Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Горе-доле толкова, ама тука не е включена печалба.... пък и тогава си още по-зле.... т.е. не само, че колата не е проверена предварително (което става като отидеш сам), пък и взимаш квото дойде.... и ако не ти хареса нещо.... си прееб@н...
Идеалния вариант е да отидеш с твой човек, който разбира, като преди това online и от вестници си набележиш няколко машини... щото да отидеш на сляпо не е много идейно... може да не намериш нищо, а и да се наложи да седиш там и седмица... което си е отново пари...
По-идеален вариант е да имаш човек тука/или навън, като ти пращат снимки на евентуалните потенциални автомобили... и да го харесаш по снимки и да ти го докарат...
Идеалния вариант е да отидеш с твой човек, който разбира, като преди това online и от вестници си набележиш няколко машини... щото да отидеш на сляпо не е много идейно... може да не намериш нищо, а и да се наложи да седиш там и седмица... което си е отново пари...
По-идеален вариант е да имаш човек тука/или навън, като ти пращат снимки на евентуалните потенциални автомобили... и да го харесаш по снимки и да ти го докарат...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
... или човек който знаеш че разбира, и му казваш какви са ти изискванията и той ти докарва такава читава
но най-добре пътуване на място с някой който е в час и с коли, и с местата за купуване, и с местата за спане, и с такси и със застраховки и какво се прави ако колата закъса, къде се почива и всичко
сам, без да си в час, си е самоубийство

но най-добре пътуване на място с някой който е в час и с коли, и с местата за купуване, и с местата за спане, и с такси и със застраховки и какво се прави ако колата закъса, къде се почива и всичко
сам, без да си в час, си е самоубийство
- Mollov
- Мародератор
-
Ае.... ако си поне малко претенциозен вероятно ще искаш предварително да я видиш.... щото "синя, запазена, с бели мигачи и еди къв си мотор" нищо не значи.... може да има поне 10 варианта... от които 9/10 да не ти харесат... и като даваш 6-7 бона и ти става малко кисело...
Аз имах опция да ми я докарат от чужбина, но момента с "ше ти харесам някоя и я докарвам" нещо не ми допадна хич... поне НЯКАКВИ снимки трябват..
Аз имах опция да ми я докарат от чужбина, но момента с "ше ти харесам някоя и я докарвам" нещо не ми допадна хич... поне НЯКАКВИ снимки трябват..
- t0sh
- старши ентусиаст
-
ако имаш доверие че човека разбира от БМВ, и си му казал претенциите си, незнам какво повече от него можеш да видиш ако той се занимава с коли от 10 години примерно...
Искам да попитам няколко неща като вкараш кола от германия примерно трябва да е вкараш на часно лице да не е на фирмата за да не платиш ДДС
2-ро дочух че ако няма TUV не можеш да е регистрираш в бг
3-то мито се плащало на фактурна стойност
4-то еко такса задължително
тия работи ми ги е казал той ,той е вкарал 2 автомобила преди 15 дена
не знам дали ме е излъгал
2-ро дочух че ако няма TUV не можеш да е регистрираш в бг
3-то мито се плащало на фактурна стойност
4-то еко такса задължително
тия работи ми ги е казал той ,той е вкарал 2 автомобила преди 15 дена
не знам дали ме е излъгал

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- Mollov
- Мародератор
-
t0sh написа:ако имаш доверие че човека разбира от БМВ, и си му казал претенциите си, незнам какво повече от него можеш да видиш ако той се занимава с коли от 10 години примерно...
Говоря колата да ти допадне на теб, а не да ти намерят просто читаво BMW.... мойта като я видях и ми стана ясно, че тая е колата...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)
WilliamsF1Team написа:Скоро бях пуснал тема в същия подфорум, че ще отида до Германия като ще се отбия и до Белгия. Бях писал, че ако някой иска може да се докара някоя кола, която си е избрал примерно в мобиле.де...
Та така...
Случи се така, че не можах да замина заедно с всички и си останах в България. Дочаках пристигането на колите с платформите и като че ли всички чакахме регистрацията им за да разберем малко или много какво се е променило при вноса...Честно казано бях шокиран. Цената, която се плати за регистрацията на колата е 50лв.
От там нататък-НИЩО...
ЕКО ТАКСА - НЯМА
МИТО - НЯМА
ДДС - НЯМА (колата е на частно лице)
С една дума....НЯМА НИЩО...
Бяхме безкрайно очаровани, защото не платихме това което очаквахме... Регистрирахме Рено Меган Сценик 1.9дци (ако не се лъжа) и Опел Корса Б Спорт...
Стана ни интересно и започнахме да разпитваме, търсехме познати и връзки за да изкопчим нещо от кухнята...Тук настъпи нашето разочарование. Оказа се, че нашия малък рай ще свърши броени дни след началото на Март месец. Очаква се Еко такса около 300лв. това е общо взето, не е като да платиш мито 2000лв.
Та така...
Извода е че всичко се нареди така както смятахме в самото начало (поне аз де) - старите коли поевтиняха драстично, при новите промяна като че ли няма. Корсата дойде в Б-ия на около 1900лв. Беше с лек удар отстрани, който беше отстранен за около 2 дни (няма и толкова).
Възползвайте се от момента. Ако някой иска да купува кола, то сега е идеалния момент. Никакви такси, никакви проблеми по границите (ако се минава през Румъния естествено), никакви разправии.
Като че ли и ние станахме истински европейци... мечтииииии
Ако имате някакви други въпроси на които мога да отговоря, давайте...Ще помагам до колкото знам и доколкото мога
Е ти откри топлата вода да му се невиди

