България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
vicho написа:В насрещното по АМ Хемус! Магистралата е виновна!![]()
![]()
https://www.facebook.com/watch/?v=3113952712195233

steeN написа:И тоз преценяч не е справедливо да плаща по-скъпа застраховка. Тва е рекетЩото човека е преценил, има къде по-важни неща.
Много ясно. Няма да е справедливо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тая обаче чак не го видя, а онзи и на дълги беше.
Шанс да се е объркал според вас? Не го оправдавам де, но или е престъпник бягал от нещо, или се е объркал. Тука на една детелина до еднопосочното към града редовно някой тир влиза в насрещното. Сигурен съм, че и от усато има такива кадри. Просто видеорегистраторите в последните години навлезнаха повече и у нас, затова и мислите, че става по-зле. От толкова коли на няколко месеца един се случва да го качат някъде и голям праз. Като тая коза пред трамвая, качиха я навсякъде да я направят известна в нейните очи и да се котира повече. Едно време, който не караше по трамвайните ленти в София беше загубеняк общо взето и ставаха колони от коли дори по тях като трамвая минаваше когато може. Явно сте ги забравили тия години.
А относно Вичовото, че магистралата е виновна, виновен е Бойко щото е рязал там някоя лентичка без да сложи дневален полицай на всеки изход и вход на магистралата.
П.п: В Румъния още карат по-зле от тук, въпреки строгите наказания за настъпване на лента да речем.

Шанс да се е объркал според вас? Не го оправдавам де, но или е престъпник бягал от нещо, или се е объркал. Тука на една детелина до еднопосочното към града редовно някой тир влиза в насрещното. Сигурен съм, че и от усато има такива кадри. Просто видеорегистраторите в последните години навлезнаха повече и у нас, затова и мислите, че става по-зле. От толкова коли на няколко месеца един се случва да го качат някъде и голям праз. Като тая коза пред трамвая, качиха я навсякъде да я направят известна в нейните очи и да се котира повече. Едно време, който не караше по трамвайните ленти в София беше загубеняк общо взето и ставаха колони от коли дори по тях като трамвая минаваше когато може. Явно сте ги забравили тия години.
А относно Вичовото, че магистралата е виновна, виновен е Бойко щото е рязал там някоя лентичка без да сложи дневален полицай на всеки изход и вход на магистралата.
П.п: В Румъния още карат по-зле от тук, въпреки строгите наказания за настъпване на лента да речем.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А представяте ли си тоя дето беше в насрещното да има регистратор и да пусне видео как всички карат срещу него...луда работа 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
В крайна сметка излиза, че всичко е точно, щом и в “усато” има такива кадри. Все пак преди е било по-зле, сега веднъж-дваж годишно не е проблем 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То не е точно, ама не е и като да видиш слон по пътя. Тези всичките снимащи и забелязали го, да му бяха видяли номера. Колкото и да заслепява, номера се вижда, звъни на 112 поне или ако е от някое от близките населени места отива на другия ден в участъка и описва писмено случката. На онзи му пишат 1000 лв. ли беше и книжката и другия път ще прецени по-добре. Ама тия "аууууу, виждате ли го"(сякаш е първия и последния и никъде другаде няма такива)е малко като онова да дойде царя и да ни оправи.
Да не си губите времето на 1:20 в Англия и то през деня, когато е още по-трудно да се объркаш:
https://youtu.be/oW6LD3vUIZY
Ама видиш ли чудо, звънна на полицията.
А тука може да си изберете победител, на мен не ми се гледат, ама все са от някъде си:
https://youtu.be/dcevG-uOr68
Не бе, само в БГ се случва някой път да има някоя заблудена овца, на другите места по света е рай и само вие безгрешните моралисти им карате колите.
Да не си губите времето на 1:20 в Англия и то през деня, когато е още по-трудно да се объркаш:
https://youtu.be/oW6LD3vUIZY
Ама видиш ли чудо, звънна на полицията.
А тука може да си изберете победител, на мен не ми се гледат, ама все са от някъде си:
https://youtu.be/dcevG-uOr68
Не бе, само в БГ се случва някой път да има някоя заблудена овца, на другите места по света е рай и само вие безгрешните моралисти им карате колите.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Че жената дето се вози въобще не отрази въпросния, добре, ама той и шофьора го видя явно чак като се разминаха. Този с баничарката отпред и той доста късно му светнаха стоповете.

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз се чуда, защо всички които карат така в насрешното винаги са в бързата лента? Баси, объркал си нещо, влезни в авариината, пък спри, пусни един ГПС, виж къде е най-близката отбивка или бензиностанция.. Или пък се върни назад..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Мисли от неговата гледна точка. Той си кара бавно и спокойно вдясно
Ако беше адекватен и верно да се е объркал, поне в аварийната щеше да кара.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
А пък аз все си мисля, че ако беше адекватен, просто щеше да слезе на следващият възможен изход и просто да обърне, колкото и да е необходимо да кара.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
randity написа:А пък аз все си мисля, че ако беше адекватен, просто щеше да слезе на следващият възможен изход и просто да обърне, колкото и да е необходимо да кара.
Клипчето е на участъка между Ботевград и първия тунел посока София. Много вероятно точно да се е качил. То малко след това целия трафик отива в едната тръба, та реално ще отиде там където трябва. За мен по-лошото е че ми изглежда да го прави нарочно.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ужас, ако е от някое близко място и знае, че така отива трафика.
Има и друг вариант ако се нагала без да иска. Отива в аварийната и спира на аварийни. Изчаква трафика да свърши и прави обратен във вярната посока и си излиза на някой изход. Варианти бол, стига да има желание.
Има и друг вариант ако се нагала без да иска. Отива в аварийната и спира на аварийни. Изчаква трафика да свърши и прави обратен във вярната посока и си излиза на някой изход. Варианти бол, стига да има желание.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
и аз това си помислих, имаше такива игри/басове и т.н.///M Power написа:изглежда да го прави нарочно.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:и аз това си помислих, имаше такива игри/басове и т.н.///M Power написа:изглежда да го прави нарочно.
След като свърши клипа има една бензиностанция, ако е искал и там е можел да обърне, но има вероятност да е излязъл от там и да е тръгнал към тунела, знаеки че ще ги наместят в една тръба в него. За игри/басове не мога да кажа, ама от тарикатлък и мързел /да не обиколи 5 км./ ....
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е голяма работа, най-много да изчисти няколко семейства с деца във верижна катастрофа
Пълно с олигофрени. Теоретично, може да вози някой за спешно за болница и да няма време за обикаляне, но да кара в аварийната тогава. За мен е просто неадекватен - луд, невероятно тъп, надрусан, пиян или комбинация.
Преди години със споделеното пътуване случайно попаднах на един пичага, който му се е случвало с ТИР. Каза че в завой просто му е изглеждало, че камиона е от другата страна в лява лента. В един момент осъзнал, че е срещу него и по късмет имало къде да се прибере. И на мен ми е било интересно как така не ги виждат отдалече още, но така във форума всички знаят какво се прави

Преди години със споделеното пътуване случайно попаднах на един пичага, който му се е случвало с ТИР. Каза че в завой просто му е изглеждало, че камиона е от другата страна в лява лента. В един момент осъзнал, че е срещу него и по късмет имало къде да се прибере. И на мен ми е било интересно как така не ги виждат отдалече още, но така във форума всички знаят какво се прави

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
TNT написа:И на мен ми е било интересно как така не ги виждат отдалече още, но така във форума всички знаят какво се прави
Случвало ми се веднъж да карат срещу мен на АМ Марица, беше празна и нямаше драма, ама ми трябваше време докато се усетя какво беше станало...
- Mario Andretti
- Mario Andretti