е, че нищо не се променя в дългосрочните планове.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
И точно това е най-вероятния правилен отговор. Всички от тук нататък ще се учат да живеят без ресурсите на Русия. На нея обаче не и дреме особено, щото пазари има, не е като да няма. Взаимно ще се сърдят не се знае колко години и пак полека, лека ще заработи търговийката. Да не споменавам, че една огромна част от нея няма дори да бъде преустановена, ами ще се върши скришом. Общо взето в дългосрочен план ще направят услуга на руснаците. Пак.
Сътресения ще има и в двата лагера, всички ще са губещи като дори съм склонен да вярвам, че в краткосрочен руснаците поемат по-голямата тояга. В истински дългосрочен план обаче за руснаците виждам повече полза, отколкото вреда. Един отличен стимул ще е за тях да се събудят и направят нужното да си станат колкото може по-самодостатъчни.
Аз така мисля и не се имам за спец.
Сътресения ще има и в двата лагера, всички ще са губещи като дори съм склонен да вярвам, че в краткосрочен руснаците поемат по-голямата тояга. В истински дългосрочен план обаче за руснаците виждам повече полза, отколкото вреда. Един отличен стимул ще е за тях да се събудят и направят нужното да си станат колкото може по-самодостатъчни.
Аз така мисля и не се имам за спец.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63