Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Войната започна ...
hell's angel написа:DaGa написа:@Top Gun-a ,нещо по въпроса ?
От друг авто форум:
"Кирчо, тайно е обявил повишена бойна готовност. Пред заводите за военна техника в нашето село има полиция 24ч. в денонощието да ги охранява. Може ли някой тук да потвърди информацията, че Арсенал Казанлък от неплатен отпуск са преминали на 3 сменно дежурство? "
А стига с тия партенки, че Топ Гъна вече се приготви![]()
![]()
Не знам дали е партенка, ама Арсенал след два месеца отпуск(работеха само отделни цехове в някои заводи)от понеделника ще почват да работят. Отсега съм им казал, че сутринта мога да кача само 8-9 човека от моите села в Зафирата(

За охраната пред завода ви писах преди няколко дена, денонощна е и стоят, макар, че тоя завод има около 100 места от където да могат да излезнат, а те стоят като цветари на централния портал.
Относно мобилизирането, не знам що за идиот трябва да си, че да си мислиш как това може да стане тайно в ера когато от една снимка за 1 един час всички бензиностанции в държавата да си вдигнат цените от раз.
И казваше как нямало нищо да праща, нищо да мобилизира, ама май лъжите за мостове и магистрали сега се проявяват в друга форма.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Вчера на пътя Шумен-Разград имаше колона с военна техника, не се движеше на юг..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Извинявам се, но наистина не се сдържам - днешния ден не е напразен и дано това бъде едно добро начало:
https://www.facebook.com/watch/?v=1293504897743151
Аз смятам, че ще им помогнем да си одят по-бърже мекеретата, има все пак и будни Българи!
https://www.facebook.com/watch/?v=1293504897743151
Аз смятам, че ще им помогнем да си одят по-бърже мекеретата, има все пак и будни Българи!
Последна промяна ivoaudi на 03 Мар 2022, 13:55, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
BMW_POWER написа:ivoaudi написа:Санкции щели да налагат умниците, наред с все умниците от форума. Санкции братче, санкции. Ще налагаш санкции на тоз, който има всичко. Що за дебилщина? Нямали руснаците ноу-хау, много важно. Аз имам жито, ама не мога да правя хубав хляб, а ти си супер пекар, ама трябва някой да ти дава жито, щото нямаш. Ай да видим дали няма да ми пръднеш на.... щото бързо ще се науча да меля жито и да правя хляб, а после ще ти гледам сеира как правиш отчаяни опити да сториш хляб из трици. Все едно да лишиш жена си от секс, то много умно туй решение. До момента в който тя не си намери решение....
Ба си тотално оглупелия свят.
В ония тъмни години във ВИИ "Карл Маркс" учихме ТУНС (Теория на Управлението на Народното Стопанство). Доцентът (отдавна професор в УНСС) ни зададе един въпрос:
При иконимическа криза, кой ще се справи най-добре?
И ние като започнахме Япония, Германия, САЩ ...
Той ни се порадва и каза просто "СССР".
Въпросният професор дали е жив още? Ще бъде интересно да обясни разпадането на великият и устояващ на всякакви кризи СССР, само няколко години по-късно...

Excellent! Steven is my name!
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/na-shipka-petkov-prizova-da-ne-se-delim-otvarnaha-mu-sas-snezhna-topka.html
![]()
![]()
![]()
![]()
Кадъра е топ
И бил освиркан от "русофили" моля ви се, не от българи

