Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Войната започна ...
alx написа:Jordana написа:Аз съм като американско ченге , по добре уцелвам с малките калибри пък и не ми се подбива ръката от изгърмяни два барабана на тоя SW 500 дето си го скътал в мъжката стая . Освен това даже питоня е свръх изфърляне предвид че най масовия патрон в усато е 9мм и се намират най лесно . А това е немаловажно ако се запече ситуацията . Пък ако толкоз държиш на къстъм мощност има JDJ 950 ..ама са леко разоряващи дори за ричмените
Щом си по- точен с малките калибри значи просто те е страх. Лошо няма. Не си стрелял достатъчно. Много хора които претендират да са добри стрелци още ги е страх и не могат да се “излекуват” и си е перманентна диагноза.
500 S&W е муниция да го извадиш като сте на маса с приятели и да си говориме за него. Или да гръмнеш 2-3 пъти на стрелбището ... сь лично предпочитам 50 AE защото отката е много по- малко, кинетичнатс енергия е същата като на нормален 500 S&W и мога да си ги намирам по 99 цента патрона което значи, че на едно ходене мога да изстрелям 100 патрона и да не трябва да ям Макдоналдс после![]()
А тоя артилерийски снаряд дето си го намерил с Гугъл е за пушка. Говориме за пистолети.
Въпроса е и колко често стреляш, аз с 45 съм най точен и ми е супер, ама при посещение на стрелбището отиват 200-300 на късото 400-500 на дългото, и това е без да се заиграваме

Освен цената на патроните както каза и колегата е важно да се срещат ако нали си е*е положенито.
П.П огледал съм се в един Смит 357 за ежедневно носене

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:alx написа:Jordana написа:Аз съм като американско ченге , по добре уцелвам с малките калибри пък и не ми се подбива ръката от изгърмяни два барабана на тоя SW 500 дето си го скътал в мъжката стая . Освен това даже питоня е свръх изфърляне предвид че най масовия патрон в усато е 9мм и се намират най лесно . А това е немаловажно ако се запече ситуацията . Пък ако толкоз държиш на къстъм мощност има JDJ 950 ..ама са леко разоряващи дори за ричмените
Щом си по- точен с малките калибри значи просто те е страх. Лошо няма. Не си стрелял достатъчно. Много хора които претендират да са добри стрелци още ги е страх и не могат да се “излекуват” и си е перманентна диагноза.
500 S&W е муниция да го извадиш като сте на маса с приятели и да си говориме за него. Или да гръмнеш 2-3 пъти на стрелбището ... сь лично предпочитам 50 AE защото отката е много по- малко, кинетичнатс енергия е същата като на нормален 500 S&W и мога да си ги намирам по 99 цента патрона което значи, че на едно ходене мога да изстрелям 100 патрона и да не трябва да ям Макдоналдс после![]()
А тоя артилерийски снаряд дето си го намерил с Гугъл е за пушка. Говориме за пистолети.
Въпроса е и колко често стреляш, аз с 45 съм най точен и ми е супер, ама при посещение на стрелбището отиват 200-300 на късото 400-500 на дългото, и това е без да се заиграваме![]()
Освен цената на патроните както каза и колегата е важно да се срещат ако нали си е*е положенито.
П.П огледал съм се в един Смит 357 за ежедневно носене
Аз не бих носил револвер за лична защита и то в 357 размер. 40 или 10мм семи е най- многото което бих помъкнал и то със лоу грейн заряд. Дори 10мм ми идва малко в повече...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Фул саиз пистолета ми идва по някога ту мъч
иначе е зареден с...
иначе е зареден с...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Това дето е на снимката е 9мм Люгер... ти имаш такова или 357? Щото 357 е 9мм ама няма нищо общо с Люгера...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
alx написа:Това дето е на снимката е 9мм Люгер... ти имаш такова или 357? Щото 357 е 9мм ама няма нищо общо с Люгера...
Имам Люгер, а сега искам и 357. за жалост тук е тегаво с многото оръжия, ама правим всичко възможно

С цялото ми уважение към alx, ще ви пусна един линк. Има други, които не мога, но този е достатъчно красноречив
viewtopic.php?f=4&t=277569&hilit=Barrett&start=495
Още нещо интересно
viewtopic.php?f=4&t=319703&p=3521313#p3521313
Има и още, ама дали alx ще е ОК да ме допълни сам
viewtopic.php?f=4&t=277569&hilit=Barrett&start=495
Още нещо интересно
viewtopic.php?f=4&t=319703&p=3521313#p3521313
Има и още, ама дали alx ще е ОК да ме допълни сам

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Първо за пистолетите , по малкия заряд дава по голяма точност . Така че тука не виждам колко патрона трябва да заносиш че да разбереш тази проста истина . 80те години и оня случай в майеми след което коповете в усато се въоръжиха с тия долми 45ти и нагоре днес се отчита като груба грешка и нещата пак се завъртат към добрия стар 9мм патрон пък бил той и в разните екстремни варианти .
Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон .
Кариерата ми в тая работа е приключила отдавна , но някои неща не съм забравил още ...все пак съм покривал норматив за м.с и то не веднъж
Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон .
Кариерата ми в тая работа е приключила отдавна , но някои неща не съм забравил още ...все пак съм покривал норматив за м.с и то не веднъж

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
zAcK написа:Глупендерщината превзема света...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
https://www.facebook.com/hai.tuan.986227/videos/893715407775753/
Отврат. Тези полу хора протестират за расова дискриминация, че как подобни маймуни изобщо могат да си помислят, че могат да имат равни права? Това е един закърнял етнос, който не може да бъде интегриран или поне по голям процент не може.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Аз пък някак отказвам да повярвам на подобни видеа. Не че не са възможни, но някак си ми се струва че медиината пропаганда се опитва да ни засили в грешната посока.
Малко спам, но е специално се м.с. и експерт по изолации

Ещё пару слов о нашумевшей паре адвокатов, вышедших навстречу озверевшей толпе с оружием в руках, чтобы защитить свою собственность, свою собаку и свои жизни.
Ярослав Домбровский
Жил был в Америке один Буш, который открыл пивоваренный завод в 19 веке, и чьё пиво до сих пор любят.
Как-то раз он собрал своих детей и дал каждому из них большую сумму денег, чтоб те построили себе дома.
Один построил замок в Баварии. Другой особняк на Пятой Авеню.
А дочка Анна построила Дворец в духе Ренессанса в Сент Луисе.
Лучшие архитекторы его проектировали. Для этого они даже провели два года в Италии, изучая старинные виллы.
Вход в Палаццо получился такой же, как в Доме Медичи во Флоренции. Напольные вазы как в Ватикане. Каждая комната - копия какого-либо зала дворцов Италии. А стёкла точь- в- точь как в библиотеке Микеланджело.
В доме был даже органнный зал. Подобный был только в особняке Картье в Нью Йорке.
Бальный Зал считался лучшим танцевальным полом Америки. В этом зале состоялся первый бал их дочери Одри. Точно как Наташа Ростова, девушка трепетала перед выходом в свет. Это был 1916 год.
После смерти родителей в 1936 дети разъехались. Дом стоял пустой, потом его продали.⠀
Новым хозяевам было всё равно, какая история у дома. Когда они решали что-то обновить, то закрашивали краской резные деревянные панели, португальский паркет, мрамор.
К 1988 году дом полностью обветшал.
В таком состоянии его и купила пара молодых адвокатов - муж и жена.
Как-то раз, когда они возились во дворе, около дома остановилась машина, и оттуда вышла 90-летняя старуха. Это была та самая Одри, которая встречала в этом доме своё 16-летие.
Она спросила, что новые хозяева хотят сделать с домом. Те сказали: Восстановить.
Наследники Буша хоть и скептически отнеслись к такой затее, но помогли им. Дали фотографии дома, список антикварной мебели и т.д. ⠀
Адвокаты начали реставрацию.
З0 лет ушло у них на то, чтоб восстановить дворец в его оригинальном виде. Отодрать ту краску, которую на особняк налепили бывшие владельцы. Придать мрамору первоначальный вид.
Это было не легко. Чтоб очистить деревянные панели только в одной комнате - группа из 6 человек работала целый год!
Молодые адвокаты не просто восстанавливали дворец, они искали по антикварным магазинам ту самую мебель,
которая была в доме. Многое нашли, даже
шкаф 1560 года. И картину 17 века.
И даже орган восстановили.
Дом был закончен в 2018 году. К этому времени «молодым адвокатам» было уже по 60 лет! они посвятили этому дому всю свою жизнь.
В Америке чуть ли не в каждом городе есть такие дома, которые спасли от разрушения небезразличные горожане. Обычно, они завещают их городу, и дома становятся музеями.
Хотите узнать имена этой пары, восстановивших дом?
Это Марк и Патриция Маккласки. Та самая пара, которая в воскресенье встала перед своим домом с оружием и готова была защищать его до последнего патрона!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Пауър , нещо много се впечатли от тая къща ? Не знам какво толкова и харесваш след като това не е американска къща от традиционни за америка и канада строителни материали . Имитация на европейски аристократичен стил и лукс ..интересно че не са използвали традиционните строителни материали все пак те са най добрите както знаем . Мисля че тоя младия през 1988 адвокат сега през 2020г получи поне един микроинсулт докато отбраняваше най милото си - къщата на живота му .
Освен че вече получава многочислени заплахи , той може да получи и обвинение за умишено използване на оръжие срещу мирни демонстранти . Следващия път да ги покани в безценната си къща да разгледат има ли ценни вещи ....god bless America
https://www.breitbart.com/politics/2020 ... e-to-help/
Освен че вече получава многочислени заплахи , той може да получи и обвинение за умишено използване на оръжие срещу мирни демонстранти . Следващия път да ги покани в безценната си къща да разгледат има ли ценни вещи ....god bless America

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Пауър , нещо много се впечатли от тая къща ? Не знам какво толкова и харесваш след като това не е американска къща от традиционни за америка и канада строителни материали . Имитация на европейски аристократичен стил и лукс ..интересно че не са използвали традиционните строителни материали все пак те са най добрите както знаем . Мисля че тоя младия през 1988 адвокат сега през 2020г получи поне един микроинсулт докато отбраняваше най милото си - къщата на живота му .
Освен че вече получава многочислени заплахи , той може да получи и обвинение за умишено използване на оръжие срещу мирни демонстранти . Следващия път да ги покани в безценната си къща да разгледат има ли ценни вещи ....god bless America![]()
Споко, Стинката е далеч от теб. Още играе на Копакабана и се бори в сериите. Докато стигне финал, ти ще си и на теория недостижим.
За заплахите знам. Ама къде видя "умишлено използване на оръжие срещу мирни демонстранти",..... Но комент

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Остави го стинката , кажи за тоя дисниленд дето го пазят с автомати и пистолети от мирните граждани . Тоя адвокат верно си въобразява че притежава палата на борджиите
Пред твойта къща ако маршируват тълпа индуси ще откриеш огън от втория етаж да ги разпръснеш или как ще стане точно ? 

Jordana написа:Първо за пистолетите , по малкия заряд дава по голяма точност .
Lol. Такова нещо няма. Точноста няма никаква зависимост от заряда ако нарезите на цевта (туист рейт) е подбрана за заряда. Заряда за лична защита се предпочита да е малък заради по- малкия откат, че да можеш да повториш по- бързо, по- малкия флАш за да не те заслепява на тъмно и за да се намали дълбочината на проникване за да не уцелиш някой в стаята зад целта.
стар 9мм патрон пък бил той и в разните екстремни варианти .
9мм не е популярен за лична защита в америка. Дори изобщо. Защо да нося 9мм като мога да нося 40 в същия фрейм оръжие и отката да ми е подобен?
Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон
Спри се... говориш за оръжия и патрони от които нито разбираш, нито си виждал нито можеш да научиш само с четене.
[/quote ]м.с и то не веднъж

Къв майстор на спорта? Внимавай сега...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Точноста има огромна зависимост от заряда и дължината на цевта . Първо заради отката на оръжието . Второ заради скороста на куршума . При по високата скорост на лекия куршум в 9 и надолу имаш и по точна стрелба ..тоест големия калибър си ходи с ниската скорост при пистолетите . Респективно със сватбарската стрелба . Не е закон но това е масовия случай .Има един положителен момент че големите долми заради мощния заряд са тежки и масивни като конструкция което е добре за прецизната стрелба . Но на практика тази полза е минимална . Стъпката на нарезите си е стъпка , отдавна тия неща са установени опитно на какви калибри и дължини на цевта каква стъпка е оптимална . Така че няма защо да откриваш топлата вода , особено при пистолетите това е най малкия проблем . Може би при спортните оръжия да има някакво особено значение и да се правят експерименти със къстъм боеприпаси но за армейски оръжия тоя въпрос е решен преди сто години . За лична защита не знам какво визираш ..ако имаш предвид спиращия ефект предварително ти напомням че няма такова понятие като спиращ ефект . Да не кривнеш в тая посока че не е добре за имиджа