Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Re: Войната започна ...

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Мар 2022, 13:10

hell's angel написа:
DaGa написа:@Top Gun-a ,нещо по въпроса ?

От друг авто форум:

"Кирчо, тайно е обявил повишена бойна готовност. Пред заводите за военна техника в нашето село има полиция 24ч. в денонощието да ги охранява. Може ли някой тук да потвърди информацията, че Арсенал Казанлък от неплатен отпуск са преминали на 3 сменно дежурство? "

А стига с тия партенки, че Топ Гъна вече се приготви :mrgreen: :ok: :mhihi:

Не знам дали е партенка, ама Арсенал след два месеца отпуск(работеха само отделни цехове в някои заводи)от понеделника ще почват да работят. Отсега съм им казал, че сутринта мога да кача само 8-9 човека от моите села в Зафирата( :mhihi: )другите да се спасяват с рейса. Но това връщане си беше планирано, преди месец също бе планирано, но го пуснаха за още месец. Сега им обещавали, че имали работа и трябва да почват да работят. Но според мен са само слухове и като идат в понеделник ще им кажат колко и кои ще работят.
За охраната пред завода ви писах преди няколко дена, денонощна е и стоят, макар, че тоя завод има около 100 места от където да могат да излезнат, а те стоят като цветари на централния портал.
Относно мобилизирането, не знам що за идиот трябва да си, че да си мислиш как това може да стане тайно в ера когато от една снимка за 1 един час всички бензиностанции в държавата да си вдигнат цените от раз.
И казваше как нямало нищо да праща, нищо да мобилизира, ама май лъжите за мостове и магистрали сега се проявяват в друга форма.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Мар 2022, 13:18

Вчера на пътя Шумен-Разград имаше колона с военна техника, не се движеше на юг..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 13:50

Извинявам се, но наистина не се сдържам - днешния ден не е напразен и дано това бъде едно добро начало:

https://www.facebook.com/watch/?v=1293504897743151

Аз смятам, че ще им помогнем да си одят по-бърже мекеретата, има все пак и будни Българи!
Последна промяна ivoaudi на 03 Мар 2022, 13:55, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Мар 2022, 13:51

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Мар 2022, 13:55

BMW_POWER написа:
ivoaudi написа:Санкции щели да налагат умниците, наред с все умниците от форума. Санкции братче, санкции. Ще налагаш санкции на тоз, който има всичко. Що за дебилщина? Нямали руснаците ноу-хау, много важно. Аз имам жито, ама не мога да правя хубав хляб, а ти си супер пекар, ама трябва някой да ти дава жито, щото нямаш. Ай да видим дали няма да ми пръднеш на.... щото бързо ще се науча да меля жито и да правя хляб, а после ще ти гледам сеира как правиш отчаяни опити да сториш хляб из трици. Все едно да лишиш жена си от секс, то много умно туй решение. До момента в който тя не си намери решение....
Ба си тотално оглупелия свят.

В ония тъмни години във ВИИ "Карл Маркс" учихме ТУНС (Теория на Управлението на Народното Стопанство). Доцентът (отдавна професор в УНСС) ни зададе един въпрос:

При иконимическа криза, кой ще се справи най-добре?

И ние като започнахме Япония, Германия, САЩ ...

Той ни се порадва и каза просто "СССР".

Въпросният професор дали е жив още? Ще бъде интересно да обясни разпадането на великият и устояващ на всякакви кризи СССР, само няколко години по-късно... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 14:00

Kroki написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/na-shipka-petkov-prizova-da-ne-se-delim-otvarnaha-mu-sas-snezhna-topka.html

:lol: :lol: :lol: :lol:

Кадъра е топ

И бил освиркан от "русофили" моля ви се, не от българи :mrgreen: Смях и в това. Иначе бях сгрешил линка, поправих го.
Към Мечо, че да не цитирам чаршафи:
Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Мар 2022, 14:11

А аз си мислех, че бб е дъното ...

Хубаво е, че в тази изстрадала държавица все още има трезво мислещи хора. А фактът, че една жена си подаде оставката с тези думи говори, че има някаква надежда.

Лицемерието на (не само нашите) политици край няма. Operation Allied Force в Югославия не е война. Унищожаването на военни и цивилни обекти, използването на обеднен уран, унищожаването на цивилна инфраструктира (мостовете не само в Белград) било "операция". Откъсването на територия от суверенна държава (принадлежаща и населена от сърби) и даването и на Албания не е война, а "операция".
"Пустинна буря" също не е война, а е операция ... Сега руското не е операция, а е война. И ония смешници по медиите повтарят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 14:32

Жена се оказа с голямо достойнство. Жена бе, ЖЕНА! А толкова мъжлета в управата мишкуват. За момент бях забравил за заместник министърката. Уважение към скромното и дело, въпреки че не знам колко е полезно това за каузата. По този начин не овакантява ли мястото за поредния послушко, когото бързо ще спретнат?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Мар 2022, 14:42

По едно време се заговори, как Европа все още била расистка... Не се месела на места където населението не било бяло, а сега силно подкрепили Украйна! В Сърбия какво беше населението? Всичко е една скапана сметка и изгода! Едно е да има конфликт някъде си и той просто да е повод да се виждат и прегръщат политиците по банкети, друго е всичко да става в двора ти и 'да пръска кал и по твоите прозорци'! Всички консорциуми в Германия прекратявали връзките си и бизнеса си с Русия, само фирмата доставчик на газ (била над 80% холандска собственост :shock: ) се въздържала, защото трябвало да изпълнява 'гражданския си дълг' :mhihi: :mhihi: Иначе мерки, санкции и т.н. Кучетата си лаят, кервана си върви!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Мар 2022, 14:52

От друга страна, чисто политически, каквито сега са събитията (защото аз не вярвам в милосърдието на европейските лидери, вярвам в милосърдието на гражданите и тези граждани всеки път мият лицето на политиците). чисто политически, ако не подкрепяме сегашната права линия (през нашата история е имало много прави линии) на "големите", бая ще захапем дървото. Дори и след някой друг месец, година, когато се разберат "големите", а те ще се разберат, на нас никой няма да "помага". Ще си останем едно "сираче" и ще ни отмъщават.
Последна промяна Е.Димитров на 03 Мар 2022, 16:47, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 03 Мар 2022, 15:03

BMW_POWER написа:
В ония тъмни години във ВИИ "Карл Маркс" учихме ТУНС (Теория на Управлението на Народното Стопанство). Доцентът (отдавна професор в УНСС) ни зададе един въпрос:

При иконимическа криза, кой ще се справи най-добре?

И ние като започнахме Япония, Германия, САЩ ...

Той ни се порадва и каза просто "СССР". Ние така :shock: :shock: :shock: :shock: Ама как, нали технологии, знания, качество, бла бла. Той пак ни върна на Земята с думите:
"Между 40% и 80% от световните запаси на полезни изкопаеми (с изключения разбира се) са в СССР. При някакъв катаклизъм Япония има запас за няколко дни и после спира. Германия да изкара седмица и после производството започва да спира. САЩ са богата страна, но не са самозадоволени с всичко. СССР може да се лиши от много неща, но хората ще има какво да карат и какво да ядат".

Нищо чудно няма в това което ви е казал, в онези тоталитарни години да не би да сте очаквали да ви каже нещо по различно, дори и да не си го е мислел и да не са му били такива убежденията. Лично аз като живял в онези времена много добре знам как комунистите гонеха и преследваха за пропангандиране на западния начин на живот. Мен лично като ученик в немската в Михайловград онези години почти щяха да ме изключат и се разминах с намаляване на поведението за една нищо и никаква реплика. В час по география която учехме на немски и учителката ни беше от бившето ГДР ни разправя за успехите на соца и колко силно развити били сссср и ГДР и аз подметнах че и ГФР са силно икономически развити, дадох и за пример Мерцедес и БМВ и тя ме натопи на директора, стана доста голям скандал.

P.S. Като знам как ставаха доценти и професори по времето на соца в по голямата си част с мъкнене на агнета и дамаджани с вино този доцент/професор нищо чудно до там и да са му разбиранията. :| :| :|
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Мар 2022, 15:16

Нали сме BMW форум :bchug:

BMW Halts Production in Russia and Stops Exports to the Country
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Мар 2022, 15:17

ivoaudi написа:Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.

Ха-ха-ха... Човече, дано осъзнаеш каква глупост написа. Значи СССР е могъл да издържи само на голяма и "истинска" криза? А на по- малка? И понеже не имало голяма криза, взе че се разпадна изобщо без криза... :mhihi: :mhihi:

Ясно е защо българската икономика беше на такова дередже, щом преподавателите професори толкова разбират и предвиждат.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 03 Мар 2022, 15:19

peshehodetz написа:.......

Реално погледната ако изолираме всяка една държава, малко са тези които имат почти всичко /Русия, САЩ, Канада/, но ситуацията изобщо не е такава, тук има Русия в изолация и всички останали търгуват между тях. Ще трябва някакво време докато, нещата се наместят, но в дългосрочен план много вероятно Русия да загуби най-много. Добре че Китай е до тях и има нужда баш от ресурсите на Русия, иначе съвсем щяха да закъсат.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 03 Мар 2022, 15:40

Borymeckata написа:
ivoaudi написа:Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.

Ха-ха-ха... Човече, дано осъзнаеш каква глупост написа. Значи СССР е могъл да издържи само на голяма и "истинска" криза? А на по- малка? И понеже не имало голяма криза, взе че се разпадна изобщо без криза... :mhihi: :mhihi:

Ясно е защо българската икономика беше на такова дередже, щом преподавателите професори толкова разбират и предвиждат.

Ще опитам още веднъж, може би не се изразих правилно. Това, че СССР се разпадна като структура(въпреки, че и тоя въпрос е малко спорен - справка ситуацията днес) не е голямата беда. Аз имам предвид ситуация, в която се налага да оцеляваш. Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата