Чисто нова или стара кола?
Модератор: Общи модератори
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Re: Чисто нова или стара кола?
Пак отначало, казах кое е по-евтино, нищо повече. Понеже има и теории, как старата гълта много пари и видиш ли с нова е по-изгодно.
Старата кола не гълта повече пари със сигурност,НО гълта много повече нерви и време, а за някои хора това е по-ценно.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това е защото си имал късмет да не се занимаваш с нея.
А е много по-лошо, хем да плащаш за нова, хем да се разправяш със сервизи, нервите са по-големи със сигурност в този случай.
Пак казвам, че година гледах как се нервират собствениците на нови коли разправяйки се със сервизи био и по гаранция, но и аз бих се нервирал на тяхно място.
А е много по-лошо, хем да плащаш за нова, хем да се разправяш със сервизи, нервите са по-големи със сигурност в този случай.
Пак казвам, че година гледах как се нервират собствениците на нови коли разправяйки се със сервизи био и по гаранция, но и аз бих се нервирал на тяхно място.
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
alekangg написа:Това е защото си имал късмет да не се занимаваш с нея.
Явно го има, момента с късмета.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мой приятел и колега от завода си купи чисто нова Киа Проспийд 1.6 204к.с. за 53-54000лв миналия месец! Казва, че била много готина..(не съм я виждал още на живо)! До преди това караше Е46 320д Компакт .
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
ildivvy написа:Мой приятел и колега от завода си купи чисто нова Киа Проспийд 1.6 204к.с. за 53-54000лв миналия месец! Казва, че била много готина..(не съм я виждал още на живо)! До преди това караше Е46 320д Компакт .
Е такива хора пък въобще не ги разбирам. Дават сума ти пари за възможно най-измислените подобия на коли. Хубаво, имаш пари, решил си да вземеш хубава, нова кола...ама що киа бе да ги таковам в корейците. Все заради едната 7г. гаранция ли? От която btw бая оплаквания има наред + яко глоби/компенсации на запад за проблемните им GDI двигатели.
Октавия, 2-ка турбо, 190коня е точно 54, супърб със същата моторизация 58 и тва каталожни цени т.е. без отстъпки, Т-рок пак 2-ка турбо, 190коня е 52к. Как го предпочиташ тоя прехвален корейски кошник не знам

Може на човекът киата да му харесва повече или да го дразни, че е пълно с октавии и да иска нещо различно.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Правилата на УСПЕХА:
- на лепилото: за да си успешен, трябва да се залепиш за някой успешен.
- на бургията: за да вървиш напред, трябва непрекъснато да се въртиш.
- на пирона: за да пробиеш, трябва някой да те чука.
- на лепилото: за да си успешен, трябва да се залепиш за някой успешен.
- на бургията: за да вървиш напред, трябва непрекъснато да се въртиш.
- на пирона: за да пробиеш, трябва някой да те чука.

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Аз и по-рано казах - сметките не винаги съвпадат с желанията. Има хора с широки пръсти, има и циции. Има разумни, има и неразумни. Всеки си изповядва някаква философия и е намерил баланс в собствения си живот. Но е редно да се спомене, че понякога, въпреки сметките, може да ти се падне и куц кон. Друг път пък си като уцелил от лотарията. С малко повече информираност можеш да стесниш възможността да се нахендриш, но не и да я елиминираш напълно, освен ако не се придвижваш само с обществен транспорт.
Между другото, имам приятел - айде да не е фрашкан с пари, но може да си купи и Ферари ако иска... Еми човекът като рече да пътува, си наема кола. Иначи си перка с метрото. Каза, че така му излизало най-евтино - а той си е направил сметката със сигурност
Между другото, имам приятел - айде да не е фрашкан с пари, но може да си купи и Ферари ако иска... Еми човекът като рече да пътува, си наема кола. Иначи си перка с метрото. Каза, че така му излизало най-евтино - а той си е направил сметката със сигурност

