Икономика на РБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Икономика на РБ

Мнение от BMW_POWER » 05 Яну 2020, 1:42

Различните фирми имат различни ценови политики. На мен представител на компанията Х ми дава до 50% търговска отстъпка при условие, че закупя стока за над 35К в евро.
Не сравнявайте големи и малки играчи. Започнете търговски контакти с Била, Кауфланд или не дай си Боже Метро и тогава ще говорим.
Един пример по темата:
Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
Ако кажете, че това е невъзможно, явно не сте чували за доста известни кръгове от компании в бг-то.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Яну 2020, 1:51

BMW_POWER написа:Различните фирми имат различни ценови политики. На мен представител на компанията Х ми дава до 50% търговска отстъпка при условие, че закупя стока за над 35К в евро.
Не сравнявайте големи и малки играчи. Започнете търговски контакти с Била, Кауфланд или не дай си Боже Метро и тогава ще говорим.
Един пример по темата:
Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.
Ако кажете, че това е невъзможно, явно не сте чували за доста известни кръгове от компании в бг-то.

Това го знаем много добре, въпроса е, че всички го знаят, но няма проблем, важното е, че малкият бизнес внася повечето данаци, а големите лобита плащат на тея У парламента да продължават да ни мачкат, в прав текст им го казах миналата година на НАП, като ни писне на малките и затворим, кой ще им плаща заплатите на всичките чиновници, и искам да ви кажа, че сме много близо до този момент.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Яну 2020, 2:02

N.Mihaylovski написа:Това го знаем много добре, въпроса е, че всички го знаят, но няма проблем, важното е, че малкият бизнес внася повечето данаци, а големите лобита плащат на тея У парламента да продължават да ни мачкат, в прав текст им го казах миналата година на НАП, като ни писне на малките и затворим, кой ще им плаща заплатите на всичките чиновници, и искам да ви кажа, че сме много близо до този момент.

Нищо ново под Слънцето. Както се казваше в оня стар филм:

Да го духат бедните!

Ти си заложил имоти, разкрачен си пред банки и институции (НАП, пожарни и т.н.) и нямаш изход. Големият не му пука. Не работи с нищо негово и не губи нищо. И винаги заплашва, че ако го подгониш, ще остави хиляди на улицата. Отделно, те се водят "инвеститори" със всички бенефити :OT:

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Яну 2020, 2:12

Аз не дължа нищо на никой, фирмите ми нямат заеми, дреме ми на хоя, много лесно минаваме от другата страна, и това го мислим 90% от бизнеса, такива дребни и никакви фирмички като мен, после какво правим, защото и има емиграция, приръста е отрицателен, мисля, че към момента вече данъкоплатците са под 700 000 което е и критичния минимум

Ще става интересно.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 05 Яну 2020, 2:13

И двете ми деца проговориха първо на английски и до ден днешен май им е по-силния език. От което не се срамувам и силно се надявам когато му дойде времето да намерят пътя си в някаква нормална държава. По никой начин не искам и тях да ги управляват синовете и внуците на днешните политици.[/quote]

Моят също няма грешка с английският.Българският го пише като недоучен.Не иска и да чуе за България.Завърши компютърен дизайн в германия като художник.Има си всичко,но му липсва основата да е човек.Да е той!Няма държава зад себе си.Няма нещо,което да го влече към нас.Напълно свободен електрон в пространството.Какво да направя?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Яну 2020, 5:40

N.Mihaylovski написа:Аз не дължа нищо на никой, фирмите ми нямат заеми, дреме ми на хоя, много лесно минаваме от другата страна, и това го мислим 90% от бизнеса, такива дребни и никакви фирмички като мен, после какво правим, защото и има емиграция, приръста е отрицателен, мисля, че към момента вече данъкоплатците са под 700 000 което е и критичния минимум
Ще става интересно.

Шапка ти свалям, щом си така. За съжаление минимален процент фирми могат да се похвалят със същото :dunno:

Benord написа:И двете ми деца проговориха първо на английски и до ден днешен май им е по-силния език. От което не се срамувам и силно се надявам когато му дойде времето да намерят пътя си в някаква нормална държава. По никой начин не искам и тях да ги управляват синовете и внуците на днешните политици.

Моят също няма грешка с английският.Българският го пише като недоучен.Не иска и да чуе за България.Завърши компютърен дизайн в германия като художник.Има си всичко,но му липсва основата да е човек.Да е той!Няма държава зад себе си.Няма нещо,което да го влече към нас.Напълно свободен електрон в пространството.Какво да направя?

Малкият е на 10 1/2 и говори български като циганче. Много се замисля при четене, но определено му е трудно. Писането изобщо го няма, защото не сме го учили. Той надали някога ще отиде да живее там. Пък и предпочитам третият език да му е испански, а не български. На български комуникира с нас вкъщи и с баба си. С брато си говорят на английски.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2020, 11:02

BMW_POWER написа:Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.

То е възможно, но този художник нали ще трявбва да плати ДДС и данък печалба върхъ 20к вместо богатия човек. Къде е далаверата?
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2020, 11:53

drago_pavlov написа:Не знам, кажи за кое не съм прав.
Големите със сигурност извъртат нещо, няма кой да ме убеди в противното..
Не знам кога последно си ходил в Кауфланд, но откак са стъпили у нас, прилагат една и съща шмекерия.
Купуваш нещо с намалена цена, на касата плащаш по-висока ("стандартната")
Обяснението е - "то е било до вчера намалението, но колегите не са успяли/забравили са да сменят етикета"
Естествено обратният сценарий никога не се случва.. С тея цигански номера, дали плащат пълен размер на дължимия данък? Не мисля..
А и сигурно сам знаеш как се "побългарява" западна фирма с течение на времето у нас..
Другото което е, че няма как да имат ниска норма на печалбата като в белия свят, при нашите африкански нива на заплати и европейски нива на цените на повечето стоки..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Яну 2020, 12:23

В Била са по-нагли. Там има повече намаления, но също в над 50% от случаите трябва да се разправяш, защото не ти намалят нищо на касата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Яну 2020, 12:28

bum_bum написа:
BMW_POWER написа:Един богат човек прави 50 милиона печалба за годината. Наема един художник (за 20К примерно) и оня непи два банана със скоч на лист амбалажна хартия. Експерт оглежда новото течение в изкуството и определя цена 50 милиона. Богатият го дарява на музея и счетоводно излиза на -20К.

То е възможно, но този художник нали ще трявбва да плати ДДС и данък печалба върхъ 20к вместо богатия човек. Къде е далаверата?

Художника е точно малкия бизнес който плаща на 20к данъцте, но големия с неговите 50 млн. минава метър тук е далаверата.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Яну 2020, 12:34

И тук пак стигаме до липсата на контрол, брутални глоби, справедливост, съд и т.н. Ако тия гадове ги глобяваха за всяка такава мишкарска история, първо потребителите нямаше да са ощетени, а и щяха да си вкарват бюджета по нещо! Но не. Шибаните лайнари(такива са), не им дреме за народа и скоро такъв няма да остане!!! Предпочитат ако могат да вземат и последната стотинка от нормалните граждани и да си затварят очите за всичко останало. Това е истината... Няма държава, няма и икономика. И това подобие на държава ще става все по-зле. Само си представете какво ще се случи като намалеят още трудещите се, увеличат се пенсионерите и циганите, и т.н.

Най-якото е - да не намаляват трудещите се вдигаме пенсионната възраст :mhihi: Ама така няма да оправим демографията, дори напротив. Колко гнусни лелки/бабки и старчоци пияндурници има по държавните институции, които вместо да пенсионират, държат! Това дали не е още един фактор каращ млади хора да напускат и съсипващ предприемачите :?:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Яну 2020, 15:31

Всеки втори е напипал някаква схема и си точи. Интересно ми е докога ще може, ясно е, че няма да е завинаги.
В пълна сила важи за повечето хора получава 500 и харчи 1500
Дали рушвети, подкупи, явни схеми, но всеки скубе като за последно, дори в големи частни фирми се намират начини.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2020, 15:48

alekangg написа:В Била са по-нагли. Там има повече намаления, но също в над 50% от случаите трябва да се разправяш, защото не ти намалят нищо на касата

При тея гледам да не стъпва, щото са с най-киселият персонал и малоумна натрапваща се охрана..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2020, 19:30

BMW_POWER написа:Един пример по темата:

Тия приказки Шехерезада ли ти ги разказва?
Дали е възможно не знам. Сигурно - в България всичко е възможно. Но със сигурност не е законно. Поне според българския закон за корпоративно облагане. С който ти няма как да не си запознат, като един от видните форумни експерти по всичко :mhihi:

Bogat-Beden написа:
drago_pavlov написа:Не знам, кажи за кое не съм прав.
Големите със сигурност извъртат нещо, няма кой да ме убеди в противното..
Не знам кога последно си ходил в Кауфланд, но откак са стъпили у нас, прилагат една и съща шмекерия.
Купуваш нещо с намалена цена, на касата плащаш по-висока ("стандартната")
Обяснението е - "то е било до вчера намалението, но колегите не са успяли/забравили са да сменят етикета"
Естествено обратният сценарий никога не се случва.. С тея цигански номера, дали плащат пълен размер на дължимия данък? Не мисля..
А и сигурно сам знаеш как се "побългарява" западна фирма с течение на времето у нас..
Другото което е, че няма как да имат ниска норма на печалбата като в белия свят, при нашите африкански нива на заплати и европейски нива на цените на повечето стоки..

Всички извъртат - и големи, и малки. Щом законът го позволява.
Въпросът е, че има и такива дето заобикалят закона, което е друга тема. Зак я е обяснил по-подробно.
Това за Кауфланд не го разбрах. Мислиш, че плащат данък на база обявена промоция на етикета, а ти взимат повече?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Е30 Fanatic
Аватар

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Яну 2020, 20:00

Данък се плаща на отчетената печалба, в случай на Кауфланд, квото отчете на касата, на това плащат, въпроса е дали касовата бележка, която пускат е истинска а не служебен бон.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата