Съвет за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Съвет за избор на лаптоп

Мнение от alx » 02 Сеп 2020, 18:58

аз бих взел леново-то... дървено, яко и носи на бой... идеалното за бизнес нужди
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 02 Сеп 2020, 20:38

За работа ThinkPad-a разбира се, тоя мак става за вкъщи на едно изпускане е :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 05 Сеп 2020, 9:19

Като става дума за тинкпади - тазгодишните тинкпад Е серия много се изложиха. За мен тези лаптопи са уникални пръчки, а минават за бизнес клас машини.
Имам такъв работен и спрямо предното ми работно HP изобщо не ми харесва - рамта е само на 1 слот до 16гб, което е нелепо. Type-C USB има, но е само 1 port и от там се зарежда... това е също нелепо (единият порт, иначе type-c заряд е хубаво). Стандартният им профил за охлаждане е много странен и тротълват мощно за сметка на тишина - също неразумно. Нямат АМД вариант (да кажем, че това е приемливо не всички работят с АМД). Батерията също е посредствена.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 05 Сеп 2020, 14:26

Latitude са по-добре. Все още.
С ASUS също няма голям риск.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Сеп 2020, 23:59

grkv написа:Рано или късно всеки стига до извода, че макбука е всичко, което ти трябва в един лаптоп.

:bchug:

Точно. Ако ми се наложи някога пак да работя на Windows PC, ще изперкам. Имам две Lenovo T-серия у нас в момента :mhihi:
Едното стои в раницата от месеци, даже не съм го вадил, а другото стои и работи постоянно, да цъкам по контрола на достъпа в блока като ме няма в София :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Като ги взема физически да цъкам на тях и отнясят доста псувни, че и удари :mhihi: Ама сте прави, яко корави са, да ги еВа в бившите IBM-и :bchug:

P.S. А ако заменя на жената макбука с Windows лаптоп, сигурно ще спя на дивана поне половин година :shock: :mhihi: :confused: :| :lol: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 09 Сеп 2020, 17:13

Макбука е добре докато не ти потрябва по-мощна машина и не видиш 7000 лева цена за по-силен спек (да речем нещо с 32гб рам).
Като изключим тазгодишния макбук 16, предните години имаха доста излагации и те. От скапана клавиатура, през кофти търмал менидмънт, към лентови кабели и хардове, както и други. ОС-а си е въпрос на предпочитание, но за мен МакОС не предлага нищо грандиозно спрямо адекватно дистро на линукс или Виндовс (че даже не поддържа тъч екрани, дейзи чейн и други неща). Също има крашове, бъгове и прочее.

Иначе признавам, че тракпада и говорителите им са най-добрите на пазара. Предлагат и 16:10 резолюция, което също е яко, но пък нямат избор на матов екран или вариант с АМД процесор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Сеп 2020, 19:17

drago9205 написа:...МакОС не предлага нищо грандиозно спрямо адекватно дистро на линукс...

Като се има предвид, че самия макос си е линукс отдолу кво грандиозно да предлага :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Съвет за избор на лаптоп

Мнение от 3186 » 09 Сеп 2020, 20:06

Предимство на Макбук-а е батерията. Наскоро работех на един XPS с ubuntu и издъхваше за 2 часа без зарядно(с уиндоус държи доста повече), докато ябълката си изкарва един работен ден.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 09 Сеп 2020, 20:11

Почна се пак с докарването на вода от 1000000000000 кладенеца :mhihi: С най-простия elitebook държа 6-7 часа без грижи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 09 Сеп 2020, 20:12

Всеки нов ноутбук дали ще е asus,acer и тн. изкарва без проблем по 12-14 часа.
За работа никога не бих си взел Mac, ако си взема трябва да му кача Windows защото 88% от нещата няма да ги подкарам на мак, а дори да мога да ги подкарам, ще е с клизма. :bchug:

Mac-a може като кифла да го ползвам, само за фейс и филми, с аудио и видео обработка не се занимавам, та не виждам друго приложение с което да е по добър от които и да е Windows notebook.

кандидат ентусиаст
Аватар

Съвет за избор на лаптоп

Мнение от 3186 » 09 Сеп 2020, 20:27

madafaka_donkele написа:Почна се пак с докарването на вода от 1000000000000 кладенеца :mhihi: С най-простия elitebook държа 6-7 часа без грижи.
Не ми се влиза в безкрайни и безмислени спорове. И маковете, и останалите машини си имат плюсове и минуси. Всеки да си ползва, каквото му е удобно ;)

DigitalExile написа:...та не виждам друго приложение с което да е по добър от които и да е Windows notebook.

Ми зависи какво е естеството на работа.
Последния път(не беше скоро де), когато исках да подкарам докер на уиндоус исках да крещя във възглавница.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Сеп 2020, 20:30

Гледах некъде реклама на Тинк Пад с батерия, държаща 15-16 часа..
Цените почваха от 5к нагоре обаче :mhihi:
Тия Макбуци още ли са с водно охлаждане, или нещо съм се объркАл?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 09 Сеп 2020, 20:31

Докера си тръгва без проблем на Windows 10 Pro, с Home може да имаш ядове и повече зор да го подкараш.

Bogat-Beden написа:Тия Макбуци още ли са с водно охлаждане, или нещо съм се объркАл?

На тоя Air ми е любимото охлаждане. Просто има въртяща се перка вътре, която не охлажда нищо просто вдига шум :dunno:
https://www.youtube.com/watch?v=iiCBYAP_Sgg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 09 Сеп 2020, 20:52

Имам стария модел еър, целия корпус е алуминиев и тая перка съм я чувал да се включва само при видео обработка на някви фемили клипчета от айфона, иначе не. Просто целия корпус на лаптопа е един огромен топлообменник и нужда от перка на практика няма.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 09 Сеп 2020, 21:00

Ти и да я чуеш, ако си гледал клипа ще разбереш,че тази перка е безумие и не прави нищо.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата