Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
sub_eleven написа:TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си кажеНа мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече
Ще видим как ще се развие, за момента е нищо... Проблемът ми е обонянието, това е единственото, дето ме кара да мисля, че няма от какво друго да е в момента... или има?
Разпространило се е доста и е въпрос само да настинеш леко, да падне имунитета и да проявиш някакви симптоми. С всеки вирус е така.
Според мен има. Понякога като съм настинал / или вирус нещо/ ми се губи обонянието.
zAcK написа:Е не. Сега по новините съобщиха, че тия дошли от Холандия със самолет, в тежко състояние, минават през летищните проверки без проблем, от там с такси до Хасково и си заразяват на воля![]()
![]()
Ебати щабовете, ебати мерките и малоумния плешивец смешен
Някакви други от Германия заразили десетки в Брестовица... Ебати пародията
Тотална простотия, просто нЕ`ам думи...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За 1 ден няма как да реагира имунната система в смисъл да изгради антитела , това от неделя за понеделник е реакция на вече изкаран бацил . Тоест изграден имунитет към нещо старо , вече изкарано . Обонянието , вкусът също търпи аномалии и от стандартните грипове .
Стадния имунитет не означава че хората придобиват имунитет , означава че когато един по голям брой хора в рисковите групи за контакт и бацилоносителство са заразени придобиват имунитет и разпространението се самоограничава . Това не значи че няма да има изобщо болни , означава единствено че няма щанс за взривно разпространение както сега когато популациата е чиста .
Стадния имунитет не означава че хората придобиват имунитет , означава че когато един по голям брой хора в рисковите групи за контакт и бацилоносителство са заразени придобиват имунитет и разпространението се самоограничава . Това не значи че няма да има изобщо болни , означава единствено че няма щанс за взривно разпространение както сега когато популациата е чиста .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
sub_eleven написа:В крайна сметка сега към стадния имунитет ли отиваме, не се разбра, това ли е единственият вариант?
Никъде не отиваме, гледаме к'во правят на запад и ако е евтино или има далавера за наши хора - правим като тях

Последна промяна hell's angel на 29 Апр 2020, 21:43, променена общо 2 пъти
Ubi dubium, ibi libertas
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Ся върви предаване за Пирогов по бнт
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
sub_eleven написа:TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си кажеНа мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече
Ще видим как ще се развие, за момента е нищо... Проблемът ми е обонянието, това е единственото, дето ме кара да мисля, че няма от какво друго да е в момента... или има?
Разпространило се е доста и е въпрос само да настинеш леко, да падне имунитета и да проявиш някакви симптоми. С всеки вирус е така.
Еми..аз към януари бях настинал ама много здраво.. от години не съм бил болен

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си кажеНа мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече
Нале

В БеГе-то сички сме от родата на Маклауд, слава Богу че накрая ще остане само един.

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Прочетох туй-онуй за естествения стаден имунитет и стигнах до извода, че най-големите му противници са ... производителите на ваксини
Нищо че ваксините "правят" абсолютно същото, създават стаден имунитет, защото за повечето от хората с придружаващи заболявания е опасно да се ваксинират
Демек трябва да се ваксинират здравите, за да направят т.нар. бариера пред рисковите групи.
Ако нямаме стаден имунитет, не ни ли чака през есента и зимата нов локдаун?

Ако нямаме стаден имунитет, не ни ли чака през есента и зимата нов локдаун?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
BMW_dreamer написа:всеки тука е имортал ама докато не кихне и се посере. Бързо се сменя плочата когато висиш в коридора на болницата.
Аз нищо не съм сменил от плочата и от мнението ми за Мутафчийски и мерките на щаба. Съжалявам, че ще се разочароваш. Напротив, тази настинка в момента, ако заради нея сме под карантина... Ме вкарва в още по-сериозни размисли. Ако въобще е коронавирус това. Може и да е, защото не помня друг път обонянието ми да е изчезвало така, а носът да е сух.
Да видим как щабът ще обясни на хората, че са се крили два месеца, останали са без работа и вирусът все пак ще ги пипне.
Тъпото е, освен всичко в момента сме на режим диагностика по интернет и по телефона, без системата да е претоварена, това ако не е зле, кое е? Казвал съм по-назад в темата, и други болести има един куп, но всичките "изчезнаха" внезапно и сега има само една.
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-l ... ugwderktIg
Според нея прекомерното стоене вкъщи може да компрометира имунната ни система и да доведе след това до заразяване с бактериални инфекции, срещу които няма да ни помогне нито един антибиотик.
Смисълът на имунната система, за да бъде силна, трябва организмът да поддържа добър тонус, да се среща с тези агенти, той започва да боледува. Рискови стават непатогенни бактерии заради свръхнеадекватна дезинфекция, и след това малко да ослабим мерките, може да станем податливи на други вируси и бактерии, каза още експертът
Едно и също дъвчем вече, но ако наистина никой не може да избяга от вируса, това, че някой се е крил два месеца в апартамента, няма да му помогне сега и да направи нещата по-леки за преболедуване. Поправете ме ако греша.
В UK гледам някаква болест по децата, опитват се да я свържат с коронавирус и не им се получава, защо не пробват с липсата на движение и неизлизането от вкъщи... Сами си съсипахме децата, уж с грижа за възрастните хора... Защо не се потърси мнението на възрастните хора? Вече се говори, че децата не можели и да го пренасят дори вируса.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
sub_eleven написа:... случайно установих, че ми е изчезнало обонянието изцяло и се стреснах... Навсякъде бях с маска за всеки случай...
Иначе си се чувствам добре, но обоняние нъц...
Няма страшно, много хора са така. Ние с жената от един месец сме "без носове", по няколко пъти си подаваме някой буркан да го миришем дали не е развален... Аз имам чувството, че за трети път го карам шибания вирус вече...

