Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от Malik » 31 Авг 2020, 16:12

bioz написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11580633968981475

Мнения?

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Отвън добре, но за тия пари трябваше да има не само къси, дълги и парно като екстри :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Авг 2020, 16:20

Мнения?

Добре изглежда на снимките, но някои неща ме карат да се съмнявам в обявения километраж.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 31 Авг 2020, 18:01

vld написа:
bmw55 написа:Втората определено трябва да се погледне, но и цената е височка.

Ако всичко написано е вярно цената не е висока.
Сметни си сам какво би ти струвало да я приведел в този вид, ако е нов внос.
Само регистация и застраховки са ти 2000лв.

Като гледам километража + вериги и стана над 20к.

vld написа:

Мнения?

Добре изглежда на снимките, но някои неща ме карат да се съмнявам в обявения километраж.

Автокъщата са некоректни, иначе колата изглежда добре, километрите 100% са пипани.
Бъди честен пък да става квото ще

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 31 Авг 2020, 20:26

Като гледам тея цени, Е60-ките май са тръгнали нагоре? :mhihi: :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 01 Сеп 2020, 13:45

nickem написа:Като гледам тея цени, Е60-ките май са тръгнали нагоре? :mhihi: :clap:

Бе направо златни станаха, ама то хубавата кола си струва пари иначе само болка в джоба :banghead: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от tsvyatkoff » 02 Сеп 2020, 7:50

Здравейте,

Какво мислите за покупка на 535(x)i (бензин) с двигател N54? До колкото виждам, не са се произвеждали в Европа, в мобилето има 1-2 екземпляра, внос от Щатите (или Канада). Идеята е колата да се ползва като ежедневна (т.е. търсим надеждност), тъй като не правя толкова голям пробег за 535д (а и май не ми се кара дизел много-много, при наличието на този мотор). Естествено при наличието на 300 коня ще се натиска, но не мисля да я тунинговам сериозно....поне на първо време.

Почетох в темата за 335i, погледах клипчета в интернет, поразбрах какви са му болежките (горе-долу същите като на N53) - дюзи, понякога турбо, hpfp, NOX сензор, натрупване на нагар - все скъпи неща, но предполагам поради вноса от щатите поне някаква история може да се издири (плати), а помпата най-вероятно ще е сменяна по гаранция (доколкото разбрах там е имало акция от БМВ за нея). Ако се прегледат добре тези неща, мисля си е надежден автомобил?

Въпроса по-скоро е: при положение, че има 2 обяви в мобиле-то и сигурно още 10-тина екземпляра на части в България, доколко е разумна покупката на такъв екземпляр откъм резервни части след това?
1. Двигателя същия ли е като в 335i, или си има своите особености, което предполага трудно да се намери, някой който наистина да разбира от него?

2. Има ли драма с авточастите, намират ли се в БГ (за нови имам предвид) или всичко, което не пасва от други модели ще трябва да се внася от щатите, евентуално с половин-един месец доставка, през което време, ако е нещо важно - колата е аут?

3. Освен двигателя, другите части съвместими ли са с европейските модели (530i например)? Т.е. ходова част, АСК, изпускателна система, електроника (примерно ретрофити ако тръгна да правя) или за щатите колите ги сглабят малко (но достатъчно) по-различно, така че да не пасват и да трябва да се търси съответната версия на частта...

Общо взето и мнения на собственици на коли внос от щатите (с други ДВГ) ще са ми полезни по тази тема.

Благодаря предварително :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Сеп 2020, 8:08

Всичко е съвместимо, няма драма с частите. Някои са различни, но ги има. За N54 има писано из форума, потърси. Хубава кола от щатите определено си струва, само да не е давена, ударите обикновено ги вкарват поправими.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 02 Сеп 2020, 10:29

335i, x6 до фейса са същите мотори и части има.
Но за тия къси километри, защо не вземеш атмосферен. Но ако държиш на 35i взимай от щатите или канада.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 02 Сеп 2020, 10:37

В мобилето има 2 оферти - едната е 530i всъщност, а другата е с 0 оборудване. По принцип е надежден мотор, но помпата дори да е сменяна е напълно възможно пак да се появи проблем с нея. Някои коли са им сменяни по 3-4 пъти.
Като цяло трудно ще намериш читава и оборудвана 60-ка с тоя мотор. От друга страна 35d е доста добър също, но цените са... :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от tsvyatkoff » 02 Сеп 2020, 18:09

Защо не атмосферен? Ами то оттам тръгнаха нещата, гледах 530i N53, после видях, че има и 535i N54, който бил "същия ама с турбина" и си викам що не.. Като гледам разходите по двата мотора са г/д еднакви като поддръжка, слаби места и разход...

По принцип се въртят 2-3 екземпляра на обяви (следя ги от известно време) имаше една, която изглеждаше доста добре и с малко повече екстри от "къси, дълги и парно" както някой се изрази по-нагоре :mhihi:, но му искаха към 18к...сега нещо не я виждам обаче. Все си мисля, че ако ми изпадне добър екземпляр с такъв мотор ще прежаля липсата на някои глезотии.. За щастие и горе-долу базова колата си има достатъчно екстри за комфортен престой в нея.

Искаше ми се бензин да карам, за да избегна скъпите ремонти на дизела (дюзи,турбо,маховик), но взема ли N53 все трябва да държа едни 3-4к заделени за нея, ако се скапят я дюзи, я помпа и то кво стана..взел съм си бензин с дизелови проблеми :lol: Затова и ако е N54, поне кефа от принудителното пълнене ще си струва...

Иначе, за жалост ако искам такова беНве нещата наистина клонят към 530д/535д..Доста по-богат избор на пазара и на г/д съпоставими цени...Тъжното там е, че изглежда мисията невъзможна да се намери кола, която да не е на много километри и да не е правена на КОСМОС...

Покупката не ми е спешна, така че най-вероятно ще дебна да излезе някое 535i поне с комфортен/спортен салон...или да се прежаля за 535д и да стана част от мейнстрийма :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw55 » 03 Сеп 2020, 12:01

Е че ти сам си отговаряш, че по-добре дизел :mhihi:
Разликата е че при бензиново на 400к и дизелово на 400к дизела ще е доста по-безпроблемен на тези километри.
И другото важно което се сещам за бензина е, че когато е атмосферния бензин, ако стане проблем с дюзите поне няма да счупиш мотора, докато при турбото стане ли проблема с дюзите стопява буталата и 3-4к ще малеят :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nickem » 03 Сеп 2020, 14:47

Като даваш 17-18К за 12-13г кола трудно се прежалват екстрите. Като поживееш няколко месеца с active steering и DD, comfort access, ACC и soft-close и поседиш в комфортните седалки ще се питаш как може хората да си взимат базови коли. А чак после почват глезотийките като SAT, HUD, L7, CIC и т.н.
Много километри не са проблем, проблема е липсата на история и евтината поддръжка.

Потребител
Аватар

Мнение от tsvyatkoff » 03 Сеп 2020, 21:39

Тва за дюзите и турбинирания мотор не го знаех...в комбинация с липсващия избор от 535и на пазара направо решава въпроса...за жалост.

Явно е, че според пазара ще се гледа 530и/530д/535д фейслифт...

При комбито проблемите с окабеляването при петата врата и течащата панорама решени ли са с фейслифта?

Също така има ли в момента надежден сайт за проверка на история по ВИН (срещу заплащане)? Намирам в стари постове един съфорумник, който е давал жокери за километрите на колите, но като гледам не е влизал тук от над година... А сайтовете май ежедневно ги свалят поради нарушаване на ГДПР и реално история от БМВ можеш да получиш едва след като си се сдобил с колата (и талона)?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 04 Сеп 2020, 7:02

Колега кабелните снопове в петата врата се оправят за няколко часа ако не си с две леви ръце ремонта ще ти излезе 2.20, ако пък не можеш 100на лв. труд.
На панорамата пълна профилактика със смяна на проблемните части с чисто нови оригинални е около 300лв.
Парите дото може да ти ги глътне един дизел са доста по малко от тези които можеш да изсипеш в един бензин с директно впръскване.
Най безпроблемен от турбо бензините в това поколение е N55, ама в E6x не присъства.
Така, че търси читава 530/535д, но за хубава кола на маллко километри с хубаво оборудване 18к може и да не стигнат ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 04 Сеп 2020, 8:38

vld написа:Колега кабелните снопове в петата врата се оправят за няколко часа ако не си с две леви ръце ремонта ще ти излезе 2.20, ако пък не можеш 100на лв. труд.
На панорамата пълна профилактика със смяна на проблемните части с чисто нови оригинални е около 300лв.
Парите дото може да ти ги глътне един дизел са доста по малко от тези които можеш да изсипеш в един бензин с директно впръскване.
Най безпроблемен от турбо бензините в това поколение е N55, ама в E6x не присъства.
Така, че търси читава 530/535д, но за хубава кола на маллко километри с хубаво оборудване 18к може и да не стигнат ;)
Здравейте, постоянно четата колко много пари може да ти глътне N53/N54. Добре че като е купувах моята нямаше толкова много инфо за N53. Та дайте да направим един разбор да видим кое колко струва. С една уговорка че бензин под 200к км се намира по-лесно според мен за един и същи бюджет. Ако съм пропуснал нещо допълвайте. Като също да сравним цени колко струва оригинално и колко може да минем тънко.

530i/N53:
- Дюзи: 3k със смяна и уплътнения. 150лв втора употреба.
- Свещи иридиеви: 240 съм ги взима оригинални, сигурно има и по-евтини варианти
- Помпа високо налягане, не съм чувал някой да е сменял на N53, по скоро е проблем на n54
- Помпа електрическа. 1400 оригинална без отстъпка, 300лв се намират като гледам афтърмаркет. Аз не съм сменял.
- Клапан на картерната вентилация: комплект с капака на главата 1000лв ми взеха в Дару. За 300лв ги правят в други сервизи.
- Вериги: не съм сменял, не мисля и да сменям. Не знам дали бъркам, но проблема с веригите при дизела идва от големия въртящ момент.
- Спирачки: 348мм за разлика от 530д, което е по скоро + за мен, но са по-скъпи вероятно.
- Бензинова дава и по-висок разход на гориво.

530д
- Дюзите са значително по надеждни, но вие кажете как стоят нещата със нови и съответно алтернативите.
- подревни свещи + реле
- демферна шайба
- смукатеялен колектор
- изпускателен колектор - при LCI май е оправен този проблем
- вериги
- дпф
- турбо макар че ако се вземе читава кола, турбото не е консуматив за мен.

В зависимост колко се кара автомобила и как се поддържа нещата може и да излят и на кантар.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61