Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Re: Войната започна ...

Мнение от sme666ko » 03 Мар 2022, 16:10

Темата за бисерите може да се задръсти с цитати от тук...
Извинявам се за офтопика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 16:19

Смешковци си имаме вече в темата, ма хайде, добре си дошъл! По топиците дай ся нещо он?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Мар 2022, 16:23

Мечо, един конкретен въпрос.

Аз произвеждам зърно, а ти супермодерни коли и перални. Скрваме се и ти спираш да ми купуваш зърното, а аз твоите коли и перални.
Та кой ще оцелее повече, след като търговията е спряла?

Руснакът може да яде тушонка, да пие чай от кората на бреза, да ходи до кенеф на двора и за вода до реката. Американските освободители в Косово се оплакваха от твърда тоалетна хартия....

Провери за колко милиарда западни инвестиции в Русия говорим. Реално проблемите ще дойдат лятото, а не сега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 03 Мар 2022, 16:33

Ще си го купи от някъде другаде а не е изключено и сам да си го произвежда зърното.

https://www.worldatlas.com/articles/top-wheat-producing-countries.html
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Мар 2022, 16:35

ivoaudi написа:Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?

Човек, връщай се обратно в цирка, че ще ни умориш от смях тук...

BMW_POWER написа:Мечо, един конкретен въпрос.

Аз произвеждам зърно, а ти супермодерни коли и перални. Скрваме се и ти спираш да ми купуваш зърното, а аз твоите коли и перални.
Та кой ще оцелее повече, след като търговията е спряла?

Руснакът може да яде тушонка, да пие чай от кората на бреза, да ходи до кенеф на двора и за вода до реката. Американските освободители в Косово се оплакваха от твърда тоалетна хартия....

Провери за колко милиарда западни инвестиции в Русия говорим. Реално проблемите ще дойдат лятото, а не сега.

Круме, спри се малко де...
Света ще умре от глад без руската пшеница? Сериозен ли си?
Това ме подсеща за един лаф: "Хляб да има за децата, ние може и само на пържоли да караме..." :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 16:45

drago_pavlov написа:
ivoaudi написа:Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?

Човек, връщай се обратно в цирка, че ще ни умориш от смях тук...

Само толкова ли можа бе, човек? Дано не си женен.

Имаше назад дискусия и въпрос за съдбата на Мрията. Ето кратко видео, за съжаление наистина е унищожен, пише от украинците:

https://vk.com/video-31371206_456247592

Руска му работа, в някои отношения наистина дразнят, ето директния линк:

https://vk.com/video-31371206_456247592?t=5s

https://warfiles.ru/show-237681-opublik ... mrija.html
Последна промяна ivoaudi на 03 Мар 2022, 17:02, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 03 Мар 2022, 17:02

Тоя VK нищо не дава да се види без регистрация. Има ли някакъв алтернативен линк?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 17:03

Оправих го, извинявам се.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 03 Мар 2022, 17:05

Скапана работа, ако е истина. Много се надявах да го видя някога тоя самолет.

Потребител
Аватар

Мнение от jekich » 03 Мар 2022, 17:06

Ако Русия превземе Киев във близко бъдеще, както се очертава и инсталира про-руско правителство - как ще се справи с население от 40+ милиона, от които, предполагам, голяма част са ги намразили(или са 50/50) и не ги искат?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Мар 2022, 17:07

За събитията преди 1989 година.
Беше си противопоставяне единият строй на другият.
Един вид си беше едно постоянни санкции запада към изтока и СССР и по-скоро соц блока се разпадна, защото реално СССР издържаха целият соц блок.
Ако нямаше такова противопоставяне и един вид търговийката си вървеше, хич никой нямаше да го брига в соца ли е в капитализма ли е.
Някой може ли реално да каже, защо беше това това противопоставяне, само без сълзливите и тотално неверните неща от рода, че запада се е грижил хората на изток да са "свободни".
На няколко места съм чел, че "славяни" произлизало от slavery , което означава "робство, роби или втори" и така завоалирано западните държави ни смятат за slavery (славяни) . Към славяните спадат и руснаците.

По темата "Украйна".
Хубаво е да се види с какво може да се помогне на хората, които търсят спасение от войната у нас.
Нямам представа от какво имат нужда хората, вероятно има доста които помагат, но ако някой види призив за нещо, което е дефицитно е добре да го сподели, без значение от мнението му , кой е виновен за войната. Хора сме, и те са хора и в момента са в нужда!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 17:08

Може да възкръснат три други. В статията пише, че има недостроен екземпляр и за него нищо не се споменава. Но че е жалко, така е. Аз израснах до летище и сега като видя самолет и ми въздейства силно.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Мар 2022, 17:10

drago_pavlov написа:Круме, спри се малко де...
Света ще умре от глад без руската пшеница? Сериозен ли си?
Това ме подсеща за един лаф: "Хляб да има за децата, ние може и само на пържоли да караме..." :mhihi:

Прав си Драго! Ама погледни по-напред. Защо да купуваме руски стоки, като има и други :ok: Какво ни бъркат 2200 евро за 1000м3? Нали не са руски :ok: Кой е най-на далавера? Не казвай, че цената не е от значение :idea:
И не е само природния газ. Русия 2022 не е СССР 1989. Оставете фенщината, използвайте фактите. Лесно е :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 03 Мар 2022, 17:19

За Мрията, знам че от край време се говори, че искат да заършат още един, ама май последно четох, че просто няма да има достатъчно работа за него, предвид разходите му и цената за да го пуснат в експлоатация. Не зная дали е вярно.

По другата тема. По един или друг начин Русия в някакъв момент ще спре да бъде толкова важна за всички, въпреки количеството природни ресурси. Всичко си върви в тая посока не от вчера. С това и цените ще вървят нагоре при всяко положение. Случващото се в момента може би малко ускорява този процес, но личното ми мнение е, че нищо не се променя в дългосрочните планове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 17:25

И точно това е най-вероятния правилен отговор. Всички от тук нататък ще се учат да живеят без ресурсите на Русия. На нея обаче не и дреме особено, щото пазари има, не е като да няма. Взаимно ще се сърдят не се знае колко години и пак полека, лека ще заработи търговийката. Да не споменавам, че една огромна част от нея няма дори да бъде преустановена, ами ще се върши скришом. Общо взето в дългосрочен план ще направят услуга на руснаците. Пак.
Сътресения ще има и в двата лагера, всички ще са губещи като дори съм склонен да вярвам, че в краткосрочен руснаците поемат по-голямата тояга. В истински дългосрочен план обаче за руснаците виждам повече полза, отколкото вреда. Един отличен стимул ще е за тях да се събудят и направят нужното да си станат колкото може по-самодостатъчни.
Аз така мисля и не се имам за спец.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата