Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х
Много писано има за този мотор в разделите за е46, е60, е39.
Успех с гледания автомобил.
Успех с гледания автомобил.
Бъди честен пък да става квото ще
Здравейте, имам нужда от няколко съвета. На 25 години съм и наскоро изкарах книжка за категория B. Решил съм да си закупя BMW e60 (първа кола). И тук идва нуждата
от съвет:
1. Дизел или Бензин:
- Дизел - при 520, доколкото разбрах, не е много здрава, на 170К км къса верига (те май са със задна верига) почти сигурно, като 525 и 530 вече са доста по-здрави.
- Бензин - тук доколкото разбрах ги няма проблемите при 520.
Като цяло мнението е, че бензиновите са по-здрави.
2. 520, 525, 530:
- Тъй като съм нов шофьор, мисля да се насоча към 520, като ако е 520, май бензин ще е по-добре (от към здравина), честно казано и на 530 конете не ме притеснявват.
Смятам че опасност може да дойде не от това, колко коне имаш под капака, а колко натискаш педала на газта и колко ясно осъзнаваш отговорността, която поемаш, като се качиш зад волана.
3. Ръчка или Автоматик:
- Тук клоня към ръчка, тъй като ремонтите при автоматика май са доста скъпи, ако се развали, а и като нов шофьор, смятам че е по-добре да свикна с ръчната скоростна кутия.
Няколко думи за себе си:
На 25 години съм от София, отделил съм около 14 хиляди за колата, като това включва и таксите около закупуването на автомобила. Месечният ми доход е около 2 400 лв, с тенденция да нараства. Разходите за
гориво и поддържка ще се поделят с друг човек, с подобен доход. От типа хора съм, които абсолютно точно и ясно осъзнават отговорността на пътя и не си позволяват волности, колкото и банално да звучи.
Всякакви съвети по въпросите по-горе, както и други са ДОБРЕ ДОШЛИ!
от съвет:
1. Дизел или Бензин:
- Дизел - при 520, доколкото разбрах, не е много здрава, на 170К км къса верига (те май са със задна верига) почти сигурно, като 525 и 530 вече са доста по-здрави.
2. 520, 525, 530:
- Тъй като съм нов шофьор, мисля да се насоча към 520, като ако е 520, май бензин ще е по-добре (от към здравина), честно казано и на 530 конете не ме притеснявват.
Смятам че опасност може да дойде не от това, колко коне имаш под капака, а колко натискаш педала на газта и колко ясно осъзнаваш отговорността, която поемаш, като се качиш зад волана.
3. Ръчка или Автоматик:
- Тук клоня към ръчка, тъй като ремонтите при автоматика май са доста скъпи, ако се развали, а и като нов шофьор, смятам че е по-добре да свикна с ръчната скоростна кутия.
Няколко думи за себе си:
На 25 години съм от София, отделил съм около 14 хиляди за колата, като това включва и таксите около закупуването на автомобила. Месечният ми доход е около 2 400 лв, с тенденция да нараства. Разходите за
гориво и поддържка ще се поделят с друг човек, с подобен доход. От типа хора съм, които абсолютно точно и ясно осъзнават отговорността на пътя и не си позволяват волности, колкото и банално да звучи.
Здравейте,
Спрял съм се на една Е60 - 530i 255 k.с., автоматик.
Моля споделете отзиви.
Не съм любител на газифициране на автомобила, но държи ли се добре мотора, ако ме натовари много разхода в даден момент и реша да сложа газ.
Благодаря предварително за мненията.
Спрял съм се на една Е60 - 530i 255 k.с., автоматик.
Моля споделете отзиви.
Не съм любител на газифициране на автомобила, но държи ли се добре мотора, ако ме натовари много разхода в даден момент и реша да сложа газ.
Благодаря предварително за мненията.
Последна промяна Bumer2k19 на 26 Юни 2019, 14:07, променена общо 1 път
GET OUT
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
aeii написа:Здравейте, имам нужда от няколко съвета...
Колега, ако ще е 520 с ръчна ск. кутия, по-добре 520д 163к.с. мотора е доста здрав. Търси нещо на по-малко км. Успех

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Колега 520 дали дизел или бензин ще ти дава еднакъв разход спрямо по-големите 525/530 така,че се орентирай към по-големия мотор. Отделно,че ще имаш възможност и за повече екстри, тъй като голям процент от 520ките са г/д базови. Ръчка или автомат си е по твой избор аз също съм на мнение, че автомата се обслужва по-трудно и по-скъпо от ръчката.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
На 2-ката дизел далеч не са еднакви разходите с тези на 3-литров двигател.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
drago9205 написа:На 2-ката дизел далеч не са еднакви разходите с тези на 3-литров двигател.
530 дизел на нормално извънградско го смъквам до 6/100 с климатик. 520 дизел колко ще слезе 5.5/100 и като искаш да изпревариш ще буташ 2 надолу сигурно. Купето е тежко и колкото и да я галите малкия мотор се товари. Ако се търси оптималното според мен 525 дизел ако може и фейслифт 197к.с. ще е перфектно.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Купето не е толкова тежко, реално е 50-60кг повече от 3-та серия Е90. Мога да се съглася, че разходът на гориво е около 1 литър надолу, но освен него има и данъци, застраховки, части, обслужване - всичко е нагоре като цена и се натрупва.
Последна промяна drago9205 на 26 Юни 2019, 15:07, променена общо 1 път
- masterdealer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през просото.
- Мечтае да кара: за без пари
- Детайли за колата: F07 535хd
aeii написа:Здравейте, имам нужда от няколко съвета. На 25 години съм и наскоро изкарах книжка за категория B. Решил съм да си закупя BMW e60 (първа кола). И тук идва нуждата
от съвет:
1. Дизел или Бензин:
2. 520, 525, 530:
3. Ръчка или Автоматик:
Няколко думи за себе си:
С този бюджет можеш да вземеш доста прилична кола. Взимай 530и с 231 кс автоматик, обслужвал, слагаш си газова и си караш без да го мислиш. Мотора с 258 коня има навика да гори масло, прави проблеми с гаьоразпределението и водната помпа е електрическа и скъпа. Дори да не е фейс винаги можеш да си я пофейсиш, ама новите мотори не стават. 520и и 520д са мотори за стар човек.

(oOO \ [||] [||] / OOo)
Тук май не става въпрос за разход на гориво ами чисто и просто за разход на подръжка, защото в единия случай имаме 4 цилиндъра в другия 6.
Аз бих попитал колегата, който си търси кола дали има гараж щом живее в София, защото Е60 на улицата не е много добро решение
Аз бих попитал колегата, който си търси кола дали има гараж щом живее в София, защото Е60 на улицата не е много добро решение

Благодаря за отговорите, да добавя още малко инфо:
Не ме притеснява толкова разхода, колкото дали ще се справя с конете, защото ми е първа, първа кола : )). Тук да вметна, че съм от хората, които обичат да спазват правилата и не планирам да ги нарушавам, тоест да карам с твърде висока скорост или подобни - гонки и други простотии. Може би 525 наистина е най-добрият вариант за мен, но на пазара има сравнително по-малко модели 525 в сравнение с 520 и 530. Да, планирал съм гараж, дори намерих подходящ в квартала на приемлива цена, а и трудно без гараж, тъй като живея в Зона. Честно казано досега не се бях замислял за газова уредба, може ли малко повече информация, ще падне ли мощността и ако ДА с колко горе-долу, доколкото знам зависи и от майстора там ? И колко ще струва уредбата + поставянето? Да, доколкото четох 231 коня двигателя и при Бензиновите и при Дизеловите, май е най-читавият.
Не ме притеснява толкова разхода, колкото дали ще се справя с конете, защото ми е първа, първа кола : )). Тук да вметна, че съм от хората, които обичат да спазват правилата и не планирам да ги нарушавам, тоест да карам с твърде висока скорост или подобни - гонки и други простотии. Може би 525 наистина е най-добрият вариант за мен, но на пазара има сравнително по-малко модели 525 в сравнение с 520 и 530. Да, планирал съм гараж, дори намерих подходящ в квартала на приемлива цена, а и трудно без гараж, тъй като живея в Зона. Честно казано досега не се бях замислял за газова уредба, може ли малко повече информация, ще падне ли мощността и ако ДА с колко горе-долу, доколкото знам зависи и от майстора там ? И колко ще струва уредбата + поставянето? Да, доколкото четох 231 коня двигателя и при Бензиновите и при Дизеловите, май е най-читавият.
Здравейте колеги. Обаждах се за тази кола https://m.mobile.bg/details/11554380735424695
Човека каза ,че е на реални пробег и я е проверявал по вин и му е излезнала историята и километрите .Ако може да ми кажете нещо повече за този модел ще съм ви много благодарен. А също каза, че мотора е новият и,че е с 2турбини. Аз четох ,че новият вече е с 1 турбина ?
Човека каза ,че е на реални пробег и я е проверявал по вин и му е излезнала историята и километрите .Ако може да ми кажете нещо повече за този модел ще съм ви много благодарен. А също каза, че мотора е новият и,че е с 2турбини. Аз четох ,че новият вече е с 1 турбина ?
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
masterdealer написа:520и и 520д са мотори за стар човек.
По-голям виц не бях чел скоро

И все пак ще му е първа кола, след някоя година, ако му малее може да я продаде на някакъв старец

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
masterdealer написа:Дори да не е фейс винаги можеш да си я пофейсиш, ама новите мотори не стават. 520и и 520д са мотори за стар човек.

Ще пофейсиш, дедовия

Ще изсипеш един куп пари и па нещо няма да работи като хората

От Е60 фейсването не си е оферта. Даже фарове и стопове да смениш си е филм

Щял да пофейси

Ще пофейси

А за колите за стари хора, дори няма да го коментирам

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real