България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vicho » 26 Авг 2020, 0:58

по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!

добре, че в насрещното са карали бавно и са имали късмет, че пак меле...

аман значи :ranting:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 26 Авг 2020, 1:09

vicho написа:по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!

Точно ти ли говориш за safety шофиране,като още ми е пред очите как летеше с оная малка мазда със 150-60,ако не се бъркам,или как като идваше до гаджето си в Пловдив в махалата с оная е 30-ка правеше глупости...Колата ми е достатъчно стабилна,че да си позволя да карам със 120 в мокро време,нещо дигна левела,и много си повярва,че да даваш епитети на хората :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Авг 2020, 6:14

vicho написа:по тия "магистрали" карате със 120 в сериозен дъжд... браво!!!

Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал :mhihi:
Ачка, ти ли си? Кога стана циганин, кога ти почерня гъза...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Авг 2020, 8:34

Вчера стана приказка на едно място и отсрещната страна не вярва че аз с F11 спазвам ограниченията за скорост. Едва ли не съм длъжен да карам бързо :mhihi:
Едно време, преди 10 години :mhihi: с Audi Q7 4.2 Exclusive ме гледаха странно че си карам спокойно и спирам на пешеходна пътека :dunno:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 26 Авг 2020, 9:07

"Защо не я лъзна в кръговото, то обратен завой така ли се прави с БМВ" и т.н. При мен тези изказвания обикновено са от хора, които не могат да карат. А единия е от най-лошият вариант. Има се за Стиг, ама средно на 1,5-2г откакто има книжка има и ПТП :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alekangg » 26 Авг 2020, 10:04

Вчера по обед по Цариградско между Метро и Брюксел един тулуп 120+ кг с пистов мотор се изсили в най-дясната лента с 120-130 на задна гума в продължение на 200 метра поне.
След като падна предната гума почти щеше да падне в средната лента.
Беше с тениска и къси гащи..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 26 Авг 2020, 11:01

@alx Да! И двамата имат вина за случилото се и двамата трябва да си понесат последствията. А дано, ма на дали!
Нека ти кажа, как аз виждам нещата с войната по пътищата. От мутренските години остана едно неписано правило "черен джип е винаги с предимство" и това се трансформира в "по-състоятелния е винаги с предимство". Без значение дали става дума за пешеходци, велосипедисти, мотористи и автомобилисти. Съответно докато караш, тези с по-скапани коли от твоята са длъжни да се съобразяват с теб, така както ти се съобразяваш с по-скъпите. Тоест този с по-скапана кола няма право да те задминава, да ти свирка и т.н. Този с по-скъпата кола се явява нещо, като полубог. Да, ама не всички приемат това. Стига се до брутални засичания и съответно потърпевшата страна скача да си търси правата - по-конкретно правото на силата. И се почва разправията. Особено когато двете страни са равностойни. Случва се и обратното, докато си лети ниско, с по-хубавата кола, някакъв от простолюдието да му се изпречи на пътя. Ще го спре и ще му начука вербално канчето. Това да се стигне до физическа разправа и двете страни са направили нещо, за мен и на двете страни трябва да се търси отговорност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 26 Авг 2020, 11:21

^^^^ Много вярно
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Авг 2020, 12:44

ID A написа:От мутренските години остана едно неписано правило "черен джип е винаги с предимство"
...
Случва се и обратното, докато си лети ниско, с по-хубавата кола, някакъв от простолюдието да му се изпречи на пътя...

:OT:
Случка от вчера - карам си аз и един Каун с черен КаЕн 957 турбо, го гледам как ми се лепи отзад, святка, страшна раЛта :ok: Викам бреййй сигурно му се ака нещо, взема п'а да мръдна :ok: На световара викам чакай да го видя колко п'а да бърза, п'а нека е ~100 коня отгоре, дай да видим малко америкън атмосферени мускули как ще се представят :ok: Окапа назад, а аз се учудих що за шлеп било това, а явно и той щото ме изравни после, огледа черокито от-до изумен и пак нададе газта, че нали му се ака и захвърча :mhihi: Кротнах се аз и ме застига един човечец, радващ се, явно наблюдавал ситуацията и ми вика "ама не си черен", и се хили :mhihi: Викам "ми шанс, ко'т тако'а" :ok:
Много са ми забавни такива :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 26 Авг 2020, 16:06

ID A написа:"черен джип е винаги с предимство"

Черен джип се обръща много лесно :mhihi: Ма то трябва да си рядко прост да не се сетиш за това като тръгнеш да сечеш някой. Само му подавам гума или калник да захапе и е като плик с вода.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2020, 16:54

drago_pavlov написа:Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал :mhihi:

Селски, тебе пък кой те натиска та звъниш или се чувстваш длъжен да кажеш нещо... явно си спомняш всяка дума която съм написал... и да, било е преди няколко години... човек пораства за разлика от някои чикиджии като тебе :mhihi:

аре у лево :dummy:
Последна промяна vicho на 26 Авг 2020, 16:58, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 26 Авг 2020, 16:58

Лошите пътища, маркировки, слабо осветление и липсващи знаци имат сериозен принос според мен за инцидентите на пътя. При тази катрастрофа отпреди месец и половина, която гледам сте коментирали по-назад в темата https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/608359 загина моя съученичка от гимназията на 40 г., мъжа и на 44 г. и дъщеря и на 17 г. Другото и дете по случайност остана на морето и сега е пълен сирак. Мантинелата в този участък се оказа че е поставена през далечната 1996 година и е тотално ръждясала. Имаше интервю с някакъв от УС на АПИ, който обясни че като била поставяна мантинелата е отговаряла на всички изисквания за сигурност. В същото предаване участваше и бивш шеф на КАТ, който обясни че дори и нови, мантинелите от този период на 90-те са отговаряли на руски стандарти за безопасност, които са занижени. Отделно човекът каза че в този си вид мантинелата трудно би спряла и колело, камоли нещо по-тежко. Седмица по-късно на същото място се обърна друг тир https://dariknews.bg/novini/bylgariia/tir-katastrofira-na-trakiia-novata-mantinela-spria-preminavaneto-mu-v-nasreshtnoto-platno-2233704 и новата мантинела го задържа. После се оказа че е имало и дупка в бавната лента на този участък, която може да доведе до загуба на контрол при управлението на тежък камион - https://btvnovinite.bg/bulgaria/shofyor-na-tir-zasne-video-s-dupkite-na-magistrala-trakija.html. Тия от АПИ казаха че при ремонта на платното - Чирпан - Стара загора през есента ще обхванат и този участък. Само не става ясно кога ще ремонтират и платното в посока София. Оплакваха се че не им достигат пари - примерно 90 милиона. Купихме самолети за 2 милиарда дето лева няма скоро да видим и с които най-много да успеем да превземем Косово или Молдова ако се наложи. Ако действително нямат пари да вдигнат цените на винетките, но то с тия кражби пари няма да достигат май никога.
:ranting:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Авг 2020, 18:50

mrlargo написа: Ако действително нямат пари да вдигнат цените на винетките, но то с тия кражби пари няма да достигат май никога.

За да ги прибере поредната фирма, като тая за тол системата :banghead:

https://terminalno.com/tolgejt-naj-grandioznata-korupcionna-shema-v-naj-novata-ni-istorija/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Авг 2020, 20:48

Бъдете смели, бъдете здрави..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 26 Авг 2020, 21:15

vicho написа:
drago_pavlov написа:Ганьо до преди няколко години се хвалеше, че кара в снежна виелица със 130, докато другите се влачат с 80, а сега тръгнал да чете морал :mhihi:

човек пораства за разлика от някои чикиджии като тебе :mhihi:

аре у лево :dummy:

Явно не.

И спазваме добрият тон, който е и задължителен.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата