На каква част от заплата си се осигурявате ? №2
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: На каква част от заплата си се осигурявате ? №2
Има светлина, анкетите го показват. Все по-малко хора ще са склонни да се занимават с глупости, да взимат в пликове и пр.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Така е, анкетата засега върви по-различно от предишната при 35% преброяване 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не съм казал, че регулациите на който и да е останал орган имат нещо общи с НАП. И НАП ти е възможно най-малкия проблем, като започваш нов бизнес. Там дължиш при продажбата. Ако не продаваш, нямаш задължения. Та там малкия не го бърка толкова и ако някой се крие от тях е заради другите институции, които са те източили с едни големи пари, още преди да започнеш за да отговориш на всичките евро условия.steeN написа:bum_bum написа:...
Регулациите за храните нямат връзка с НАП. За спиди и еконт, тва е изключително лесна работа... има буквално цялата история документално. Тези дето продават кеш по сайтовете и не само, като почнат да им пращат подставени "купувачи" тогава може да си говорим.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз за НАП говорех, защото темата е за НАП. А регулациите докато не се намалят няма да има спасение за малките, това е ясно.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Осигуряването зависи от бранша. До сега в моя бранш - нощни клубове, са ме осигурявали само веднъж и то на 400 лева или нещо подобно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Така е, но дори в ИТ сферата има изключения. Мен в хостинг компания са ме осигурявали на 700лв, останалото в пликче. Като напусках, даже беше до точност със стотинки в пликчето 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Правилното загалавие е на каква заплата ВИ осигуряват. То не е дали ти искаш или не искаш.
Аз пък съм ЗА фулл осигуровки и винаги съм бил. Вероятно ако не ги внасям ще ми дойдат добре, ама най-много да ги похарча
)
Аз пък съм ЗА фулл осигуровки и винаги съм бил. Вероятно ако не ги внасям ще ми дойдат добре, ама най-много да ги похарча

Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Така е, защо да ги харчиш ти, като може да ги похарчи друг 
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Последно 2009та/2010 та работих не на нереални осигуровки, ами на никакви.. няма да казвам на каква заплата(за икономистите ще кажа, че бях в кривата на недоспестяване
). Но в мое оправдание, нямах никакви спестявания и беше във върха на кризата и трябваше суперспешно да започна каквото и да е!
За моята позиция бяха пуснали над 2000 CV-та, каза ми го управителят после...
Оттогава досега съм си бачкал на пълни осигуровки и с договор, ако си правят устата за схеми, за мен това не е читав работодател, а помиярче и щом лъже "държавата", съм сигурен, че и с мен няма да е коректен под една или друга форма..
За съжаление, ако не си принуден да почнеш веднага, също си заслужаваш критика, че се съгласяваш. Така мисля аз.

За моята позиция бяха пуснали над 2000 CV-та, каза ми го управителят после...
Оттогава досега съм си бачкал на пълни осигуровки и с договор, ако си правят устата за схеми, за мен това не е читав работодател, а помиярче и щом лъже "държавата", съм сигурен, че и с мен няма да е коректен под една или друга форма..
За съжаление, ако не си принуден да почнеш веднага, също си заслужаваш критика, че се съгласяваш. Така мисля аз.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колко време смятате да получавате пенсия ? Средната продължителност на живота в територията е 74г средно, за мъжете е по малко . Така че най вероятно става въпрос за едни 6 до 10 години в които ще се радвате на пенсията си . Ако не се осигурявате на максимума или имате големи периоди на минимална ще получите 400-500лв пенсия и ще теглите рахат на стари години .
2030г таргета е 65лазарника и 40 стаж . Ако не решат че е малко и трябва още да катери възраста . Тука масово пишещите не знам дали имат и по 20 стаж .
2030г таргета е 65лазарника и 40 стаж . Ако не решат че е малко и трябва още да катери възраста . Тука масово пишещите не знам дали имат и по 20 стаж .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...
pampo написа:Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...
Да, така е, но пак е 3000 на година, с които бих си живял по-добре.
Трябва подобно на нормалните държави всеки да попълва данъчна декларация. Изкарал си Х, платил си Y. Всички неща от сорта на здравни разходи (стоматолози, доктори, санаторими и т.н.) трябва да минават за разход. Разход би трябвало да са и пари за курсове (професионални и т.н.). Счетоводителят Груьо решил, че на 1к трябва да плащаш 300лв. Мунка пък от другата фирма ти удържа 320лв ... Пазиш данъчните декларации (пази ги и държават). Така отпада търсенето на бележки от отдавна несъществуващи фирми, доказване на осигурителен стаж и т.н.
Но в държава, където си честитят отиването на баня, топлата вода не е от значение
Но в държава, където си честитят отиването на баня, топлата вода не е от значение

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
nxn написа:pampo написа:Пенсията е най-малката сума пт удръжките по принцип, само да вметна...
Да, така е, но пак е 3000 на година, с които бих си живял по-добре.
Амиии не че нещо , ама е най-голямата сума (%). От Осигуровките. Данъка само е с по-голям %
Хм,хм...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Малко размисли за пенсии, осигуровки и анализите на НОИ, когато работещ/пенсионер ще са 1:1
https://www.youtube.com/watch?v=jgC5Rw-sDWw
https://www.youtube.com/watch?v=jgC5Rw-sDWw