Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от vvasilev1 » 04 Юли 2018, 21:31

b00st написа:
vvasilev1 написа:...

Колега карай си с Кастрола от "сериозните форумни търговци", то има и такива сериозни форумни сервизи и сериозни форумни вносители на части, та и от тях може да си купуваш части и да си правиш колата при тях. А пък за хората, които държат тяхното BMW да остане BMW, остават другите дивотии, както ги наричаш :yes:

А до проблема с двигателя, надали е от маслото, по-скоро антикарбона и флъша са свалили свинщините, запушват се лесно тия магистрали и при това каране на 3900 оборота налягането на маслото не му е стигало и се е разчукал. То и маслената помпа може да е била позадръстена от преди. Колкото до Мотула, аз имам 1-2 смени с такова, пазарувано е от вносител тука (rexol), който го имаше на техния сайт. Но Мотула е средно ниво и дори го гореше повече от оригиналното, а и е най-фалшифицираното масло в света след Кастролата сигурно. От както го разкарах сменям в BMW с оригинално по акция за Е90 или купено от сайта на производителя. Най-важното при маслото е да е истинско, щом се сменя на 10к всяко лонг лайф ще свърши работа, ако колата се кара ежедневно, а не на писта.

p.s. мача вече свирен с тоя двигател, отвори си го, направи му един ремонт и после ще си имаш надеждна 90ка, щото по другото на колата няма какво да ѝ стане толкова. и моя съм го отварял, друго си е да ти докарат главата светеща цялата като от магазина и като го затвориш с новите гарнитури и болтове да не видиш 1 капка масло извън мотора след като гледаш под капака :yes:
Да, добре... тея дето искат да карат истинско bmw, само Риванол и ремонти на главата в аутобавария. Успех

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 05 Юли 2018, 10:08

И според мен няма как проблемът да е LubeGard-a.Наистина са на много високо ниво в добавките.
Колегата vvasilev не се спира с тоя кастрол, хем му обяснихме в другата тема... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 05 Юли 2018, 11:31

Ganchev__ написа:И според мен няма как проблемът да е LubeGard-a.Наистина са на много високо ниво в добавките.
Колегата vvasilev не се спира с тоя кастрол, хем му обяснихме в другата тема... :dunno:
Моята кола не чука:) , няма разход на масло и работи перфектно. Всеки сам си решава, а аз просто казвам, кое според мен е най-добре. Карал съм и с новото бмв масло купено от дилър.
Кастрола е по добре.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 05 Юли 2018, 11:42

vvasilev1 написа:
Ganchev__ написа:И според мен няма как проблемът да е LubeGard-a.Наистина са на много високо ниво в добавките.
Моята кола не чука:) , няма разход на масло и работи перфектно. Всеки сам си решава, а аз просто казвам, кое според мен е най-добре. Карал съм и с новото бмв масло купено от дилър.
Кастрола е по добре.

Подкрепям Василев. И аз карам с кастрол, моята кола не чука и е в перфектно състояние (и не чакам поръчки от чужбина)

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от GMitev92 » 05 Юли 2018, 13:07

Здравейте, какво бихте ми препоръчали като избор:

1. 2,5 бензин(евентуално газ) - 190 к.с.
2. 2.0 дизел - 163 к.с.

Основно като поддръжки, разход и тн. Най-вече ме притесняват дюзите на дизела.
Благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 05 Юли 2018, 14:23

Няма какво да те притесняват дюзите на този дизел, подлежат на рециклаж. А дори и да не рециклираш, втора ръка вървят по 100лв броя :) Ако караш с добро гориво и добавка, шанса да ги скапеш е малък.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 05 Юли 2018, 16:16

chekmedje.jpg

Това отделение нещо взе да се габарка с мен и при натискане не иска да се отвори само, както ставаше преди. Някакви съвети как се оправя? Гледам и една двойна пружинка се появи (изпаднала) дали може да е от него и ако да, къде точно е и кое трябва да сваля?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар
Кара: Е90 330d

Мнение от nikolai_qchev » 05 Юли 2018, 22:43

Някой сблъсквал ли се е със заяла поставка за чаши в подлакътника на задните седалки. Почти не се ползва, но знаейки че не работи е дразнещо :dunno:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Юли 2018, 22:50

Rainbow написа:
chekmedje.jpg

Това отделение нещо взе да се габарка с мен и при натискане не иска да се отвори само, както ставаше преди. Някакви съвети как се оправя? Гледам и една двойна пружинка се появи (изпаднала) дали може да е от него и ако да, къде точно е и кое трябва да сваля?

