Войната започна ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Войната започна ...

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Юли 2020, 20:16

alx написа:
Jordana написа:Аз съм като американско ченге , по добре уцелвам с малките калибри пък и не ми се подбива ръката от изгърмяни два барабана на тоя SW 500 дето си го скътал в мъжката стая . Освен това даже питоня е свръх изфърляне предвид че най масовия патрон в усато е 9мм и се намират най лесно . А това е немаловажно ако се запече ситуацията . Пък ако толкоз държиш на къстъм мощност има JDJ 950 ..ама са леко разоряващи дори за ричмените :mhihi:

Щом си по- точен с малките калибри значи просто те е страх. Лошо няма. Не си стрелял достатъчно. Много хора които претендират да са добри стрелци още ги е страх и не могат да се “излекуват” и си е перманентна диагноза.

500 S&W е муниция да го извадиш като сте на маса с приятели и да си говориме за него. Или да гръмнеш 2-3 пъти на стрелбището ... сь лично предпочитам 50 AE защото отката е много по- малко, кинетичнатс енергия е същата като на нормален 500 S&W и мога да си ги намирам по 99 цента патрона което значи, че на едно ходене мога да изстрелям 100 патрона и да не трябва да ям Макдоналдс после :)

А тоя артилерийски снаряд дето си го намерил с Гугъл е за пушка. Говориме за пистолети.

Въпроса е и колко често стреляш, аз с 45 съм най точен и ми е супер, ама при посещение на стрелбището отиват 200-300 на късото 400-500 на дългото, и това е без да се заиграваме :lol:
Освен цената на патроните както каза и колегата е важно да се срещат ако нали си е*е положенито.
П.П огледал съм се в един Смит 357 за ежедневно носене 8)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Юли 2020, 20:27

N.Mihaylovski написа:
alx написа:
Jordana написа:Аз съм като американско ченге , по добре уцелвам с малките калибри пък и не ми се подбива ръката от изгърмяни два барабана на тоя SW 500 дето си го скътал в мъжката стая . Освен това даже питоня е свръх изфърляне предвид че най масовия патрон в усато е 9мм и се намират най лесно . А това е немаловажно ако се запече ситуацията . Пък ако толкоз държиш на къстъм мощност има JDJ 950 ..ама са леко разоряващи дори за ричмените :mhihi:

Щом си по- точен с малките калибри значи просто те е страх. Лошо няма. Не си стрелял достатъчно. Много хора които претендират да са добри стрелци още ги е страх и не могат да се “излекуват” и си е перманентна диагноза.

500 S&W е муниция да го извадиш като сте на маса с приятели и да си говориме за него. Или да гръмнеш 2-3 пъти на стрелбището ... сь лично предпочитам 50 AE защото отката е много по- малко, кинетичнатс енергия е същата като на нормален 500 S&W и мога да си ги намирам по 99 цента патрона което значи, че на едно ходене мога да изстрелям 100 патрона и да не трябва да ям Макдоналдс после :)

А тоя артилерийски снаряд дето си го намерил с Гугъл е за пушка. Говориме за пистолети.

Въпроса е и колко често стреляш, аз с 45 съм най точен и ми е супер, ама при посещение на стрелбището отиват 200-300 на късото 400-500 на дългото, и това е без да се заиграваме :lol:
Освен цената на патроните както каза и колегата е важно да се срещат ако нали си е*е положенито.
П.П огледал съм се в един Смит 357 за ежедневно носене 8)

Аз не бих носил револвер за лична защита и то в 357 размер. 40 или 10мм семи е най- многото което бих помъкнал и то със лоу грейн заряд. Дори 10мм ми идва малко в повече...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Юли 2020, 20:36

Фул саиз пистолета ми идва по някога ту мъч
иначе е зареден с...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 03 Юли 2020, 21:01

Това дето е на снимката е 9мм Люгер... ти имаш такова или 357? Щото 357 е 9мм ама няма нищо общо с Люгера...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 03 Юли 2020, 21:28

alx написа:Това дето е на снимката е 9мм Люгер... ти имаш такова или 357? Щото 357 е 9мм ама няма нищо общо с Люгера...

