Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Моджо написа:То и грипа не е розов за тях.
А Даниеле Макини не знам доколко в прав при условие, че това, което аз знам е ,че грипа само в БГ засяга 500 000 до 1 000 000 души. Та там с 200-300 или дори 20000-30000 заразени да ми викаш, че е е много по-заразен не ми се връзва. Иначе работа е лоша /относително/, но не е за паника. Не знам каква е тая истерия. Не я разбирам, честно. Маски се изкупиха, дезифенктанти...консерви, боб...ужас. Се едно война е. И никой не каза хора, спокойно бе. Младите ги не фаща, повечето го изкарват без проблеми, неякои и не разбират че са се заразили. Децата па хич. Пазате се ама с мярка, не истерия да настава.
Да да те италиянците така викаха и ся цяла страна е под карантина... мрат кат пилци Deaths: 631 Recovered: 724
Нека оставим хората дето разбират от тия неща да се изказват по темата.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cZFhjMQrVts[/youtube]
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/pr ... imates.htm
Това май е само за Щатите и то за няколко месеца само. Към 52 000 умрели от грип ми се чини по-страшно от корона, м?
https://www.usnews.com/news/health-news ... oronavirus
или това
Това май е само за Щатите и то за няколко месеца само. Към 52 000 умрели от грип ми се чини по-страшно от корона, м?
https://www.usnews.com/news/health-news ... oronavirus
или това
Хм,хм...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Нерелевантно е да се сравняват статистиките от грип и тези със сегашната заболеваемост и смъртност. (Както и други статистики като колко умирали от глад...)
В единия случай имаме данни от примерно година, в сегашния - данни от два месеца. В единия случай имаме вирус, който вече се е разпространил навсякъде и там си вирее, вече има ваксини за него и е изследван. В другия случай имаме съвсем нов вирус, за който не се знае кой знае какво. И който се разпространява достатъчно бързо.
Изобщо не могат да се сравняват кой, къде, от какво и по колко умирал, лекувал, заболявал.
И мен не ме успокоява генерално това, че младите го караме леко. Защото аз не контактувам само с деца и с хора на и под 30г.
Всички имаме родители, близки и приятели по-възрастни, както и хора с различни букети от хронични заболявания. А всеки един, било то и дете, може да е просто преносител. Без да е болен.
Гледайте сегашните данни, слушайте си МЗ, РЗИ и СЗО. Те така. Без паника, но пък по-отговорно към ситуацията.
В единия случай имаме данни от примерно година, в сегашния - данни от два месеца. В единия случай имаме вирус, който вече се е разпространил навсякъде и там си вирее, вече има ваксини за него и е изследван. В другия случай имаме съвсем нов вирус, за който не се знае кой знае какво. И който се разпространява достатъчно бързо.
Изобщо не могат да се сравняват кой, къде, от какво и по колко умирал, лекувал, заболявал.
И мен не ме успокоява генерално това, че младите го караме леко. Защото аз не контактувам само с деца и с хора на и под 30г.
Всички имаме родители, близки и приятели по-възрастни, както и хора с различни букети от хронични заболявания. А всеки един, било то и дете, може да е просто преносител. Без да е болен.
Гледайте сегашните данни, слушайте си МЗ, РЗИ и СЗО. Те така. Без паника, но пък по-отговорно към ситуацията.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Я бе. Статистиката е за няколко месеца а не за година. Горе долу е за същия период кат короната. Второ, това че има умрели повече от грип ВЪПРЕКИ, че има и ваксини какво говори? И разпространението е еднакво. Лятото кат нема грип, ко? Вирусите са на море и чакат зимата ли? И грипа тръгва от някой и някъде и се разпространява.
Хм,хм...
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Моджо написа:Я бе. Статистиката е за няколко месеца а не за година. Горе долу е за същия период кат короната. Второ, това че има умрели повече от грип ВЪПРЕКИ, че има и ваксини какво говори? И разпространението е еднакво. Лятото кат нема грип, ко? Вирусите са на море и чакат зимата ли? И грипа тръгва от някой и някъде и се разпространява.
Спокойно можем да кажем, че хората масово не обръщат особено внимание на грипа (освен това са запознати и "си знаят"), не се лекуват адекватно (или се самолекуват неадекватно), не взимат мерки, не се пазят. Чак при усложнения се стига до лекари, когато вече нещата са доста тежки. А и ваксини не знам колко хора си бият противогрипни. Пък и грип има не само един тип, но поне сме запознати как протича заболяването

Специално горния линк е с извадка от 5 месеца. Ние имаме извадка от няма и три. И има още други фактори, които следва да се вземат под внимание, а не просто "за толкова месеца - такива резултати". На напасването на удобни за някого статистически резултати и извадки му викаме стъкмистика...
И не, разпространението на грипа не тръгва всяка година от някакво място и да обикаля цялото земно кълбо... В случая имаме вирус, който тепърва започва да се разхожда из всички достъпни земи

Изобщо какво целим със сравняване на статистики?
Единствено понижаването на истерията, което не е малко, но пък сравняването на сегашните данни не е особено адекватно. Което, от друга страна, води до нереални заключения.
Истерията и паниката са абсолютно ненужни, и аз го намирам за прекалено. Съветите на СЗО все пак не включват запасяване с маски и изкупуването на хипермаркетите.
Първи починал от корона у нас.
6 болни 1 починал не е добра тая статистика, ще задминем талянците бързо.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
А-аа аз си правя противогрипна...а по УСА , като ги знам какви са, със сигурност си правят. Лани нямаше ли едни 150 000 ваксини за възрастните. Щото те са контингента и в двата случая. А да ги сравняваме пък двете неща според меб можем. Не са круши и краставици. Вирусни респираторни заболявания. Разпространението им е еднакво, разболяването почти еднакво. Ама именно щото е ново , а не "обикновения" грип и вече пис. Едно време беше със Спина същото...Ката ден се дуднеше колко се били разболели, къде, ама как, ама защо така , ама това, онова. Па ся кво ? Спина да не е изчезнал...само дето му свикнахме.
Тоя пич не ми прати кварцово ултравиолетовото нещо и ще се караме
) Зема си сипя една рИкия след малко.
Тоя пич не ми прати кварцово ултравиолетовото нещо и ще се караме

Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Аз виждам едно хубаво и едно лошо нещо в цЕлата дандания 
Хубавото е, че световната икономика ще се охлади и то сравнително плавно без особени сътресения, и ще замисли доста народ и лидери какво и как да се прави занапред
Лошото е, че маците се замислят вече като се дават, или поне не се дават така лесно
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Хубавото е, че световната икономика ще се охлади и то сравнително плавно без особени сътресения, и ще замисли доста народ и лидери какво и как да се прави занапред

Лошото е, че маците се замислят вече като се дават, или поне не се дават така лесно

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bioz написа:Първи починал от корона у нас.
Наши гурбетчии в Италия се връщат панически в България и не уведомяват никого Прeз тритe грaници нa Бургacкa oблacт, приcтaнищa, лeтищa и КПП “Мaлкo Търнoвo“ ce прoвeрявaт нaй-вeчe идвaщитe oт риcкoви дecтинaции
Мacoвo рaбoтили и учили в Итaлия бургaзлии ca ce зaвърнaли тaзи ceдмицa у нac cлeд пocтaвянeтo нa cтрaнaтa пoд кaрaнтинa. Влacтитe призoвaхa тe дa ce cвържaт c личнитe cи лeкaри. Грaницитe ca oтвoрeни и eжeднeвнo cтoтици хoрa минaвaт бeз дa ни увeдoмявaт, пocoчи кмeтът нa Бургac – Димитър Никoлoв: “Гoлям брoй нaши cъгрaждaни ce върнaли oт Ceвeрнa Итaлия, къдeтo учaт и рaбoтят вcлeдcтвиe нa зaтвaрянe нa учрeждeния, учeбни зaвeдeния. Тe ce върнaли при cвoитe близки тук в Бургac. Вcички ги мoлим и увeдoмявaмe дa търcят връзкa cъc здрaвнитe влacти, cлeд кaтo пoлучaт някaквo нeрaзпoлoжeниe, нaй-вeчe дa пoтърcят личнитe лeкaри“. Знaчитeлeн e и брoят нa рaбoтницитe итaлиaнци в Бургac, кoгaтo приcтигнaт ce зaтвaря хoтeлът, в кoйтo ca нacтaнeни, пoтвърди д-р Гeoрги Пъздeрoв oт oблacтния oпeрaтивeн щaб cрeщу рaзпрocтрaнeниeтo нa кoрoнaвируca. Прeз тритe грaници нa Бургacкa oблacт, приcтaнищa, лeтищa и КПП “Мaлкo Търнoвo“ ce прoвeрявaт нaй-вeчe идвaщитe oт риcкoви дecтинaции. Тe ce oтдeлят oт пoтoкa, мeри ce тeмпeрaтурaтa им и пoпълвaт aнкeтни кaрти зa здрaвocлoвнoтo cи cъcтoяниe.
Връща се от Италия, пожелателно трябва да си седи в къщи, но не си седи, а заразява в продължение на 14 дни десетки хора. Накрая отива в болницата и тогава започват да издирват с кой е контактувал, а той вече го е направил с десетки и всеки от тях с други десетки.
Не случайно премиера г-н Бойко Борисов, днес заяви да очакваме пика на заболяването през месец септември.
Може би до тогава ще ремонтират и болниците:
https://www.facebook.com/groups/1998772 ... 597088269/
Ето вече се разбра, че за Белодробната болница в София, където щяха да напускат лекари и сестри, имат осигурени защитни маски за две смени. Нещата бавно, но сигурно се овладяват.
https://blitz.bg/obshtestvo/zdraveopazvane/gen-mutafchiyski-za-prvata-zhertva-na-koronavirusa-takv-koshmar-ne-sm-vizhdal_news732178.html
Г-н Борисов, заяви, че има вода и храна за 30-40 дни напред, така, че паниката е излишна:
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Тц-тц-тц... не ги е срам, безбожници!
Коронавирус и връзката между Ухан и Милано? Изградените 5G мрежи

Коронавирус и връзката между Ухан и Милано? Изградените 5G мрежи
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Нали уж аурата на бб пазеше страната от грипа? Или 50 милиарда са си 50 милиарда...
Тук народът масово изкукурига. Изкупуват тоалетната хартия като за последно. Имаше видео в Коско, как отварят вратите и народа търчи.
За какво им е???
Тук народът масово изкукурига. Изкупуват тоалетната хартия като за последно. Имаше видео в Коско, как отварят вратите и народа търчи.
За какво им е???
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
То май, аурата на грипа пази бацю, баш дюшеш му дойде

Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пуснали са аватари за сега само с три функции - за пазар , висене по опашки в институция и ходене на кафе . Ако вируса оцелее до пролетта както каза бацю , ще добавят и опция ходене на слънчака и секс с друг аватар 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Паниката и подценяването са еднакво опасни. Българинът е свикнал да се присмива на всичко, докато той самият не бъде застигнат него. Остава надеждата, спазването на предписанията, отговорността и дисциплината. Последните две са дефицит при нас българите.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.