Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от c04 » 29 Апр 2020, 20:03

sub_eleven написа:
TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си каже :mhihi: На мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече :lol:

Ще видим как ще се развие, за момента е нищо... Проблемът ми е обонянието, това е единственото, дето ме кара да мисля, че няма от какво друго да е в момента... или има?

Разпространило се е доста и е въпрос само да настинеш леко, да падне имунитета и да проявиш някакви симптоми. С всеки вирус е така.

Според мен има. Понякога като съм настинал / или вирус нещо/ ми се губи обонянието.

zAcK написа:Е не. Сега по новините съобщиха, че тия дошли от Холандия със самолет, в тежко състояние, минават през летищните проверки без проблем, от там с такси до Хасково и си заразяват на воля :banghead: :banghead: :banghead: Ебати щабовете, ебати мерките и малоумния плешивец смешен :censored: Някакви други от Германия заразили десетки в Брестовица... Ебати пародията :banghead:

Тотална простотия, просто нЕ`ам думи... :banghead: :censored:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Апр 2020, 20:13

За 1 ден няма как да реагира имунната система в смисъл да изгради антитела , това от неделя за понеделник е реакция на вече изкаран бацил . Тоест изграден имунитет към нещо старо , вече изкарано . Обонянието , вкусът също търпи аномалии и от стандартните грипове .
Стадния имунитет не означава че хората придобиват имунитет , означава че когато един по голям брой хора в рисковите групи за контакт и бацилоносителство са заразени придобиват имунитет и разпространението се самоограничава . Това не значи че няма да има изобщо болни , означава единствено че няма щанс за взривно разпространение както сега когато популациата е чиста .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 29 Апр 2020, 21:21

sub_eleven написа:В крайна сметка сега към стадния имунитет ли отиваме, не се разбра, това ли е единственият вариант?

Никъде не отиваме, гледаме к'во правят на запад и ако е евтино или има далавера за наши хора - правим като тях :mrgreen: А докато чакаме гледаме цирк - май ще излeзе, че по Великден масовото преселване на софиянци, не е било толкова масово, а по-скоро масово хората са си спазвали правилата :dunno: :mhihi:
Последна промяна hell's angel на 29 Апр 2020, 21:43, променена общо 2 пъти
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Апр 2020, 21:32

Ся върви предаване за Пирогов по бнт

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 29 Апр 2020, 23:05

sub_eleven написа:
TNT написа:Въпрос на време беше и някой от темата да си каже :mhihi: На мен ми прави впечатление, че един безсмъртен с ник на стар модел 5-та серия, нещо не пише вече :lol:

Ще видим как ще се развие, за момента е нищо... Проблемът ми е обонянието, това е единственото, дето ме кара да мисля, че няма от какво друго да е в момента... или има?

Разпространило се е доста и е въпрос само да настинеш леко, да падне имунитета и да проявиш някакви симптоми. С всеки вирус е така.

Еми..аз към януари бях настинал ама много здраво.. от години не съм бил болен :kuku: нямах температура ама ми беше гадно. После помня че се появи и няква суха кашлица.. и за 3-4 дена се оправих.. :mhihi:
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 30 Апр 2020, 0:09

Нале :lol: . Годжито е боклук, карантината е пълна простотия и всеки тука е имортал ама докато не кихне и се посере. Бързо се сменя плочата когато висиш в коридора на болницата.
В БеГе-то сички сме от родата на Маклауд, слава Богу че накрая ще остане само един. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 30 Апр 2020, 1:58

Прочетох туй-онуй за естествения стаден имунитет и стигнах до извода, че най-големите му противници са ... производителите на ваксини :mhihi: Нищо че ваксините "правят" абсолютно същото, създават стаден имунитет, защото за повечето от хората с придружаващи заболявания е опасно да се ваксинират :dunno: Демек трябва да се ваксинират здравите, за да направят т.нар. бариера пред рисковите групи.
Ако нямаме стаден имунитет, не ни ли чака през есента и зимата нов локдаун?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Апр 2020, 6:56

BMW_dreamer написа:всеки тука е имортал ама докато не кихне и се посере. Бързо се сменя плочата когато висиш в коридора на болницата.

Аз нищо не съм сменил от плочата и от мнението ми за Мутафчийски и мерките на щаба. Съжалявам, че ще се разочароваш. Напротив, тази настинка в момента, ако заради нея сме под карантина... Ме вкарва в още по-сериозни размисли. Ако въобще е коронавирус това. Може и да е, защото не помня друг път обонянието ми да е изчезвало така, а носът да е сух.

Да видим как щабът ще обясни на хората, че са се крили два месеца, останали са без работа и вирусът все пак ще ги пипне.

Тъпото е, освен всичко в момента сме на режим диагностика по интернет и по телефона, без системата да е претоварена, това ако не е зле, кое е? Казвал съм по-назад в темата, и други болести има един куп, но всичките "изчезнаха" внезапно и сега има само една.

https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-l ... ugwderktIg

Според нея прекомерното стоене вкъщи може да компрометира имунната ни система и да доведе след това до заразяване с бактериални инфекции, срещу които няма да ни помогне нито един антибиотик.

Смисълът на имунната система, за да бъде силна, трябва организмът да поддържа добър тонус, да се среща с тези агенти, той започва да боледува. Рискови стават непатогенни бактерии заради свръхнеадекватна дезинфекция, и след това малко да ослабим мерките, може да станем податливи на други вируси и бактерии, каза още експертът

Едно и също дъвчем вече, но ако наистина никой не може да избяга от вируса, това, че някой се е крил два месеца в апартамента, няма да му помогне сега и да направи нещата по-леки за преболедуване. Поправете ме ако греша.
В UK гледам някаква болест по децата, опитват се да я свържат с коронавирус и не им се получава, защо не пробват с липсата на движение и неизлизането от вкъщи... Сами си съсипахме децата, уж с грижа за възрастните хора... Защо не се потърси мнението на възрастните хора? Вече се говори, че децата не можели и да го пренасят дори вируса.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 30 Апр 2020, 8:11

sub_eleven написа:... случайно установих, че ми е изчезнало обонянието изцяло и се стреснах... Навсякъде бях с маска за всеки случай...

Иначе си се чувствам добре, но обоняние нъц...

Няма страшно, много хора са така. Ние с жената от един месец сме "без носове", по няколко пъти си подаваме някой буркан да го миришем дали не е развален... Аз имам чувството, че за трети път го карам шибания вирус вече... :dunno: :dunno:

Нали видяхте тази статия: https://fakti.bg/life/462313-pet-priznaka-che-ste-prekarali-koronavirus-bez-da-znaete

Пет признака, обонянието е първият.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Апр 2020, 9:01

Borymeckata написа:Пет признака, обонянието е първият.

Изследователите успяха да идентифицират пет симптома, които показват, че сте прекарали коронавирусна инфекция.

В крайна сметка не сме ли в момента инфектирани, защо да сме я прекарали, това не разбирам? Може би не са се изразили правилно, но като отмине, тогава ще съм го прекарал, каквото и да е там.

Аз имам всичко без коремните болки. Но това не са ли симптоми на пролетна настинка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 30 Апр 2020, 9:14

Като цяло не съм конспиративен тип, не се ровя в сайтове с тайните за световен ред, рептили, кеметрейлс и тн, но в момента съм по-склонен да вярвам в конспирация, отколкото, че хиляди хора ще измрат от Коронавирус ако си живеем както преди 2 месеца.

Ето ви гарантирана информация - от 200 тествани шофьори в градския транспорт има само 5ма преносители на вируса (вече в карантина) и НИТО ЕДИН болен. Тестовете са от "бавните".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 30 Апр 2020, 9:50

Опааа тук съм бе! Няма се плашите, за мен си имам тест, който вече съм го споменавал. Усетя ли някво съмнително неразположение бягам 6 километра, не се ли задъхам сериозно или нещо да ми стане терсене - значи всичко е перфектно, даже и ми минава! Иначе, както споменах тук по-напред в темата още през януари прекарах зверска кашлица, разстройство и т.н. Може да си е бил стандартен грип може всичко ба ли го.
Ся има и още нещо. Сезона е такъв келяв, алергиите бушуват. Много хора седят вкъщи по-продължително или са си ограничили контактите. Това неминуемо отслабва имунитета и като го комбинираш всичко се появяват някви неразположения. Жена ми оня ден дига температура без нищо, реве, бие ме, обвинява ме че съм я заразил щото съм ходел навсякъде гьотере и нищо ми няма пък тя била болна! :mrgreen: За един ден всичко изчезна, обаче през това време отвсякъде те бомбардират с коронавируса и човек почва да си въобразява. Малко на хипохондрици ни превърнаха тия олигофрени! И последно, забелязвам рязко отебаване на мерките! Игрищата привечер са пълни с тийнейджъри джиткащи мачлета, всички без маски. В някои големи магазини си влизам без маска, самия персонал си ги е налузил колко да каже че има. Другите строителни хипермаркети препълнени с народ, кой сложил кой не сложил. С една дума, ако тва беше толко заразно и най-вече смъртоносно до ся да сме измрели. Така че споко, безсмъртни сме!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Апр 2020, 11:22

Вчера се разхождах по Витошка, да напазарувам разни неща - беше си пълно с хора. Половината с маски, половината без :mhihi: От половината с маски, 90% ги носеха като лигавници. И аз така, де. Щото ушавите дебнат да изпълнят нормата. Та имаше си доста хора. Пред НДК беше заградено пак с ленти и пускаха само определени хора. Мен ме изгониха, не можело да минавам :mhihi:

А, да. Едни софийски баби-реститутки, много добре облечени, си купиха кафе пред мен, като взимах тортички и си говореха, как ще седнат да го пият на гранитните блокчета на тротоара до НДК, щото тях също не ги пускали - не били с куче, внуче и т.н., и изобщо било много лошо, че няма кафета и пейки, където да разпускат на въздух :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Иначе, на 2 места в малките улички на Витошка видях патрулки с отегчени полицаи, които си стояха в тях и си лафеха. Маски нямаха, та явно това в България грам не заразява. Както написах и преди, полицаите не се пазят въобще, да не говорим, че имат по няколко оперативки и т.н. на ден, където 1000% са без маски в някви стари гадни стаи без вентилация. И пак <1% заразени :dunno: Ебати контагиозността има тоя кУрона вирОс :dunno:
Последна промяна zAcK на 03 Май 2020, 11:32, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Апр 2020, 12:47

Тука май 4ри човека станахме, които сме имали разстройство тази година... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Апр 2020, 12:53

Което може и да означава, че 4 човека сте прекалили с чили соса върху пицата :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата