Бързи въпроси и отговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- boichev95
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте. Днес смених четири-лъчев мулти волан със М-ков три-лъчев мулти. Имаше одисея и псувни, но всичко е почти окей, с изключение на аирбега, има грозен луфт който не успях да коригирам, гледах снимки в нета на други волани, няма разстояние както при мен. Щракнал е, клаксона работи, но има разстояние до пластмасата... Някой с подобен казус? 

- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
boichev95 написа:Здравейте. Днес смених четири-лъчев мулти волан със М-ков три-лъчев мулти. Имаше одисея и псувни, но всичко е почти окей, с изключение на аирбега, има грозен луфт който не успях да коригирам, гледах снимки в нета на други волани, няма разстояние както при мен. Щракнал е, клаксона работи, но има разстояние до пластмасата... Някой с подобен казус?
Гърмял е airbag в този волан и е изкривил металната пластина на която се лови. Трябва да я свалиш и огънеш в правилната форма.
Kurtov написа:Според мен може да хвърля грешка за дебитомер от проблемен EGR клапан.
Оправи първо него и след това гледай дебитомера.
Колега само да се похваля че смених и дебитомера, и мапа, и кулера, защото си мислех че е пробит ама даже и капка масалце не падна от стария и пак същата работа. Изолирах ЕГР с маркуча и колата пощуря. Забелязвам че ми губи по малко антифриз но това от около 40000 км. нищо ново. Та яко ми цапа мапа. Докато работи мапа проблем няма с електронно управление ми е турбината. Та възможно ли е топлообменника на кулера да вкарва тази гняз в колектора почти течна първо помислих че е масло от турбината ама като видях че стария кулер е празен, пък и качих чисто нов. Прави ми впечатление че зимно време като запаля пуши доста бяло само докато изчисти и загрее колата ама доста. Благодаря за отговорите!
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Коланги, имам една питанка. След като си покарах колата стабилно 550 км смесено градско и извънградско, днес забелязах, че нивото на антифриза е понамаляло. За пръв път ми се случва, до сега антифриз не е губила и проблема е, че няма течове. На пръв поглед видях, че тройника отпред е леко омазнен от антифриз, но не е чак толкова, че да ми намалее нивото. Гледах маслото от щеката, няма антифриз, черно си е като на всеки дизел и си мирише на нафта. Четох тук във форума за някакъв тройник зад мотора, но 330д М57 184 к.с. има ли такова чудо зад мотора и мога ли да го видя с просто око дали тече ? ЕГР-а е изолиран, тапите, които съм сложил на мястото на охладителя му са здраво стегнати и не тече от там, само както написах по горе отпред има нещо като тройник и там е леко омазнено, само ме притеснява да не е главата, че тогава филма ще е голям.
Колеги моля за един бърз отговор, на няколко въпроса. Колата е Е46 2.0 дизел 150 к.с. Евро 4, 6 скорости. Когато съм на 4,5,6 предавка и оборотите са от около 1200 до 1900, като дам кикдаун на газта, поема супер мудно и постепенно започва да ускорява и след 2500 оборота направо се изстрелва.
Това нормално ли е?
Второ
Докато го правя това упражнение, следя на ИНПА стойностите на дюзите, и тази на 1-ви цилиндър постепенно покачва стойност до -2.9 и след като колата стигне над тези 1900-2000 оборота, стойността на дюзата започва да отива към -0.4, което е горе долу средната й стойност, при работа на място.
Останалите дюзи са на 2-ри около 0.40 при кикдауна отива до 1.00
на 3-ти в покой е на 0.2 при кикдауна отива на 0.5
на 4-ти в покой е на около -0.1 при кикдауна отива на 0.1
Как да го разбирам това?
Колата не пуши при кикдаун, не се усеща давене или присецване, шум в мотора или лоша работа, просто си е мудна.
на 1-ва,2-ра и 3-та предавка, няма мудност, няма такива скокове в стойностите на дюзите, седят в диапазона -0.4 до 0.4 съответна на 1-ви и 2-ри и 0.1 и -0.1 на 3-ти и 4-ти
Това нормално ли е?
Второ
Докато го правя това упражнение, следя на ИНПА стойностите на дюзите, и тази на 1-ви цилиндър постепенно покачва стойност до -2.9 и след като колата стигне над тези 1900-2000 оборота, стойността на дюзата започва да отива към -0.4, което е горе долу средната й стойност, при работа на място.
Как да го разбирам това?
Колата не пуши при кикдаун, не се усеща давене или присецване, шум в мотора или лоша работа, просто си е мудна.
на 1-ва,2-ра и 3-та предавка, няма мудност, няма такива скокове в стойностите на дюзите, седят в диапазона -0.4 до 0.4 съответна на 1-ви и 2-ри и 0.1 и -0.1 на 3-ти и 4-ти
- verbatin
- Потребител
-
- Кара: BMW F11 525d Xdrive
iliaka написа:Колеги може ли мнение за предни носачи, накрайници и тампони Atec?
Аз преди време си купих този комплект на Atec (носачи,тампони носачи,биалетки и кормилни накрайници).След 1000 км шарнирите си заминаха,биалетките се разтропаха.Всичко останало е наред но обезателно повече няма да си взема нищо повече от тази марка.
