Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
Re: Формула 1 - обща тема
Такъв е рагламентът. Терминът е "causing a collision", а не "причиняване на верижна катастрофа", както вече стана ясно след Великобритания последствията не се взимат предивд.
Изцяло в ръцете на стюардите е субективно да наложат по-тежко наказание и те мисля го направиха и в двете ситуации.
Няма как да дадат 10 места назад за инцидент на мокра писта в първи завой след старта.
Ситуацията с Фетел пък е кристално ясна. Не мисля, че там трябва да се търси някаква конспирация.
Няма никакъв субективен фактор. Има ясно разписана процедура за източване на горивото, техническите делегати са я спазили и са източили само 300грама. От там насетне няма какво да те оправдае.
Правилата казват, че наказанието в такъв случай е дисквалификация, няма как да му дадат нещо друго след като го няма предивдено като възможно наказание.
И все пак мисля, че това е "най-режисирания" сезон който съм гледал след 2007. Просто се намесват по друг начин.
Вече е напълно ясно например, че новите задни гуми пасват по-добре на Мерцедес.
Хамилтън основно, но и отборът направиха огромна грешка от страх. Около 6 минути преди старта, само от кадрите по телевизията беше ясно, че пистата ще е суха до минути, а тия хора стоят на метри от асфалта и го виждат.
В крайна сметка решението беше на Хамилтън заради радио тишиниата, но той трябваше да прецени, че ако не влезе е гарантирано последен. Аз бях страшно изненадан като го видях да пропуска бокса.
И оправданието на феновете му, че видиш ли щял да бъде блокиран зад влизащите в бокса не е валидно.
Първо той можеше да разреди колоната в последния сектор и да си осигури пролука в която да го пуснат. Вярно нямаше да бъде пръв, но щеше да стартира в топ 6. Ако приемем, че това нямаше да е възможно пак щеше да е минимум в топ 10, защото боксовете непосредствено пред него щяха още да работят по колите когато той излиза.
Изцяло в ръцете на стюардите е субективно да наложат по-тежко наказание и те мисля го направиха и в двете ситуации.
Няма как да дадат 10 места назад за инцидент на мокра писта в първи завой след старта.
Ситуацията с Фетел пък е кристално ясна. Не мисля, че там трябва да се търси някаква конспирация.

Правилата казват, че наказанието в такъв случай е дисквалификация, няма как да му дадат нещо друго след като го няма предивдено като възможно наказание.
И все пак мисля, че това е "най-режисирания" сезон който съм гледал след 2007. Просто се намесват по друг начин.
Вече е напълно ясно например, че новите задни гуми пасват по-добре на Мерцедес.
Хамилтън основно, но и отборът направиха огромна грешка от страх. Около 6 минути преди старта, само от кадрите по телевизията беше ясно, че пистата ще е суха до минути, а тия хора стоят на метри от асфалта и го виждат.
В крайна сметка решението беше на Хамилтън заради радио тишиниата, но той трябваше да прецени, че ако не влезе е гарантирано последен. Аз бях страшно изненадан като го видях да пропуска бокса.

И оправданието на феновете му, че видиш ли щял да бъде блокиран зад влизащите в бокса не е валидно.
Първо той можеше да разреди колоната в последния сектор и да си осигури пролука в която да го пуснат. Вярно нямаше да бъде пръв, но щеше да стартира в топ 6. Ако приемем, че това нямаше да е възможно пак щеше да е минимум в топ 10, защото боксовете непосредствено пред него щяха още да работят по колите когато той излиза.
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Строл се н..ра с извинение! По много некадърен начин блъсна Шарл!
Честито за победата на Окон! Радвам се за него! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TheDriver написа:..
Далеч съм от мисълта, че има някаква конспирация, още повече срещу Астън Мартин или Фетел. В единия случай имаме ясно разписано правило в другия може да бъде въпрос на тълкувание. Аз и не очаквах нещо по-различно като резултат. Не ме е и яд. Фетел все пак успя да пресече финала втори и дали ще го дисквалифицират или не за мен е все тая. Предполагам и за него. Единствено губи отбора. Просто е тъпо с голямото поле за тълкувателни решения колко непропорционални могат да бъдат наказанията.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Голямо мрънкане от Шафнауер - по данни от уредите бензин имало ама не могли да го извадят, отделно 300мл били достатъчни да си направят различните тестове от ФИА
Колата на Фетел била пратена към тестов център на ФИА във Франция докато тече обжалването, идеята била да няма достъп отбора до колата за да я разглоби и да извади бензина. Голям късмет извадиха че започна лятната почивка, ако имаше състезание следващия уикенд или дори след седмица едва ли щяха да могат да разчитат на този болид и щеше да се наложи да сглабят друг или да не участват
ПП: Конкретните правила за горивото са много ясно разписани, точно за да няма различни интерпретации. Бил е даден шанс на Астън да извадят горивото, не са успели и сега мрънкат. Жалко, че затриха доброто каране на Фетел