Нали видяхте тази статия: https://fakti.bg/life/462313-pet-priznaka-che-ste-prekarali-koronavirus-bez-da-znaete
Пет признака, обонянието е първият.
Excellent! Steven is my name!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:Пет признака, обонянието е първият.
Изследователите успяха да идентифицират пет симптома, които показват, че сте прекарали коронавирусна инфекция.
В крайна сметка не сме ли в момента инфектирани, защо да сме я прекарали, това не разбирам? Може би не са се изразили правилно, но като отмине, тогава ще съм го прекарал, каквото и да е там.
Аз имам всичко без коремните болки. Но това не са ли симптоми на пролетна настинка?
Като цяло не съм конспиративен тип, не се ровя в сайтове с тайните за световен ред, рептили, кеметрейлс и тн, но в момента съм по-склонен да вярвам в конспирация, отколкото, че хиляди хора ще измрат от Коронавирус ако си живеем както преди 2 месеца.
Ето ви гарантирана информация - от 200 тествани шофьори в градския транспорт има само 5ма преносители на вируса (вече в карантина) и НИТО ЕДИН болен. Тестовете са от "бавните".
Ето ви гарантирана информация - от 200 тествани шофьори в градския транспорт има само 5ма преносители на вируса (вече в карантина) и НИТО ЕДИН болен. Тестовете са от "бавните".
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си кажеНа мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече
Опааа тук съм бе! Няма се плашите, за мен си имам тест, който вече съм го споменавал. Усетя ли някво съмнително неразположение бягам 6 километра, не се ли задъхам сериозно или нещо да ми стане терсене - значи всичко е перфектно, даже и ми минава! Иначе, както споменах тук по-напред в темата още през януари прекарах зверска кашлица, разстройство и т.н. Може да си е бил стандартен грип може всичко ба ли го.
Ся има и още нещо. Сезона е такъв келяв, алергиите бушуват. Много хора седят вкъщи по-продължително или са си ограничили контактите. Това неминуемо отслабва имунитета и като го комбинираш всичко се появяват някви неразположения. Жена ми оня ден дига температура без нищо, реве, бие ме, обвинява ме че съм я заразил щото съм ходел навсякъде гьотере и нищо ми няма пък тя била болна!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Вчера се разхождах по Витошка, да напазарувам разни неща - беше си пълно с хора. Половината с маски, половината без
От половината с маски, 90% ги носеха като лигавници. И аз така, де. Щото ушавите дебнат да изпълнят нормата. Та имаше си доста хора. Пред НДК беше заградено пак с ленти и пускаха само определени хора. Мен ме изгониха, не можело да минавам
А, да. Едни софийски баби-реститутки, много добре облечени, си купиха кафе пред мен, като взимах тортички и си говореха, как ще седнат да го пият на гранитните блокчета на тротоара до НДК, щото тях също не ги пускали - не били с куче, внуче и т.н., и изобщо било много лошо, че няма кафета и пейки, където да разпускат на въздух
Иначе, на 2 места в малките улички на Витошка видях патрулки с отегчени полицаи, които си стояха в тях и си лафеха. Маски нямаха, та явно това в България грам не заразява. Както написах и преди, полицаите не се пазят въобще, да не говорим, че имат по няколко оперативки и т.н. на ден, където 1000% са без маски в някви стари гадни стаи без вентилация. И пак <1% заразени
Ебати контагиозността има тоя кУрона вирОс 

А, да. Едни софийски баби-реститутки, много добре облечени, си купиха кафе пред мен, като взимах тортички и си говореха, как ще седнат да го пият на гранитните блокчета на тротоара до НДК, щото тях също не ги пускали - не били с куче, внуче и т.н., и изобщо било много лошо, че няма кафета и пейки, където да разпускат на въздух

Иначе, на 2 места в малките улички на Витошка видях патрулки с отегчени полицаи, които си стояха в тях и си лафеха. Маски нямаха, та явно това в България грам не заразява. Както написах и преди, полицаите не се пазят въобще, да не говорим, че имат по няколко оперативки и т.н. на ден, където 1000% са без маски в някви стари гадни стаи без вентилация. И пак <1% заразени

Последна промяна zAcK на 03 Май 2020, 11:32, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Тука май 4ри човека станахме, които сме имали разстройство тази година... 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Което може и да означава, че 4 човека сте прекалили с чили соса върху пицата