ГАСНЕЩО БМВ Е60 530i, 231к.с
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- d.owcharowa666
- Потребител
-
ГАСНЕЩО БМВ Е60 530i, 231к.с
Здравейте момчета! Съжалявам ако вече някой е писал подобна тема, но въпреки двумесечното ми ровене и ходене по майстори не намерих проблема! Февруари купих БМВ е60 530i 231к.с., 2003, та проблема е следния:
КОЛАТА ГАСНЕ! НА 10тия километър откакто е купена оборотите започнаха да играят и после колата гасне. На следващият ден с пътна помощ до Бургас ( защото реши да си забрави имобилайзера и не запали след поредното гаснене) и сменихме релето на генератора. Проблема продължи...
Направих и още няколко ремонта след това!
Изключваме следните варианти за проблем :
- реле на генератора
-картерна вентилация с всичките и маркучи, филтри и меки връзки - НЕ СМУЧЕ ВЪЗДУХ
- бензиновата помпа работи добре ( КОЛАТА Я КАРАМ САМО НА БЕНЗИН)
- смених свещи и ланбда сондата след катализатора.
- в Найси кар възтановяване на ел. Блок на двигателя... Като тук ще се възползвам да направя анти реклама, защото компютъра не беше затворен изобщо и са ми отрязали изцяло компютъра на газта като аз специално им наблегнах, че тази кола НЕ Я КАРАМ НА ГАЗ И ИЗОБЩО СЛЕД СМЯНАТА НА РЕЛЕТО ГАЗТА НЕ Е ВКЛЮЧВАНА. Умишлено и не ми е затворен капака на компютъра и е влизало вода. Окей, но и това оправих.
.... За жалост след поредния ремонт, това си остава ГАСНЕЩОТО БМВ.
Ето какво съм забелязала и мога да дам като насока :
- Колата има проблем с тока според мен
- на диагностика колата е префектна при всички майстори дори и на живи данни (освен това с ел. Блок в найси кар)
- газта както споменах тотално я изключвам като вариант.
- гасне предимно когато е загряла (смених и разширителен съд)
- единственият чек, който се включва е на АВS, но това е лентов кабел макар и да имаше период, в който в момента на светването му и колата гаснеше ( под гаснене имам предвид доооста разновидности на гаснене) казаха ми, че след като е автоматик може и от датчика на АБСа са гасне.?
- когато светне чека на двигателя ПОНЯКОГА на колата и играят оборотите само между 1000-1500 с един дразнещ звук от двигателя. Като изтине се оправя АКО РЕШИ.
- Гасне на светофари на N или D. Понякога се оправя от самосебе си, понякога паля по 20 пъти.
- гасне на магистралата ( предимно оборотите играят и да речем, че само веднъж ми се наложи да отбия и спра нацяло.
- може да седя 20 минути на P и изведнъж гасне.
- НЕ ЗАПИСВА ГРЕШКИ!!! На какви ли не диагностики.
.... За жалост вчера я взех от поредния 300-400 левов ремонт, при който момчето я е карало 4 дни след моите подробни инструкции как какво и защо и КОЛАТА 4 ДНИ НЕ Е ОГАСНАЛА. Смени и свещите... Тръгвам аз от Асеновград и влизам в Пловдив, на 1 светофар изгасва.
... Той ми затвори камплютъра и да речем, че когато е сухо колата се държеше ПРИЛИЧНО, нооо снощи като заваля и на всеки 10 метра си правеше номерата.
Искрено се надявам да можете да ми помогнете. Благодаря!
КОЛАТА ГАСНЕ! НА 10тия километър откакто е купена оборотите започнаха да играят и после колата гасне. На следващият ден с пътна помощ до Бургас ( защото реши да си забрави имобилайзера и не запали след поредното гаснене) и сменихме релето на генератора. Проблема продължи...
- реле на генератора
-картерна вентилация с всичките и маркучи, филтри и меки връзки - НЕ СМУЧЕ ВЪЗДУХ
- в Найси кар възтановяване на ел. Блок на двигателя... Като тук ще се възползвам да направя анти реклама, защото компютъра не беше затворен изобщо и са ми отрязали изцяло компютъра на газта като аз специално им наблегнах, че тази кола НЕ Я КАРАМ НА ГАЗ И ИЗОБЩО СЛЕД СМЯНАТА НА РЕЛЕТО ГАЗТА НЕ Е ВКЛЮЧВАНА. Умишлено и не ми е затворен капака на компютъра и е влизало вода. Окей, но и това оправих.
- на диагностика колата е префектна при всички майстори дори и на живи данни (освен това с ел. Блок в найси кар)
- единственият чек, който се включва е на АВS, но това е лентов кабел макар и да имаше период, в който в момента на светването му и колата гаснеше ( под гаснене имам предвид доооста разновидности на гаснене) казаха ми, че след като е автоматик може и от датчика на АБСа са гасне.?
- когато светне чека на двигателя ПОНЯКОГА на колата и играят оборотите само между 1000-1500 с един дразнещ звук от двигателя. Като изтине се оправя АКО РЕШИ.
- Гасне на светофари на N или D. Понякога се оправя от самосебе си, понякога паля по 20 пъти.
- гасне на магистралата ( предимно оборотите играят и да речем, че само веднъж ми се наложи да отбия и спра нацяло.
.... За жалост вчера я взех от поредния 300-400 левов ремонт, при който момчето я е карало 4 дни след моите подробни инструкции как какво и защо и КОЛАТА 4 ДНИ НЕ Е ОГАСНАЛА. Смени и свещите... Тръгвам аз от Асеновград и влизам в Пловдив, на 1 светофар изгасва.

Re: ГАСНЕЩО БМВ Е60 530i, 231к.с
Това ми прилича на някой от датчиците на валовете.
Има писано по въпроса, потърси
d.owcharowa666 написа:Здравейте момчета! Съжалявам ако вече някой е писал подобна тема, но въпреки двумесечното ми ровене и ходене по майстори не намерих проблема! Февруари купих БМВ е60 530i 231к.с., 2003, та проблема е следния:
- реле на генератора
.... За жалост вчера я взех от поредния 300-400 левов ремонт, при който момчето я е карало 4 дни след моите подробни инструкции как какво и защо и КОЛАТА 4 ДНИ НЕ Е ОГАСНАЛА. Смени и свещите... Тръгвам аз от Асеновград и влизам в Пловдив, на 1 светофар изгасва.... Той ми затвори камплютъра и да речем, че когато е сухо колата се държеше ПРИЛИЧНО, нооо снощи като заваля и на всеки 10 метра си правеше номерата.
Толкова пари хвърлени на вятъра ,а не си сменил най важните camshaft sensor or crankshaft sensor , които в 99% от случаите правят точно това
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
За мен е датчик колянов вал.... Наистина пари хвьрлени на вятъра, а не си почнал с най-лесните и вероятни неща...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
spirco написа:Това ми прилича на някой от датчиците на валовете.
И аз съм на това мнение.

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Не съм имал бензиново Е60, но гледам, че споменаваш Асеновград-Пловдив, може да се свържеш с http://atsalovauto.com/index.php/bg/ 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Колежке, щом е светнал чека на мотора, трябва да е записала някаква грешка. От там почнете.
ПС: Kрасива дама е колежката.
Не ѝ говорете в мъжки род
И без това си имаме малко в раздела ....
ПС: Kрасива дама е колежката.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
d.owcharowa666 написа:Здравейте момчета!
Колега, има само една правилна диагностика- ICOM с ISTA-D. Намери някой да я направи с посоченото и ще се хване проблема. Мисля, че вече те насочиха към кой за района на Пловдив.
ПС: Kрасива дама е колежката.Не ѝ говорете в мъжки род
И без това си имаме малко в раздела ....
Колега, правилното обръщение, без значение на пола е "колега".

- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
По скоро е някой кабел , лоша ел. връзка към датчика. Щом го прави при влажно-дъждовно време , и не го хваща диагностика...
- d.owcharowa666
- Потребител
-
Надявам се да се прикачат клиповете, ей сега майстора каза като видя клипа, че 1000 процента е генератора. Да, но мен също ме съмняват датчиците и като отида в сервиз и чувам само , не е от това. Какви ли не диагностики мина, нищо не хвана. А когато светне чека на мотора и съвсем се побърка, оставям я за изтине малко и се оправя... За кратко,но не хваща грешката на комплютър. Ще пробвам с датчиците... Ако не, ще сменям цял генератор пък да видим. Благодаря за съветите!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Тези датчици, когато са се скапали, правят проблем точно след като се нагреят от температурата в моторния отсек. Невинаги диагностичните програми засичат проблем с тях, но може да се познае, когато след като колата загасне, датчиците се охладят механично - със студена вода или със студен въздух от компресор например. Ако след охлаждането колата запали на момента, някой от датчиците на колянов/разпределителен вал е проблемът. Може да се пробва да се охлаждат един по един първо тези на разпределителните валове, за да се установи кой точно е проблемен.
На мен ми се беше счупила буксата на датчика на коляновия вал след като махах колектор и не можах да запаля имам ИСТА Д и ИНПА и нито една не ми показа грешка за този датчик. Т.е. и аз съм за някой от тези датчици след като не ми го показа на диагностиката, Съмнявам се да е от токовете, защото тогава със сигурност щеше да изпише някоя грешка
- d.owcharowa666
- Потребител
-
Има някакво развите, сега ще сменя ДРОСЕЛ КЛАПА, защото я записва като грешка, също и датчика на коляновият вал. Ще пиша тук за резултата, та и някой друг ако се поизмъчи като мен да има различни варианти. Благодаря ви за насоките!
13 мнения
• Страница 1 от 1