Колата на Фетел била пратена към тестов център на ФИА във Франция докато тече обжалването, идеята била да няма достъп отбора до колата за да я разглоби и да извади бензина. Голям късмет извадиха че започна лятната почивка, ако имаше състезание следващия уикенд или дори след седмица едва ли щяха да могат да разчитат на този болид и щеше да се наложи да сглабят друг или да не участват
ПП: Конкретните правила за горивото са много ясно разписани, точно за да няма различни интерпретации. Бил е даден шанс на Астън да извадят горивото, не са успели и сега мрънкат. Жалко, че затриха доброто каране на Фетел
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Като се замисля и по-тъпи състезания е имало
Но по-трагични от ММ не е имало. "Гумите изхвърляли 250л вода в секунда" (реално са около 65л/сек), "Наводнена вода" ....
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Колеги, бях на работа до сега. Някой има ли линк на състезанието?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
BMW_POWER написа:bum_bum написа:Като се замисля и по-тъпи състезания е имало
Но по-трагични от ММ не е имало. "Гумите изхвърляли 250л вода в секунда" (реално са около 65л/сек), "Наводнена вода" ....
Предполагам за Момчил става въпрос… не го понасям и е една от причините никога да не се върна да гледам по Диема, но 4х85л/сек (300км/ч) могат спокойно да се окажат 250л (ако предположим, че задните по-малко бидейки в следата на предните).
nero_ написа:BMW_POWER написа:bum_bum написа:Като се замисля и по-тъпи състезания е имало
Предполагам за Момчил става въпрос… не го понасям и е една от причините никога да не се върна да гледам по Диема, но 4х85л/сек (300км/ч) могат спокойно да се окажат 250л (ако предположим, че задните по-малко бидейки в следата на предните).
Момчил ... силата му са американските серии. Признавам. Но опитите му да се прави на анализатор, просто са трагични. Не знам от кого зависи да го викат в студиото, но .... единственият по-трагичен коментатор от него е Стойчо Керев. Когато последния го раздаваше коментатор на Ф1 разбира се.
Днес беше поставен много любопитен рекорд. Мазепин с най-бърза обиколка

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Вчерашното "състезание" бих го определил като пълна пародия: 3+ часа чакане да стартират като и на децата им беше ясно, че няма да се случи, но заради спонсорските договори и преките излъчвания трябваше да се чака.
Единствено се радвам за Ръсел, че запази второто си място защото ако имаше състезание със сигурност нямаше да успее, в една обиколка беше бърз, но състезателното им темпо беше доста зле. Стискам палци догодина да вземе мястото на Валтери, заслужава силна кола и да се бори за челни позиции.
Единствено се радвам за Ръсел, че запази второто си място защото ако имаше състезание със сигурност нямаше да успее, в една обиколка беше бърз, но състезателното им темпо беше доста зле. Стискам палци догодина да вземе мястото на Валтери, заслужава силна кола и да се бори за челни позиции.
Уви, отново изтърваме една от най-добрите писти в спорта. Поне Ръсел получи доста, така че пак има нещо.
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Все по сериозно се говори в интернет за градско трасе в София от 2025г. Някой чул ли е нещо по въпроса?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.