Бързи въпроси и отговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Re: Бързи въпроси и отговори
След завиване волана връща ли се сам като го пуснеш?smok85 написа:Да колега точно в Казанлък ми ги рециклираха носачите ,но и преди рециклирането си беше тежък .На мен не ми е проблем .Не е кой знае колко тежък ,но жената я кара трудно .Иска да и е лек волана ,а сега колата ще я кара тя.Ще сменя помпата пък каквото сабя покаже !
В движение наистина не се усеща тежестта на волана ,но при паркиране си е усилие ...За БМВ ,не Форд ,Фиат ,Дачия и т.н. мисля че не е нормално при положение че тази кола има толкова много глезотийки да са я направили с такъв волан ...
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Само проблеми те чакат.smok85 написа:Да колега точно в Казанлък ми ги рециклираха носачите ,но и преди рециклирането си беше тежък .На мен не ми е проблем .Не е кой знае колко тежък ,но жената я кара трудно .Иска да и е лек волана ,а сега колата ще я кара тя.Ще сменя помпата пък каквото сабя покаже !
В движение наистина не се усеща тежестта на волана ,но при паркиране си е усилие ...За БМВ ,не Форд ,Фиат ,Дачия и т.н. мисля че не е нормално при положение че тази кола има толкова много глезотийки да са я направили с такъв волан ...
Първо волана ще спре да се центрира след завой.
После ще ти текне рейката.
Мога да ти дам да пробваш моята кола и ще видиш, че няма нищо общо.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Значи искате да кажете, че рециклираните носачи в Казанлък не стават ? Аз рециклирах един комплект там, но още не съм го сложил на колата. Доста позитивни мнения чух за там, а сега казвате, че се прецаквала рейката от носачите.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Детайли за колата: с две порти
Аз не знам какъв мазохист трябва да си, за да си доволен от тая тъпотия.Stanimir330 написа:Значи искате да кажете, че рециклираните носачи в Казанлък не стават ? Аз рециклирах един комплект там, но още не съм го сложил на колата. Доста позитивни мнения чух за там, а сега казвате, че се прецаквала рейката от носачите.
Казвам го като човек, който също много му ги хвалиха тия в Казанлък.
Волана се върти трудно.
Насича на завой.
Не се центрира.
Рейката ми от зор текна.
Попват да се чуват едни скърцания.
Хвърлих тоя боклук, сложих два лемфьордера и не можах да позная колата.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Кофти, явно ще трябва да си купувам нови. Добре, че не съм ги сложил още, от 2 месеца седят в багажника, мързи ме да я закарам на майстора ми, но явно и с право ме мързи. 

- smok85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i CI N42B20 2003 Touring
VladiE написа:След завиване волана връща ли се сам като го пуснеш?smok85 написа:Да колега точно в Казанлък ми ги рециклираха носачите ,но и преди рециклирането си беше тежък .На мен не ми е проблем .Не е кой знае колко тежък ,но жената я кара трудно .Иска да и е лек волана ,а сега колата ще я кара тя.Ще сменя помпата пък каквото сабя покаже !
В завои да.На сестра ми е по-лек и не се връща.Скоро карах един джип Toyota Land Cruiser 2010г и неговия волан не се връщаше ,а беше супер лек.Моя като се връща какво означава?
1,3,5
- VladiE
- ентусиаст
-
Означава че реиката работи добре и не търси проблем в нея или помпата.
- MindControl
- Потребител
-
- Кара: 320i '02
- Мечтае да кара: F30 & F35 ;)
Привет , колеги !
На мен си ми е тежък волана откакто я купих преди 7 години.
Приятели ,които са се качвали са ме питали :" Еее къв е тоя волан как караш
"
Има момент ,в който явно се разбиват рейките и почват да тропат и тогава някои монтьори леко ги натягат
Това може да е причината за "тежкият" волан щом има колеги ,на които им е лек.
Ако моята текне няма да я рециклирам защото аз пък съм против рециклиране на рейка
и ще взема нова.
Рециклирал съм носачите в Казанлък преди 2 години и нямам никакъв проблем.
Волана не ми се връщаше и преди това и от преди това започна да ми вие помпата.
Чакам я да си замине и ще я сменя, защото вие само лятото
Не виждам проблем да се рециклират носачите. Е като се разбият пак мисля да купя вече нови на Meyle HD , но
до тогава колкото издържат оригиналните рециклирани
Един приятел си купи уж нови ( не помня марката) , разтропаха се и ги отвори . Изненадата беше ,че имаше две пластини подложени в новите
Така ,че с тия гаражни части според мен не е правдоподобно да се дават пари на вятъра защото не е гаранция "новите" какви ще са .
Трябва да се вземат или оригинални или да рециклираш ,или надявам се тези HD-та да са добри ,но други марки ,освен Лемфьордера, капсуловани не са гаранция какви ще са.
След рециклиране предницата ми се стегна и не съм имал проблеми до сега.
Оригиналните поне веднъж мисля ,че може да поемат едно рециклиране.
На мен си ми е тежък волана откакто я купих преди 7 години.
Приятели ,които са се качвали са ме питали :" Еее къв е тоя волан как караш

Има момент ,в който явно се разбиват рейките и почват да тропат и тогава някои монтьори леко ги натягат

Това може да е причината за "тежкият" волан щом има колеги ,на които им е лек.
Ако моята текне няма да я рециклирам защото аз пък съм против рециклиране на рейка

Рециклирал съм носачите в Казанлък преди 2 години и нямам никакъв проблем.
Волана не ми се връщаше и преди това и от преди това започна да ми вие помпата.
Чакам я да си замине и ще я сменя, защото вие само лятото

Не виждам проблем да се рециклират носачите. Е като се разбият пак мисля да купя вече нови на Meyle HD , но
до тогава колкото издържат оригиналните рециклирани

Един приятел си купи уж нови ( не помня марката) , разтропаха се и ги отвори . Изненадата беше ,че имаше две пластини подложени в новите

Така ,че с тия гаражни части според мен не е правдоподобно да се дават пари на вятъра защото не е гаранция "новите" какви ще са .
Трябва да се вземат или оригинални или да рециклираш ,или надявам се тези HD-та да са добри ,но други марки ,освен Лемфьордера, капсуловани не са гаранция какви ще са.
След рециклиране предницата ми се стегна и не съм имал проблеми до сега.
Оригиналните поне веднъж мисля ,че може да поемат едно рециклиране.
Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!
- VladiE
- ентусиаст
-
Щом волана не се връща вероятно рейката е натягана и задържа особено в крайно положение. Изобщо не е нормално, комфортно нито препоръчително да се шофира така.
Здравейте,искам да попитам има ли разлика в рамера и дизайна между преден капак от е46(facelift) седан и купе ?
Въпроса ми е свързан с това ,че търся предн капак за е46 facelift купе,но трудно се намира.Дали този от седан би свършил работа?
Благордаря предварително!
Въпроса ми е свързан с това ,че търся предн капак за е46 facelift купе,но трудно се намира.Дали този от седан би свършил работа?
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
milen89s написа:Здравейте,искам да попитам има ли разлика в рамера и дизайна между преден капак от е46(facelift) седан и купе ?
Различни са
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
milen89s написа:Здравейте,искам да попитам има ли разлика в рамера и дизайна между преден капак от е46(facelift) седан и купе ?
Доста пъти е писано по темата!
Съвместимите екстериорни детайли(врати, брони, капаци и т.н. видимо еднакви) са в двойките седан-комби, както и купе-кабриолет!

Колеги, нуждая се от вашата помощ за 320D-136к.с.
Тази сутрин запалих и след 10 секунди колата изгасна. При повторно подаване на контакт, стрелката на температурата отиде в крайно дясно положение и се включи перката на радиатора. Предполагам, че компютърът отчита прегряване и затова гаси двигателя.
Въпросът е, от къде най-лесно мога да изключа датчика за температура, понеже разбрах че се намира на труднодостъпно място под колектора?
Поне да мога да я закарам до сервиза.
Тази сутрин запалих и след 10 секунди колата изгасна. При повторно подаване на контакт, стрелката на температурата отиде в крайно дясно положение и се включи перката на радиатора. Предполагам, че компютърът отчита прегряване и затова гаси двигателя.
Въпросът е, от къде най-лесно мога да изключа датчика за температура, понеже разбрах че се намира на труднодостъпно място под колектора?
Поне да мога да я закарам до сервиза.
- plamen7856
- Потребител
-
Колеги,бих искал да споделите мнение за БМВ 318 TD compact 115 к.с 2004 година.Става въпрос за първа кола и тей като не съм особенно в час с нещата,вашите съвети дали модел е читав биха ми били полезни . 

- MindControl
- Потребител
-
- Кара: 320i '02
- Мечтае да кара: F30 & F35 ;)
VladiE написа:Щом волана не се връща вероятно рейката е натягана и задържа особено в крайно положение. Изобщо не е нормално, комфортно нито препоръчително да се шофира така.
Да колега , съгласен съм !
Това ще ми е следващото нещо ,което ще оправя .
Първото е всъщност и въпрос към вас в групата - струва ли си
да направя ремонт на мотора ? Гори ми доста масло вече - М54Б22 .
Смисъл , чувал съм различни неща като :
-никасила идва време и се нарушава ;
-алуминиевия блок после изпуска болтовете на главата от резбите ;
-някой казват направи я и се оттърви защото ще изкриви главата ..и други такива подобни приказки .
Някой от васправил ли е такъв ремонт или да има познат ,който е правил
и какви са отзивите ?
Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!