България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!
добре, че в насрещното са карали бавно и са имали късмет, че пак меле...
аман значи
аман значи

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- badboy21
- Потребител
-
- Кара: '23 MB E63 '24 Q5
vicho написа:по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!
аман значи
Точно ти ли говориш за safety шофиране,като още ми е пред очите как летеше с оная малка мазда със 150-60,ако не се бъркам,или как като идваше до гаджето си в Пловдив в махалата с оная е 30-ка правеше глупости...Колата ми е достатъчно стабилна,че да си позволя да карам със 120 в мокро време,нещо дигна левела,и много си повярва,че да даваш епитети на хората

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
vicho написа:по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!
аман значи
Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал
Ачка, ти ли си? Кога стана циганин, кога ти почерня гъза...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Вчера стана приказка на едно място и отсрещната страна не вярва че аз с F11 спазвам ограниченията за скорост. Едва ли не съм длъжен да карам бързо
Едно време, преди 10 години
с Audi Q7 4.2 Exclusive ме гледаха странно че си карам спокойно и спирам на пешеходна пътека 
Едно време, преди 10 години

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
"Защо не я лъзна в кръговото, то обратен завой така ли се прави с БМВ" и т.н. При мен тези изказвания обикновено са от хора, които не могат да карат. А единия е от най-лошият вариант. Има се за Стиг, ама средно на 1,5-2г откакто има книжка има и ПТП 
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Вчера по обед по Цариградско между Метро и Брюксел един тулуп 120+ кг с пистов мотор се изсили в най-дясната лента с 120-130 на задна гума в продължение на 200 метра поне.
След като падна предната гума почти щеше да падне в средната лента.
Беше с тениска и къси гащи..
След като падна предната гума почти щеше да падне в средната лента.
Беше с тениска и къси гащи..
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
@alx Да! И двамата имат вина за случилото се и двамата трябва да си понесат последствията. А дано, ма на дали!
Нека ти кажа, как аз виждам нещата с войната по пътищата. От мутренските години остана едно неписано правило "черен джип е винаги с предимство" и това се трансформира в "по-състоятелния е винаги с предимство". Без значение дали става дума за пешеходци, велосипедисти, мотористи и автомобилисти. Съответно докато караш, тези с по-скапани коли от твоята са длъжни да се съобразяват с теб, така както ти се съобразяваш с по-скъпите. Тоест този с по-скапана кола няма право да те задминава, да ти свирка и т.н. Този с по-скъпата кола се явява нещо, като полубог. Да, ама не всички приемат това. Стига се до брутални засичания и съответно потърпевшата страна скача да си търси правата - по-конкретно правото на силата. И се почва разправията. Особено когато двете страни са равностойни. Случва се и обратното, докато си лети ниско, с по-хубавата кола, някакъв от простолюдието да му се изпречи на пътя. Ще го спре и ще му начука вербално канчето. Това да се стигне до физическа разправа и двете страни са направили нещо, за мен и на двете страни трябва да се търси отговорност.
Нека ти кажа, как аз виждам нещата с войната по пътищата. От мутренските години остана едно неписано правило "черен джип е винаги с предимство" и това се трансформира в "по-състоятелния е винаги с предимство". Без значение дали става дума за пешеходци, велосипедисти, мотористи и автомобилисти. Съответно докато караш, тези с по-скапани коли от твоята са длъжни да се съобразяват с теб, така както ти се съобразяваш с по-скъпите. Тоест този с по-скапана кола няма право да те задминава, да ти свирка и т.н. Този с по-скъпата кола се явява нещо, като полубог. Да, ама не всички приемат това. Стига се до брутални засичания и съответно потърпевшата страна скача да си търси правата - по-конкретно правото на силата. И се почва разправията. Особено когато двете страни са равностойни. Случва се и обратното, докато си лети ниско, с по-хубавата кола, някакъв от простолюдието да му се изпречи на пътя. Ще го спре и ще му начука вербално канчето. Това да се стигне до физическа разправа и двете страни са направили нещо, за мен и на двете страни трябва да се търси отговорност.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
ID A написа:От мутренските години остана едно неписано правило "черен джип е винаги с предимство"
...
Случва се и обратното, докато си лети ниско, с по-хубавата кола, някакъв от простолюдието да му се изпречи на пътя...
Случка от вчера - карам си аз и един Каун с черен КаЕн 957 турбо, го гледам как ми се лепи отзад, святка, страшна раЛта
Викам бреййй сигурно му се ака нещо, взема п'а да мръдна
На световара викам чакай да го видя колко п'а да бърза, п'а нека е ~100 коня отгоре, дай да видим малко америкън атмосферени мускули как ще се представят
Окапа назад, а аз се учудих що за шлеп било това, а явно и той щото ме изравни после, огледа черокито от-до изумен и пак нададе газта, че нали му се ака и захвърча
Много са ми забавни такива
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
ID A написа:"черен джип е винаги с предимство"
Черен джип се обръща много лесно

