Чисто нова или стара кола?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кое бихте избрали за градска ежедневка?

Чисто ново Sandero Stepway
11
6%
Чисто ново Renault Megane
9
5%
Чисто новa Skoda Scala
6
3%
Чисто новa Skoda Kamiq
17
10%
Чисто нов VW T-Roc
16
9%
Е39
39
22%
Друго
60
34%
Нито едно
19
11%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Re: Чисто нова или стара кола?

Мнение от kikko » 20 Фев 2021, 12:23

Пак отначало, казах кое е по-евтино, нищо повече. Понеже има и теории, как старата гълта много пари и видиш ли с нова е по-изгодно.

Старата кола не гълта повече пари със сигурност,НО гълта много повече нерви и време, а за някои хора това е по-ценно. :yes: Аз лично знам колко четене по форуми, време и ядове съм хвърлил по БМВ-тата ми, за да са в добра кондиция. Имал съм и нова на лизинг,но не БМВ. Там само получавах мейл какво и колко трябва да плащам,кога трябва да обслужвам и т.н. Плащаш и забравяш,но да по-скъпо е. :bchug:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 20 Фев 2021, 12:32

Това е защото си имал късмет да не се занимаваш с нея.
А е много по-лошо, хем да плащаш за нова, хем да се разправяш със сервизи, нервите са по-големи със сигурност в този случай.
Пак казвам, че година гледах как се нервират собствениците на нови коли разправяйки се със сервизи био и по гаранция, но и аз бих се нервирал на тяхно място.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 20 Фев 2021, 12:54

alekangg написа:Това е защото си имал късмет да не се занимаваш с нея.
А е много по-лошо, хем да плащаш за нова, хем да се разправяш със сервизи, нервите са по-големи със сигурност в този случай.
Пак казвам, че година гледах как се нервират собствениците на нови коли разправяйки се със сервизи био и по гаранция, но и аз бих се нервирал на тяхно място.

Явно го има, момента с късмета.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Фев 2021, 13:40

Мой приятел и колега от завода си купи чисто нова Киа Проспийд 1.6 204к.с. за 53-54000лв миналия месец! Казва, че била много готина..(не съм я виждал още на живо)! До преди това караше Е46 320д Компакт .
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Фев 2021, 14:54

ildivvy написа:Мой приятел и колега от завода си купи чисто нова Киа Проспийд 1.6 204к.с. за 53-54000лв миналия месец! Казва, че била много готина..(не съм я виждал още на живо)! До преди това караше Е46 320д Компакт .

Е такива хора пък въобще не ги разбирам. Дават сума ти пари за възможно най-измислените подобия на коли. Хубаво, имаш пари, решил си да вземеш хубава, нова кола...ама що киа бе да ги таковам в корейците. Все заради едната 7г. гаранция ли? От която btw бая оплаквания има наред + яко глоби/компенсации на запад за проблемните им GDI двигатели.
Октавия, 2-ка турбо, 190коня е точно 54, супърб със същата моторизация 58 и тва каталожни цени т.е. без отстъпки, Т-рок пак 2-ка турбо, 190коня е 52к. Как го предпочиташ тоя прехвален корейски кошник не знам :dunno: Особено пред супърба например, дето е къде къде по-кола от корейското недоразумение. Да не говорим, че от чисто практична гледна точка за 54 взимаш точно 2 степуейчета по 26, че и пари ще ти останат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 20 Фев 2021, 15:16

Може на човекът киата да му харесва повече или да го дразни, че е пълно с октавии и да иска нещо различно.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Фев 2021, 18:20

Правилата на УСПЕХА:
- на лепилото: за да си успешен, трябва да се залепиш за някой успешен.
- на бургията: за да вървиш напред, трябва непрекъснато да се въртиш.
- на пирона: за да пробиеш, трябва някой да те чука. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 20 Фев 2021, 19:28

Аз и по-рано казах - сметките не винаги съвпадат с желанията. Има хора с широки пръсти, има и циции. Има разумни, има и неразумни. Всеки си изповядва някаква философия и е намерил баланс в собствения си живот. Но е редно да се спомене, че понякога, въпреки сметките, може да ти се падне и куц кон. Друг път пък си като уцелил от лотарията. С малко повече информираност можеш да стесниш възможността да се нахендриш, но не и да я елиминираш напълно, освен ако не се придвижваш само с обществен транспорт.
Между другото, имам приятел - айде да не е фрашкан с пари, но може да си купи и Ферари ако иска... Еми човекът като рече да пътува, си наема кола. Иначи си перка с метрото. Каза, че така му излизало най-евтино - а той си е направил сметката със сигурност ;)
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2021, 19:40

logout написа:Аз и по-рано казах - сметките не винаги съвпадат с желанията. Има хора с широки пръсти, има и циции. Има разумни, има и неразумни. Всеки си изповядва някаква философия и е намерил баланс в собствения си живот. Но е редно да се спомене, че понякога, въпреки сметките, може да ти се падне и куц кон. Друг път пък си като уцелил от лотарията. С малко повече информираност можеш да стесниш възможността да се нахендриш, но не и да я елиминираш напълно, освен ако не се придвижваш само с обществен транспорт.
Между другото, имам приятел - айде да не е фрашкан с пари, но може да си купи и Ферари ако иска... Еми човекът като рече да пътува, си наема кола. Иначи си перка с метрото. Каза, че така му излизало най-евтино - а той си е направил сметката със сигурност ;)

Смислен пост , но темата е аут ъв са гейм. Всеки влиза са напиша някаква тъпотия, която уж е супер важна за аудиторията. А се питаше друго. Всъшност и питането е странно, но поне има анкета.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 20 Фев 2021, 20:52

Не винаги се купува по-стара кола понеже нямаш пари за по-новата, да кажа само ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 20 Фев 2021, 22:31

Аз по темата...
Лично за мен от опит добър вариант е следният: Върната кола на лизинг от частно лице , на 3-5 години ,но не от БГ .Екстремната загуба на стойност е минала , караш нова кола на около 50-70% от цената от магазина и не си длъжен да ходиш по фирмените сервизи , и каско и т.н..Имам три такива в момента / семейни и на фирмата / и нямам ядове .
Иначе и нова бих си взел ,но просто не ми е приоритет.Това с първото пър...не на седалката не ми е важно :mhihi: По ми е добре за тези пари да си карам един клас нагоре с доволно екстри , която след 2 години след обезценка ще е на една цена с купената нова , а след 5 ще е и по скъпа.За кефа да не говорим .

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Фев 2021, 23:21

mr_petroff написа:Аз по темата...
Лично за мен от опит добър вариант е следният: Върната кола на лизинг от частно лице , на 3-5 години ,но не от БГ .Екстремната загуба на стойност е минала , караш нова кола на около 50-70% от цената от магазина и не си длъжен да ходиш по фирмените сервизи , и каско и т.н..Имам три такива в момента / семейни и на фирмата / и нямам ядове .
Иначе и нова бих си взел ,но просто не ми е приоритет.Това с първото пър...не на седалката не ми е важно :mhihi: По ми е добре за тези пари да си карам един клас нагоре с доволно екстри , която след 2 години след обезценка ще е на една цена с купената нова , а след 5 ще е и по скъпа.За кефа да не говорим .

+1

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 21 Фев 2021, 6:02

"Sensatec
Entry-level BMWs don’t get real leather as-standard kit. Instead, they get a synthetic leather called Sensatec. It looks real enough and it feels pretty good but it’s not real leather and it’s certainly not as comfortable, soft or luxurious as real leather. " - това е от официалния сайт на БМВ.

Нищо хубаво не ни чака занапред. Новото си е ново, ама като е пластмаса, мерси.

За сега е при entry level BMW-тата (за по-ниския клас марки автомобили сигурно отдавна повечето са на изкуствена кожа), занапред Най-вероятно всички ще са така.

Sent from my Pixel 4a using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Фев 2021, 7:35

Е то това е отдавна.
Сенсатек има още при е90, визуално изглежда като кожа, не се изтърква ама се напуква и цепи брутално :lol: А как спарвааа...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Фев 2021, 9:04

Какво ще кажете за новите японски? За корейските и френските разбрахме.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата