Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Войната започна ...

Мнение от don_gori » 01 Мар 2022, 10:20

Аз си мисля друго, понеже ковид кризата не се оказа това което трябваше да е, сега е ред на нещо което наистина ще удари по джоба на много хора по света :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 01 Мар 2022, 10:28

"В Министерството на отбраната (МО) не е обсъждан въпрос за предоставяне на бойни самолети на Украйна. Това казаха за БТА от МО, потърсени за коментар. Оттам потвърдиха, че България ще предостави военно-логистична помощ."

Не е обсъждано, защото никой не ги пита :lol: Така е то при равноправните членове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 01 Мар 2022, 10:55

streetz написа:Не е обсъждано, защото никой не ги пита :lol: Така е то при равноправните членове.

Те не са член там ...
А и нашите са още малко ги няма :mhihi: :evil:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 01 Мар 2022, 11:10

Парадоията е, че в България много по-голям процент от хората подкрепят войната на Путин от колкото в Русия :mhihi:

Обаче в края на деня руснаците в момента страдат икономически и колкото по-тежка става ситуацията в Украйна толкова по-дълго ще страдат. Санкциите могат да се заобиколят от 1-5% от хората обаче другите 95% ще са яко бедни и мизерстват. Големите компании почнаха да канселират договори с руските компании, като оставят без работа доста хора.

В такъв случай тази война за Руския народ ли е или за Руския диктатор?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Мар 2022, 11:25

Интересна работа.
Цяла Европа забрани полетите на руски самолети, пък САЩ не искат да забранят руските самолети над САЩ.
Да се чуди човек, защо така :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 01 Мар 2022, 11:30

vlad0 написа:В такъв случай тази война за Руския народ ли е или за Руския диктатор?

По назад ти отговориха, руския народ е свикнал да мизерства, живеят зле вече колко...май винаги са живели зле. Така че, колко му е да измизерстват поредния си лош избор за управник :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Мар 2022, 11:51

Е.Димитров написа:Интересна работа.
Цяла Европа забрани полетите на руски самолети, пък САЩ не искат да забранят руските самолети над САЩ.
Да се чуди човек, защо така :dunno:

Защото отдавна са се разбрали по между си, че САЩ само ще лае, а онзи ще направи каквото е решил.
Няма да се учудя ако известно време след войната Путин си подаде оставката и Русия набързо да си оправи отношенията с всички като всичко това да се е знаело предварително и така хем всичко ще е законно, хем ще правят паради пак с натискане на червени копчета като уж някакви рестартиранета на взаимоотношенията САЩ - Русия. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Мар 2022, 12:02

И аз мисля, че вече са се разбрали и съдбата на Украйна е вече предрешена. Останалото е цирк за пред света.
Si non confectus, non reficiat.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 01 Мар 2022, 12:39

b_u_b_o написа:
vlad0 написа:В такъв случай тази война за Руския народ ли е или за Руския диктатор?

По назад ти отговориха, руския народ е свикнал да мизерства, живеят зле вече колко...май винаги са живели зле. Така че, колко му е да измизерстват поредния си лош избор за управник :dunno:

Тия там са си изтрещели по подразбиране. И могат да карат само на водка в мизерията. Според мен не ги притеснява. Вероятно никога не са живели добре. Заради мизерията по царско време на по-голямата част от населението се е стигнало до Ленин, Сталин и т.н. И най-веротно голямата част са ги харесвали, дори да са избивали техни роднини. Щото са си сбъркани, по подразбиране... :dunno:

В тоя ред на мисли не зная колко ще ги уплашат някакви си санкции...

https://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5/a-18462520

Ето какво пише военният министър Куропаткин на цар Николай Втори: „Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От всички тези войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни”. През 20 век не е по-различно: руският човек не е привикнал към мирен живот. Той винаги е живял във война и в името на държавата - никога не е живял заради самия себе си. Руският човек има специално отношение към смъртта. А самата страна дълбинно не е способна да води цивилен, нормален, мирен живот.

