Възможен проблем с тоците :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Възможен проблем с тоците :(

Мнение от Hellrider » 09 Яну 2007, 22:33

днес намирам колата 320 M50 почти умряла-не може изобщо да завърти стартера, само лампичките леко примигват, помпата не жужи, абс-а не гасне. алармата не бачка много коректно, но пък имах музика и светлини:roll: не беше карана 5-6 дена
та си взех един бош силвър на 70ah и любимата се събуди, следобед ходих да ми подпечатват гаранцииката и установиха че се зарежда с 13.7първо замерване и 13.8волта второ замерване(аз и казах да си фърли уредчето де), някои викат че е недостатъчно-трябвало да е 13,8-14,4, други ми вадиха каталози че от 13.5 до 14,2 е добре. кое е вярното?
иначе колата се държи перфектно бях минал о/о 250км с новия акумулатор преди да го мерят

едни майсторчета ми гледаха ремъка да не е хлабав и викат, че е самообтягащ и не се настройвал :roll: ами ако му е заминало амортисьорчето/обтегача
как мога да разбера дали приплъзва, че нямам вяра на никой майстор вече, а не ми се иска да я намирам пак така колицата:(
благодарности предварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Яну 2007, 22:47

...13.5-14.2 волта ,вадя ти ги от Аутодата-та,а Бош-чето малиии като моето...,колко пари.. :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 09 Яну 2007, 23:05

Le Transporteur написа:...13.5-14.2 волта ,вадя ти ги от Аутодата-та,а Бош-чето малиии като моето...,колко пари.. :clap:

много ме успокояваш. и аз бях по-склонен на това да вярвам, защото ми го намериха от някакъв каталог по модела:)
148лв е бош-чето с 3г. гаранция, дано да дойде читав.
следобед им бяха доставили и 74 или 75ah със някаква система за следене колко е зареден/една зелена светлинка и 3 бутончета/:mhihi: за 162-3 и малко ме фана яд, че го нямаше сутринта. ама като бързах за път не можах да го дочакам.
а пък и на 20-ката и дават 65ah по книжка, тей че няма да е голяма ползата от 75ah

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Възможен проблем с тоците :(

Мнение от NAPSTERS » 10 Яну 2007, 11:10

Hellrider написа:днес намирам колата 320 M50 почти умряла-не може изобщо да завърти стартера, само лампичките леко примигват, помпата не жужи, абс-а не гасне. алармата не бачка много коректно, но пък имах музика и светлини:roll: не беше карана 5-6 дена
та си взех един бош силвър на 70ah и любимата се събуди, следобед ходих да ми подпечатват гаранцииката и установиха че се зарежда с 13.7първо замерване и 13.8волта второ замерване(аз и казах да си фърли уредчето де), някои викат че е недостатъчно-трябвало да е 13,8-14,4, други ми вадиха каталози че от 13.5 до 14,2 е добре. кое е вярното?
иначе колата се държи перфектно бях минал о/о 250км с новия акумулатор преди да го мерят

едни майсторчета ми гледаха ремъка да не е хлабав и викат, че е самообтягащ и не се настройвал :roll: ами ако му е заминало амортисьорчето/обтегача
как мога да разбера дали приплъзва, че нямам вяра на никой майстор вече, а не ми се иска да я намирам пак така колицата:(
благодарности предварително

зареждането ти е в нормите, мани ги тия маисторчета дето гледат как да смъкнат некои лев от въздуха :evil: , като си пуснеш фаровете и ремака не просвирва като подаваш газ, значи не приплъзва.
проверка: палиш колата,включваш фаровете и закачаш мултицета на акомулатора ако държи 13,8 всичко е ОК ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 10 Яну 2007, 20:48

13,5-14,2 са нормите и ако си в тях е перфектна.
А инъче аз имах такъв проблем с падането на акумолатора за 5-6 дни и се оказа, че като са ми слагали алармата едно реле е вързано тама че е включено като включа алармата и акумолатора пада от неговата консумация за 5-6 дена.
Мисля че за нормално се приемаше консумация около 30 мА на изгасена кола и спряни консуматори в нея.

Назад към E36