ATR-42/72
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drago_pavlov написа:Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал![]()
Селски, тебе пък кой те натиска та звъниш или се чувстваш длъжен да кажеш нещо... явно си спомняш всяка дума която съм написал... и да, било е преди няколко години... човек пораства за разлика от някои чикиджии като тебе
аре у лево

Последна промяна vicho на 26 Авг 2020, 16:58, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Лошите пътища, маркировки, слабо осветление и липсващи знаци имат сериозен принос според мен за инцидентите на пътя. При тази катрастрофа отпреди месец и половина, която гледам сте коментирали по-назад в темата https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/608359 загина моя съученичка от гимназията на 40 г., мъжа и на 44 г. и дъщеря и на 17 г. Другото и дете по случайност остана на морето и сега е пълен сирак. Мантинелата в този участък се оказа че е поставена през далечната 1996 година и е тотално ръждясала. Имаше интервю с някакъв от УС на АПИ, който обясни че като била поставяна мантинелата е отговаряла на всички изисквания за сигурност. В същото предаване участваше и бивш шеф на КАТ, който обясни че дори и нови, мантинелите от този период на 90-те са отговаряли на руски стандарти за безопасност, които са занижени. Отделно човекът каза че в този си вид мантинелата трудно би спряла и колело, камоли нещо по-тежко. Седмица по-късно на същото място се обърна друг тир https://dariknews.bg/novini/bylgariia/tir-katastrofira-na-trakiia-novata-mantinela-spria-preminavaneto-mu-v-nasreshtnoto-platno-2233704 и новата мантинела го задържа. После се оказа че е имало и дупка в бавната лента на този участък, която може да доведе до загуба на контрол при управлението на тежък камион - https://btvnovinite.bg/bulgaria/shofyor-na-tir-zasne-video-s-dupkite-na-magistrala-trakija.html. Тия от АПИ казаха че при ремонта на платното - Чирпан - Стара загора през есента ще обхванат и този участък. Само не става ясно кога ще ремонтират и платното в посока София. Оплакваха се че не им достигат пари - примерно 90 милиона. Купихме самолети за 2 милиарда дето лева няма скоро да видим и с които най-много да успеем да превземем Косово или Молдова ако се наложи. Ако действително нямат пари да вдигнат цените на винетките, но то с тия кражби пари няма да достигат май никога.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
mrlargo написа: Ако действително нямат пари да вдигнат цените на винетките, но то с тия кражби пари няма да достигат май никога.
За да ги прибере поредната фирма, като тая за тол системата
https://terminalno.com/tolgejt-naj-grandioznata-korupcionna-shema-v-naj-novata-ni-istorija/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Бъдете смели, бъдете здрави..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
vicho написа:drago_pavlov написа:Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал![]()
човек пораства за разлика от някои чикиджии като тебе![]()
аре у лево
Явно не.
И спазваме добрият тон, който е и задължителен.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3