С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Е нали беше сменен и пак харчеше? Или е бил сменен само на приказки...Cvetun написа:vld написа:Премери компресия и ще се изясни всичко.Cvetun написа:Еми колеги не е и от филтър картерни газове. Сменен е. Маслото беше до макса. След 3 дни каране, не малко, но нормално, днес пак го видях и е паднало нивото с 2мм - малко над средата.
Както казах, турбо - перфектно.
Няма течове.
Не пуши не дими.
Всичко като консуматив е сменено по тази кола и така...
Къде ходи това масло.... НЕ ЗНАМ.
Двигателя го мерихме на дюзи, работят в границите, работи добре.....
Вече ще се гръмна и искам да я махам тази кола.
Не знам вече какво да правя!
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Колеги ъпдейт. Колата СПРЯ да харчи маслото. Явно филтър картерни газове си свърши работата! Пиша просто за инфо да знаете! Ако не ви е сменен - СМЕНЕТЕ ГО! Явно си има голямо значение при тия бараки! Живи и здрави и мерси на отзовалите се!

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
vld написа:Е нали беше сменен и пак харчеше? Или е бил сменен само на приказки...Cvetun написа:vld написа:Премери компресия и ще се изясни всичко.Cvetun написа:Еми колеги не е и от филтър картерни газове. Сменен е. Маслото беше до макса. След 3 дни каране, не малко, но нормално, днес пак го видях и е паднало нивото с 2мм - малко над средата.
Както казах, турбо - перфектно.
Няма течове.
Не пуши не дими.
Всичко като консуматив е сменено по тази кола и така...
Къде ходи това масло.... НЕ ЗНАМ.
Двигателя го мерихме на дюзи, работят в границите, работи добре.....
Вече ще се гръмна и искам да я махам тази кола.
Не знам вече какво да правя!
Колеги ъпдейт. Колата СПРЯ да харчи маслото. Явно филтър картерни газове си свърши работата! Пиша просто за инфо да знаете! Ако не ви е сменен - СМЕНЕТЕ ГО! Явно си има голямо значение при тия бараки! Живи и здрави и мерси на отзовалите се!
Когато го смених, го проверих след ден два и тогава ми се видя че пак пада нивото, но от тогава, вече минаха 3 седмици ако не и повече, колата спря да го пипа. А от смянаха на филтъра, до сега, не съм пипал нищо друго. Последното което смених, беше филтър картерни газове.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да не те отчайвам, но следват проблеми с ЕГР и ДПФ ако има

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
От тук : https://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_334_336&products_id=5652&zenid=f772bb4d5887d4c6509bd18f39204ff7 си взех 6 литра RAVENOL VST 5W40 за Е46 2.0 дизел, фейслифтова. С безплатна доставка до Еконт и подарък 1литър концентрат лятна течност за чистачки на Равенол
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Аз пък си харесах това: https://www.motorni-masla.net/index.php ... 8f39204ff7
Интересно, че пише, че има USVO, а на етикета не се виждат тия буквички. Дали не е по-добро?
Интересно, че пише, че има USVO, а на етикета не се виждат тия буквички. Дали не е по-добро?
- Hip-hopotam
- младши ентусиаст
-
Карал съм и с двата Равенола и не съм имал проблеми.SSL само веднъж, а със VST 4 пъти, и сега карам със него.
USVOняма на етикета защото е от преди няколко години снимката, вероятно.
Последните няколко години постоянно се меняха и подобряваха характеристиките на маслата и мисля че след като написаха на всички USVO, почти няма промени.
Като цяло хубави масла, SSL е малко излишен за моето каране и зимни температури. Двете са високопепелни масла и не са подходящи за коли с високи еко-норми.
USVOняма на етикета защото е от преди няколко години снимката, вероятно.
Последните няколко години постоянно се меняха и подобряваха характеристиките на маслата и мисля че след като написаха на всички USVO, почти няма промени.
Като цяло хубави масла, SSL е малко излишен за моето каране и зимни температури. Двете са високопепелни масла и не са подходящи за коли с високи еко-норми.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Castrol Edge 5/30, смених го с 2000км по-рано, не знам следващата след 10 или 12 да бъде?
Всички филтри също, мисля 4ри на брой бяха, Бош, от ЕлитКар. 360 лъва с работата, малко ли е, много ли е, не знам, сефте ми е
520д М47т2
Всички филтри също, мисля 4ри на брой бяха, Бош, от ЕлитКар. 360 лъва с работата, малко ли е, много ли е, не знам, сефте ми е

520д М47т2
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Bogat-Beden написа:Castrol Edge 5/30, смених го с 2000км по-рано, не знам следващата след 10 или 12 да бъде?
Ако караш предимно градско и на късо с много стартове даже 8к бих казал е добре, ако е извънградско 10-тина или 1 год.

- Bogat-Beden
-
-

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Ама то и извънградското зависи какво е - ако е магистрала, както при мен и се кара по-сериозно 10к. са много
Bogat-Beden написа:Castrol Edge 5/30, смених го с 2000км по-рано, не знам следващата след 10 или 12 да бъде?
520д М47т2
Виж си средната скорост, обикновено е малко по-ниска от това което показва. От нея си сметни моторните часове. За двигател като твоя, ако е в нормално състоятние 250-300 часа на смяна, са нормални. Т.е. ако например имаш средна скорост 30км/ч и вземем горната граница, като умножим с часовете ще получим пробега на който трябва да се сменя. Т.е. 30км/ч х 300 ч = 9000км. Ако човек кара повече извънградско и на магистрала средната скорост е по-висока, да речем на 50км/ч и нагоре. При мен например е 60-70км/ч, карам основно на магистрала. Ако някой има основно градско, със задръствания, в голям град, средната скорост обикновено е около 20км/ч плюс минус нещо.
- Bogat-Beden
-
-
Ясно, мерси отново. За цената да разбирам, че е нормално, досега дизел не съм имал, еле пък Е60 

За цената мога да кажа - 5л хубаво масло Кастрол, Мобил или друго струват към 75-80лв. Хубав маслен филтър 16лв, въздушен 35лв, на купето 25лв. При теб може да има и горивен - тук нямам представа. Т.е. за материали общо около 160лв без горивния, по минимални цени, но на висококачествени продукти. Това за Е90 325 бензин, за дизел предполагам цените са сходни.
- JwR
- Потребител
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: 850i
Здравейте, препоръка за масло?Карам е60 ,2007г 197 к.с. ,досега съм карал с Castrol 5w40 .
Хора предложете надеждно и хубаво масло за м54б22 мотор , в момента съм с рапсол 10w40 и ми го гори доста,по спецификация пише да слагам 5w30/40 , но ми се струва ще тогава ще е още по зле