Фейслифтинг на лети джанти
Модератор: bum_bum
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Фейслифтинг на лети джанти
Здравейте.
Купих си лети джанти, то се нуждаят от фейс лифтинг. Надрани са, но не сериозно, а като че ли и предната боя не е нанесена както трябва. Майстор ще ми ги направи- доста добре и за добра цена- 160 лв., но това ще стане едва пролетта. Въпросът ми е мога ли сам да си ги оправя? Това значи махане на старата боя, може би шкурене, полагане на необходимите покрития преди боята и нанасяне на самата боя. Колко би ми излязло всичко това, ако е възможно сам да го направя? Ако някой е преминавал през подобна процедура и е успял, нека да сподели. Благодаря предварително!
Успехи!
Купих си лети джанти, то се нуждаят от фейс лифтинг. Надрани са, но не сериозно, а като че ли и предната боя не е нанесена както трябва. Майстор ще ми ги направи- доста добре и за добра цена- 160 лв., но това ще стане едва пролетта. Въпросът ми е мога ли сам да си ги оправя? Това значи махане на старата боя, може би шкурене, полагане на необходимите покрития преди боята и нанасяне на самата боя. Колко би ми излязло всичко това, ако е възможно сам да го направя? Ако някой е преминавал през подобна процедура и е успял, нека да сподели. Благодаря предварително!
Успехи!
Последна промяна ktv на 13 Яну 2007, 20:36, променена общо 1 път
- Jeison
- Потребител
-
- Кара: петица
- Мечтае да кара: икс петица
Аз имам същия проблем като теб. Поразпитах тук там и ми казаха, че най добре се маха боята на песакоструйка. Боите пък били специални за джанти. Казаха ми и майстор който ги прави. Намира се в София, някъде в Овча купел на бул. Монтевидео. Взима по около 30лв. на джанта. Още несъм ходил, но като отида ще кажа как е.
На този свят има две неща, които са безкрайни - Вселената и глупостта на хората, но не съм сигурен за първото !
- ktv
- оптимист-неверник
-
Понеже джантите ги изшкурих и стана доста добре, сега искам да питам: така ли да ги оставя, да ги боядисам с боя или един лак им е достатъчен? Материалите (боята и лакът) какви са къде могат да се намерят?
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Колега мойте старите бяха само с лак отгоре и изглеждаха доста добре. Дори бих казал по добреian190 написа:значи когато боядисваш.
преди това се шприцоват, изтъркват се водно с 800 шкурка примерно и след това се боядисват с боя и после с лак.
а боята е еднаква дали за джанти или за пластмаса само основата или шприца е различен. но пак за метали шприца е еднакъв.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ktv
- оптимист-неверник
-
До колегата slavianko: Би ли споделил какъв лак си използвали от къде може да се намери? А цената му каква е? Благодаря ти предварително!
- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Колега за съжаление не мога да ти кажа с какъв точно защото и аз не знам. Мога да питам човека който ми ги прави и ще ти кажаktv написа:До колегата slavianko: Би ли споделил какъв лак си използвали от къде може да се намери? А цената му каква е? Благодаря ти предварително!
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Ще съм ти безкрайно благодарен ако ми кажеш повече за лака- цена, вид и от къде може да се вземе!
Освен това караме еднакви коли, само дето моите беципси са малко по- големи от твоите. 

колега аз правих мойте на старата е34-ка по следния на4ин водно 400, след това водно 600 ,много старателно , след това продават едни спрейове за джанти - на флакона има една джанта снимана , две ръце ,и забравяш. спрея съм го тествал преди години като напръсках двигателят на една кола и до ден дне6ен боята седи ,така 4е спокойно си купи два флакона от тоя спрей и действай 

- ktv
- оптимист-неверник
-
Жани , а стигна ли до метала или само махна драскотините върху боята? До тука всичко е ясно, само искам още нещо да питам- ако мина джантите на песакоструйка, мога ли да нанасям тоя лак директно върху метала (алуминия)? И трябва ли да пазя деликатните места- дупки за вентили, дупки за болтове и др. от пясъка, и как?
Ако някой може да каже цялата процедура, от начало до край, и то с подробности.
Няма да изям хляба на никого, обещавам. 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Колега ако наистина са по големи от моитеktv написа:Ще съм ти безкрайно благодарен ако ми кажеш повече за лака- цена, вид и от къде може да се вземе!Освен това караме еднакви коли, само дето моите беципси са малко по- големи от твоите.

Аз знам два варианта (които са прилагани от мои приятел):
Песакостуйка, фина шкурка, водна, полирпаста (има за алуминий) и лак от споменатия - той си е за коли/джанти;
Флекс със диск (четка за метал), фина, водна, паста, лак;
Първият е по-бърз, но по-скъп. При голямо старание преобразяването е нечувано и невиждано
Успех!

Първият е по-бърз, но по-скъп. При голямо старание преобразяването е нечувано и невиждано

Успех!
dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
bmwdriver написа:Марто,прибра ли се бе човек
Е то даже от октомври, но се покривам, че ми трябваше почивка. Ще се опитам утре да дойда на Еко-то, ако не се разбия преди това

dZvero Sound... The funs starts here...
Peerless, Seas, Kicker, Audison, Orion, Hertz, Pioneer, DLS, Alpine, Biema... AUDIO

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2