- gogoferrari
- Потребител
-
- Кара: e46 330d touring
- Мечтае да кара: f30
Някой знае ли какъв е смъсълът и ефекта от поставянето на тапички при премахване на вихровите клапи(пеперудките) при м 57? Гледам, че навсякъде в комплектите за премахване на пепрудките ги има, но ако само се махнат пеперудките не е ли същото? Оригинално м57 без пеперудки няма тапички, затова не знам какъв е ефекта и смисълът им. Ако някой е запознат, моля да обясни.
- m57.turbalan
- Потребител
-
Ами, ако просто изрежеш клапичките имало вариант, да просълзи масло от там. Някъде някой беше писал, че избива клапата от тапата и на място завива болт, който след това залепя на мястото на оста и така също става, но най-бързо и лесно е да сложиш тапи.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Опитай да изключиш буксата на дебитомера и пак пробвай как върви.swetlioo написа:Колеги моля за един бърз отговор, на няколко въпроса. Колата е Е46 2.0 дизел 150 к.с. Евро 4, 6 скорости. Когато съм на 4,5,6 предавка и оборотите са от около 1200 до 1900, като дам кикдаун на газта, поема супер мудно и постепенно започва да ускорява и след 2500 оборота направо се изстрелва.
Това нормално ли е?
Второ
Как да го разбирам това?
Изпратено от моят SM-A530F с помощта на Tapatalk
- potkor
- Потребител
-
- Мечтае да кара: m3 e46
- Детайли за колата: 320i 2.2 e46
поръчах си нов преден капак и ще дойде в офис на еконт. Някой има ли идея дали ще се събере в седан е46?
Чудя се дали ще влезе през задната врата и да го прекарам така.
Чудя се дали ще влезе през задната врата и да го прекарам така.
VladiE написа:Опитай да изключиш буксата на дебитомера и пак пробвай как върви.swetlioo написа:Колеги моля за един бърз отговор, на няколко въпроса. Колата е Е46 2.0 дизел 150 к.с. Евро 4, 6 скорости. Когато съм на 4,5,6 предавка и оборотите са от около 1200 до 1900, като дам кикдаун на газта, поема супер мудно и постепенно започва да ускорява и след 2500 оборота направо се изстрелва.
Това нормално ли е?
Второ
Как да го разбирам това?
Направих това което казваш. При изключване на буксата, мотора променя работата, струва ми се, че работи една идея по-меко. В движение в ниските обороти няма разлика, но в оборотите над 2000 я усещам мудна, чак към 3000 започва да набира. По принцип, каквото иска като стойност това и дава, но турбото доста лагаво върви нещо.
Но стойностите на дюзите не се променят.
Мен това ме тревожи.
Сутринта, при първото палене, преседяла 2-3 дни без да е палена, запали на следните стойности:
1-ви на -1.75
2-ри на 1.20
3-ти на 0.50
4-ти на -0.20
Като сгря добре, свали на следните стойности
1-ви на -1.00
2-ри на 0.80
3-ти на 0.30
4-ти на -0.10
и общо взето така държи в покой. При спокойно каране, стойностите падат на половина, при смачкване на педала се вдигат, до малко над тези в покой, докато не отпусна педала, после пак рязко падат.
Какво да я правя тая кола?
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Не са перфектни но са в норма. Все си мисля че нещо в бууста ти и проблема. Виж в движение дали постига желаните стойности за air presure, air flow. Има ли разлика във вървежа студена и топла?
Разлика между топла и студена, не усещам. То да не кажа голяма дума, ама бързо загрява, след като смених и двата термостата.
А искано и подадено налягане, догонва стойностите, но доста мудно, пример:
ако дам кик даун и исканото налягане отиде на 2222 бара (примерно), то за достигането на това налягане й трябват 2-3, може и 4 секунди. Зависи и от наклона на пътя.
Ако карам нормално, то разликата, между искано и подадено налягане, се догонва в рамките на 1 до 2 секунди, при обороти до към 2000-2200 оборота. При обороти над тези, е почти моментално, догонването в стойностите.
За Air flow, ако визираш опцията на ИНПА Air-mass, то там каквото иска, това дава, без да има лаг. При кик даун, ми иска стойности от порядъка на 777 с този знак - !, съответно ги дава.
Преди няколко месеца сменях кулера, защото омасляваше зверски. Сложих най-евтиното дето намерих, като колата веднага живна, но и тогава си лагваше, така, в ниските обороти. Сега не омаслява никъде. Не свисти нищо.
А искано и подадено налягане, догонва стойностите, но доста мудно, пример:
ако дам кик даун и исканото налягане отиде на 2222 бара (примерно), то за достигането на това налягане й трябват 2-3, може и 4 секунди. Зависи и от наклона на пътя.
Ако карам нормално, то разликата, между искано и подадено налягане, се догонва в рамките на 1 до 2 секунди, при обороти до към 2000-2200 оборота. При обороти над тези, е почти моментално, догонването в стойностите.
За Air flow, ако визираш опцията на ИНПА Air-mass, то там каквото иска, това дава, без да има лаг. При кик даун, ми иска стойности от порядъка на 777 с този знак - !, съответно ги дава.
Преди няколко месеца сменях кулера, защото омасляваше зверски. Сложих най-евтиното дето намерих, като колата веднага живна, но и тогава си лагваше, така, в ниските обороти. Сега не омаслява никъде. Не свисти нищо.
- facecontrol
- Потребител
-
318i m43b19 капе антифриз под хидравличната помпа, някой има ли идея от къде може да идва. Утре ще я вдигам да погледна отдолу.