Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от c04 » 14 Мар 2020, 1:04

Ей заради тия паникьори ще вземе да ми свърши тоалетната хартия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Мар 2020, 9:02

Очаквам журналята в следващите 20 дена да ни подават всеки 30 минути най актуалната информация в кои магазини и аптеки свършват гъз папира и аспирина за да ги атакуваме преди да са свършили :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 14 Мар 2020, 9:04

Много ми е интересно как всички се хващат за статистиката. В Италия всеки ден заразените се увеличавали с хиляди. Не, най-вечроятно отдавна са заразени десетки хиляди, но сега ги откриват. Доказването се прави с тест и доколкото знам тестът се прави на проявили симптоми. Какво говори това - има 15000 с положителни тестове, а колко са реално - вероятно стотици хиляди. При положение, че при повечето няма симптоми, повечето няма да разберат, особено децата. А за процентите - 7.5% ама от официалната статистика. Едва ли тръгват наред да тестват всички хора подред? Най-малкото няма да е оправдано. Като прочетох във вестника, че били поръчани 3000 теста от еди-къде си. Еми значи като тестовете дадат максимум 5 % болни, значи едва ли следващата седмица ще има повече от 100 души официално заразени. Но ако реално са 50000 и умрат 20, ще кажат е това е - 20 жертви от 100. Без паника!
Ето и една интересна статийка:
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0/a-52738849?fbclid=IwAR0n384x6WalJ2bhzNLQlk5z8kVxi7a1B9N9zsKyd3HHIoJWAWa6SRMdNds
Пише, че от свински грип има за 2009г. 285 000 жертви, ама никой не разбра и нямаше паника. Правете си сметката!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Мар 2020, 9:26

В европа смъртноста е по висока заради застаряващото население , и заради полиморфизма на вируса . Има два типа , по стария S и по новия L който е по агресивен и се регистрира в Европа . В Китай е по ниска отчетената смъртност , поне за момента . Тука в България не е ясно кой тип S или L ни атакува . С нащата здравна система не ни остава нищо друго освен да палим свещи да не се появи някой XXL бацил ...естествено пак неизвестен до момента :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Мар 2020, 10:52

NGneer4eto написа:били поръчани 3000 теста от еди-къде си.

Имаме 3000 от миналата седмица, чакаме още 4000. Тестове обаче се правят по 2 на човек, за да има потвърждение. Изглежда не са с висока точност. Т.е. с новите ще имаме капацитет да изследваме 3500 човека общо. Като се сметне и по колко теста се падат на болница... в по-голямата част от болниците изобщо нямат тестове. Повече от 500 заразени няма как да станат, защото няма как да ги открият :D

За мен основен проблем е, че по болниците нямат предпазни средства и не са подготвени. "На първа линия си", ама няма екипировка. В момента, ако се напълнят болниците --> персонала е заразен --> до месец нЕма кой да лекува. И се връщаме в средновековието и естествения подбор. Да, работи се по въпроса, ама... дано с това масово затваряне забавят достатъчно вируса.

Миналата седмица още в Кауфланд имаше много хора с маски. Мислех си да се бъзикна и да кажа на приятелката "за кво ходихме на тая пуста екскурзия по цяла северна Италия", обаче видях в очите на хора панически страх и не ми беше смешно. Аз лично още в сряда купих по още една бройка (не по стек) препарат за пода, сапун, паста за зъби и пиячка :mhihi: Сега мисля да сменям тактиката - само малки магазинчета, там има по-малко хора. В съседния блок има магазинче, в което пазаруват само бабите от блока - те са си целогодишно под карантина. Макс до пейката отпред :mhihi:

Аз съм супер доволен, че съм на нова работа и изстреляха цялата фирма хоум офис. Малко кофтито е, че още не са ми показали всичко и мога 20-30% задължения да си върша, но не се притеснявам, че ще остана без пари. Даже поради дейността на фирмата, цял свят вкъщи и работата скача. Не ми се мисли за хората, които остават буквално без работа. Като знам и финансовата култура - нямат пари и 2 седмици да изкарат.

Повече ме е страх от хората. Прекалено са глупави и безотговорни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Мар 2020, 11:33

Мисля че трябва да се само изолираме доколкото е възможно. Аз ще опитам да запазя семейството с минимални излизания.
Докато има Интернет, ТВ книги за четене :ok: течаща вода, ток и сухари няма страшно.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 14 Мар 2020, 11:37

Мисля че трябва да се само изолираме доколкото е възможно. Аз ще опитам да запазя семейството с минимални излизания.
Докато има Интернет, ТВ книги за четене :ok: течаща вода, ток и сухари няма страшно.

Мерките за неразпространение са голяма работа. 20 години го играя този филм в друга област и резултатите са направо покъртителни. Който не е минал през това и не е видял резултатите, вади всякакви теории, как нямало смисъл. Има голям смисъл, но е дълго за обяснение. Ако е възможно, стойте си у дома, не се събирайте с външни за семейството ви хора, спазвайте дистанция, мийте си ръцете, дезинфекцирайте си жилищата, спазвайте карантината и нещата ще са ОК. Купете си продукти в количество, което ще ви позволи, да не излизате постоянно за всяко нещо до магазина, където да контактувате с други хора. Два, дори десет процента смъртност са нищо работа, но само ако тези проценти не са във вашето обкръжение.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Мар 2020, 12:08

Изображение
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 14 Мар 2020, 12:21

И да носите маски ей.... https://m.youtube.com/watch?v=3d69z_pcS4w
Ши Съ ПукнЪ :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 14 Мар 2020, 13:01

Време е Ицката да направи нова песен за то'о народ - "Корона ГирУс", да речем :mrgreen:
"Имам човек", "Гладен" и "Нафта" ряпа да ядат :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 14 Мар 2020, 13:05

Сондьора написа:Къде ги виждате тия неща ве

В Лидъл например. Снощи спрях на паркинга им, че ми писна да обикалям около блоковете и днес отивам да си махна колата преди щурма и какво да видя:
IMG_20200314_085829.jpg

Това в 9 сутринта :lol:

Добре, че дойде корона вируса, че да усетят и младите колко хубаво е било при бай Тошо :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 14 Мар 2020, 13:09

Туй е някаква нова измишльотина, допускат се само определен брой лица вътре, да стоят на разстояние един от друг и т.н. Същото е до Кауфланда до нас и Фантастикото до офиса. Обаче тези отвън, пак се скупчват един върху друг.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Мар 2020, 13:42

Така е от днес само по 25калпака в магазин.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 14 Мар 2020, 13:49

https://www.dnes.bg/index/2020/03/13/ki ... s1OpWJH24c

Не знам до колко е вярно, че е официалният представител на Министерството на външните работи на Китай го е казал. :idea:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 14 Мар 2020, 14:09

Много ясно,че така ще реагират , след като Тръмп обвини китайците за всичко.
Само че китайците какво направиха- пратиха тонове лекарства и лекари в Италия. :bowdown:
А Тръмп какво направи:забрани полетите с Европа ,но не и с Великобритания :kuku:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата