Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от Leon » 25 Яну 2022, 17:47

По принцип може да не ги сменяш, БМВ сигурно ще се навият на goodwill гаранция като изтропа :winky:
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears

Мнение от Alben » 26 Яну 2022, 11:57

Leon написа:По принцип може да не ги сменяш, БМВ сигурно ще се навият на goodwill гаранция като изтропа :winky:

"goodwill"
Не знам какво означава това, хубаво е да се научите да пишете на български в българските форуми.
Както е тръгнало, освен идентичността, ще забравим и българския език.....?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 26 Яну 2022, 12:08

Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 26 Яну 2022, 13:55

ekalchev написа:Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.

Точно така. Колангата незнам защо се чувства длъжен да защитава 4 цилиндровите автомобили. Карали сме много такива и добре знаем за какво иде реч. Goodwill gesture си е жест на добра воля, който производителите обичайно правят само за коли обслужвани в официалните сервизи. Понякога покриват цялата сметка, понякога само частите. Често има ограничение на пробег и/или години на автомобила. Така, че не са надявайте на нищо подобно с новия внос от салоните :mhihi:

Както би казал Божинката - 4 цилиндровият е мотор е като 6 цилиндровият, само че с 2 цилиндъра по-малко :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 26 Яну 2022, 14:11

Направило ми е впечатление че goodwill се прилага повече при по-скъпите модели, 50i основно, защото БМВ си знаят боклука и че е тяхна вината, че се е счупил. Още нещо, може би още в цената на новия автомобил БМВ са си заложили някаква % надценка за да може да прилагат този goodwill. Много се съмнявам за бюджетен автомобил това да го приложат. Както каза колегата, това се прилага за коли, които имат история в официален сервиз и до някакъв пробег. Ако бай мангал иде с италианката, която не е помирисвала дилър от 10 години, познай как ще се навият да ти сменят двигател по тая програма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 26 Яну 2022, 16:01

Аз не знам защо още се обсъжда "520д, 525д дали е кола или не". Напълно достатъчни и адекватни са на фона на атмосферните 6-цилиндрови 523, 528.

Освен да баннем всички с 520д във форума не виждам решение...

Sent from my LE2123 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alben » 27 Яну 2022, 17:15

ekalchev написа:Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.

А така, това е нещо друго, а не да пишем на друг Язик.........!
А акъла не е за 'секи, само за тези на които им липсва.......?!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 27 Яну 2022, 18:05

"Гудуил" гаранция е адски по-разбираемо :mhihi: Както и да е, друг беше смисълът на поста ми...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alben » 28 Яну 2022, 9:35

bai_ILIA написа:

Точно така. Колангата незнам защо се чувства длъжен да защитава 4 цилиндровите автомобили. Карали сме много такива и добре знаем за какво иде реч. Goodwill gesture си е жест на добра воля, който производителите обичайно правят само за коли обслужвани в официалните сервизи. Понякога покриват цялата сметка, понякога само частите. Често има ограничение на пробег и/или години на автомобила. Така, че не са надявайте на нищо подобно с новия внос от салоните :mhihi:
Както би казал Божинката - 4 цилиндровият е мотор е като 6 цилиндровият, само че с 2 цилиндъра по-малко :ok:

Коментирам 4 цил. мотор, защото моя е такъв и нямам забележки към него, освен обичайните фабрични дефекти за Ф-серията, като цяло.
Както съм казвал многократно(тук), колата се движи много добре в диапазона до 160-170 км.ч., не виждам къде повече от това тук в БГ, ако си грамотен и разумен човек.
Съгласен съм за 6, 8 и т.н., цил. двигател, но да го ползвам по аутобан №9(Мюнхен-Берлин)?!
Не виждам смисъл да се изказвам за 6, 8 и т.н., цилиндрови двигатели при положение , че не карам такъв сега("качвал" съм се и на многоцилиндрови коли).
Има доста хора които не са и "помирисвали" 6, 8 цил. мотор, но са много "компетентни" като цяло за всичко, дори някои са тук във форума, това е 'се едно да четеш "приказки от 1001 нощи" и да убеждаваш другите, че е истина!
И доколкото разбирам ти си от знаещите, може ли, да ми кажеш какво е предимството на 6 цил. мотор в градски условия, а и не само, ако не си на "Нюрбургринг" или на горецитирания аутобан?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 G01 M40i

Мнение от Alex_P » 28 Яну 2022, 11:29

Според мен 2-ката дизел е напълно адекватен мотор, но 6-цилиндровият е много по-рафиниран, балансиран и приятен за каране. За мен лично въпросът не е само дали може да поддържа и да вдигне еди каква си скорост, а как става това. Със 3-ката усещането е, че върви с много по-голяма лекота, което прави шофирането и пътуването много по-приятно. Да не говорим, че благодарение на 8-степенната ZF кутия разходът е наистина впечатляващ. Не виждам какво би ме накарало да избера 2-ка пред 3-ка дизел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 28 Яну 2022, 12:34

Alben-не, тука даваме мнения на хората, които се колебаят между 4 и 6 цил. Никой не се опитва да убеждава теб, че ти е лоша колата. Ти най-добре си знаеш. С голямата мощност не е задължително да караш бързо. И аз не карам по-бързо от 160км/ч. Разликата се усеща при изпреварвания на тирове и т.н. Разбира се може и с 4 цил. дизел да изпреварваш но колата е по-мудна и трябва преценяваш възможностите. Като цяло 6така дава повече кеф, а разликата в парите не е чак толкова, това обясняваме на хората тук. Аз преди карах е60 2.5 177 коня, което може би е еквивалентно на ф10 520д. Колата си вървеше прилично и бях много доволен. Просто сега съм по-доволен, защото изпреварвам с 1/3 натискане на педала, без кик доун и въпреки всичко има достатъчно тяга. Винаги имам 2/3 от педала резерв, ако изскочи някой от завоя, да мога да се прибера по-бързо. Това ти дава спокойствие при изпреварване и това е нещото, което получава от по-мощните двигатели, а не да караш с 260 на магистралата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Яну 2022, 15:09

Последно да вметна нещо за бавния и бързия мотор от опит. Често пътувам до Турция и обикновено ходя с БМВто си, но преди 2 седмици нямаше как да тръгна с него и ходих с другата ми кола - мазда 3 1,6д 109 коня. Та пътуването с такава кола на дълъг път не си е работа. Общо взето маздата и вдигам 190-200, но да подържаш непрекъснато 140-150 по магистралата си е доста напрягащо. С бмвто такава скорост си държа без никакъв проблем, до като с маздата си е натоварващо. Да вдигнеш за малко време 140 е ОК, но да държиш тази скорост 300км. не си е работа. Най интересното в цялото пътуване беше, че маздата ми даде само 2 литра по малко като разход/100км в сравнение с БМВто.
Среден разход 6,7/100км. Бмвто е два пъти по тежко, 4 пъти по мощно и само два литра разлика в разхода :mhihi: :mhihi: :mhihi: Общо взето втори път не бих си го причинил. Не случайно 520 са и с най ниска цена по борсите, а също така и при покупка на нова такава разликата в цената е доста голяма в сравнение с по мощните мотори. То и с трабантче може да се предвижваш ама :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 28 Яну 2022, 15:28

Готин пример с маздата, ама не много релевантен.
Комфорта ти го определя купето, не двигателя.

Ако тръгнеш на 300км магистрално каране с ф10 520д и 530д ще намериш разлика само ако я търсиш.

Дайте малко по-обективно, ''фенската'' не води до нищо градивно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 28 Яну 2022, 16:44

Притежавал съм 4,6 и 8 цилиндров дизел на БМВ. Четири цилиндровия върши прекрасна работа и разхода е страхотен, но си е 2.0 дизел и нищо повече. Почти всички марки предлагат не по лош от на БМВ. Шест цилиндровия е по-приятен за каране- звук,разпределение на мощността в оборотния диапазон и всичко останало-кефа е налице. Осмака.... си е осмак - всичко, което написах за шестака тука е още по-изразено - звук,тяга,кеф. Сигурно е обаче,че с нарастването на кефа, нарастват и разходите и главоболията. :yes:
2-ката е напълно достатъчна да се возиш и да си вършиш работа. Ако обаче искаш кеф трябват повече цилиндри. :D
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 28 Яну 2022, 17:07

Баси и тая тема се разтегна от мнение за обява отиде на 4 vs 6 цилиндрово БМВ. Само не ми е ясно къде е истината, в смисъл в съседния раздел G30 някои се опитват да изкарат, че 6 цилиндровия бензин на 540i бил едва ли не слаб за купето, тук пък 520д си е ОК та да се чуди човек на кого да вярва. :| :shock: :confused: :lol:
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11