Към Мечо, че да не цитирам чаршафи:
Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
А аз си мислех, че бб е дъното ...
Хубаво е, че в тази изстрадала държавица все още има трезво мислещи хора. А фактът, че една жена си подаде оставката с тези думи говори, че има някаква надежда.
Лицемерието на (не само нашите) политици край няма. Operation Allied Force в Югославия не е война. Унищожаването на военни и цивилни обекти, използването на обеднен уран, унищожаването на цивилна инфраструктира (мостовете не само в Белград) било "операция". Откъсването на територия от суверенна държава (принадлежаща и населена от сърби) и даването и на Албания не е война, а "операция".
"Пустинна буря" също не е война, а е операция ... Сега руското не е операция, а е война. И ония смешници по медиите повтарят.
Хубаво е, че в тази изстрадала държавица все още има трезво мислещи хора. А фактът, че една жена си подаде оставката с тези думи говори, че има някаква надежда.
Лицемерието на (не само нашите) политици край няма. Operation Allied Force в Югославия не е война. Унищожаването на военни и цивилни обекти, използването на обеднен уран, унищожаването на цивилна инфраструктира (мостовете не само в Белград) било "операция". Откъсването на територия от суверенна държава (принадлежаща и населена от сърби) и даването и на Албания не е война, а "операция".
"Пустинна буря" също не е война, а е операция ... Сега руското не е операция, а е война. И ония смешници по медиите повтарят.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Жена се оказа с голямо достойнство. Жена бе, ЖЕНА! А толкова мъжлета в управата мишкуват. За момент бях забравил за заместник министърката. Уважение към скромното и дело, въпреки че не знам колко е полезно това за каузата. По този начин не овакантява ли мястото за поредния послушко, когото бързо ще спретнат?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
По едно време се заговори, как Европа все още била расистка... Не се месела на места където населението не било бяло, а сега силно подкрепили Украйна! В Сърбия какво беше населението? Всичко е една скапана сметка и изгода! Едно е да има конфликт някъде си и той просто да е повод да се виждат и прегръщат политиците по банкети, друго е всичко да става в двора ти и 'да пръска кал и по твоите прозорци'! Всички консорциуми в Германия прекратявали връзките си и бизнеса си с Русия, само фирмата доставчик на газ (била над 80% холандска собственост
) се въздържала, защото трябвало да изпълнява 'гражданския си дълг'
Иначе мерки, санкции и т.н. Кучетата си лаят, кервана си върви!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
От друга страна, чисто политически, каквито сега са събитията (защото аз не вярвам в милосърдието на европейските лидери, вярвам в милосърдието на гражданите и тези граждани всеки път мият лицето на политиците). чисто политически, ако не подкрепяме сегашната права линия (през нашата история е имало много прави линии) на "големите", бая ще захапем дървото. Дори и след някой друг месец, година, когато се разберат "големите", а те ще се разберат, на нас никой няма да "помага". Ще си останем едно "сираче" и ще ни отмъщават.
Последна промяна Е.Димитров на 03 Мар 2022, 16:47, променена общо 1 път
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
BMW_POWER написа:
В ония тъмни години във ВИИ "Карл Маркс" учихме ТУНС (Теория на Управлението на Народното Стопанство). Доцентът (отдавна професор в УНСС) ни зададе един въпрос:
При иконимическа криза, кой ще се справи най-добре?
И ние като започнахме Япония, Германия, САЩ ...
Той ни се порадва и каза просто "СССР". Ние така![]()
![]()
![]()
Ама как, нали технологии, знания, качество, бла бла. Той пак ни върна на Земята с думите:
"Между 40% и 80% от световните запаси на полезни изкопаеми (с изключения разбира се) са в СССР. При някакъв катаклизъм Япония има запас за няколко дни и после спира. Германия да изкара седмица и после производството започва да спира. САЩ са богата страна, но не са самозадоволени с всичко. СССР може да се лиши от много неща, но хората ще има какво да карат и какво да ядат".
Нищо чудно няма в това което ви е казал, в онези тоталитарни години да не би да сте очаквали да ви каже нещо по различно, дори и да не си го е мислел и да не са му били такива убежденията. Лично аз като живял в онези времена много добре знам как комунистите гонеха и преследваха за пропангандиране на западния начин на живот. Мен лично като ученик в немската в Михайловград онези години почти щяха да ме изключат и се разминах с намаляване на поведението за една нищо и никаква реплика. В час по география която учехме на немски и учителката ни беше от бившето ГДР ни разправя за успехите на соца и колко силно развити били сссср и ГДР и аз подметнах че и ГФР са силно икономически развити, дадох и за пример Мерцедес и БМВ и тя ме натопи на директора, стана доста голям скандал.
P.S. Като знам как ставаха доценти и професори по времето на соца в по голямата си част с мъкнене на агнета и дамаджани с вино този доцент/професор нищо чудно до там и да са му разбиранията.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Нали сме BMW форум

BMW Halts Production in Russia and Stops Exports to the Country
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ivoaudi написа:Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.
Ха-ха-ха... Човече, дано осъзнаеш каква глупост написа. Значи СССР е могъл да издържи само на голяма и "истинска" криза? А на по- малка? И понеже не имало голяма криза, взе че се разпадна изобщо без криза...

Ясно е защо българската икономика беше на такова дередже, щом преподавателите професори толкова разбират и предвиждат.
Excellent! Steven is my name!
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
peshehodetz написа:.......
Реално погледната ако изолираме всяка една държава, малко са тези които имат почти всичко /Русия, САЩ, Канада/, но ситуацията изобщо не е такава, тук има Русия в изолация и всички останали търгуват между тях. Ще трябва някакво време докато, нещата се наместят, но в дългосрочен план много вероятно Русия да загуби най-много. Добре че Китай е до тях и има нужда баш от ресурсите на Русия, иначе съвсем щяха да закъсат.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Borymeckata написа:ivoaudi написа:Говори се за криза, Мечо, за истинска криза. Такава, каквато се заражда при истинска война, продължителна и опустошителна. През 89-та и около нея при разпадането на СССР нямаше и наченки за това и примера ти изобщо не е по темата. Та професора много, много добре си го е казал.
Ха-ха-ха... Човече, дано осъзнаеш каква глупост написа. Значи СССР е могъл да издържи само на голяма и "истинска" криза? А на по- малка? И понеже не имало голяма криза, взе че се разпадна изобщо без криза...![]()
![]()
Ясно е защо българската икономика беше на такова дередже, щом преподавателите професори толкова разбират и предвиждат.
Ще опитам още веднъж, може би не се изразих правилно. Това, че СССР се разпадна като структура(въпреки, че и тоя въпрос е малко спорен - справка ситуацията днес) не е голямата беда. Аз имам предвид ситуация, в която се налага да оцеляваш. Отделно СССР се разпадна, защото се довериха на лъжите на Запада, не защото им липсваше нещо и бяха неспособни на по-нататъчно развитие. А и не е ясно как се е разпаднал точно предвид днешното изправяне все пак, макар и бавно. Обратно - Нато, Ес и сие здраво копат надолу, ще отречеш ли?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63