Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: iOS тема

Мнение от nxn » 07 Ное 2021, 11:07

Точно ночът е направен да си изкарваш парите спокойно. До преди година ползваха още 2 мегапиксела камера, сега най-накрая сложили някаква нормална камера и голяма работа. Другите лаптопи с по-малък безел също имат камера, защо епъл не можаха? И като слагат ноч и Фейс ИД е голямата работа, много по-сигурно от тъч ИД, защо не сложиха и на мака фейс ид, имат ноч, имат технологията?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Ное 2021, 11:15

Никога съм няма драми със 720p камерата, а всеки ден съм в няколко call-a :bchug:
До момента никой колега/клиент/парньор/вендор не ми е казал, че не ме вижда добре, ама може и ти да си прав, че камерата е най-важна в един лаптоп :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Чудите се вече каква глупост да измислите. Не познавам някой, дето да му дреме за качеството на камера на лаптоп :idea:

Ночът като го ползваш и спираш да го забелязваш, а на фулскрийн аповете усещането е много по-добро, като не ти се мести меню бара.

И те така. Пък ти си хейтвай :mhihi: Това няма да намали продажбите, нито някой ще се откаже да купува :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

P.S. Сега кажи, че айфоните за нищо не стават, щото на основния екран не им се вижда процента батерия и да се свършва с тая градивна дискусия :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Ное 2021, 11:32

Айфоните си имат 100 други недостатъка, аз не съм имал против ноча, все ми е тая, че е грозно, просто казвам, причината за ноча беше ултра сигурен фейс ид, който не сложиха на мака, макар че сложиха ноч.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 07 Ное 2021, 11:46

Аз взех 14 иначовия M1 Pro и съм много доволен. Картината която вади дисплея е като нищо което съм виждал до сега, звука също е брутален. Ноч-а дет толко го храните вобще не го забелязвам дори, ама грам. За производителноста няма кво да говорим, всичко е инстантно. M1 Max-а според мен е оувъркил, не виждам за какво би ти трябвало по-бърза машина.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Ное 2021, 22:15

"iFixit: replacing an iPhone 13 screen at a third-party repair shop disables Face ID"
Поредната антиконсуматорска практика от епъл., комбинирано с 1 година гаранция и направен максимално труден/невъзможен ремонт, заедно с кофти политики.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 09 Ное 2021, 18:29

Jorixa написа:Аз взех 14 иначовия M1 Pro и съм много доволен. Картината която вади дисплея е като нищо което съм виждал до сега, звука също е брутален. Ноч-а дет толко го храните вобще не го забелязвам дори, ама грам. За производителноста няма кво да говорим, всичко е инстантно. M1 Max-а според мен е оувъркил, не виждам за какво би ти трябвало по-бърза машина.

Честитка. Откъде го купи, в така известните епъл риселъри в София нямаше оня ден нищо налично, дори и най-евтината базова 14-ка. Иначе съм се наточил на почти максната 16ка за началото на другата година, да видим дали ще ми се усмихне щастието :) Сега като гледам ревюта, всички казват, че е овъркил Про макс процесора, ама пък ми си е future-proof, като се сетя колко години бачках на макснатата ми 15-ка от 2015 и как и в момента пиша на нея и ще ми е мъчно да се разделим.. :) Но като се знам, ако намеря 14-ка и ми хареса, директно я вземам и си я оставям, без да чакам "шанса" за служебен лаптоп за 10к лв :)

Страничен въпрос от това, понеже не си падам по ъпдейтите, но нещо ми е скучно и едната машина искам да я пробвам с Mонтерей, но имам логнат един мейл в Сафари, чиято парола не знам и не смея да го логаутна от известно време.. Ще ме изхвърли ли след като ъпдейтна? Мейла е в гмайл, ако има значение.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Own » 09 Ное 2021, 19:08

DriftoMania написа:
Jorixa написа:
Страничен въпрос от това, понеже не си падам по ъпдейтите, но нещо ми е скучно и едната машина искам да я пробвам с Mонтерей, но имам логнат един мейл в Сафари, чиято парола не знам и не смея да го логаутна от известно време.. Ще ме изхвърли ли след като ъпдейтна? Мейла е в гмайл, ако има значение.

Малко офф-топик, но имам същия въпрос за outlook мейл, през стоковото мейл приложение, и парола, която не знам. Ще имам ли главоболия ако ъпгрейдна?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Ное 2021, 20:14

Нямате ли възстановяване чрез телефон?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 09 Ное 2021, 21:33

DriftoMania написа:
Jorixa написа:Аз взех 14 иначовия M1 Pro и съм много доволен. Картината която вади дисплея е като нищо което съм виждал до сега, звука също е брутален. Ноч-а дет толко го храните вобще не го забелязвам дори, ама грам. За производителноста няма кво да говорим, всичко е инстантно. M1 Max-а според мен е оувъркил, не виждам за какво би ти трябвало по-бърза машина.

Честитка. Откъде го купи, в така известните епъл риселъри в София нямаше оня ден нищо налично, дори и най-евтината базова 14-ка.
Взех го от технополис още по-предния уикенд. Беше буквално последната останала бройка

Sent from my iPhone using Tapatalk

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Ное 2021, 16:34

Тоя чичак ме кефи :mhihi: Яко сипва на Intel :mhihi:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Ное 2021, 20:01

Много се радвам на което, интел много години нищо не правеха и сега почнаха да усещат топлината под задника. Сега поне ще има конкуренция.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 15 Ное 2021, 21:46

Да, много ревюта и сравнения излязоха. Тоя път Епъл просто си превъртяха играта. Фактът, че умишлено биха себе си.. на който му е интересно:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 16 Ное 2021, 0:27

DriftoMania написа:Да, много ревюта и сравнения излязоха. Тоя път Епъл просто си превъртяха играта. Фактът, че умишлено биха себе си..

Няма как. Двете архитектури се различават много. Пък и те вече са заявили, че всичко при тях ще минава на ARM-базираните им собтвени System on a Chip, или както там ще го наричат :bchug: Та просто след известно време ще изкарат наистина Про машини с новите чипове и Intel да му мислят :bchug: Ще имат да наваксват. Но това са нормални неща. Както Apple минаха преди години от RISC-базирани Power PC към Интел, сега към ARM, може някой ден пак да сменят архитектурата, която ще ползват :bchug: Те и тия архитектури така се омешаха. Кое е RISC, кое било 10 нанометра, ама не приличало на 10, а на 7. Брало си е лайката :mhihi:

P.S. Важното е, че в момента пуснаха брутални преносими машини :ok:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 17 Ное 2021, 11:26

От един ден почнах да ползвам Сафари, имам усещането, че дори тъчпадът е оптимизиран за работа с тоя браузър, това или е типично ябълково, или си внушавам нещо.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2021, 18:05

Ако не беше продал мишока щеше да видиш що е то оптимизация с жестовете :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата