Икономика на РБ
Модератор: Общи модератори
Re: Икономика на РБ
Различните фирми имат различни ценови политики. На мен представител на компанията Х ми дава до 50% търговска отстъпка при условие, че закупя стока за над 35К в евро.
Не сравнявайте големи и малки играчи. Започнете търговски контакти с Била, Кауфланд или не дай си Боже Метро и тогава ще говорим.
Един пример по темата:
Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
Ако кажете, че това е невъзможно, явно не сте чували за доста известни кръгове от компании в бг-то.
Не сравнявайте големи и малки играчи. Започнете търговски контакти с Била, Кауфланд или не дай си Боже Метро и тогава ще говорим.
Един пример по темата:
Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
Ако кажете, че това е невъзможно, явно не сте чували за доста известни кръгове от компании в бг-то.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
BMW_POWER написа:Различните фирми имат различни ценови политики. На мен представител на компанията Х ми дава до 50% търговска отстъпка при условие, че закупя стока за над 35К в евро.
Един пример по темата:
Това го знаем много добре, въпроса е, че всички го знаят, но няма проблем, важното е, че малкият бизнес внася повечето данаци, а големите лобита плащат на тея У парламента да продължават да ни мачкат, в прав текст им го казах миналата година на НАП, като ни писне на малките и затворим, кой ще им плаща заплатите на всичките чиновници, и искам да ви кажа, че сме много близо до този момент.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:Това го знаем много добре, въпроса е, че всички го знаят, но няма проблем, важното е, че малкият бизнес внася повечето данаци, а големите лобита плащат на тея У парламента да продължават да ни мачкат, в прав текст им го казах миналата година на НАП, като ни писне на малките и затворим, кой ще им плаща заплатите на всичките чиновници, и искам да ви кажа, че сме много близо до този момент.
Нищо ново под Слънцето. Както се казваше в оня стар филм:
Да го духат бедните!
Ти си заложил имоти, разкрачен си пред банки и институции (НАП, пожарни и т.н.) и нямаш изход. Големият не му пука. Не работи с нищо негово и не губи нищо. И винаги заплашва, че ако го подгониш, ще остави хиляди на улицата. Отделно, те се водят "инвеститори" със всички бенефити

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Аз не дължа нищо на никой, фирмите ми нямат заеми, дреме ми на хоя, много лесно минаваме от другата страна, и това го мислим 90% от бизнеса, такива дребни и никакви фирмички като мен, после какво правим, защото и има емиграция, приръста е отрицателен, мисля, че към момента вече данъкоплатците са под 700 000 което е и критичния минимум
Ще става интересно.
Ще става интересно.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
И двете ми деца проговориха първо на английски и до ден днешен май им е по-силния език. От което не се срамувам и силно се надявам когато му дойде времето да намерят пътя си в някаква нормална държава. По никой начин не искам и тях да ги управляват синовете и внуците на днешните политици.[/quote]
Моят също няма грешка с английският.Българският го пише като недоучен.Не иска и да чуе за България.Завърши компютърен дизайн в германия като художник.Има си всичко,но му липсва основата да е човек.Да е той!Няма държава зад себе си.Няма нещо,което да го влече към нас.Напълно свободен електрон в пространството.Какво да направя?
Моят също няма грешка с английският.Българският го пише като недоучен.Не иска и да чуе за България.Завърши компютърен дизайн в германия като художник.Има си всичко,но му липсва основата да е човек.Да е той!Няма държава зад себе си.Няма нещо,което да го влече към нас.Напълно свободен електрон в пространството.Какво да направя?
N.Mihaylovski написа:Аз не дължа нищо на никой, фирмите ми нямат заеми, дреме ми на хоя, много лесно минаваме от другата страна, и това го мислим 90% от бизнеса, такива дребни и никакви фирмички като мен, после какво правим, защото и има емиграция, приръста е отрицателен, мисля, че към момента вече данъкоплатците са под 700 000 което е и критичния минимум
Ще става интересно.
Шапка ти свалям, щом си така. За съжаление минимален процент фирми могат да се похвалят със същото

Benord написа:И двете ми деца проговориха първо на английски и до ден днешен май им е по-силния език. От което не се срамувам и силно се надявам когато му дойде времето да намерят пътя си в някаква нормална държава. По никой начин не искам и тях да ги управляват синовете и внуците на днешните политици.
Малкият е на 10 1/2 и говори български като циганче. Много се замисля при четене, но определено му е трудно. Писането изобщо го няма, защото не сме го учили. Той надали някога ще отиде да живее там. Пък и предпочитам третият език да му е испански, а не български. На български комуникира с нас вкъщи и с баба си. С брато си говорят на английски.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
То е възможно, но този художник нали ще трявбва да плати ДДС и данък печалба върхъ 20к вместо богатия човек. Къде е далаверата?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Големите със сигурност извъртат нещо, няма кой да ме убеди в противното..drago_pavlov написа:Не знам, кажи за кое не съм прав.
Не знам кога последно си ходил в Кауфланд, но откак са стъпили у нас, прилагат една и съща шмекерия.
Купуваш нещо с намалена цена, на касата плащаш по-висока ("стандартната")
Обяснението е - "то е било до вчера намалението, но колегите не са успяли/забравили са да сменят етикета"
Естествено обратният сценарий никога не се случва.. С тея цигански номера, дали плащат пълен размер на дължимия данък? Не мисля..
А и сигурно сам знаеш как се "побългарява" западна фирма с течение на времето у нас..
Другото което е, че няма как да имат ниска норма на печалбата като в белия свят, при нашите африкански нива на заплати и европейски нива на цените на повечето стоки..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В Била са по-нагли. Там има повече намаления, но също в над 50% от случаите трябва да се разправяш, защото не ти намалят нищо на касата
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bum_bum написа:BMW_POWER написа:Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
То е възможно, но този художник нали ще трявбва да плати ДДС и данък печалба върхъ 20к вместо богатия човек. Къде е далаверата?
Художника е точно малкия бизнес който плаща на 20к данъцте, но големия с неговите 50 млн. минава метър тук е далаверата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
И тук пак стигаме до липсата на контрол, брутални глоби, справедливост, съд и т.н. Ако тия гадове ги глобяваха за всяка такава мишкарска история, първо потребителите нямаше да са ощетени, а и щяха да си вкарват бюджета по нещо! Но не. Шибаните лайнари(такива са), не им дреме за народа и скоро такъв няма да остане!!! Предпочитат ако могат да вземат и последната стотинка от нормалните граждани и да си затварят очите за всичко останало. Това е истината... Няма държава, няма и икономика. И това подобие на държава ще става все по-зле. Само си представете какво ще се случи като намалеят още трудещите се, увеличат се пенсионерите и циганите, и т.н.
Най-якото е - да не намаляват трудещите се вдигаме пенсионната възраст
Ама така няма да оправим демографията, дори напротив. Колко гнусни лелки/бабки и старчоци пияндурници има по държавните институции, които вместо да пенсионират, държат! Това дали не е още един фактор каращ млади хора да напускат и съсипващ предприемачите 
Най-якото е - да не намаляват трудещите се вдигаме пенсионната възраст

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Всеки втори е напипал някаква схема и си точи. Интересно ми е докога ще може, ясно е, че няма да е завинаги.
В пълна сила важи за повечето хора получава 500 и харчи 1500
Дали рушвети, подкупи, явни схеми, но всеки скубе като за последно, дори в големи частни фирми се намират начини.
В пълна сила важи за повечето хора получава 500 и харчи 1500
Дали рушвети, подкупи, явни схеми, но всеки скубе като за последно, дори в големи частни фирми се намират начини.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
alekangg написа:В Била са по-нагли. Там има повече намаления, но също в над 50% от случаите трябва да се разправяш, защото не ти намалят нищо на касата
При тея гледам да не стъпва, щото са с най-киселият персонал и малоумна натрапваща се охрана..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_POWER написа:Един пример по темата:
Тия приказки Шехерезада ли ти ги разказва?
Дали е възможно не знам. Сигурно - в България всичко е възможно. Но със сигурност не е законно. Поне според българския закон за корпоративно облагане. С който ти няма как да не си запознат, като един от видните форумни експерти по всичко

Bogat-Beden написа:Големите със сигурност извъртат нещо, няма кой да ме убеди в противното..drago_pavlov написа:Не знам, кажи за кое не съм прав.
Не знам кога последно си ходил в Кауфланд, но откак са стъпили у нас, прилагат една и съща шмекерия.
Купуваш нещо с намалена цена, на касата плащаш по-висока ("стандартната")
Обяснението е - "то е било до вчера намалението, но колегите не са успяли/забравили са да сменят етикета"
Естествено обратният сценарий никога не се случва.. С тея цигански номера, дали плащат пълен размер на дължимия данък? Не мисля..
А и сигурно сам знаеш как се "побългарява" западна фирма с течение на времето у нас..
Другото което е, че няма как да имат ниска норма на печалбата като в белия свят, при нашите африкански нива на заплати и европейски нива на цените на повечето стоки..
Всички извъртат - и големи, и малки. Щом законът го позволява.
Въпросът е, че има и такива дето заобикалят закона, което е друга тема. Зак я е обяснил по-подробно.
Това за Кауфланд не го разбрах. Мислиш, че плащат данък на база обявена промоция на етикета, а ти взимат повече?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Данък се плаща на отчетената печалба, в случай на Кауфланд, квото отчете на касата, на това плащат, въпроса е дали касовата бележка, която пускат е истинска а не служебен бон.