Нали написах всичко това още на 4 или 5 януару.
Какво съмняваш се че не е вярно ли е така е ....
Джамбазите рулззз...
Колите ще поскъпнат

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
ша са ходи по Италия видело се е
че в таа Австрия не останаа
швабите и кви ли не други изриват коли от Австрия яката работа
джамбазите рулзззз

че в таа Австрия не останаа
швабите и кви ли не други изриват коли от Австрия яката работа

джамбазите рулзззз

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
нещо не ми е ясно с това ддс по фактурна стойност, то в гдр-ето ли се плаща или тук?
например виждам в авто къща в мобиле.де някакъв баварец на цена от 11000евро, отивам давам тая цифра и това е така ли? или плащам още нещо...
след 6 дни заминавам и за това питам да няма изненади
например виждам в авто къща в мобиле.де някакъв баварец на цена от 11000евро, отивам давам тая цифра и това е така ли? или плащам още нещо...
след 6 дни заминавам и за това питам да няма изненади

- Mollov
- Мародератор
-
Ае пичове..... не мога да разбера как може едно и също нещо да се дъвче по 200 пъти и вие да продължавате да си питате същите неща....
май никой не чете целите теми, ами просто избирателно прехвърля насам-натам...

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Tvrrr написа:..........
Близо, около, под, над... Не се знае...
Зависи в коя част на Германия е. Това не е Б-ия, разстоянията са къде къде по дълги...

vld написа:...Е ти откри топлата вода да му се невиди
Нали написах всичко това още на 4 или 5 януару.
Какво съмняваш се че не е вярно ли е така е ....
Джамбазите рулззз...
Колите ще поскъпнат ...
Бате извинявай, ти си компентен по всяка тема в тоя форум. От теб изтича информация за всички важни неща които се случват в държавата ни...

Ти дори не ме разбираш в момента. Аз много добре знам какво е в момента и информацията ми е по-прясна от твоята. Не казвам, че съм много напред с материяла, казвам че ти май само си трупаш мнения. А що се отнася до джамбазите....това няма нищо общо с темата за която говориме, но какво от това, важно е да пише нещо, пък както пише не е важно...

Що се отнася за последното ти твърдение, че колите ще поскъпнат...Това е много общо казано. Има коли които ще поскъпнат, има и такива които ще поевтинеят, така че не обяснявай как ще се развие пазара на колите.
В темата става въпрос за факти а не за мнения и предвиждания...
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
WilliamsF1Team написа:Бате извинявай, ти си компентен по всяка тема в тоя форум. От теб изтича информация за всички важни неща които се случват в държавата ни...![]()
Ти дори не ме разбираш в момента. Аз много добре знам какво е в момента и информацията ми е по-прясна от твоята. Не казвам, че съм много напред с материяла, казвам че ти май само си трупаш мнения. А що се отнася до джамбазите....това няма нищо общо с темата за която говориме, но какво от това, важно е да пише нещо, пък както пише не е важно...![]()
Що се отнася за последното ти твърдение, че колите ще поскъпнат...Това е много общо казано. Има коли които ще поскъпнат, има и такива които ще поевтинеят, така че не обяснявай как ще се развие пазара на колите.
В темата става въпрос за факти а не за мнения и предвиждания...
НЕ четеш както трябва.. човека каза това което ти сега изнасяш като информация още тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=45 в началото на месеца.. няколко дена след нова година.. така, че напразно се пениш, а това накрая беше подигравка към всички които говореха, че след нова година колите ще поскъпнат вместо да поевтинеят.
Така, че чети малко по внимателно..

- t0sh
- старши ентусиаст
-
аз не съм много съгласен, че са поевтинели, особено ако не се правят врътки, напрактика е същото като преди. поевтинели са колите които така и така са си имали преглед и платено (или невзето обратно?!) ДДС , но изчезват 'официално' супер-евтините далаверски коли които дори с мито излизат под сегашните цени след поправяне тук - масовите по Горубляне..
та като цяло качеството се подобрява може би, на същите цени. ако говориме за коли под 100 коня пък - съвсем си е реално поскъпването им в момента. предвид БАЗОВАТА цена която трябва да се плати за тях, БЕЗ 'далаверки', да подесетя - преди някой умен да наскача че таксите тука били само 50 лв
та като цяло качеството се подобрява може би, на същите цени. ако говориме за коли под 100 коня пък - съвсем си е реално поскъпването им в момента. предвид БАЗОВАТА цена която трябва да се плати за тях, БЕЗ 'далаверки', да подесетя - преди някой умен да наскача че таксите тука били само 50 лв

........
Tvrrr написа:SpUd3r написа:А колко струва горе-долу някой да ти я докара ?
7-800лв ако не се лъжа
В момента на мен ми искат 450 евро с хиляда пазарлъка

Та както някой каза, зависи от кой край на Германия ти я качват колата - по рано съм купувал от Мюнхен и от там автовоза беше 400 евро ...

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3