Споко и при мен даде фира, а даже никой не го е ползвал. Найс, а?
Вътре ми липсва едната пружина, явно е паднала и е заминала в прахосмукачката. Това се дърпа назад и излиза, просто отвори пепелника и дърпай, на щипки е. Според мен се е счупила пластмасата вътре, която държи пружината и от там не работи повече автоматичното отваряне. Реших да го оставя на ръчно отваряне, ако ме разбираш, понеже в мойта Е92-ката отзад седалките са само за да има повече кожа в салона :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: камаз
Детайли за колата: E90 320i 2005г.

Мнение от djakere4a » 06 Юли 2018, 7:49

Защо всички майстори искат да свалят главата като им кажа, че гори масло и искам да се сменят само гумички на клапаните? При положение, че се сменят като се свали само валветроника. Каква е причината, защото аз се сещам единствено за една, да ти вземат повече пари за ремонта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
Детайли за колата: arctic metallic

Мнение от FE LIPE » 06 Юли 2018, 8:23

Ти ходи ли при моя майстор,който ги смени без да сваля главата?Иначе и на мен всички пловдивски майстори ми казваха,че без сваляне на главата няма начин.По принцип да кажем ,че нямам против,но дали ще успеят пак да я сглобят както трябва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 06 Юли 2018, 9:05

djakere4a написа:Защо всички майстори искат да свалят главата като им кажа, че гори масло и искам да се сменят само гумички на клапаните? При положение, че се сменят като се свали само валветроника. Каква е причината, защото аз се сещам единствено за една, да ти вземат повече пари за ремонта.
Необходим е специален инструмент.
Явно без него е трудно или невъзможно.
Има сервиз, в който се сменят без демонтаж на главата.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юли 2018, 9:48

Ако обичате без повече спам по темата.
Има си тема за маслата там си има нужната информация.
Това, че някой неможе да разбере какво е написано в статиите публикувани от колегите, (тоест не рабира какво означават анализите) не му дава право да спами и да дава наклон на останалите потребители.
Интернет пространството е за това човек да може да прочете нужната му информация, след това да я синтезира и да извлече нужното му.
Хората които немогат сами да преценят какво им е необходимо винаги могат да се обърнат за съвет към съответния търговец на който имат доверие.
Факт е, че дори най-скапаното масло неможе да повреди един мотор за 200км. така, че такива заключения са несериозни ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 06 Юли 2018, 18:43

b00st написа:
Rainbow написа:
chekmedje.jpg

Споко и при мен даде фира, а даже никой не го е ползвал. Найс, а?
Вътре ми липсва едната пружина, явно е паднала и е заминала в прахосмукачката. Това се дърпа назад и излиза, просто отвори пепелника и дърпай, на щипки е. Според мен се е счупила пластмасата вътре, която държи пружината и от там не работи повече автоматичното отваряне. Реших да го оставя на ръчно отваряне, ако ме разбираш, понеже в мойта Е92-ката отзад седалките са само за да има повече кожа в салона :mhihi:

То и при мен почти никой не го е отварял ама... И при мен не се ползват отзад, но мания, знаеш как е :mhihi:

Счупена ми е пластмасата и пружината липсва... Тази, която си мислех, че е от там явно е паднала от нещо друго, някога...

Иначе:
Номенклатурен номер : 51166960688
Описание : ASCHER
Ед.цена (с ДДС) : 79.49 BGN
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 06 Юли 2018, 19:29

FE LIPE написа:Ти ходи ли при моя майстор,който ги смени без да сваля главата?Иначе и на мен всички пловдивски майстори ми казваха,че без сваляне на главата няма начин.По принцип да кажем ,че нямам против,но дали ще успеят пак да я сглобят както трябва.

защото ! :) всеки който наистина разбира сам знае факта ,че от смяна на гумички не се оправя ... просто намалява )
от водачите ти гори за сигментите не говорим :) запознат съм сменял съм чел съм и пак ще си карам Н52 щото ме кефи .... даже и да доливам ) не се лъьи за да не гори ти трява капитален :)

но пробвай сам ... трябват ти 350 лева за труд и частите .... гарнитура капак гарнитура валтроник гумички всмукателни/изпускателни "сепараторите" за картерните газове и някоя друга гарнитурка кочто е тръгнала да заминава и 2 обезмаслителя

при желание може да се сменят болтовете на капака но са 153 лева комплекта но това ще се покаже слез развиването не се закупуват предварително
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93