По нареждане на Кремъл беше създадено войнственото видео „Аз съм руски завоевател”. Само за няколко месеца 3 милиона души го гледаха в интернет. Възторжените коментари бяха стотици: „Завоювахме Сибир - и сега имаме петрол и газ. Завоювахме Украйна, Балтика и Казахстан и станахме най-голямата страна в света”. Обикновените руснаци нямат друга алтернатива и поради това черпят самочувствие от мисълта, че Русия отново е велика. На улицата навред усещаш агресивност, съзнанието на хората се е милитаризирало. Всички мислят във военни категории, за тях няма друго, освен „победа” и „поражение” - не случайно военните паради отново излязоха на мода и всички славят „героичното минало” на страната.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Мар 2022, 12:43

ШЕЛ продават акциите си в "Северен Поток2"
Та въпроса е, от къде мога да си купя някоя такава акция, че нещата там ще приключат и тръбата ще си тръгне.
Освен...ако не ги купят свързани фирми, един вид ШЕЛ съпричастни, ама акциите пак у тях>

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Мар 2022, 13:01

empar написа:Чак 16 миг-а за предоставяне със сигурност нямаме.
На последното авио-шоу в Граф Игнатиево по спомен летяха 9. Отделно в единия ъгъл имаше 2 въоражени, дето уж са в готовност да ни пазят.
Някой от редовните участници тук беше споменавал, че баща му е механик там - той да сподели колко летящи имаме в момента! :dunno:

Предполагам, че става дума за мен..? С уговорката, че баща ми е конструктор в Авио-ремонтния завод, но ходи поне веднъж седмично и в Графа.. Преди малко говорих с него и 'нещата' са така: В момента имаме 3 самолета МиГ-29, които са в готовност за летене. Другите 10-15 са с изчерпан часови ресурс и трябва да се направи плановия им ремонт. Сигурно някой от тях може да излети, но ситуацията е малко като с колите нов внос от чужд град. Може и да се прибереш с нея, но може и да не се прибереш с нея :mhihi: :mhihi: Имаме и няколко (7-8бр) Су-та, които могат да летят! Имали сме доста МиГ-21 и 23, но те са спрени отдавна и не е ясно дали са нарязани или подлежат на реставрация... Дори и да излетят, какво точно могат да направят в днешно време :dunno: ? При вертолетите нещата са съвсем сходни...
Другото по-важно нещо в нашата 'авиация' е, че целия персонал покрай нея е от пенсионирани хора! Баща ми е на 72г, пенсиониран, но продължава да ходи на работа, защото.... няма кой друг :mhihi: ! Заповедта му за освобождаване е подписана, но е без дата и не е връчена... Последното му ходене в графа беше, защото 'чичетата' там бяха забравили как се работи с инструмента за 'кербоване' на накрайници на маркучите, правели го с някакъв стар и не им се получавали! Оправданието било - ми те така си били свикнали! Баща ми отново им показал, как да работят с направения инструмент и нещата си дошли на място..Та така с родната авиация! Тя едва ли е била тайна за някой...
До скоро ремонтираха афганистански вертолети. Изпращани от САЩ тук и връщани обратно... Боко се хвалеше, че е намерил работа на завода и индустрията... Талибаните 'освободиха' страната и това спря..!

В момента на графа са 4-те испански самолета и техния наземен персонал в собствен полеви лагер....
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Мар 2022, 13:32

Ако украйна не сложи оръжие и зеленски не си замъкне задника на преговорите да моли за пощада руснаците ще изравнят украйна със земята в най скроро време . Няма да има друг край тази война и няма да бъдат оставени недоклатени укропите по средата на сеанса . Колкото по бързо им уврът главите толкова по добре за всички и за тях самите .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Мар 2022, 13:56

Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Мар 2022, 14:04

Jordana написа: руснаците ще изравнят украйна със земята в най скроро време

Аха и света ще продължи по старому ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Мар 2022, 14:15

don_gori написа:Аз си мисля друго, понеже ковид кризата не се оказа това което трябваше да е, сега е ред на нещо което наистина ще удари по джоба на много хора по света :roll:

Военната риторика по СМО в бг-то направо ме изумяват. Оръжия с ядрен заряд по Черноморието, военна помощ за Украйна, санкции и бутане паметника за Червената армия.... Утре, когато бензина стане 3.50лв/л ще има опашки, защото на другата бензиностанция ще е 4-ка. И не само това. Руснаците са много злопаметни и лишени от всякакво чувство за хумор, когато става въпрос за паметници и каквото и да е , свързано с ВСВ. Ако не ме лъже паметта, миналата година едно влогърче направи неприлични снимки пред паметник в Русия и май отнесе между 10 и 20 години лагер в Сибир....

Това чудо няма да продължи дълго. Надявам се. Рано или късно пак ще започнат да се възобновяват икономическите връзки. Но тогава цените ще са съвсем други.... Най-вече по горните причини.

Тоя вашия канадец май не е чувал, че когато две магарета си мерят чурките, не е добра идея да си сваляш гащите :OT:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата