Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
По принцип може да не ги сменяш, БМВ сигурно ще се навият на goodwill гаранция като изтропа 

Never mistake motion for action...
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
Leon написа:По принцип може да не ги сменяш, БМВ сигурно ще се навият на goodwill гаранция като изтропа
"goodwill"
Не знам какво означава това, хубаво е да се научите да пишете на български в българските форуми.
Както е тръгнало, освен идентичността, ще забравим и българския език.....?!
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
ekalchev написа:Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.
Точно така. Колангата незнам защо се чувства длъжен да защитава 4 цилиндровите автомобили. Карали сме много такива и добре знаем за какво иде реч. Goodwill gesture си е жест на добра воля, който производителите обичайно правят само за коли обслужвани в официалните сервизи. Понякога покриват цялата сметка, понякога само частите. Често има ограничение на пробег и/или години на автомобила. Така, че не са надявайте на нищо подобно с новия внос от салоните

Както би казал Божинката - 4 цилиндровият е мотор е като 6 цилиндровият, само че с 2 цилиндъра по-малко

"Чемодан, вокзал, Москва"
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Направило ми е впечатление че goodwill се прилага повече при по-скъпите модели, 50i основно, защото БМВ си знаят боклука и че е тяхна вината, че се е счупил. Още нещо, може би още в цената на новия автомобил БМВ са си заложили някаква % надценка за да може да прилагат този goodwill. Много се съмнявам за бюджетен автомобил това да го приложат. Както каза колегата, това се прилага за коли, които имат история в официален сервиз и до някакъв пробег. Ако бай мангал иде с италианката, която не е помирисвала дилър от 10 години, познай как ще се навият да ти сменят двигател по тая програма.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Аз не знам защо още се обсъжда "520д, 525д дали е кола или не". Напълно достатъчни и адекватни са на фона на атмосферните 6-цилиндрови 523, 528.
Освен да баннем всички с 520д във форума не виждам решение...
Sent from my LE2123 using Tapatalk
Освен да баннем всички с 520д във форума не виждам решение...
Sent from my LE2123 using Tapatalk
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
ekalchev написа:Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.
А така, това е нещо друго, а не да пишем на друг Язик.........!
А акъла не е за 'секи, само за тези на които им липсва.......?!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
"Гудуил" гаранция е адски по-разбираемо
Както и да е, друг беше смисълът на поста ми...

Never mistake motion for action...
- Alben
- кандидат ентусиаст
-
bai_ILIA написа:ekalchev написа:Това е името на гаранцията. Не се превежда. Не знаеш какво е ама даваш акъл.
Точно така. Колангата незнам защо се чувства длъжен да защитава 4 цилиндровите автомобили. Карали сме много такива и добре знаем за какво иде реч. Goodwill gesture си е жест на добра воля, който производителите обичайно правят само за коли обслужвани в официалните сервизи. Понякога покриват цялата сметка, понякога само частите. Често има ограничение на пробег и/или години на автомобила. Така, че не са надявайте на нищо подобно с новия внос от салоните
Както би казал Божинката - 4 цилиндровият е мотор е като 6 цилиндровият, само че с 2 цилиндъра по-малко
Коментирам 4 цил. мотор, защото моя е такъв и нямам забележки към него, освен обичайните фабрични дефекти за Ф-серията, като цяло.
Както съм казвал многократно(тук), колата се движи много добре в диапазона до 160-170 км.ч., не виждам къде повече от това тук в БГ, ако си грамотен и разумен човек.
Съгласен съм за 6, 8 и т.н., цил. двигател, но да го ползвам по аутобан №9(Мюнхен-Берлин)?!
Не виждам смисъл да се изказвам за 6, 8 и т.н., цилиндрови двигатели при положение , че не карам такъв сега("качвал" съм се и на многоцилиндрови коли).
Има доста хора които не са и "помирисвали" 6, 8 цил. мотор, но са много "компетентни" като цяло за всичко, дори някои са тук във форума, това е 'се едно да четеш "приказки от 1001 нощи" и да убеждаваш другите, че е истина!
И доколкото разбирам ти си от знаещите, може ли, да ми кажеш какво е предимството на 6 цил. мотор в градски условия, а и не само, ако не си на "Нюрбургринг" или на горецитирания аутобан?
Според мен 2-ката дизел е напълно адекватен мотор, но 6-цилиндровият е много по-рафиниран, балансиран и приятен за каране. За мен лично въпросът не е само дали може да поддържа и да вдигне еди каква си скорост, а как става това. Със 3-ката усещането е, че върви с много по-голяма лекота, което прави шофирането и пътуването много по-приятно. Да не говорим, че благодарение на 8-степенната ZF кутия разходът е наистина впечатляващ. Не виждам какво би ме накарало да избера 2-ка пред 3-ка дизел.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Alben-не, тука даваме мнения на хората, които се колебаят между 4 и 6 цил. Никой не се опитва да убеждава теб, че ти е лоша колата. Ти най-добре си знаеш. С голямата мощност не е задължително да караш бързо. И аз не карам по-бързо от 160км/ч. Разликата се усеща при изпреварвания на тирове и т.н. Разбира се може и с 4 цил. дизел да изпреварваш но колата е по-мудна и трябва преценяваш възможностите. Като цяло 6така дава повече кеф, а разликата в парите не е чак толкова, това обясняваме на хората тук. Аз преди карах е60 2.5 177 коня, което може би е еквивалентно на ф10 520д. Колата си вървеше прилично и бях много доволен. Просто сега съм по-доволен, защото изпреварвам с 1/3 натискане на педала, без кик доун и въпреки всичко има достатъчно тяга. Винаги имам 2/3 от педала резерв, ако изскочи някой от завоя, да мога да се прибера по-бързо. Това ти дава спокойствие при изпреварване и това е нещото, което получава от по-мощните двигатели, а не да караш с 260 на магистралата.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Последно да вметна нещо за бавния и бързия мотор от опит. Често пътувам до Турция и обикновено ходя с БМВто си, но преди 2 седмици нямаше как да тръгна с него и ходих с другата ми кола - мазда 3 1,6д 109 коня. Та пътуването с такава кола на дълъг път не си е работа. Общо взето маздата и вдигам 190-200, но да подържаш непрекъснато 140-150 по магистралата си е доста напрягащо. С бмвто такава скорост си държа без никакъв проблем, до като с маздата си е натоварващо. Да вдигнеш за малко време 140 е ОК, но да държиш тази скорост 300км. не си е работа. Най интересното в цялото пътуване беше, че маздата ми даде само 2 литра по малко като разход/100км в сравнение с БМВто.
Среден разход 6,7/100км. Бмвто е два пъти по тежко, 4 пъти по мощно и само два литра разлика в разхода
Общо взето втори път не бих си го причинил. Не случайно 520 са и с най ниска цена по борсите, а също така и при покупка на нова такава разликата в цената е доста голяма в сравнение с по мощните мотори. То и с трабантче може да се предвижваш ама 
Среден разход 6,7/100км. Бмвто е два пъти по тежко, 4 пъти по мощно и само два литра разлика в разхода

Готин пример с маздата, ама не много релевантен.
Комфорта ти го определя купето, не двигателя.
Ако тръгнеш на 300км магистрално каране с ф10 520д и 530д ще намериш разлика само ако я търсиш.
Дайте малко по-обективно, ''фенската'' не води до нищо градивно.
Комфорта ти го определя купето, не двигателя.
Ако тръгнеш на 300км магистрално каране с ф10 520д и 530д ще намериш разлика само ако я търсиш.
Дайте малко по-обективно, ''фенската'' не води до нищо градивно.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Притежавал съм 4,6 и 8 цилиндров дизел на БМВ. Четири цилиндровия върши прекрасна работа и разхода е страхотен, но си е 2.0 дизел и нищо повече. Почти всички марки предлагат не по лош от на БМВ. Шест цилиндровия е по-приятен за каране- звук,разпределение на мощността в оборотния диапазон и всичко останало-кефа е налице. Осмака.... си е осмак - всичко, което написах за шестака тука е още по-изразено - звук,тяга,кеф. Сигурно е обаче,че с нарастването на кефа, нарастват и разходите и главоболията.
2-ката е напълно достатъчна да се возиш и да си вършиш работа. Ако обаче искаш кеф трябват повече цилиндри.

2-ката е напълно достатъчна да се возиш и да си вършиш работа. Ако обаче искаш кеф трябват повече цилиндри.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Баси и тая тема се разтегна от мнение за обява отиде на 4 vs 6 цилиндрово БМВ. Само не ми е ясно къде е истината, в смисъл в съседния раздел G30 някои се опитват да изкарат, че 6 цилиндровия бензин на 540i бил едва ли не слаб за купето, тук пък 520д си е ОК та да се чуди човек на кого да вярва.

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.