Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Ей заради тия паникьори ще вземе да ми свърши тоалетната хартия

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Очаквам журналята в следващите 20 дена да ни подават всеки 30 минути най актуалната информация в кои магазини и аптеки свършват гъз папира и аспирина за да ги атакуваме преди да са свършили 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Много ми е интересно как всички се хващат за статистиката. В Италия всеки ден заразените се увеличавали с хиляди. Не, най-вечроятно отдавна са заразени десетки хиляди, но сега ги откриват. Доказването се прави с тест и доколкото знам тестът се прави на проявили симптоми. Какво говори това - има 15000 с положителни тестове, а колко са реално - вероятно стотици хиляди. При положение, че при повечето няма симптоми, повечето няма да разберат, особено децата. А за процентите - 7.5% ама от официалната статистика. Едва ли тръгват наред да тестват всички хора подред? Най-малкото няма да е оправдано. Като прочетох във вестника, че били поръчани 3000 теста от еди-къде си. Еми значи като тестовете дадат максимум 5 % болни, значи едва ли следващата седмица ще има повече от 100 души официално заразени. Но ако реално са 50000 и умрат 20, ще кажат е това е - 20 жертви от 100. Без паника!
Ето и една интересна статийка:
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0/a-52738849?fbclid=IwAR0n384x6WalJ2bhzNLQlk5z8kVxi7a1B9N9zsKyd3HHIoJWAWa6SRMdNds
Пише, че от свински грип има за 2009г. 285 000 жертви, ама никой не разбра и нямаше паника. Правете си сметката!
Ето и една интересна статийка:
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0/a-52738849?fbclid=IwAR0n384x6WalJ2bhzNLQlk5z8kVxi7a1B9N9zsKyd3HHIoJWAWa6SRMdNds
Пише, че от свински грип има за 2009г. 285 000 жертви, ама никой не разбра и нямаше паника. Правете си сметката!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В европа смъртноста е по висока заради застаряващото население , и заради полиморфизма на вируса . Има два типа , по стария S и по новия L който е по агресивен и се регистрира в Европа . В Китай е по ниска отчетената смъртност , поне за момента . Тука в България не е ясно кой тип S или L ни атакува . С нащата здравна система не ни остава нищо друго освен да палим свещи да не се появи някой XXL бацил ...естествено пак неизвестен до момента 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
NGneer4eto написа:били поръчани 3000 теста от еди-къде си.
Имаме 3000 от миналата седмица, чакаме още 4000. Тестове обаче се правят по 2 на човек, за да има потвърждение. Изглежда не са с висока точност. Т.е. с новите ще имаме капацитет да изследваме 3500 човека общо. Като се сметне и по колко теста се падат на болница... в по-голямата част от болниците изобщо нямат тестове. Повече от 500 заразени няма как да станат, защото няма как да ги открият

За мен основен проблем е, че по болниците нямат предпазни средства и не са подготвени. "На първа линия си", ама няма екипировка. В момента, ако се напълнят болниците --> персонала е заразен --> до месец нЕма кой да лекува. И се връщаме в средновековието и естествения подбор. Да, работи се по въпроса, ама... дано с това масово затваряне забавят достатъчно вируса.
Миналата седмица още в Кауфланд имаше много хора с маски. Мислех си да се бъзикна и да кажа на приятелката "за кво ходихме на тая пуста екскурзия по цяла северна Италия", обаче видях в очите на хора панически страх и не ми беше смешно. Аз лично още в сряда купих по още една бройка (не по стек) препарат за пода, сапун, паста за зъби и пиячка

Аз съм супер доволен, че съм на нова работа и изстреляха цялата фирма хоум офис. Малко кофтито е, че още не са ми показали всичко и мога 20-30% задължения да си върша, но не се притеснявам, че ще остана без пари. Даже поради дейността на фирмата, цял свят вкъщи и работата скача. Не ми се мисли за хората, които остават буквално без работа. Като знам и финансовата култура - нямат пари и 2 седмици да изкарат.
Повече ме е страх от хората. Прекалено са глупави и безотговорни.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мисля че трябва да се само изолираме доколкото е възможно. Аз ще опитам да запазя семейството с минимални излизания.
Докато има Интернет, ТВ книги за четене
течаща вода, ток и сухари няма страшно.
Докато има Интернет, ТВ книги за четене

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Мисля че трябва да се само изолираме доколкото е възможно. Аз ще опитам да запазя семейството с минимални излизания.
Докато има Интернет, ТВ книги за четенетечаща вода, ток и сухари няма страшно.
Мерките за неразпространение са голяма работа. 20 години го играя този филм в друга област и резултатите са направо покъртителни. Който не е минал през това и не е видял резултатите, вади всякакви теории, как нямало смисъл. Има голям смисъл, но е дълго за обяснение. Ако е възможно, стойте си у дома, не се събирайте с външни за семейството ви хора, спазвайте дистанция, мийте си ръцете, дезинфекцирайте си жилищата, спазвайте карантината и нещата ще са ОК. Купете си продукти в количество, което ще ви позволи, да не излизате постоянно за всяко нещо до магазина, където да контактувате с други хора. Два, дори десет процента смъртност са нищо работа, но само ако тези проценти не са във вашето обкръжение.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Време е Ицката да направи нова песен за то'о народ - "Корона ГирУс", да речем
"Имам човек", "Гладен" и "Нафта" ряпа да ядат

"Имам човек", "Гладен" и "Нафта" ряпа да ядат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Сондьора написа:Къде ги виждате тия неща ве
В Лидъл например. Снощи спрях на паркинга им, че ми писна да обикалям около блоковете и днес отивам да си махна колата преди щурма и какво да видя:
Това в 9 сутринта

Добре, че дойде корона вируса, че да усетят и младите колко хубаво е било при бай Тошо

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Туй е някаква нова измишльотина, допускат се само определен брой лица вътре, да стоят на разстояние един от друг и т.н. Същото е до Кауфланда до нас и Фантастикото до офиса. Обаче тези отвън, пак се скупчват един върху друг.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Така е от днес само по 25калпака в магазин.
https://www.dnes.bg/index/2020/03/13/ki ... s1OpWJH24c
Не знам до колко е вярно, че е официалният представител на Министерството на външните работи на Китай го е казал.
Не знам до колко е вярно, че е официалният представител на Министерството на външните работи на Китай го е казал.

..Bayerische Motoren Werke..

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Много ясно,че така ще реагират , след като Тръмп обвини китайците за всичко.
Само че китайците какво направиха- пратиха тонове лекарства и лекари в Италия.
А Тръмп какво направи:забрани полетите с Европа ,но не и с Великобритания
Само че китайците какво направиха- пратиха тонове лекарства и лекари в Италия.

А Тръмп какво направи:забрани полетите с Европа ,но не и с Великобритания