Съвет за избор на лаптоп
Модератор: Общи модератори
Re: Съвет за избор на лаптоп
аз бих взел леново-то... дървено, яко и носи на бой... идеалното за бизнес нужди
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
За работа ThinkPad-a разбира се, тоя мак става за вкъщи на едно изпускане е 

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Като става дума за тинкпади - тазгодишните тинкпад Е серия много се изложиха. За мен тези лаптопи са уникални пръчки, а минават за бизнес клас машини.
Имам такъв работен и спрямо предното ми работно HP изобщо не ми харесва - рамта е само на 1 слот до 16гб, което е нелепо. Type-C USB има, но е само 1 port и от там се зарежда... това е също нелепо (единият порт, иначе type-c заряд е хубаво). Стандартният им профил за охлаждане е много странен и тротълват мощно за сметка на тишина - също неразумно. Нямат АМД вариант (да кажем, че това е приемливо не всички работят с АМД). Батерията също е посредствена.
Имам такъв работен и спрямо предното ми работно HP изобщо не ми харесва - рамта е само на 1 слот до 16гб, което е нелепо. Type-C USB има, но е само 1 port и от там се зарежда... това е също нелепо (единият порт, иначе type-c заряд е хубаво). Стандартният им профил за охлаждане е много странен и тротълват мощно за сметка на тишина - също неразумно. Нямат АМД вариант (да кажем, че това е приемливо не всички работят с АМД). Батерията също е посредствена.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Latitude са по-добре. Все още.
С ASUS също няма голям риск.
С ASUS също няма голям риск.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
grkv написа:Рано или късно всеки стига до извода, че макбука е всичко, което ти трябва в един лаптоп.

Точно. Ако ми се наложи някога пак да работя на Windows PC, ще изперкам. Имам две Lenovo T-серия у нас в момента

Едното стои в раницата от месеци, даже не съм го вадил, а другото стои и работи постоянно, да цъкам по контрола на достъпа в блока като ме няма в София

Като ги взема физически да цъкам на тях и отнясят доста псувни, че и удари

P.S. А ако заменя на жената макбука с Windows лаптоп, сигурно ще спя на дивана поне половин година

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Макбука е добре докато не ти потрябва по-мощна машина и не видиш 7000 лева цена за по-силен спек (да речем нещо с 32гб рам).
Като изключим тазгодишния макбук 16, предните години имаха доста излагации и те. От скапана клавиатура, през кофти търмал менидмънт, към лентови кабели и хардове, както и други. ОС-а си е въпрос на предпочитание, но за мен МакОС не предлага нищо грандиозно спрямо адекватно дистро на линукс или Виндовс (че даже не поддържа тъч екрани, дейзи чейн и други неща). Също има крашове, бъгове и прочее.
Иначе признавам, че тракпада и говорителите им са най-добрите на пазара. Предлагат и 16:10 резолюция, което също е яко, но пък нямат избор на матов екран или вариант с АМД процесор.
Като изключим тазгодишния макбук 16, предните години имаха доста излагации и те. От скапана клавиатура, през кофти търмал менидмънт, към лентови кабели и хардове, както и други. ОС-а си е въпрос на предпочитание, но за мен МакОС не предлага нищо грандиозно спрямо адекватно дистро на линукс или Виндовс (че даже не поддържа тъч екрани, дейзи чейн и други неща). Също има крашове, бъгове и прочее.
Иначе признавам, че тракпада и говорителите им са най-добрите на пазара. Предлагат и 16:10 резолюция, което също е яко, но пък нямат избор на матов екран или вариант с АМД процесор.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
drago9205 написа:...МакОС не предлага нищо грандиозно спрямо адекватно дистро на линукс...
Като се има предвид, че самия макос си е линукс отдолу кво грандиозно да предлага

Съвет за избор на лаптоп
Предимство на Макбук-а е батерията. Наскоро работех на един XPS с ubuntu и издъхваше за 2 часа без зарядно(с уиндоус държи доста повече), докато ябълката си изкарва един работен ден.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Почна се пак с докарването на вода от 1000000000000 кладенеца
С най-простия elitebook държа 6-7 часа без грижи.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Всеки нов ноутбук дали ще е asus,acer и тн. изкарва без проблем по 12-14 часа.
За работа никога не бих си взел Mac, ако си взема трябва да му кача Windows защото 88% от нещата няма да ги подкарам на мак, а дори да мога да ги подкарам, ще е с клизма.
Mac-a може като кифла да го ползвам, само за фейс и филми, с аудио и видео обработка не се занимавам, та не виждам друго приложение с което да е по добър от които и да е Windows notebook.
За работа никога не бих си взел Mac, ако си взема трябва да му кача Windows защото 88% от нещата няма да ги подкарам на мак, а дори да мога да ги подкарам, ще е с клизма.

Mac-a може като кифла да го ползвам, само за фейс и филми, с аудио и видео обработка не се занимавам, та не виждам друго приложение с което да е по добър от които и да е Windows notebook.
Съвет за избор на лаптоп
Не ми се влиза в безкрайни и безмислени спорове. И маковете, и останалите машини си имат плюсове и минуси. Всеки да си ползва, каквото му е удобноmadafaka_donkele написа:Почна се пак с докарването на вода от 1000000000000 кладенецаС най-простия elitebook държа 6-7 часа без грижи.

DigitalExile написа:...та не виждам друго приложение с което да е по добър от които и да е Windows notebook.
Ми зависи какво е естеството на работа.
Последния път(не беше скоро де), когато исках да подкарам докер на уиндоус исках да крещя във възглавница.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Гледах некъде реклама на Тинк Пад с батерия, държаща 15-16 часа..
Цените почваха от 5к нагоре обаче
Тия Макбуци още ли са с водно охлаждане, или нещо съм се объркАл?
Цените почваха от 5к нагоре обаче

Тия Макбуци още ли са с водно охлаждане, или нещо съм се объркАл?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Докера си тръгва без проблем на Windows 10 Pro, с Home може да имаш ядове и повече зор да го подкараш.
На тоя Air ми е любимото охлаждане. Просто има въртяща се перка вътре, която не охлажда нищо просто вдига шум
https://www.youtube.com/watch?v=iiCBYAP_Sgg
Bogat-Beden написа:Тия Макбуци още ли са с водно охлаждане, или нещо съм се объркАл?
На тоя Air ми е любимото охлаждане. Просто има въртяща се перка вътре, която не охлажда нищо просто вдига шум

https://www.youtube.com/watch?v=iiCBYAP_Sgg
Имам стария модел еър, целия корпус е алуминиев и тая перка съм я чувал да се включва само при видео обработка на някви фемили клипчета от айфона, иначе не. Просто целия корпус на лаптопа е един огромен топлообменник и нужда от перка на практика няма.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ти и да я чуеш, ако си гледал клипа ще разбереш,че тази перка е безумие и не прави нищо.