It's not who You are, it's who You know...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
logout написа:Аз и по-рано казах - сметките не винаги съвпадат с желанията. Има хора с широки пръсти, има и циции. Има разумни, има и неразумни. Всеки си изповядва някаква философия и е намерил баланс в собствения си живот. Но е редно да се спомене, че понякога, въпреки сметките, може да ти се падне и куц кон. Друг път пък си като уцелил от лотарията. С малко повече информираност можеш да стесниш възможността да се нахендриш, но не и да я елиминираш напълно, освен ако не се придвижваш само с обществен транспорт.
Смислен пост , но темата е аут ъв са гейм. Всеки влиза са напиша някаква тъпотия, която уж е супер важна за аудиторията. А се питаше друго. Всъшност и питането е странно, но поне има анкета.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Не винаги се купува по-стара кола понеже нямаш пари за по-новата, да кажа само 

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Аз по темата...
Лично за мен от опит добър вариант е следният: Върната кола на лизинг от частно лице , на 3-5 години ,но не от БГ .Екстремната загуба на стойност е минала , караш нова кола на около 50-70% от цената от магазина и не си длъжен да ходиш по фирмените сервизи , и каско и т.н..Имам три такива в момента / семейни и на фирмата / и нямам ядове .
Иначе и нова бих си взел ,но просто не ми е приоритет.Това с първото пър...не на седалката не ми е важно
По ми е добре за тези пари да си карам един клас нагоре с доволно екстри , която след 2 години след обезценка ще е на една цена с купената нова , а след 5 ще е и по скъпа.За кефа да не говорим .
Лично за мен от опит добър вариант е следният: Върната кола на лизинг от частно лице , на 3-5 години ,но не от БГ .Екстремната загуба на стойност е минала , караш нова кола на около 50-70% от цената от магазина и не си длъжен да ходиш по фирмените сервизи , и каско и т.н..Имам три такива в момента / семейни и на фирмата / и нямам ядове .
Иначе и нова бих си взел ,но просто не ми е приоритет.Това с първото пър...не на седалката не ми е важно

mr_petroff написа:Аз по темата...
Иначе и нова бих си взел ,но просто не ми е приоритет.Това с първото пър...не на седалката не ми е важноПо ми е добре за тези пари да си карам един клас нагоре с доволно екстри , която след 2 години след обезценка ще е на една цена с купената нова , а след 5 ще е и по скъпа.За кефа да не говорим .
+1
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
"Sensatec
Entry-level BMWs don’t get real leather as-standard kit. Instead, they get a synthetic leather called Sensatec. It looks real enough and it feels pretty good but it’s not real leather and it’s certainly not as comfortable, soft or luxurious as real leather. " - това е от официалния сайт на БМВ.
Нищо хубаво не ни чака занапред. Новото си е ново, ама като е пластмаса, мерси.
За сега е при entry level BMW-тата (за по-ниския клас марки автомобили сигурно отдавна повечето са на изкуствена кожа), занапред Най-вероятно всички ще са така.
Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
Entry-level BMWs don’t get real leather as-standard kit. Instead, they get a synthetic leather called Sensatec. It looks real enough and it feels pretty good but it’s not real leather and it’s certainly not as comfortable, soft or luxurious as real leather. " - това е от официалния сайт на БМВ.
Нищо хубаво не ни чака занапред. Новото си е ново, ама като е пластмаса, мерси.
За сега е при entry level BMW-тата (за по-ниския клас марки автомобили сигурно отдавна повечето са на изкуствена кожа), занапред Най-вероятно всички ще са така.
Sent from my Pixel 4a using Tapatalk
Е то това е отдавна.
Сенсатек има още при е90, визуално изглежда като кожа, не се изтърква ама се напуква и цепи брутално
А как спарвааа...
Сенсатек има още при е90, визуално изглежда като кожа, не се изтърква ама се напуква и цепи брутално

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Какво ще кажете за новите японски? За корейските и френските разбрахме.