Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 28 Яну 2007, 14:16

SpUd3r написа:А колко струва горе-долу някой да ти я докара ? :roll:

7-800лв ако не се лъжа

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 28 Яну 2007, 14:21

Горе-доле толкова, ама тука не е включена печалба.... пък и тогава си още по-зле.... т.е. не само, че колата не е проверена предварително (което става като отидеш сам), пък и взимаш квото дойде.... и ако не ти хареса нещо.... си прееб@н...

Идеалния вариант е да отидеш с твой човек, който разбира, като преди това online и от вестници си набележиш няколко машини... щото да отидеш на сляпо не е много идейно... може да не намериш нищо, а и да се наложи да седиш там и седмица... което си е отново пари...

По-идеален вариант е да имаш човек тука/или навън, като ти пращат снимки на евентуалните потенциални автомобили... и да го харесаш по снимки и да ти го докарат...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 28 Яну 2007, 14:25

... или човек който знаеш че разбира, и му казваш какви са ти изискванията и той ти докарва такава читава ;)

но най-добре пътуване на място с някой който е в час и с коли, и с местата за купуване, и с местата за спане, и с такси и със застраховки и какво се прави ако колата закъса, къде се почива и всичко

сам, без да си в час, си е самоубийство

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Яну 2007, 14:35

Ае.... ако си поне малко претенциозен вероятно ще искаш предварително да я видиш.... щото "синя, запазена, с бели мигачи и еди къв си мотор" нищо не значи.... може да има поне 10 варианта... от които 9/10 да не ти харесат... и като даваш 6-7 бона и ти става малко кисело...

Аз имах опция да ми я докарат от чужбина, но момента с "ше ти харесам някоя и я докарвам" нещо не ми допадна хич... поне НЯКАКВИ снимки трябват..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 28 Яну 2007, 14:51

ако имаш доверие че човека разбира от БМВ, и си му казал претенциите си, незнам какво повече от него можеш да видиш ако той се занимава с коли от 10 години примерно...

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 28 Яну 2007, 15:03

Искам да попитам няколко неща като вкараш кола от германия примерно трябва да е вкараш на часно лице да не е на фирмата за да не платиш ДДС
2-ро дочух че ако няма TUV не можеш да е регистрираш в бг
3-то мито се плащало на фактурна стойност
4-то еко такса задължително

тия работи ми ги е казал той ,той е вкарал 2 автомобила преди 15 дена
не знам дали ме е излъгал :roll:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Яну 2007, 15:13

t0sh написа:ако имаш доверие че човека разбира от БМВ, и си му казал претенциите си, незнам какво повече от него можеш да видиш ако той се занимава с коли от 10 години примерно...

Говоря колата да ти допадне на теб, а не да ти намерят просто читаво BMW.... мойта като я видях и ми стана ясно, че тая е колата... :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Вноса, цените, митата...Обобщение (Факти)

Мнение от vld » 28 Яну 2007, 15:25

WilliamsF1Team написа:Скоро бях пуснал тема в същия подфорум, че ще отида до Германия като ще се отбия и до Белгия. Бях писал, че ако някой иска може да се докара някоя кола, която си е избрал примерно в мобиле.де...
Та така...
Случи се така, че не можах да замина заедно с всички и си останах в България. Дочаках пристигането на колите с платформите и като че ли всички чакахме регистрацията им за да разберем малко или много какво се е променило при вноса... ;) Честно казано бях шокиран. Цената, която се плати за регистрацията на колата е 50лв. :mhihi: От там нататък-НИЩО...
ЕКО ТАКСА - НЯМА
МИТО - НЯМА
ДДС - НЯМА (колата е на частно лице)
С една дума....НЯМА НИЩО...

Бяхме безкрайно очаровани, защото не платихме това което очаквахме... Регистрирахме Рено Меган Сценик 1.9дци (ако не се лъжа) и Опел Корса Б Спорт...
Стана ни интересно и започнахме да разпитваме, търсехме познати и връзки за да изкопчим нещо от кухнята... :mhihi: Тук настъпи нашето разочарование. Оказа се, че нашия малък рай ще свърши броени дни след началото на Март месец. Очаква се Еко такса около 300лв. това е общо взето, не е като да платиш мито 2000лв.

Та така...
Извода е че всичко се нареди така както смятахме в самото начало (поне аз де) - старите коли поевтиняха драстично, при новите промяна като че ли няма. Корсата дойде в Б-ия на около 1900лв. Беше с лек удар отстрани, който беше отстранен за около 2 дни (няма и толкова).

Възползвайте се от момента. Ако някой иска да купува кола, то сега е идеалния момент. Никакви такси, никакви проблеми по границите (ако се минава през Румъния естествено), никакви разправии.

Като че ли и ние станахме истински европейци... мечтииииии :mhihi:

Ако имате някакви други въпроси на които мога да отговоря, давайте...Ще помагам до колкото знам и доколкото мога ;)

Е ти откри топлата вода да му се невиди :mhihi:

Нали написах всичко това още на 4 или 5 януару.

Какво съмняваш се че не е вярно ли е така е ....
Джамбазите рулззз...
Колите ще поскъпнат :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ

Мнение от БОРКО-ЧИПА » 28 Яну 2007, 15:49

ша са ходи по Италия видело се е :mhihi:
че в таа Австрия не останаа
швабите и кви ли не други изриват коли от Австрия яката работа :shock:
джамбазите рулзззз :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 28 Яну 2007, 15:51

нещо не ми е ясно с това ддс по фактурна стойност, то в гдр-ето ли се плаща или тук?
например виждам в авто къща в мобиле.де някакъв баварец на цена от 11000евро, отивам давам тая цифра и това е така ли? или плащам още нещо...
след 6 дни заминавам и за това питам да няма изненади :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Яну 2007, 16:00

Ае пичове..... не мога да разбера как може едно и също нещо да се дъвче по 200 пъти и вие да продължавате да си питате същите неща.... :roll: май никой не чете целите теми, ами просто избирателно прехвърля насам-натам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 29 Яну 2007, 2:54

Tvrrr написа:..........

Близо, около, под, над... Не се знае...
Зависи в коя част на Германия е. Това не е Б-ия, разстоянията са къде къде по дълги... ;)

vld написа:...Е ти откри топлата вода да му се невиди

Нали написах всичко това още на 4 или 5 януару.

Какво съмняваш се че не е вярно ли е така е ....
Джамбазите рулззз...
Колите ще поскъпнат ...

Бате извинявай, ти си компентен по всяка тема в тоя форум. От теб изтича информация за всички важни неща които се случват в държавата ни... :help:
Ти дори не ме разбираш в момента. Аз много добре знам какво е в момента и информацията ми е по-прясна от твоята. Не казвам, че съм много напред с материяла, казвам че ти май само си трупаш мнения. А що се отнася до джамбазите....това няма нищо общо с темата за която говориме, но какво от това, важно е да пише нещо, пък както пише не е важно... :roll:
Що се отнася за последното ти твърдение, че колите ще поскъпнат...Това е много общо казано. Има коли които ще поскъпнат, има и такива които ще поевтинеят, така че не обяснявай как ще се развие пазара на колите.

В темата става въпрос за факти а не за мнения и предвиждания...

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 29 Яну 2007, 3:01

WilliamsF1Team написа:Бате извинявай, ти си компентен по всяка тема в тоя форум. От теб изтича информация за всички важни неща които се случват в държавата ни... :help:
Ти дори не ме разбираш в момента. Аз много добре знам какво е в момента и информацията ми е по-прясна от твоята. Не казвам, че съм много напред с материяла, казвам че ти май само си трупаш мнения. А що се отнася до джамбазите....това няма нищо общо с темата за която говориме, но какво от това, важно е да пише нещо, пък както пише не е важно... :roll:
Що се отнася за последното ти твърдение, че колите ще поскъпнат...Това е много общо казано. Има коли които ще поскъпнат, има и такива които ще поевтинеят, така че не обяснявай как ще се развие пазара на колите.

В темата става въпрос за факти а не за мнения и предвиждания...

НЕ четеш както трябва.. човека каза това което ти сега изнасяш като информация още тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... c&start=45 в началото на месеца.. няколко дена след нова година.. така, че напразно се пениш, а това накрая беше подигравка към всички които говореха, че след нова година колите ще поскъпнат вместо да поевтинеят.
Така, че чети малко по внимателно.. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 29 Яну 2007, 14:35

аз не съм много съгласен, че са поевтинели, особено ако не се правят врътки, напрактика е същото като преди. поевтинели са колите които така и така са си имали преглед и платено (или невзето обратно?!) ДДС , но изчезват 'официално' супер-евтините далаверски коли които дори с мито излизат под сегашните цени след поправяне тук - масовите по Горубляне..

та като цяло качеството се подобрява може би, на същите цени. ако говориме за коли под 100 коня пък - съвсем си е реално поскъпването им в момента. предвид БАЗОВАТА цена която трябва да се плати за тях, БЕЗ 'далаверки', да подесетя - преди някой умен да наскача че таксите тука били само 50 лв :)

ентусиаст
Аватар

........

Мнение от euroto » 29 Яну 2007, 14:44

Tvrrr написа:
SpUd3r написа:А колко струва горе-долу някой да ти я докара ? :roll:

7-800лв ако не се лъжа

В момента на мен ми искат 450 евро с хиляда пазарлъка :) да ми докарат кола от Бремен (намира се в северна Германия за незнаещите) - бях се решил да я качвам на автовоз, но мои приятели ще ходят до месец и ще я докарат на ход :)

Та както някой каза, зависи от кой край на Германия ти я качват колата - по рано съм купувал от Мюнхен и от там автовоза беше 400 евро ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата