Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от inspite » 04 Фев 2020, 15:10

swetlioo написа:
inspite написа:По какво съдиш, че не работи. Не усешащ топлина с ръка или не ти изчиства запотен прозерец/не размразява. Когато го пуснеш (подгрева на стъклото) чуваш ли щракане отзад от релето.Чува се отчетливо на тихо.

Не размразява стъклото, когато има лед по него. Не съм чувал да щрака релето. На климатроника си свети диода, на бутона за подгрева. Къде се намира релето при комбито и как се замерва, за да съм сигурен работи ли или не?

Мисля че в багажника, отдясно, до тонколоната, зад корите. Мериш с мултицет дали идва ток до него,или пускаш ток от акумулатора с едно кабелче и трябва да щракне.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330i M Sport
Мечтае да кара: със софийска регистрация

Мнение от AvoyzeN » 05 Фев 2020, 12:22

Здравейте, точно на втората чертичка на говирото в скритото меню колко литра ви показва?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 10 Фев 2020, 11:46

inspite написа:
Мисля че в багажника, отдясно, до тонколоната, зад корите. Мериш с мултицет дали идва ток до него,или пускаш ток от акумулатора с едно кабелче и трябва да щракне.

Работи релето. Съответно, какво може да е, някъде между релето и самото стъкло? С мултицет мога ли да замеря и какви стойности трябва да има?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 11 Фев 2020, 16:29

Колеги търся малко информация за рециклиране на носачи при X моделите . Налага ми се рециклиране на единия носач и съм се насочил към един господин от гр.Казанлък на име Минчо Минчев .Търся инфо дали е коректен и как си върши работата ще съм благодарен ако някой има инфо по въпроса .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 11 Фев 2020, 19:22

Какво и как ще му рециклира на този носач? Ще лее нов шарнир ли? Моят съвет е да не се занимаваш с глупости.

На Х носачите са железни. Външният шарнир се избива от носача и се набива шарнир от Е36. Това е.
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1117955
Последна промяна txl на 11 Фев 2020, 19:26, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 11 Фев 2020, 19:23

Аз рециклирах при него носача и съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ceko88 » 11 Фев 2020, 22:25

Шарнира от към главината късия ако може тека да се нарече е разбит и е просто за смяна . Погледнах темата на колегите и е доста интересна , но ми се струва ,че не е просто да избиеш стария и да набиеш новия прекалено лесно е . Но ако е само това процеса то това е работа за 10 мин . Предполагам ,че щом са избили стария са струговали леглото за новия шарнир . Хубаво е това че са железни както каза колегата на X-вте. е46 .
Код: Избери целия код
от virtualchild » 11 Фев 2020, 19:23
Аз рециклирах при него носача и съм доволен.

Колега можели малко повече инфо за колко време гирециклира въобще изкарват ли дълго или просто след няколко месеца се разбиват пак .
И ако може инфо за цената на на лс. да не правим реклама .

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 11 Фев 2020, 22:42

txl написа:Какво и как ще му рециклира на този носач? Ще лее нов шарнир ли? Моят съвет е да не се занимаваш с глупости.

На Х носачите са железни. Външният шарнир се избива от носача и се набива шарнир от Е36. Това е.
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=1117955

И на мен ми е интересно, дали сам човек може да я свърши тази процедура ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 12 Фев 2020, 0:22

Не съм го правил за да кажа от лична гледна точка, но в e46fanatics масово си сменят шарнирите на Х-овете по този начин. Не мисля, че е необходимо струговане или каквото и да е повече от почистване на леглото на шарнира. Тази смяна на шарнир е стандартна ремонтна процедура при Е36, прави се и у нас. Затова и има като резервна част шарнир за Е36. При Е46 носачът става алуминиев и вече не може да се избива и набива, но Х-овете са с железни носачи и са облагодетелствани от тази гледна точка. А дали всеки може да си го направи - всеки си преценява. Без преса или инструмент за избиване/набиване, аз лично не бих се захванал.

https://www.youtube.com/watch?v=E-76vbQbodY

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ceko88 » 12 Фев 2020, 11:52

Проблема е ,че никои не го е правил на X-ве и не се знае оем на шарнира . Поразрових се по чуждите форуми и има разминаване на номерата спрямо годината на производство и модела . Ще се окаже кофти ако в първия магазин вземеш шарнир за е36 и извадиш стария и се окаже ,че не са съвместими . Пресата не е проблем . Проблема е ,че които не е минавал по тези стъпки не знае какво да очаква и се започва само едно прахосничество на средства .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 12 Фев 2020, 11:57

ceko88 написа:Ще се окаже кофти ако в първия магазин вземеш шарнир за е36 и извадиш стария и се окаже ,че не са съвместими .

Съгласен съм с това.
Всеки си преценява на базата на наличната информация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 12 Фев 2020, 12:05

Рециклирането беше от рода на 30лв на носач и ги правят за един ден и ги пращат.
Сложих рециклиран десен и оставих оригинален ляв.
Невиждам разлика в момента 10000 км. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ceko88 » 12 Фев 2020, 14:33

от virtualchild » 12 Фев 2020, 12:05
Рециклирането беше от рода на 30лв на носач и ги правят за един ден и ги пращат.
Сложих рециклиран десен и оставих оригинален ляв.
Невиждам разлика в момента 10000 км.

Относно цената има малка разлика на горе ,но минимална .
Когато се чух с тях говорех с една жена не беше въпросния господин попитах ги имали вариант да остава моите носачи /оригинал които не се рециклирани/и да взема други които са вече готови да спестим всичкото време за ремонт и доставяне . Те ми отговориха ,че не може трябвало да се е точно този носач. До някъде ги разбирам опасенията от разбито легло на шарнира и тем подобни глупости ,но това един майстор може да го прецени на мига .
10к не е лош резултат като имам предвид нашите пътища .

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 318ci Coupe

Мнение от bicolini » 12 Фев 2020, 17:19

Колеги, моля за помощ. Колата е е46 с М43Б19 двигател с газ БРЦ, преди месец спря да пали, отидох на газаджия, каза че е от изпарителя, смених го и се оправи. Студена пали винаги дори и с разваления изпарител палеше! Днес колата седя 2 часа на паркинг, още не беше напълно изстинала и не поиска да запали. На газ пали без проблем. На BMW Scanner 1.4 ми показа кодовете по-долу. Според вас от какво може да е?
Screenshot (8).png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
Мечтае да кара: M3

Мнение от nikolaymitov » 13 Фев 2020, 7:35

Здравейте,колеги!От известно време забелязвам,че когато е студена колата по се усеща дърпането,по-рязка е в низките и сякаш по-върви,а след като загрее това чувство ми изчезва.Има ли някаква връзка със състоянието на двигател и свързани с него системи.
Автомобилът е Е46,330д,автомат,184к.с..Колата е с ремап,но и преди бе така...

ПредишнаСледваща

Назад към E46