Имам Люгер, а сега искам и 357. за жалост тук е тегаво с многото оръжия, ама правим всичко възможно :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Юли 2020, 22:54

С цялото ми уважение към alx, ще ви пусна един линк. Има други, които не мога, но този е достатъчно красноречив

viewtopic.php?f=4&t=277569&hilit=Barrett&start=495

Още нещо интересно

viewtopic.php?f=4&t=319703&p=3521313#p3521313

Има и още, ама дали alx ще е ОК да ме допълни сам :OT:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юли 2020, 23:17

Първо за пистолетите , по малкия заряд дава по голяма точност . Така че тука не виждам колко патрона трябва да заносиш че да разбереш тази проста истина . 80те години и оня случай в майеми след което коповете в усато се въоръжиха с тия долми 45ти и нагоре днес се отчита като груба грешка и нещата пак се завъртат към добрия стар 9мм патрон пък бил той и в разните екстремни варианти .
Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон .
Кариерата ми в тая работа е приключила отдавна , но някои неща не съм забравил още ...все пак съм покривал норматив за м.с и то не веднъж :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 03 Юли 2020, 23:54

zAcK написа:Глупендерщината превзема света... :no: :no: :no: :kuku: :kuku: :kuku:

https://www.facebook.com/hai.tuan.986227/videos/893715407775753/

Отврат. Тези полу хора протестират за расова дискриминация, че как подобни маймуни изобщо могат да си помислят, че могат да имат равни права? Това е един закърнял етнос, който не може да бъде интегриран или поне по голям процент не може.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 04 Юли 2020, 0:32

Аз пък някак отказвам да повярвам на подобни видеа. Не че не са възможни, но някак си ми се струва че медиината пропаганда се опитва да ни засили в грешната посока.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2020, 2:45

Малко спам, но е специално се м.с. и експерт по изолации

Изображение

Ещё пару слов о нашумевшей паре адвокатов, вышедших навстречу озверевшей толпе с оружием в руках, чтобы защитить свою собственность, свою собаку и свои жизни.
Ярослав Домбровский
Жил был в Америке один Буш, который открыл пивоваренный завод в 19 веке, и чьё пиво до сих пор любят.
Как-то раз он собрал своих детей и дал каждому из них большую сумму денег, чтоб те построили себе дома.
Один построил замок в Баварии. Другой особняк на Пятой Авеню.
А дочка Анна построила Дворец в духе Ренессанса в Сент Луисе.
Лучшие архитекторы его проектировали. Для этого они даже провели два года в Италии, изучая старинные виллы.
Вход в Палаццо получился такой же, как в Доме Медичи во Флоренции. Напольные вазы как в Ватикане. Каждая комната - копия какого-либо зала дворцов Италии. А стёкла точь- в- точь как в библиотеке Микеланджело.
В доме был даже органнный зал. Подобный был только в особняке Картье в Нью Йорке.
Бальный Зал считался лучшим танцевальным полом Америки. В этом зале состоялся первый бал их дочери Одри. Точно как Наташа Ростова, девушка трепетала перед выходом в свет. Это был 1916 год.
После смерти родителей в 1936 дети разъехались. Дом стоял пустой, потом его продали.⠀
Новым хозяевам было всё равно, какая история у дома. Когда они решали что-то обновить, то закрашивали краской резные деревянные панели, португальский паркет, мрамор.
К 1988 году дом полностью обветшал.
В таком состоянии его и купила пара молодых адвокатов - муж и жена.
Как-то раз, когда они возились во дворе, около дома остановилась машина, и оттуда вышла 90-летняя старуха. Это была та самая Одри, которая встречала в этом доме своё 16-летие.
Она спросила, что новые хозяева хотят сделать с домом. Те сказали: Восстановить.
Наследники Буша хоть и скептически отнеслись к такой затее, но помогли им. Дали фотографии дома, список антикварной мебели и т.д. ⠀
Адвокаты начали реставрацию.
З0 лет ушло у них на то, чтоб восстановить дворец в его оригинальном виде. Отодрать ту краску, которую на особняк налепили бывшие владельцы. Придать мрамору первоначальный вид.
Это было не легко. Чтоб очистить деревянные панели только в одной комнате - группа из 6 человек работала целый год!
Молодые адвокаты не просто восстанавливали дворец, они искали по антикварным магазинам ту самую мебель,
которая была в доме. Многое нашли, даже
шкаф 1560 года. И картину 17 века.
И даже орган восстановили.
Дом был закончен в 2018 году. К этому времени «молодым адвокатам» было уже по 60 лет! они посвятили этому дому всю свою жизнь.
В Америке чуть ли не в каждом городе есть такие дома, которые спасли от разрушения небезразличные горожане. Обычно, они завещают их городу, и дома становятся музеями.
Хотите узнать имена этой пары, восстановивших дом?
Это Марк и Патриция Маккласки. Та самая пара, которая в воскресенье встала перед своим домом с оружием и готова была защищать его до последнего патрона!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Юли 2020, 7:18

Пауър , нещо много се впечатли от тая къща ? Не знам какво толкова и харесваш след като това не е американска къща от традиционни за америка и канада строителни материали . Имитация на европейски аристократичен стил и лукс ..интересно че не са използвали традиционните строителни материали все пак те са най добрите както знаем . Мисля че тоя младия през 1988 адвокат сега през 2020г получи поне един микроинсулт докато отбраняваше най милото си - къщата на живота му .
Освен че вече получава многочислени заплахи , той може да получи и обвинение за умишено използване на оръжие срещу мирни демонстранти . Следващия път да ги покани в безценната си къща да разгледат има ли ценни вещи ....god bless America :mhihi:
https://www.breitbart.com/politics/2020 ... e-to-help/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2020, 17:15

Jordana написа:Пауър , нещо много се впечатли от тая къща ? Не знам какво толкова и харесваш след като това не е американска къща от традиционни за америка и канада строителни материали . Имитация на европейски аристократичен стил и лукс ..интересно че не са използвали традиционните строителни материали все пак те са най добрите както знаем . Мисля че тоя младия през 1988 адвокат сега през 2020г получи поне един микроинсулт докато отбраняваше най милото си - къщата на живота му .
Освен че вече получава многочислени заплахи , той може да получи и обвинение за умишено използване на оръжие срещу мирни демонстранти . Следващия път да ги покани в безценната си къща да разгледат има ли ценни вещи ....god bless America :mhihi:
https://www.breitbart.com/politics/2020 ... e-to-help/

Споко, Стинката е далеч от теб. Още играе на Копакабана и се бори в сериите. Докато стигне финал, ти ще си и на теория недостижим.
За заплахите знам. Ама къде видя "умишлено използване на оръжие срещу мирни демонстранти",..... Но комент :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Юли 2020, 18:07

Остави го стинката , кажи за тоя дисниленд дето го пазят с автомати и пистолети от мирните граждани . Тоя адвокат верно си въобразява че притежава палата на борджиите :mhihi: Пред твойта къща ако маршируват тълпа индуси ще откриеш огън от втория етаж да ги разпръснеш или как ще стане точно ? :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Юли 2020, 19:07

Jordana написа:Първо за пистолетите , по малкия заряд дава по голяма точност .

Lol. Такова нещо няма. Точноста няма никаква зависимост от заряда ако нарезите на цевта (туист рейт) е подбрана за заряда. Заряда за лична защита се предпочита да е малък заради по- малкия откат, че да можеш да повториш по- бързо, по- малкия флАш за да не те заслепява на тъмно и за да се намали дълбочината на проникване за да не уцелиш някой в стаята зад целта.

стар 9мм патрон пък бил той и в разните екстремни варианти .

9мм не е популярен за лична защита в америка. Дори изобщо. Защо да нося 9мм като мога да нося 40 в същия фрейм оръжие и отката да ми е подобен?

Второ , за тоя заешкия снайпер дето е пуснал линка паурката за да пълниш къстъм патрони ти требва не само преса . Това е практически нов беприпас за тая пушка и требва бая барут да назобиш да си направиш балистичните таблици с корекциите и да си вярваш че си постигнал повторяемост с тоя къстъм патрон

Спри се... говориш за оръжия и патрони от които нито разбираш, нито си виждал нито можеш да научиш само с четене.

[/quote ]м.с и то не веднъж :mhihi:[/quote]

Къв майстор на спорта? Внимавай сега...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Юли 2020, 19:53

Точноста има огромна зависимост от заряда и дължината на цевта . Първо заради отката на оръжието . Второ заради скороста на куршума . При по високата скорост на лекия куршум в 9 и надолу имаш и по точна стрелба ..тоест големия калибър си ходи с ниската скорост при пистолетите . Респективно със сватбарската стрелба . Не е закон но това е масовия случай .Има един положителен момент че големите долми заради мощния заряд са тежки и масивни като конструкция което е добре за прецизната стрелба . Но на практика тази полза е минимална . Стъпката на нарезите си е стъпка , отдавна тия неща са установени опитно на какви калибри и дължини на цевта каква стъпка е оптимална . Така че няма защо да откриваш топлата вода , особено при пистолетите това е най малкия проблем . Може би при спортните оръжия да има някакво особено значение и да се правят експерименти със къстъм боеприпаси но за армейски оръжия тоя въпрос е решен преди сто години . За лична защита не знам какво визираш ..ако имаш предвид спиращия ефект предварително ти напомням че няма такова понятие като спиращ ефект . Да не кривнеш в тая посока че не е добре за имиджа :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата