България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от zAcK » 20 Фев 2022, 15:01

vicho написа:В насрещното по АМ Хемус! Магистралата е виновна! :censored: :banghead:
https://www.facebook.com/watch/?v=3113952712195233

:shock: :shock: :shock: Вечерта е бързата лента :shock: :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: Евала на тоя :idea: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

steeN написа:И тоз преценяч не е справедливо да плаща по-скъпа застраховка. Тва е рекет :mhihi: Щото човека е преценил, има къде по-важни неща. :mhihi:

Много ясно. Няма да е справедливо :bowdown: И всичко е нормално, и сме се устремили към светлото бъдеще с 150 км/ч вечерта в насрещното :idea: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Фев 2022, 15:39

Тая обаче чак не го видя, а онзи и на дълги беше. :mhihi:
Шанс да се е объркал според вас? Не го оправдавам де, но или е престъпник бягал от нещо, или се е объркал. Тука на една детелина до еднопосочното към града редовно някой тир влиза в насрещното. Сигурен съм, че и от усато има такива кадри. Просто видеорегистраторите в последните години навлезнаха повече и у нас, затова и мислите, че става по-зле. От толкова коли на няколко месеца един се случва да го качат някъде и голям праз. Като тая коза пред трамвая, качиха я навсякъде да я направят известна в нейните очи и да се котира повече. Едно време, който не караше по трамвайните ленти в София беше загубеняк общо взето и ставаха колони от коли дори по тях като трамвая минаваше когато може. Явно сте ги забравили тия години.
А относно Вичовото, че магистралата е виновна, виновен е Бойко щото е рязал там някоя лентичка без да сложи дневален полицай на всеки изход и вход на магистралата.
П.п: В Румъния още карат по-зле от тук, въпреки строгите наказания за настъпване на лента да речем.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Фев 2022, 15:43

А представяте ли си тоя дето беше в насрещното да има регистратор и да пусне видео как всички карат срещу него...луда работа :shock:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 20 Фев 2022, 16:40

В крайна сметка излиза, че всичко е точно, щом и в “усато” има такива кадри. Все пак преди е било по-зле, сега веднъж-дваж годишно не е проблем :lol:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Фев 2022, 16:47

То не е точно, ама не е и като да видиш слон по пътя. Тези всичките снимащи и забелязали го, да му бяха видяли номера. Колкото и да заслепява, номера се вижда, звъни на 112 поне или ако е от някое от близките населени места отива на другия ден в участъка и описва писмено случката. На онзи му пишат 1000 лв. ли беше и книжката и другия път ще прецени по-добре. Ама тия "аууууу, виждате ли го"(сякаш е първия и последния и никъде другаде няма такива)е малко като онова да дойде царя и да ни оправи.
Да не си губите времето на 1:20 в Англия и то през деня, когато е още по-трудно да се объркаш:
https://youtu.be/oW6LD3vUIZY
Ама видиш ли чудо, звънна на полицията.
А тука може да си изберете победител, на мен не ми се гледат, ама все са от някъде си:
https://youtu.be/dcevG-uOr68

Не бе, само в БГ се случва някой път да има някоя заблудена овца, на другите места по света е рай и само вие безгрешните моралисти им карате колите. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 20 Фев 2022, 21:46

Че жената дето се вози въобще не отрази въпросния, добре, ама той и шофьора го видя явно чак като се разминаха. Този с баничарката отпред и той доста късно му светнаха стоповете.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 21 Фев 2022, 11:21

Аз се чуда, защо всички които карат така в насрешното винаги са в бързата лента? Баси, объркал си нещо, влезни в авариината, пък спри, пусни един ГПС, виж къде е най-близката отбивка или бензиностанция.. Или пък се върни назад..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Фев 2022, 11:59

Мисли от неговата гледна точка. Той си кара бавно и спокойно вдясно :mhihi: Ако беше адекватен и верно да се е объркал, поне в аварийната щеше да кара.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Фев 2022, 12:01

А пък аз все си мисля, че ако беше адекватен, просто щеше да слезе на следващият възможен изход и просто да обърне, колкото и да е необходимо да кара.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 21 Фев 2022, 12:38

randity написа:А пък аз все си мисля, че ако беше адекватен, просто щеше да слезе на следващият възможен изход и просто да обърне, колкото и да е необходимо да кара.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

Клипчето е на участъка между Ботевград и първия тунел посока София. Много вероятно точно да се е качил. То малко след това целия трафик отива в едната тръба, та реално ще отиде там където трябва. За мен по-лошото е че ми изглежда да го прави нарочно.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2022, 13:51

Ужас, ако е от някое близко място и знае, че така отива трафика.
Има и друг вариант ако се нагала без да иска. Отива в аварийната и спира на аварийни. Изчаква трафика да свърши и прави обратен във вярната посока и си излиза на някой изход. Варианти бол, стига да има желание.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Фев 2022, 14:03

///M Power написа:изглежда да го прави нарочно.
и аз това си помислих, имаше такива игри/басове и т.н. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 21 Фев 2022, 14:42

Bogat-Beden написа:
///M Power написа:изглежда да го прави нарочно.
и аз това си помислих, имаше такива игри/басове и т.н. :dunno:

След като свърши клипа има една бензиностанция, ако е искал и там е можел да обърне, но има вероятност да е излязъл от там и да е тръгнал към тунела, знаеки че ще ги наместят в една тръба в него. За игри/басове не мога да кажа, ама от тарикатлък и мързел /да не обиколи 5 км./ ....
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Фев 2022, 14:48

Е голяма работа, най-много да изчисти няколко семейства с деца във верижна катастрофа :dunno: :no: :no: :no: Пълно с олигофрени. Теоретично, може да вози някой за спешно за болница и да няма време за обикаляне, но да кара в аварийната тогава. За мен е просто неадекватен - луд, невероятно тъп, надрусан, пиян или комбинация.

Преди години със споделеното пътуване случайно попаднах на един пичага, който му се е случвало с ТИР. Каза че в завой просто му е изглеждало, че камиона е от другата страна в лява лента. В един момент осъзнал, че е срещу него и по късмет имало къде да се прибере. И на мен ми е било интересно как така не ги виждат отдалече още, но така във форума всички знаят какво се прави :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 21 Фев 2022, 16:35

TNT написа:И на мен ми е било интересно как така не ги виждат отдалече още, но така във форума всички знаят какво се прави :lol:

Случвало ми се веднъж да карат срещу мен на АМ Марица, беше празна и нямаше драма, ама ми трябваше време докато се усетя какво беше станало...
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата