Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от TheDriver » 02 Авг 2021, 15:15

Такъв е рагламентът. Терминът е "causing a collision", а не "причиняване на верижна катастрофа", както вече стана ясно след Великобритания последствията не се взимат предивд.
Изцяло в ръцете на стюардите е субективно да наложат по-тежко наказание и те мисля го направиха и в двете ситуации.

Няма как да дадат 10 места назад за инцидент на мокра писта в първи завой след старта.

Ситуацията с Фетел пък е кристално ясна. Не мисля, че там трябва да се търси някаква конспирация. :dunno: Няма никакъв субективен фактор. Има ясно разписана процедура за източване на горивото, техническите делегати са я спазили и са източили само 300грама. От там насетне няма какво да те оправдае.
Правилата казват, че наказанието в такъв случай е дисквалификация, няма как да му дадат нещо друго след като го няма предивдено като възможно наказание.

И все пак мисля, че това е "най-режисирания" сезон който съм гледал след 2007. Просто се намесват по друг начин.

Вече е напълно ясно например, че новите задни гуми пасват по-добре на Мерцедес.

Хамилтън основно, но и отборът направиха огромна грешка от страх. Около 6 минути преди старта, само от кадрите по телевизията беше ясно, че пистата ще е суха до минути, а тия хора стоят на метри от асфалта и го виждат.
В крайна сметка решението беше на Хамилтън заради радио тишиниата, но той трябваше да прецени, че ако не влезе е гарантирано последен. Аз бях страшно изненадан като го видях да пропуска бокса. :dunno:
И оправданието на феновете му, че видиш ли щял да бъде блокиран зад влизащите в бокса не е валидно.

Първо той можеше да разреди колоната в последния сектор и да си осигури пролука в която да го пуснат. Вярно нямаше да бъде пръв, но щеше да стартира в топ 6. Ако приемем, че това нямаше да е възможно пак щеше да е минимум в топ 10, защото боксовете непосредствено пред него щяха още да работят по колите когато той излиза.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 02 Авг 2021, 16:38

Строл се н..ра с извинение! По много некадърен начин блъсна Шарл! :kuku: Честито за победата на Окон! Радвам се за него! :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Авг 2021, 16:57

TheDriver написа:..

Далеч съм от мисълта, че има някаква конспирация, още повече срещу Астън Мартин или Фетел. В единия случай имаме ясно разписано правило в другия може да бъде въпрос на тълкувание. Аз и не очаквах нещо по-различно като резултат. Не ме е и яд. Фетел все пак успя да пресече финала втори и дали ще го дисквалифицират или не за мен е все тая. Предполагам и за него. Единствено губи отбора. Просто е тъпо с голямото поле за тълкувателни решения колко непропорционални могат да бъдат наказанията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 03 Авг 2021, 11:44

Голямо мрънкане от Шафнауер - по данни от уредите бензин имало ама не могли да го извадят, отделно 300мл били достатъчни да си направят различните тестове от ФИА :mhihi:

Колата на Фетел била пратена към тестов център на ФИА във Франция докато тече обжалването, идеята била да няма достъп отбора до колата за да я разглоби и да извади бензина. Голям късмет извадиха че започна лятната почивка, ако имаше състезание следващия уикенд или дори след седмица едва ли щяха да могат да разчитат на този болид и щеше да се наложи да сглабят друг или да не участват

ПП: Конкретните правила за горивото са много ясно разписани, точно за да няма различни интерпретации. Бил е даден шанс на Астън да извадят горивото, не са успели и сега мрънкат. Жалко, че затриха доброто каране на Фетел
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от inspite » 29 Авг 2021, 15:12

Този дъжд ги удави

Изпратено от моят Redmi 8 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2021, 18:32

Като се замисля и по-тъпи състезания е имало :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Авг 2021, 18:34

bum_bum написа:Като се замисля и по-тъпи състезания е имало :mhihi:

Но по-трагични от ММ не е имало. "Гумите изхвърляли 250л вода в секунда" (реално са около 65л/сек), "Наводнена вода" ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 29 Авг 2021, 21:12

Колеги, бях на работа до сега. Някой има ли линк на състезанието?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Авг 2021, 21:18

На кое? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 29 Авг 2021, 21:37

BMW_POWER написа:

Но по-трагични от ММ не е имало. "Гумите изхвърляли 250л вода в секунда" (реално са около 65л/сек), "Наводнена вода" ....

Предполагам за Момчил става въпрос… не го понасям и е една от причините никога да не се върна да гледам по Диема, но 4х85л/сек (300км/ч) могат спокойно да се окажат 250л (ако предположим, че задните по-малко бидейки в следата на предните).

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Авг 2021, 23:28

nero_ написа:
BMW_POWER написа:

Предполагам за Момчил става въпрос… не го понасям и е една от причините никога да не се върна да гледам по Диема, но 4х85л/сек (300км/ч) могат спокойно да се окажат 250л (ако предположим, че задните по-малко бидейки в следата на предните).

Момчил ... силата му са американските серии. Признавам. Но опитите му да се прави на анализатор, просто са трагични. Не знам от кого зависи да го викат в студиото, но .... единственият по-трагичен коментатор от него е Стойчо Керев. Когато последния го раздаваше коментатор на Ф1 разбира се.

Днес беше поставен много любопитен рекорд. Мазепин с най-бърза обиколка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Авг 2021, 10:31

Вчерашното "състезание" бих го определил като пълна пародия: 3+ часа чакане да стартират като и на децата им беше ясно, че няма да се случи, но заради спонсорските договори и преките излъчвания трябваше да се чака.
Единствено се радвам за Ръсел, че запази второто си място защото ако имаше състезание със сигурност нямаше да успее, в една обиколка беше бърз, но състезателното им темпо беше доста зле. Стискам палци догодина да вземе мястото на Валтери, заслужава силна кола и да се бори за челни позиции.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 30 Авг 2021, 10:37

Уви, отново изтърваме една от най-добрите писти в спорта. Поне Ръсел получи доста, така че пак има нещо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 31 Авг 2021, 22:11

Все по сериозно се говори в интернет за градско трасе в София от 2025г. Някой чул ли е нещо по въпроса?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Авг 2021, 23:21

Нямахме ли тема за хумор и сатира :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата