Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от bioz » 11 Мар 2020, 11:17

Моджо написа:То и грипа не е розов за тях.
А Даниеле Макини не знам доколко в прав при условие, че това, което аз знам е ,че грипа само в БГ засяга 500 000 до 1 000 000 души. Та там с 200-300 или дори 20000-30000 заразени да ми викаш, че е е много по-заразен не ми се връзва. Иначе работа е лоша /относително/, но не е за паника. Не знам каква е тая истерия. Не я разбирам, честно. Маски се изкупиха, дезифенктанти...консерви, боб...ужас. Се едно война е. И никой не каза хора, спокойно бе. Младите ги не фаща, повечето го изкарват без проблеми, неякои и не разбират че са се заразили. Децата па хич. Пазате се ама с мярка, не истерия да настава.

Да да те италиянците така викаха и ся цяла страна е под карантина... мрат кат пилци Deaths: 631 Recovered: 724

Нека оставим хората дето разбират от тия неща да се изказват по темата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d

Мнение от stas.dakov » 11 Мар 2020, 11:52

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cZFhjMQrVts[/youtube]

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Мар 2020, 12:07

https://www.cdc.gov/flu/about/burden/pr ... imates.htm

Това май е само за Щатите и то за няколко месеца само. Към 52 000 умрели от грип ми се чини по-страшно от корона, м?

https://www.usnews.com/news/health-news ... oronavirus
или това
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 11 Мар 2020, 14:44

Нерелевантно е да се сравняват статистиките от грип и тези със сегашната заболеваемост и смъртност. (Както и други статистики като колко умирали от глад...)
В единия случай имаме данни от примерно година, в сегашния - данни от два месеца. В единия случай имаме вирус, който вече се е разпространил навсякъде и там си вирее, вече има ваксини за него и е изследван. В другия случай имаме съвсем нов вирус, за който не се знае кой знае какво. И който се разпространява достатъчно бързо.
Изобщо не могат да се сравняват кой, къде, от какво и по колко умирал, лекувал, заболявал.

И мен не ме успокоява генерално това, че младите го караме леко. Защото аз не контактувам само с деца и с хора на и под 30г.
Всички имаме родители, близки и приятели по-възрастни, както и хора с различни букети от хронични заболявания. А всеки един, било то и дете, може да е просто преносител. Без да е болен.

Гледайте сегашните данни, слушайте си МЗ, РЗИ и СЗО. Те така. Без паника, но пък по-отговорно към ситуацията.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Мар 2020, 14:54

Я бе. Статистиката е за няколко месеца а не за година. Горе долу е за същия период кат короната. Второ, това че има умрели повече от грип ВЪПРЕКИ, че има и ваксини какво говори? И разпространението е еднакво. Лятото кат нема грип, ко? Вирусите са на море и чакат зимата ли? И грипа тръгва от някой и някъде и се разпространява.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 11 Мар 2020, 16:56

Моджо написа:Я бе. Статистиката е за няколко месеца а не за година. Горе долу е за същия период кат короната. Второ, това че има умрели повече от грип ВЪПРЕКИ, че има и ваксини какво говори? И разпространението е еднакво. Лятото кат нема грип, ко? Вирусите са на море и чакат зимата ли? И грипа тръгва от някой и някъде и се разпространява.

Спокойно можем да кажем, че хората масово не обръщат особено внимание на грипа (освен това са запознати и "си знаят"), не се лекуват адекватно (или се самолекуват неадекватно), не взимат мерки, не се пазят. Чак при усложнения се стига до лекари, когато вече нещата са доста тежки. А и ваксини не знам колко хора си бият противогрипни. Пък и грип има не само един тип, но поне сме запознати как протича заболяването :) И е в пъти по-разпространен. Не казвам, че не е проблем, но просто не могат да се сравняват статистиките на този етап.

Специално горния линк е с извадка от 5 месеца. Ние имаме извадка от няма и три. И има още други фактори, които следва да се вземат под внимание, а не просто "за толкова месеца - такива резултати". На напасването на удобни за някого статистически резултати и извадки му викаме стъкмистика...
И не, разпространението на грипа не тръгва всяка година от някакво място и да обикаля цялото земно кълбо... В случая имаме вирус, който тепърва започва да се разхожда из всички достъпни земи :)

Изобщо какво целим със сравняване на статистики?
Единствено понижаването на истерията, което не е малко, но пък сравняването на сегашните данни не е особено адекватно. Което, от друга страна, води до нереални заключения.

Истерията и паниката са абсолютно ненужни, и аз го намирам за прекалено. Съветите на СЗО все пак не включват запасяване с маски и изкупуването на хипермаркетите.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Мар 2020, 16:58

Първи починал от корона у нас.

6 болни 1 починал не е добра тая статистика, ще задминем талянците бързо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 11 Мар 2020, 17:05

А-аа аз си правя противогрипна...а по УСА , като ги знам какви са, със сигурност си правят. Лани нямаше ли едни 150 000 ваксини за възрастните. Щото те са контингента и в двата случая. А да ги сравняваме пък двете неща според меб можем. Не са круши и краставици. Вирусни респираторни заболявания. Разпространението им е еднакво, разболяването почти еднакво. Ама именно щото е ново , а не "обикновения" грип и вече пис. Едно време беше със Спина същото...Ката ден се дуднеше колко се били разболели, къде, ама как, ама защо така , ама това, онова. Па ся кво ? Спина да не е изчезнал...само дето му свикнахме.
Тоя пич не ми прати кварцово ултравиолетовото нещо и ще се караме :)) Зема си сипя една рИкия след малко.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Мар 2020, 18:36

Аз виждам едно хубаво и едно лошо нещо в цЕлата дандания :ok:
Хубавото е, че световната икономика ще се охлади и то сравнително плавно без особени сътресения, и ще замисли доста народ и лидери какво и как да се прави занапред :)
Лошото е, че маците се замислят вече като се дават, или поне не се дават така лесно :mhihi:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Мар 2020, 18:54

bioz написа:Първи починал от корона у нас.

6 болни 1 починал не е добра тая статистика, ще задминем талянците бързо.

Наши гурбетчии в Италия се връщат панически в България и не уведомяват никого Прeз тритe грaници нa Бургacкa oблacт, приcтaнищa, лeтищa и КПП “Мaлкo Търнoвo“ ce прoвeрявaт нaй-вeчe идвaщитe oт риcкoви дecтинaции

Мacoвo рaбoтили и учили в Итaлия бургaзлии ca ce зaвърнaли тaзи ceдмицa у нac cлeд пocтaвянeтo нa cтрaнaтa пoд кaрaнтинa. Влacтитe призoвaхa тe дa ce cвържaт c личнитe cи лeкaри. Грaницитe ca oтвoрeни и eжeднeвнo cтoтици хoрa минaвaт бeз дa ни увeдoмявaт, пocoчи кмeтът нa Бургac – Димитър Никoлoв: “Гoлям брoй нaши cъгрaждaни ce върнaли oт Ceвeрнa Итaлия, къдeтo учaт и рaбoтят вcлeдcтвиe нa зaтвaрянe нa учрeждeния, учeбни зaвeдeния. Тe ce върнaли при cвoитe близки тук в Бургac. Вcички ги мoлим и увeдoмявaмe дa търcят връзкa cъc здрaвнитe влacти, cлeд кaтo пoлучaт някaквo нeрaзпoлoжeниe, нaй-вeчe дa пoтърcят личнитe лeкaри“. Знaчитeлeн e и брoят нa рaбoтницитe итaлиaнци в Бургac, кoгaтo приcтигнaт ce зaтвaря хoтeлът, в кoйтo ca нacтaнeни, пoтвърди д-р Гeoрги Пъздeрoв oт oблacтния oпeрaтивeн щaб cрeщу рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируca. Прeз тритe грaници нa Бургacкa oблacт, приcтaнищa, лeтищa и КПП “Мaлкo Търнoвo“ ce прoвeрявaт нaй-вeчe идвaщитe oт риcкoви дecтинaции. Тe ce oтдeлят oт пoтoкa, мeри ce тeмпeрaтурaтa им и пoпълвaт aнкeтни кaрти зa здрaвocлoвнoтo cи cъcтoяниe.

Връща се от Италия, пожелателно трябва да си седи в къщи, но не си седи, а заразява в продължение на 14 дни десетки хора. Накрая отива в болницата и тогава започват да издирват с кой е контактувал, а той вече го е направил с десетки и всеки от тях с други десетки.
Не случайно премиера г-н Бойко Борисов, днес заяви да очакваме пика на заболяването през месец септември.

Може би до тогава ще ремонтират и болниците:

https://www.facebook.com/groups/1998772 ... 597088269/

Ето вече се разбра, че за Белодробната болница в София, където щяха да напускат лекари и сестри, имат осигурени защитни маски за две смени. Нещата бавно, но сигурно се овладяват.

https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/gen-mutafchiyski-za-prvata-zhertva-na-koronavirusa-takv-koshmar-ne-sm-vizhdal_news732178.html

Г-н Борисов, заяви, че има вода и храна за 30-40 дни напред, така, че паниката е излишна:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Мар 2020, 19:56

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 11 Мар 2020, 21:08

Нали уж аурата на бб пазеше страната от грипа? Или 50 милиарда са си 50 милиарда...
Тук народът масово изкукурига. Изкупуват тоалетната хартия като за последно. Имаше видео в Коско, как отварят вратите и народа търчи.
За какво им е???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Мар 2020, 21:17

То май, аурата на грипа пази бацю, баш дюшеш му дойде :mrgreen: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Мар 2020, 21:22

Пуснали са аватари за сега само с три функции - за пазар , висене по опашки в институция и ходене на кафе . Ако вируса оцелее до пролетта както каза бацю , ще добавят и опция ходене на слънчака и секс с друг аватар :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 11 Мар 2020, 22:26

Паниката и подценяването са еднакво опасни. Българинът е свикнал да се присмива на всичко, докато той самият не бъде застигнат него. Остава надеждата, спазването на предписанията, отговорността и дисциплината. Последните две са дефицит при нас българите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата