На каква част от заплата си се осигурявате ? №2

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

На каква част от заплатата си се осигурявате?

На цялата
112
79%
На по-малка част
20
14%
Не се осигурявам
10
7%

Общо гласове : 142
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: На каква част от заплата си се осигурявате ? №2

Мнение от alekangg » 20 Окт 2020, 8:48

Има светлина, анкетите го показват. Все по-малко хора ще са склонни да се занимават с глупости, да взимат в пликове и пр.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Окт 2020, 9:05

Така е, анкетата засега върви по-различно от предишната при 35% преброяване :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2020, 9:13

steeN написа:
bum_bum написа:...

Регулациите за храните нямат връзка с НАП. За спиди и еконт, тва е изключително лесна работа... има буквално цялата история документално. Тези дето продават кеш по сайтовете и не само, като почнат да им пращат подставени "купувачи" тогава може да си говорим.
Не съм казал, че регулациите на който и да е останал орган имат нещо общи с НАП. И НАП ти е възможно най-малкия проблем, като започваш нов бизнес. Там дължиш при продажбата. Ако не продаваш, нямаш задължения. Та там малкия не го бърка толкова и ако някой се крие от тях е заради другите институции, които са те източили с едни големи пари, още преди да започнеш за да отговориш на всичките евро условия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Окт 2020, 9:21

Аз за НАП говорех, защото темата е за НАП. А регулациите докато не се намалят няма да има спасение за малките, това е ясно.

Изображение

:mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Окт 2020, 11:16

Осигуряването зависи от бранша. До сега в моя бранш - нощни клубове, са ме осигурявали само веднъж и то на 400 лева или нещо подобно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Окт 2020, 12:00

Така е, но дори в ИТ сферата има изключения. Мен в хостинг компания са ме осигурявали на 700лв, останалото в пликче. Като напусках, даже беше до точност със стотинки в пликчето :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 20 Окт 2020, 16:43

Правилното загалавие е на каква заплата ВИ осигуряват. То не е дали ти искаш или не искаш.
Аз пък съм ЗА фулл осигуровки и винаги съм бил. Вероятно ако не ги внасям ще ми дойдат добре, ама най-много да ги похарча :))
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 20 Окт 2020, 17:51

Така е, защо да ги харчиш ти, като може да ги похарчи друг :mhihi:

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Окт 2020, 18:13

Последно 2009та/2010 та работих не на нереални осигуровки, ами на никакви.. няма да казвам на каква заплата(за икономистите ще кажа, че бях в кривата на недоспестяване :mhihi: ). Но в мое оправдание, нямах никакви спестявания и беше във върха на кризата и трябваше суперспешно да започна каквото и да е!
За моята позиция бяха пуснали над 2000 CV-та, каза ми го управителят после...
Оттогава досега съм си бачкал на пълни осигуровки и с договор, ако си правят устата за схеми, за мен това не е читав работодател, а помиярче и щом лъже "държавата", съм сигурен, че и с мен няма да е коректен под една или друга форма..
За съжаление, ако не си принуден да почнеш веднага, също си заслужаваш критика, че се съгласяваш. Така мисля аз.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Окт 2020, 19:46

Колко време смятате да получавате пенсия ? Средната продължителност на живота в територията е 74г средно, за мъжете е по малко . Така че най вероятно става въпрос за едни 6 до 10 години в които ще се радвате на пенсията си . Ако не се осигурявате на максимума или имате големи периоди на минимална ще получите 400-500лв пенсия и ще теглите рахат на стари години .
2030г таргета е 65лазарника и 40 стаж . Ако не решат че е малко и трябва още да катери възраста . Тука масово пишещите не знам дали имат и по 20 стаж .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 20 Окт 2020, 22:46

Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 21 Окт 2020, 0:02

pampo написа:Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...

Да, така е, но пак е 3000 на година, с които бих си живял по-добре.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Окт 2020, 0:47

Трябва подобно на нормалните държави всеки да попълва данъчна декларация. Изкарал си Х, платил си Y. Всички неща от сорта на здравни разходи (стоматолози, доктори, санаторими и т.н.) трябва да минават за разход. Разход би трябвало да са и пари за курсове (професионални и т.н.). Счетоводителят Груьо решил, че на 1к трябва да плащаш 300лв. Мунка пък от другата фирма ти удържа 320лв ... Пазиш данъчните декларации (пази ги и държават). Така отпада търсенето на бележки от отдавна несъществуващи фирми, доказване на осигурителен стаж и т.н.

Но в държава, където си честитят отиването на баня, топлата вода не е от значение :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Окт 2020, 5:54

nxn написа:
pampo написа:Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...

Да, така е, но пак е 3000 на година, с които бих си живял по-добре.

Амиии не че нещо , ама е най-голямата сума (%). От Осигуровките. Данъка само е с по-голям %
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 21 Окт 2020, 11:38

Малко размисли за пенсии, осигуровки и анализите на НОИ, когато работещ/пенсионер ще са 1:1

https://www.youtube.com/watch?v=jgC5Rw-sDWw

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата